HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Şubat 2012 Çarşamba - 10:52

Bakan’dan sert eleştiri: Fransız kalmayın destek olun

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP grup sözcüsü Av. Murat Bakan, 60 yaş kartları ile ilgili olarak AK parti milletvekilleri Aşlık ve Denizli’yi eleştirdi; çözüm çağrısında bulundu.

Bakan’dan sert eleştiri: Fransız kalmayın destek olun

İZMİR - İzmir’de yaklaşık 12 yıldan bu yana 60 yaş ve üstü vatandaşların toplu taşım araçlarından indirimli yararlanmalarını sağlayan uygulamanın Sayıştay kararı ile sona erdirilmesi üzerine çözüm arayışlarına giren İzmir Büyükşehir Belediyesinin CHP li meclis üyeleri AK parti İzmir milletvekilleri Ali Aşlık ve İlknur Denizli’yi hedef saptırıp kafa karıştırmakla suçladı. CHP Grup sözcüsü Av. Murat Bakan, “ Eli öpülesi yaşlılarımızın mağduriyetlerine hukuk kuralları içinde çözüm bulmak hepimizin görevidir. Ancak, AK Parti Milletvekilleri Sayın Ali Aşlık ve İlknur Denizli,   İzmir’in diğer sorunlarına olduğu gibi yaşlılarımızın sorunlarına da Fransız kalıyorlar ”diye konuştu.

60 yaş kartında önemli gelişme haberi için tıklayın
 
Murat Bakan, Ak Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık’ın “ Belediye Sayıştay kararını dikkate almasın. Belediye topu taca atıyor” sözlerine sert yanıtlar verdiği açıklamasında, “Sayın Aşlık topu taca değil tribünlere atıyor. Yasama organında görev yapan ve üstelik hukukçu olan bir siyasetçinin  bu sözlerini anlamak mümkün değil. Sayıştay Daireler Kurulu’nun bu kararını yok varsayamayız. Bu karar herhangi bir Sayıştay denetçisinin kararı değil, Sayıştay’ın Genel Kuruldan sonra en önemli organı olan Daireler Kurulunun kararıdır.  Ayrıca bu kurula Sayıştay en kıdemli daire başkanı başkanlık etmektedir. Büyükşehir Belediye meclisi olarak biz ne Sayıştay kararını ne de başka yargı organlarının kararlarını yok sayabiliriz.” dedi.
 
BURASI İZMİR
Ak Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’nin de   yüzeysel ve kulaktan dolma bilgilerle konuşup vatandaşa bu bilgiler ışığında mektup yazacağına  parlamentoda yasa teklifi hazırlayıp,  İzmir’in ve İzmirlilerin sorunlarına çözüm bulması gerektiğini  savunan  CHP Grup sözcüsü Av. Murat Bakan sözlerini şöyle sürdürdü: “ Sayın milletvekili ve Ak partili meclis üyesi arkadaşlarıma içtenlikle sesleniyorum. Bu işin çözüm yeri Bakanlar kuruludur. Çünkü , 24/11/1994 tarihli ve 4046 sayılı yasanın dördüncü fıkrasında ; “ Bakanlar Kurulu birinci fıkra hükümlerinden muaf tutulacak kişi ve kurumları tespit etmeye yetkilidir” denilmiştir. Yasa hükmü bu denli açıktır. İşte bu nedenle Hükümetin alacağı kararla sadece İzmir’deki vatandaşlarımız değil tüm Türkiye’deki 60 yaş ve üstü vatandaşlarımız toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanma olanağına bir an önce yeniden kavuşturulmalıdır. Önemli olan yoksulluk üzerinden siyaset yapmak değil yoksulluğa çözüm bulmaktır. Burası İzmir, İzmirliler gerçeklerin farkındadır. Biz, bu konuda başta siyasiler olmak üzere tüm kesimleri sorunun çözümü için ele ele vermeye çağırıyoruz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kemal pir 2 Şubat 2012 Perşembe 09:11

izmiri savunmakta murat bakan a kaldıysaaaaaaaaaaaaaaa...

Yorumu oyla      14      12  
vatandaş 1 Şubat 2012 Çarşamba 17:42

Sayıştay İzmir Belediyelerinin, bırakın yaptıkları hizmetleri denetlemek artık nefes alışlarını bile bu yıl denetler oldu. İzmir olmak İzmir'li olmak suçtan da ondan....İşte bu yüzden 60 Yaş kartları ilkez bu yıl suçtan saydılar. Belediye iptal ettiyse ve bu karar yanlışsa üst meciler neden susar acaba sordunuz mu?????

Yorumu oyla      237      11  
emekli 1 Şubat 2012 Çarşamba 12:05

SAYIN MURAT BAKAN, altmış yaş kartları ile ilgili güzel bir açıklama yapmış, fakat bizim anlamadığımızda şu bu kartlar izmirde oniki yıdır kullanılıyor. sayıytayın aklı yenimi başına geldi yoksa sayıytay bu yıl kurulan yenie bir kurummudur...

Yorumu oyla      108      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa Belediyesi çevre düzenlemelerine devam ediyor
Aliağa Belediyesi kentin muhtelif yerlerinde altyapı, yol, kaldırım, park ...
UNESCO yolundaki Efes için büyük adım
Dünyaca ünlü Efes Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesinin ...
Büyükşehir'den 10 yıl sonra buzlanma mesaisi
Yollardaki buzlanmaya karşı en son 2002 yılında tuzlama çalışması yapan ...
 
Karara inat İzmir 19 Mayıs’a şimdiden hazır
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ankara dışındaki illerde stat törenlerinin ...
“Türkiye ile sıcak ilişkilerimiz Bornova’dan başladı”
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ı makamında ziyaret ...
Başkan Solak’tan muhtarlık ve pazaryeri açılışı
Harmandalı Cumhuriyet Mahallesi muhtarlığı ve semt pazaryeri düzenlenen törenle açıldı.
 
Soğuk kış akşamı Türk Müziği'yle ısındı
Güzelbahçe'de faaliyet gösteren Yaygın Eğitimi Destekleme ve Musiki Derneği'nin ...
Karşıyaka’da iki koro tek konser
Karşıyaka Belediye Konservatuvarı Geleneksel Türk Sanat Müziği (TSM) Korosu ...
60 Yaş Kartı’nda önemli gelişme!
İzmir’de yaklaşık 50 bin kişinin kullandığı 60 yaş kartının Sayıştay’dan ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva