HABERLER>GÜNCEL
27 Ocak 2012 Cuma - 13:04

Bakan Davutoğlu Rus gelinlere kefil oldu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk-Rus evliliklerini değerlendirdi: 'Rus gelinler Türk aile yapısına çok uygun. Danışmanlarımdan biri de Rus gelin aldı...'

Bakan Davutoğlu Rus gelinlere kefil oldu

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 2 günlük Rusya ziyareti sırasında iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmeye dönük önemli kararlar alındı. Davutoğlu, halen 31 milyar 500 milyon dolar olan dış ticaret hacminin 5 yıl içerisinde 100 milyar dolar düzeyine çıkarılacağını belirterek, Rusya'da 3 yeni ticaret ofisi açmayı düşündüklerini söyledi.
 
3.5 MİLYON TURİST
Moskova dönüşü uçakta sorularımızı yanıtlayan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Rusya ile vizeler kalktığı için turist sayısının hızla artacağına dikkat çekti. Geçen yıl sonu itibariyle Türkiye'ye 3,5 milyon Rus turist geldi. Rusya bu sayı ile Almanya'dan sonra Türkiye'ye en çok turist gönderen 2. ülke oldu. Ancak birkaç yıl içerisinde Rus turist sayısının 10 milyona çıkması bekleniyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Rus meslektaşı Lavrov ile sohbet ederken, "Ne güzel. Ruslar barışçıl yollarla sıcak denizlere kadar ulaştı. Artık savaşmaya gerek yok" dediği öğrenildi. Bu arada 30 günlük vizesiz seyahat süresini 60 güne çıkarmak için çalışmalar başlatıldı.
 
'HANIMIN GÖZLEMLERİ...'
Sohbet sırasında, Türk-Rus evliliklerine de dikkat çeken Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu şu değerlendirmeyi yaptı: "İki ülke ilişkilerini daha da geliştirmek için Türk- Rus evliliklerinin sayısını artırmak önemli. Rus gelinler Türk aile yapısına çok uygun. Rus aile kültürü, Türk aile kültürüne çok yakın. Rus gelinler eşlerine çok bağlı, saygılı. Danışmanlarımdan biri de Rus gelin aldı. Ayrıca benim hanımın çok sayıda Rus hastası var. Onun da gözlemleri Türk aile yapısına çok uygun oldukları yönünde."
 
GÜVENİYORLAR
Manavgat İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü yetkilileri son yıllarda Ruslar'la yapılan evliliklerin arttığını belirtti. Türk-Rus birlikteliklerine yönelik teknik destek ise Rus turist rehberi İlkay Özen'den geldi. Özen, "3 bin Rus turistin denek olarak yer aldığı bir anket yaptık. Anket sonucunda Ruslar'ın dünyada en fazla güvendiği milletin Türkler olduğunu tespit ettik" diye konuştu.
 
ROMANTİK BİLANÇO
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türk-Rus evliliklerini desteklerken veriler de bu birlikteliklerdeki artışı gözler önüne seriyor. Ruslar'ın ağırlıklı olarak yaşadığı Antalya'da, yabancı evliliklerin sayısı her geçen gün artıyor. 2011 yılının verilerine göre sadece geçen yıl Manavgat'ta bin 208 nikah kıyıldı. Bu nikahtan 243'ü yabancılarla gerçekleşti. Söz konusu evliliklerin yarısından fazlası ise Ruslar'la yapıldı. Rus bayanların çoğu gönlünü Türk erkeklerine kaptırdı.(Milliyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
d.güngör 28 Ocak 2012 Cumartesi 23:26

sn.bakan nasıl böyle bir kanıya vardı ve tavsiyede bulundu bilemiyorum şuanda boşanmaların büyük kısmı ihanet ve altından hertürlü dejenerasyonu yaşayan rus ve dağılan türki dev gelen kadınlar nedeniyledir.uzaktan davulun sesi hoş gelir türk vefakar ve cefarlığına haksızlık değilmi sayın bakan

Yorumu oyla      12      6  
ŞİRİNYERLİ 27 Ocak 2012 Cuma 22:01

Orta anadoluda "İÇGÜVEYİ"nin diğer Yöresel adı "DIĞMA"dır,unutulacaktı ama bu anlaşmaya göre canlanacak,Türkiyede Nufusun % de 48 i kadın."YERLİ MALI YURDUN MALI HER TÜRK ONU SAHİPLENMELİ" Bu röportajın,SN bakan kendi eşinin görüşünüde katarak sunmuş.Bu işi yapana anadoluda bir isim derler ama unuttum,"TÜRK KADINI"böyle hırpalanmamalı.Saygılar..

Yorumu oyla      13      6  
hüseyin ahmetoğlu 27 Ocak 2012 Cuma 17:48

sn bakanın kişisel görüşüdür .ben de bu görüşüne katılmadığımı belitmek istiyorum.bizim özümüz belli soyumuz belli.birileri bu haltı iyiyor diye bu tavsiyeye kesinlikle uyulmamalı.bizim kendi kadınlarımız bize yeter .her anlamda ruslara 10 çeker. bakanın değerlendirmelerine kesinlikle karşıyım karşı

Yorumu oyla      12      6  
cesur yürek 27 Ocak 2012 Cuma 17:22

insan,genelde isteyip de yapamadığı şeyi tavsiye eder! zamanında gözü dönmüş karadeniz erkeklerinin nataşalarla yedikleri haltlar yüzünden ne yuvalar yıkıldı. türk aile yapısını bozdular. bir bakanın bu tarz tavsiyeleri hiç de hoş değil. boşanmaların hızla arttığı günümüzde ayrıştırıcı değil birleştirici görüşlere ihtiyacımız var. doğudaki kuma sistemini yıkmak yerine ,nataşalı 4 kadınlı şeriata çağrıda bulunmak mı istiyorlar?

Yorumu oyla      12      6  
Korkmaz 27 Ocak 2012 Cuma 14:37

Davutoğlu' nun bu götrüşüne katılıyorum.Son derece eğitimli insanlar vw çocuk yetiştirme de çok iyiler.Rus kadınlarının edindiğim tecrübelere istinaden bir diğer özellikleri de inatçılıklarıdır.sen de dersen de kadın bildiğini okur.Ama diğer açıdan gerçekten iyi bir eş ve hayat arkadaşıdırlar.

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli Necati'nin nöbete giderken kalbi durdu
Vatani görevini Diyarbakır'da yapan 21 yaşındaki er Necati Kaldıran, nöbete ...
Basın İlan Kurumu'ndan gazetecilere konut müjdesi
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Basın İlan Kurumunun ...
Ermeni asıllı Sevag'ın ölümünde yeni gelişme
Ermeni asıllı Sevag'ın askerliğini yaptığı sırada öldürülmesiyle ilgili ...
 
Uludağ'daki okul gezisinde akıl almaz ceza!
Okul gezisinde çıkan ‘sigara içme’ tartışması öğrencileri çok zor durumda bıraktı
Türkiye'nin yeni nüfusu belli oldu: 74 milyon 724 bin
Türkiye'nin nüfusu 2011 yılı sonu itibariyle bir önceki yıla oranla yüzde ...
Hrant Dink cinayeti raporunda sahte evrak skandalı!
Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun tamamlama aşamasına geldiği ...
 
Önce sadaka verdi, sonra dava açtı hapsini istedi
Kartal Adliyesi'nde görevli savcı, bina önünde para toplayan dilenciye ...
Liselere yeni düzenleme: Sınıf yerine ders sistemi
Sınıf yerine ders sistemi getiriliyor. Ezberin yerini uygulama alıyor. ...
Ricciardone’den Silivri ve Uludere açıklaması
ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, ABD’nin Türkiye’nin sınır ötesi ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva