HABERLER>GÜNCEL
17 Ocak 2012 Salı - 14:56

Askeri uçağa ulaşıldı!

İzmir Valisi Cahit Kıraç EXPO 2020 logosunun tanıtım toplantısında, Foça ilçesinde eğitim uçuşu yaptığı sırada kaybolan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait T-37 tipi uçağının bulunduğu yere ''veri olarak ulaşıldığını'' bildirdi.

Askeri uçağa ulaşıldı!

Erkan İYİGÜNGÖR/EGEDESONSÖZ – Dün akşam düşen ve hala parçaları bulunamayan T-37 tipi askeri uçak hakkında İzmir Valisi Cahit Kıraç bilgi verdi. Kıraç, Genelkurmay Başkanlığının koordinasyonunda yürütüldüğünü söyledi. Ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini belirten Kıraç, ''Uçağın bulunduğu yere veri olarak ulaşıldı. Ekipler dalış çalışmalarını yürütüyorlar. Enkaz inşallah yukarı çıkarılacak. İki pilotun içinde olduğunu düşünüyoruz ama henüz ulaşılmış değil. Yer tespiti yapıldı'' dedi.

Askeri uçaktan hala haber yok haberi için tıklayın

PAKİSTANLI BİNBAŞI EĞİTİM VERİYORMUŞ
İzmir’deki Çiğli İkinci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalandıktan sonra Foça İlçesi açıklarında denize düşen T-37C tipi askeri eğitim uçağını hem havadan, hem karadan arama çalışmaları devam ediyor. Kayıp olan pilotlardan Pakistanlı Binbaşının, iki ülke arasındaki karşılıklı eğitim projesi kapsamında Teğmen Serkan Sağır’a (23) eğitim verdiği ortaya çıktı. Vali Cahit Kıraç uçağın yaklaşık 130 metre derinlikle olduğunun tahmin edildiğini söyledi.
 
Dün, Çiğli İkinci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan eğitim amaçlı iki uçucu personelle birlikte havalanan T-37C tipi askeri eğitim uçağından saat 16.05 itibariyle haber alınamadı. Araştırmada, askeri eğitim uçağının, Foça İlçesi Arslanburnu mevkisi açıklarında, karaya yaklaşık 2 mil uzaklıkta denize düştüğü ortaya çıktı. Gece boyunca uçak, helikopter, bot ve mayın tarama gemisi tarafından yapılan arama çalışmaları, günün ilk ışıklarıyla birlikte tekrar başladı. Uçağın düştüğü tahmin edilen bölgede su üzerinde yakıt izlerine rastlanınca, çalışmalar bu bölgede yoğunlaştırıldı. Türk Hava Kuvvetleri’nin SAR (Arama kurtarma) ekipleri de Zodyak botlarla karaya yakın yerlerde uçaktan atlama ihtimallerine karşılık arama çalışmalarını sürdürdü.
 
KARŞILIKLI EĞİTİM
Şu ana kadar tüm çalışmalara rağmen uçağa ve pilotlara henüz ulaşılamazken, personelle ilgili ayrıntılar da ortaya çıktı. Kayıp olan pilotlardan aslen Erzincanlı olan yeni mezun Teğmen Serkan Sağır’ın, iki ülke arasındaki karşılıklı eğitim projesi kapsamında, adı henüz açıklanmayan Pakistanlı Binbaşı’dan uçuş eğitimi aldığı öğrenildi. Arama çalışmalarının gün boyu devam edeceği açıklandı.

DÜŞTÜĞÜ YER ASKERİ BÖLGE İLAN EDİLDİ
Foça’da denize düşen askeri uçağın enkazının tespit edildiği yer, askeri güvenlikli bölge ilan edildi. Tahmin edilen yerin 2 mil batısında, denizin 127 metre derinliğinde tespit edilen askeri uçağın bulunduğu bölge, hemen Sahil Güvenlik botları tarafından çevrildi. Sivil ve balıkçı teknelerinin alana girişine izin verilmedi. Uçağın enkazının ve içinde oldukları tahmin edilen iki personelin çıkarılması için bölgeye Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan büyük kurtarma gemisi ve derin su dalgıçlarının beklendiği, çalışmaların bir haftayı da bulabileceği bildirildi.

PAKİSTANLI PİLOTUN ADI AÇIKLANDI
İzmir'in Foça İlçesi'nde denize düşen askeri uçakla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi sitesinden açıklama yapıldı. Yapılan açıklama şöyle:
 
"Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir T-37 eğitim uçağı 16 Ocak 2012 Pazartesi günü saat 16.05'te eğitim uçuşu esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle düşmüştür. Uçağın ana gövdesine, 17 Ocak 2012 saat 10.55'te, Yenifoça 5 kilometre açığında, 125 metre derinlikte ulaşılmıştır. Uçakta bulunan pilotlardan Türkiye Cumhuriyeti ile Pakistan İslam Cumhuriyeti arasında imzalanan `Askeri Eğitim İşbirliği Anlaşması' çerçevesinde Türkiye'de görev yapan Pilot Binbaşı Masood Hussain CHHACHHAR ve pilot adayı Teğmen Serkan SAĞIR'ın aranmasına devam edilmektedir. Olayın meydana geliş nedeni, kaza kırım heyeti incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacaktır"

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir iddianamesini inceleyen hakim hastanelik
Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyon iddianamesini inceleyen bir ...
Eşinin ölümünden sonra bir de bilirkişi şoku!
Menderes’te 2010 yılında, yönetimindeki motosikletle seyir halindeyken, ...
Evsizler için bir telefon yeter
Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava en çok da evsizleri olumsuz etkiliyor. ...
 
2011’in yatırım şampiyonu ‘ulaşım’
İzmir İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuşan İzmir Vali Yardımcısı ...
Kent Konseyleri’nden konak tüneli tepkisi
İzmir Kent Konseyleri Birliği Konak Tünelleri’ne tepki gösterdi.
Denktaş son yolculuğuna uğurlandı
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın naaşı Cumhuriyet Parkı'na defnedildi. ...
 
Tartışılan 19 Mayıs genelgesine iptal başvurusu
Konya’da 25 yaşındaki bilgisayar programcısı Alper Ayhan, avukatı Ahmet ...
Hasdal Cezaevi'ni de dinlemişler!
Balyoz davasının tutuklu sanığı Koramiral Sağdıç'a ait olduğu iddia edilen ...
Şiddet mağduru kadınlar soluğu İzmir Barosu'nda aldı
İzmir'de geçen yıl 10 Aralık'ta İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş'ın açılışını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva