HABERLER>GÜNCEL
5 Ağustos 2011 Cuma - 10:17

Aslan'dan karanfil kokulu kadınlara destek

Karaburun Kaynarpınar Köyü’nde bu yıl sekizincisi düzenlenen “Karanfil Kokulu Kadınlar” Festivaline katılan, Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan, eski kına gecelerinin canlandırıldığı festivalin önümüzdeki yıl Ege-Koop Dünyaevi AVM’de yapılacağını söyledi.

Aslan dan karanfil kokulu kadınlara destek

İZMİR - Festivalde Kaynarpınar Köyü kadınlarının çeyiz sandıklarından çıkarttıkları 200 yıllık el işlerinin günümüze uygulanarak hazırladıkları el emeği göz nuru nakışları sergilendi. Her biri birer sanat eseri olan el işlerini 8 yıl önce sandıklardan çıkartarak, günümüzle buluşturduklarını belirten emekli öğretmen Ayşe Furuncu, “Kültür mirasımızın gelecek nesillere de aktarımı için destek bekliyoruz” diye konuştu.

“Karanfil Kokulu Kadınlar Kültür ve Sanat Festivali” nin sekizincisi bu yıl Karaburun Kaynarpınar Köyü’nde gerçekleşti. Kaynarpınar Köyü kadınlarının girişimleriyle gelenekleri yeni nesillere aktarmak amacıyla düzenlen festival renkli görüntülere sahne oldu. Kaynarpınar Köyü kadınlarının göz nuru emeklerini sergiledikleri, yöresel danslardan örneklerinin müzik eşliğinde sunulduğu festivalde, 150-200 yıl öncesinin kına geceleri canlandırıldı. Karanfillerden yapılan kolye ve el emeği yemenilerin dağıtıldığı festivalin onur konuğu Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan oldu. Kaynarpınar Köyü Muhtarı İlyas Yılmazer, köy kadınlarının eserlerini sergileyecekleri ve satışa sunacakları bir merkezin bulunmamasından yakındı, “Kültür mirasımızın gelecek nesillere de aktarımı için destek bekliyoruz” diye konuştu.



SANDIKLARDAN TARİH ÇIKTI
Her biri birer sanat eseri olan el işlerini 8 yıl önce sandıklardan çıkartarak, günümüzle buluşturduklarını belirten emekli öğretmen Ayşe Furuncu, “Önceleri zaman geçirmek için bir araya gelip, çeyizlerimizdeki bu eski örnekleri yeniden yapmaya başladık. Baktık ki ortaya büyük sanat eserleri çıkıyor. Yerimiz olmadığı için önce evlerimizde buluşmaya başladık ardından köyün bütün kadınları bu projeye dahil olunca köy kahvesinde sergi açtık. 200 yıllık Anadolu geleneğini yansıtan her bir eser köyümüze gelenlerce büyük beğeni kazanınca, festival düzenleme kararı aldık. Şimdi bu gelecek mirasının diğer nesillere ulaştırılabilmesi için Kültür Bakanlığı’nın desteğini almak istiyoruz” dedi.

HÜSEYİN ASLAN’DAN HEDİYE GELİNLİK
Karanfil Kokulu Kadınlar Kültür ve Sanat Festivali’nin gelecek yıl Ege-Koop Dünyaevi Alışveriş Merkezi’nde yapılarak, kamuoyuna duyurulması için destek vereceklerini belirten Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “Bu muhteşem eserleri herkesin görmesini sağlayacağız. Türkiye’ye örnek olacak bu proje ile kadınlarımıza bu el emeklerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için destek vereceğiz” dedi.

Sergiyi gezen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’a karanfil taneleriyle süslenmiş bir yemeni hediye edildi. Sergilenen el işlerini büyük bir hayranlıkla gezen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, uğur getirmesi için bir nişanlı kıza Ege-Koop Dünyaevi Alışveriş Merkezi’nden gelinlik hediye etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mimarlık için ter döktüler
İç mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’ne ilk kez Özel Yetenek Sınavı ile ...
Yerli tohumun muhteşem dönüşü
Son yıllarda yabancı tohum ithalatının önceki yıllara oranla azalma eğilimi ...
'Cumhuriyet bombalarını polis verdi'
Eylemle ilgili olarak daha önce bir çok kişiyi suçlayan ifadelerini reddeden ...
 
Önce eşini sonra kendini vurdu
Menemen’de, inşaat işçisi 29 yaşındaki Kalender Koç, dört yıl önce evlendiği, ...
Urla'da tehlikeli atık paniği
Urla'nın Özbek Köyü Saraç mevkisindeki taşeron kamyonlarla gelen atıklardan ...
Havvanur engelleri aştı, sıra devlette!
İzmir'de doğuştan iki kolu olmamasına karşın, okuma azmiyle yaşama bağlılıyla ...
 
İnciraltı’nda yıkım bilmecesi sürüyor
İnciraltı’ndaki kaçak işletmeler için Bakanlık “yık” kararı verince harekete ...
Ne kadar çok üye o kadar indirim
Kordon’daki eğlence merkezlerinde çalınan müzikler ile ilgili yapılan ...
11 yıl program yaptı, 'numarayı' bilmiyor
Deniz Feneri soruşturmasında savcılar, televizyon programlarında Almanya'daki ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva