HABERLER>SPOR
18 Temmuz 2024 Perşembe - 12:43

Ali Koç'tan TFF açıklaması: Bizim için yok hükmündedir!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF'nin seçimli genel kurulu öncesinde sert açıklamalarda bulundu. Bu seçimin Fenerbahçe adına yok hükmünde olduğunun altını çizen Ali Koç, 'Çoklu aday çıkarılmasına engel olunmuştur. Türk futbolu, FETÖ'den halen temizlenememiştir. Delegelere şantaj, baskı ve tehdit yapılmıştır. Biz bunun böyle gitmeyeceğini söylüyoruz. Demokratik teamüllere saygılı kulüp olarak boş oy kullanacağız" ifadelerini kullandı.

Ali Koç tan TFF açıklaması: Bizim için yok hükmündedir!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda Habertürk TV'ye açıklamalarda bulundu. Ali Koç şu ifadeleri kullandı:

'BU SEÇİM YOK HÜKMÜNDEDİR'
"Fenerbahçe için seçim yok hükmündedir! Biz kimseyi desteklemiyoruz.Biz demokrasiye inandığımız için buradayız. Kürsüye çıkıp konuşmamızı yapacağız ve boş oy kullanacağız. Demokrasiyi savunan insanlar olarak bu seçime gelmemek antidemokratik bir anlayış olurdu. Antidemokratik yaklaşım sergileyenleri tenkit eden biri olarak demokratik teamüllere uygun davranmamız lazım. Tam kadro geldik. Konuşmamı yapacağım, dikkatle dinleyin. Türk futbolu böyle gidemez. Türk futbolunun özgür olması lazım. Türk futbolunun özgür olmasını arzu ettiğimizi herkes söylüyor ancak Türk futbolu özgürlükten uzak noktalara gidiyor."

'BU İŞ BÖYLE GİTMEZ'
"Türkiye'de herkes adil rekabet, futbolda adalet bekliyor. Kendi seçimleri demokratik olmayan, adil olmayan bir kurum futbolda adaleti nasıl sağlar? Soruyorum sadece. Biz Fenerbahçeli olarak futbolun içinde bulunduğu durumda mücadele eden yegane kulübüz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak mücadeleye devam edeceğiz ancak her geçen gün içeride çare bulmaktan uzaklaştığımız için ne yazık ki arzu etmeyerek davamızı uluslararası arenaya taşıyoruz. Elimizde çok kapsamlı bir dosya var. Bu seçim süreci de dosyamızı ne yazık ki daha da zenginleştirilmişti. Uluslararası gözlemci olarak genelde bir kişi gelirdi, bugün dört kişi var. İnşallah benim konuşmama kulak verirler çünkü bu iş böyle gitmez."

'BİZE BAKIŞLARI HOŞ DEĞİL'
"Türk futbolunda herhangi bir çıkara, menfaate hizmet etmeyecek, liyakatli, cesur, iradeli ve kararlı insanlarla arzuladığımız iklime ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Buradaki en önemli şey er ya da geç bu düzelecek. Bu böyle gitmeyecek, düzelecek. Türk futbolundaki durum içler acısıdır. Önemli olan biz tercihen mi değiştireceğiz budur. Yoksa mecburen bunu bize değiştirtecekler mi? Sayın Servet Yardımcı aday olmak istedi, adaylığını açıkladı. Bugün bir Türk olarak futbolunun en üst seviyesinde kim var Sayın Servet Yardımcı. Niye çünkü UEFA yönetim kurulunda bulunuyor. Oradaki konumunu devam ettirebilmesi için anladığım kadarıyla burada da başkanlığa aday oldu. UEFA'da önümüzdeki sene seçime girebilmek için kendi ülkende başkan ya da başkan yardımcısı olman gerekiyor. Buradaki arkadaşlar çok kolay zannediyor 'Birini oraya yollar seçtiririz'. Servet Bey seneye orada olmayacak inşallah Türkiye'den birini seçtirebiliriz. Bu kadar büyük bir futbol ülkesinin UEFA'nın yönetim kurulunda olması gerekir. Benim çevrem geniş. Avrupa Kulüpler Birliğinde ikinci dönemimi yaşıyorum. Bize bakış açıları hiç hoş değil.

'ŞANTAJ, İFTİRA, TEHDİT'
"Servet Bey açıklamasında ne dedi? Şantaj, iftira, tehdit dedi. Mevcut düzen kim tehdidi yapan kim? Bizi haksız yere Türklüğün simgesi olan bir Bozkurt hareketinden dolayı turnuvanın en kritik noktasında oyuncumuza ceza veren UEFA, bu seçim sürecinde yaşananları bilse nasıl davranır? Veya kendi yönetim kurulu üyesi Servet Yardımcı'nın çekilme açıklaması UEFA'yı hiç ilgilendirmez mi?"

 
Türkiye, FIFA dünya sıralamasında 26. basamağa çıktı
 
İhale süreci tamam... İzmir yeni Emniyet Binası’na kavuşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye, FIFA dünya sıralamasında 26. basamağa çıktı
EURO 2024'te çeyrek final oynayan A Milli Futbol Takımı, temmuz ayı dünya ...
Olcay Şahan'dan iddialı 'şampiyonluk' açıklaması
TFF 2'nci Lig ekiplerinden Altınordu’da yeni sezon öncesi teknik direktörlük ...
Karşıyaka'da sıra orta saha ve kalede
TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta transfer döneminde şimdiye kadar 4 takviye ...
 
İzmir'e havuzda milli misafirler
İzmir Büyükşehir Belediyesi Celal Atik Yüzme Havuzu, milli takımların ...
Tire FK'nın son transferi Serhat
TFF 3'üncü Lig'in yeni ekiplerinden Tire Futbol Kulübü, transferde geçen ...
Transferde Altınordu ile Efeler iş birliği
TFF 3'üncü Lig'de yeni sezon öncesi yönetimi Mahmut Gözüaçık'a devrolup ...
 
Altay'da Gökhan Karaaslan’ın kaderi netleşiyor
TFF 2'nci Lig'e transfer yasağıyla düşen Altay'da futbol şubesinin kulübe ...
Bucaspor 1928'de Erhan Çelenk yuvadan uçtu
TFF 2'nci Lig ekibi Bucaspor 1928'in önemli gol ayaklarından olan Erhan ...
Altınordu'da kaleci Mert Furkan yolcu
İzmir ve Türk futbolunun yetiştirici kulübü olan TFF 2'nci Lig temsilcisi ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir'de 'mor sultan' bayramı!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Aşırı uçuşlar da turizm canavarı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet, cemaat ve cinayet!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva