HABERLER>DÜNYADAN
11 Ocak 2016 Pazartesi - 15:57

Almanya’da korkulan oldu: Sığınmacılara saldırı

Almanya’nın Köln kentinde yılbaşı gecesi yaşanan taciz ve gasp olayları nedeniyle sığınmacılara yönelik artan tepkiler saldırıya dönüştü.

Almanya’da korkulan oldu: Sığınmacılara saldırı

DHA muhabiri Ahmet Yıldırım'ın haberine göre; Köln’de bir araya gelen yaklaşık 20 kişilik bir grup, Pakistanlı ve Suriyeli sığınmacıları hedef aldı. Köln polisinin bildirdiğine göre, dün akşam saat 19.00 sularında merkez tren garı yakınında saldırıya uğrayan altı Pakistanlı sığınmacıdan ikisi yaralandı.

Hastanede tedavi gören sığınmacıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Aynı caddede birkaç saat sonra bu kez 39 yaşındaki Suriyeli bir sığınmacı hedef alınarak dövüldü.

Polis, her iki olayla ilgili soruşturma başlattı.

"FACEBOOK ÜZERİNDEN ORGANİZE OLDULAR"
Köln’de yayımlanan Express gazetesinin iddiasına göre, sığınmacılara saldıran grup; bar fedaileri ve holiganlardan oluşuyor. Gazete, grubun Facebook üzerinden haberleşerek Köln’de sığınmacı avına çıktığını öne sürdü. İddialar konusunda polisten henüz bir açıklama yapılmazken, saldırıların nedeninin yabancı düşmanlığı olup olmadığının araştırıldığı belirtildi.

Köln’de Cumartesi günü yaklaşık bin 700 dolayında yabancı karşıtı gösteri yapmış ve yılbaşı gecesi yaşanan taciz olaylarından sığınmacıları sorumlu tutmuştu. Çıkan olaylarda polise taş, şişe ve havai fişeklerle saldırılmış, polis ise göstericilere karşı tazyikli su ve gaz sıkmak durumunda kalmıştı.

ÇOĞU KUZEY AFRİKA VE ORTADOĞU KÖKENLİ GÖÇMEN
Köln'de yeni yıl kutlamaları sırasında yaşanan taciz, saldırı ve hırsızlık olayları şüphelilerinin neredeyse tamamının Kuzey Afrika ve Ortadoğu kökenli göçmenler oldukları bildirildi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, olayla ilgili soruşturmayı yürüten yetkili Ralf Jaeger, zanlılar arasında Almanya'ya yeni gelmiş olan mültecilerin de bulunduğunu söyledi.

Olaylarla ilgili olarak 19 kişi hakkında soruşturma yürütülüyor.

Söz konusu 19 kişinin 14'ü Fas ve Cezayir kökenli. Zanlılardan 10'u sığınmacı. Bu 10 kişinin dokuzu da Almanya'da Eylül 2015'ten sonra gelmiş. Kalan dokuz kişinin ise, yasadışı yollarla Almanya'da kaldıkları tahmin ediliyor.

Mültecilerin bu cinsel saldırı krizinin odağına yerleşmesinin Almanya siyaseti üzerinde ciddi etkilerinin olacağı tahmin ediliyor.

ORGANİZE SUÇ ŞÜPHESİ
Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, yılbaşı akşamı çeşitli kentlerde yaşanan taciz ve soygun olaylarının organize suç olduğunu tahmin ediyor. Bakan Maas, Bild am Sonntag gazetesine, “Eğer kişi suç işlemek için böylesi vahşi bir gruba katılıyorsa, bu bir şekilde planlanmış bir şey gibi görünüyor. Kimse bunun kararlaştırılmış ve hazırlanmış bir şey olmadığını söyleyemez” dedi. Saldırıların acil şekilde aydınlatılmasını isteyen Bakan, “Bu iğrenç eylemlerin nasıl gerçekleştirildiğini bir an önce aydınlatmalıyız” şeklinde konuştu.

CİHAN’ın haberine göre; Maas, “Tüm bağlantılar çok özenli bir şekilde incelenmeli. Şüphelenilen şey, belli bir tarih seçildiğidir. Öyle ise burada başka bir boyut daha var demektir.” dedi. Saldırganların çoğunun mülteciler olduğu bildirilirken, Bakan Maas şu anda, kriminal mültecilerin geri gönderilmesinin mümkün olup olmadığının incelendiğini kaydetti. Bakan Maas, “Eğer mümkün değilse bunun için önergeler vereceğiz. Tam da masum mültecilerin korunması için kriminal olanlar hakkında hukuk devleti gereğini yapmalı.” dedi.

Federal Kriminal Daire'nin (BKA) Köln'deki gibi cinsel saldırılara karşı yapılacak şeyler konusunda yeni bir strateji çalışması yaptığı bildirildi.

“MÜLTECİLERİN SUÇ İŞLEME ORANI ALMANLARLA AYNI”
Bakan ayrıca, önemli noktalarda güvenlik kameralarının iyileştirilmesi ve polisin personel olarak güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Maas, Köln'de yaşananlarla, yasalara uyan göçmelerin aynı değerlendirilmemesi uyarısı yaparak, “Bir insanın sadece kökenine bakarak onun suça meyilli olup olmadığını söylemeyi maceraperestlik olarak görüyorum. Mültecilerle ilgili istatistikler, onlardaki suç oranının Almanlarla aynı olduğunu gösteriyor” dedi.

 
Şehit kızı yürekleri yaktı: Babacığım ben sana…
 
Afyonkarahisar’da domuz gribi paniği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Rus uçakları Suriye'de okul vurdu
Suriye'nin Halep kentine bağlık Anjara beldesinde Rus savaş uçaklarının ...
Futbolcuları taşıyan otobüs köprüden uçtu: 20 ölü
Meksika'nın güneyinde futbolcuları taşıyan otobüsün köprüden uçması sonucu ...
Katalanların yeni başkanı: 18 ay içinde...
İspanya'da Katalonya Özerk Bölgesi'nde bağımsızlık yanlısı Carles Puigdemont başkanlığa seçildi.
 
Taşkınlık yapan Rus yolcular uçaktan indirildi
Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle Bahreyn'e gidecek olan 2 Rus ...
Arap Birliği İran için toplandı
Arap Birliği Konseyi, İran'ın bölge ülkelerinin içişlerine müdahalesini ...
Rus uçaklarının varil bombalı saldırısı 70 can aldı
Rusya'ya ait uçakların Hatay'ın Reyhanlı ilçesine 45 kilometre uzaklıkta, ...
 
Mübarek'in cezası belli oldu
Mısır'da temyiz mahkemesi eski devlet başkanı Hüsnü Mübarek'in yolsuzluk ...
Kuzey Kore'den 'savaş' açıklaması
Kuzey Kore'nin çarşamba sabahı hidrojen bombası denediğini açıklaması ...
Merkel: Göçmen yasası sertleşebilir
Köln kentinde yılbaşı gecesi yaşanan toplu taciz olayının ardından, Almanya ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva