HABERLER>POLİTİKA
10 Haziran 2011 Cuma - 17:23

Bahçeli: Başbakan gizli gündemi saklıyor

MHP lideri Bahçeli, AK Parti'nin çatışmadan beslenen bir parti olduğunu savunarak, "Türkiye'de kardeş kavgasını çıkartmak isteyenler olabilir'' dedi. Bahçeli, yeni anayasa çalışmaları için de Başbakan Erdoğan'ın gizli gündemini sakladığını savundu.

Bahçeli: Başbakan gizli gündemi saklıyor

KAHRAMANMARAŞ - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Ülkemiz huzursuz, ülkemiz rahatsız, ülkemizde can ve mal emniyeti yok. Yarının ne olacağı belirsiz, bir kaos yaşanabilir, bir krizle karşı karşıya kalınabilir'' dedi.
 
Bahçeli, partisince Hafız Ali Meydanı'nda düzenlenen mitingde, 2 gün sonra milletvekilliği genel seçimleri yapılacağını anımsatarak seçimlerin Türk milletine, Kahramanmaraşlılara, bütün siyasi partilere hayırlı uğurlu olmasını diledi.
 
"SEÇİMLER TEHLİKELİ BİR ORTAMDA GERÇEKLEŞECEK"
12 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı tuzak, tehdit ve tehlikeli bir ortamda gerçekleştirileceğini savunan Bahçeli, şöyle konuştu:
 
''12 Haziran seçimleri, yol kavşağına sürüklenmiş bir Türkiye'de millet olarak yeni bir iradenin ortaya konulmasına fırsat ve imkan tanıyacaktır. 12 Haziran seçimleri, milletimizin kaderini belirleyecek ve değerli vatandaşlarımız açısından da bir karar anı olacaktır. Dolayısıyla bu seçimler geçmiş dönemlerde yapılan seçimlerden çok daha farklı anlam yüklüdür. Bunu iyi değerlendirmek ve seçim sonuçlarının milletimiz için devletimiz için hayırlara vesile kılmak hepimizin vatandaşlık görevi olmalıdır. Onun için istirhamım o dur ki özel mazeretiniz olmadığı takdirde mutlaka sandığa gitmelisiniz ve sandıkta aklınızın süzgecinden geçirerek, vicdanınızın sesini duyarak bir tercihte bulunmalısınız.''
 
KARDEŞ KAVGASINA DİKKAT!
Bahçeli, Türkiye'nin siyasi, sosyal ve ekonomik yönden iyi gözükmediğini söyledi.
 
''Ülkemiz huzursuz, ülkemiz rahatsız, ülkemizde can ve mal emniyeti yok. Yarının ne olacağı belirsiz, bir kaos yaşanabilir, bir krizle karşı karşıya kalınabilir. Kutuplara ve kamplaşmalara ayrılmış bir Türkiye'de kardeş kavgasını çıkartmak isteyenler olabilir'' diyen Bahçeli, dikkatli olmak gerektiğini ifade etti.
 
Dikkatli olma sürecinde bir çıkış yolunun seçim olduğunu, seçimlerin gerilen, çatışmaya hazır, herkesin öfkeli, herkesin kin ve ihtirasla kaplandığı bir ortamda toplumu rahatlatacağını bildiren Bahçeli, seçimlerin geleceğe umutla bakabilmenin fırsatı olarak görülebileceğini dile getirdi.
 
"GİZLİ GÜNDEMİNİ SAKLIYOR"
Seçimin toplumu öfkeden sabra çevireceğini dile getiren Bahçeli, yaşanan gelişmelere rağmen meydanlarda sürekli olarak kargaşa ve kavga yaratmaya yönelik gerilim stratejisi ile seçim çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi. Bahçeli, şöyle devam etti:
 
''Çünkü AK Parti, gerilimden beslenen bir siyasi partidir. Ülkeyi kamplara ve kutuplara ayırarak çatışma ikliminde kendisini besleyen siyasi partidir. Sürekli olarak kurulduğu günden bu yana ülkeyi hep ayırmaya, ülkeyi kamplara ve cephelere bölmeye gayret göstermiştir. İktidar olmuştur, ağzından ilk çıkan; inananlar inanmayanlar. İlericiler gericiler. Laikler laik olmayanlar. Sonra etnik temelli ayrışma bölünmeye, inanç temelli ayrışmaya doğru Türkiye'yi kaşımaya ve kışkırtmaya çalışmıştır'' dedi.
 
MHP lideri, AK Parti'nin yeni anayasa çalışmaları için de " Başbakan Erdoğan gizli gündemini saklıyor. Amaç devleti bölmek" dedi. (ajanslar)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu İzmir'de bitirecek
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarını İzmir'de noktalayacak. ...
‘Başbakan DSP hükümetine teşekkür borçludur’
DSP Genel Başkan Yardımcısı Erol Tuncer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ...
Musa Çam’a büyük ilgi
Seçim gezilerine aralık vermeden devam eden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir ...
 
Aliağa'da AKP'den CHP'ye katılım töreni
İzmir’in Aliağa ilçesinde aynı aileden 85 kişi Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçti.
Bakan yardımcılarına 10 bin lira maaş
Yeni kabinede gündeme gelecek bakan yardımcıları, Başbakanlık Müsteşarı’nın ...
Vural'dan Erdoğan'a 'idam' yanıtı
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''İdam cezasının kaldırılmasına 'evet' ...
 
‘Komşu evindeki kavga için yorum yapmam’
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 12 Haziran seçimlerine bir ...
Yıldırım: 15 yıldır siz neredeydiniz?
Ulaştırma eski Bakanı, AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, ...
Kılıçdaroğlu'na: Bundan sonra ağabeyimsiniz
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın mitingi sonrasında ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva