HABERLER>GÜNCEL
9 Temmuz 2016 Cumartesi - 10:39

Babasını kaybetti, felç geçirdi ama hayata küsmedi

ZMİR'deki Bayraklı Belediyesi Engelliler Merkezi üyelerinden olan, babasını 9 yaşındayken kalp krizinden kaybedince ağır travma geçiren, beyin ameliyatının ardından sol kolu felç kalan, sol ayağında da problem oluşan 28 yaşındaki Öznur Çam, kendisini ahşap boyamaya verip hayata bağlandı

Babasını kaybetti, felç geçirdi ama hayata küsmedi

Öznur Çam, 9 yaşına kadar her şeyi çok düşkün olduğu öğretmen babası ile yaptı. Birlikte ders çalıştı, gezdi, zaman zaman birlikte uyudu. Yine birlikte uyudukları bir gün babası bu sefer ona 'günaydın' diyemedi. Kalp krizi sonucu hayata veda eden babanın ardından küçük kız dünyayla bağlantısını kesti. Travma geçiren Öznur Çam, bir süre sonra rahatsızlandı. Doktorlar, küçük kız için, "Beyin kendisini ölüme terk etmiş" dedi. Ardından çok sayıda ameliyat geçiren Çam'ın, sol koluna felç indi ve sol ayağında da aksama oldu. Tüm bu yaşananların ardından Öznur Çam, hayata ahşap boyama ile tutunmaya başladı. Eline her fırça aldığında tüm sıkıntılarından uzaklaşan Çam'ın, tek eliyle ortaya oyduğu eserler ise büyük beğeni topluyor.

ANNEM OLMASA BAŞARAMAZDIM

Başından geçenleri anlatırken duygulanan Öznur Çam, "Ben babasına aşık bir kız çocuğuydum. Her şeyi babamla yapıyordum. Yeri geldiği zaman babamla uyuyordum. Bir gün kalktığımda babam yanımda hareketsiz bir şekilde yatıyordu. 9 yaşında bir kız çocuğu için büyük bir travma. Annem de büyük travma geçirdi. Benimle o an için ilgilenen olmadı. Babamın ölümünün ardından kısa bir süre sonra ben büyük bir rahatsızlık geçirdim. Doktorlar, aileme, 'Beyin kendi kendini ölüme terk etmiş' demiş. Kızamık aşısından kalan bir mikrop açığa çıkmış ve beyin hücrelerini öldürmeye başlamış. Ameliyattan sonra sol elimi kullanamamaya başladım. Uzun süre tedavi gördüm. Yurt dışından gelen beyin hücresi yapımında kullanılan ilaçlar içtim. Annem bu süreçte çok yıprandı. Ama o olmasa başaramazdım. Sol ayağımda da hafif aksama var. Tedavi oluyorum" dedi.

"AHŞAP BOYAMA HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ"

Ahşap boyama ile tanıştığında engelli olan Çam, şunları anlattı: 

"Ahşap boyamayı elime fırçayı aldığım zaman dış dünya ile bağlantım kesiliyor. Bazen evimde de çalışıyorum, annem dışarıdan sesleniyor, bir şeyler soruyorlar hiçbir şey duymuyorum. Kendimden geçiyorum resmen. Acayip bir terapi oluyor. Bayraklı'ya geldiğimizde Bayraklı Belediyesi Engelliler Merkezi ile tanıştım. Seden Özdamar hocamla tekniğimi biraz daha geliştirdim. Hayallerimin gerçekleşmesi için bir atölye açmam gerekiyor. Seden Hocam da sağolsun sadece ahşap boyama ile kalmayalı farklı öneriler sundu. 'Kokulu taş, mum yapımı vesaire bunları da öğreteyim sana' dedi. Teknikleri geliştiriyorum."

"BAŞARACAĞINA İNANIYORUM"

Bayraklı Belediyesi Engelliler merkezi öğretmenlerinden Seden Özdamar, Öznur'un kendisini her zaman yanılttığını belirterek, "Bu kadar istekli olacağı aklıma gelmezdi. Her şekilde yanında oldum. Şu anda farklı teknikleri uyguluyor. Hayali atölye açmak. Bunu başaracağına inanıyorum" dedi.

"HERKESE ÖRNEK OLUYOR, GURUR DUYUYORUZ"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediyenin açtığı kurslar sayesinde birçok kişinin hayata yeniden tutunduğunu belirterek, "Öznur kızımızın hayat hikayesi gerçekten göz yaşartıyor. Ancak hayata tutunuşu, yaptığı işler onunla gurur duymamızı sağlıyor. Yaptığı eserlerin her biri çok güzel. Fırça darbeleriyle rahatlıyor, hayata tutunuyor. Bu herkese örnek olmalı. Belediyemizin düzenlediği kurslarda tam bir aile ortamı oluyor. Öznur, herkese başınızdan çok kötü olaylar geçse de hayata küsmememiz gerektiğini, nasıl sımsıkı bağlanacağımızı gösteriyor" dedi. (dha)

 
Ölümde ihmal iddiasıyla suç duyurusu!
 
İzmir'deki 'paralel' soruşturmada flaş karar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ölümde ihmal iddiasıyla suç duyurusu!
Nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırılan 30 yaşındaki Yasin Kartal, ...
IŞİD'in korkunç 'bomba' şeması ortaya çıktı!
IŞİD’li iki canlı bombanın yakalanmasıyla ilgili mahkemede görülen davanın ...
İzmirli Burcu'nun davasında çıkmaz: Öldüğüyle kaldı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde oturan 28 yaşındaki Burcu Gökalp, dört yıl ...
 
Tarihi Çarşı esnafından sıcaklara brandalı önlem
İzmir'deki tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafı, kavurucu yaz sıcaklarından ...
700 bin euroluk nafaka oyunu mahkemede bitti!
Boşanma davasında, daha fazla nafaka almak amacıyla, mahkemeye eşine aitmiş ...
'Askeri casusluk'ta flaş karar: O binbaşı tutuklandı!
İzmir'deki askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasının soruşturması ...
 
İşte detaylar: Suriyeliler nasıl vatandaş olacak?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kilis’te bir iftar programında Türk ...
IŞİD'li mola sırasında firar etti!
Sınır dışı edilmek üzere Aydın’daki Geri Gönderme Merkezi’ne gönderilen ...
İzmir'de 'el bombası' paniği
İzmir'in Beydağ İlçesi'nde, Beydağ Barajı yakınlarında kayalık alanda 3 adet el bombası bulundu.
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva