HABERLER>GÜNCEL
15 Temmuz 2024 Pazartesi - 13:13

Çeşme yangınından acı haber: 3 kişi hayatını kaybetti!

İzmir'in Çeşme ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybetti. İzmir Valisi Süleyman Elban, yangına sebebiyet veren 4 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Çeşme yangınından acı haber: 3 kişi hayatını kaybetti!

Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisindeki ormanlık, makilik ve otluk alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 uçak, 4 helikopter, 16 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 dozer ve yer ekibi sevk edildi.

Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangının yaklaştığı alanda bazı evlerdeki kişiler, tedbir amaçlı tahliye edildi.

Yangın kontrol altına alındı.

3 KİŞİ YANARAK CAN VERDİ
Çıkan yangında 3 kişi yanarak hayatını kaybetti. Öte yandan arazide bulunan cenazeler, savcı incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumuna sevk edildi.

Yangında hayatını kaybeden 68 yaşındaki Mesut Coşkunöz ile Hilmi Coşkunöz'ün (38) baba oğul, Mine Elmas'ın (35) ise Mesut Coşkunöz'ün yeğeni olduğu ortaya çıktı.

İzmir'in Buca ilçesinde ikamet eden Mesut Coşkunöz'ün sıhhi tesisatçılıktan emekli olduğu, bir süredir kanser tedavisi gördüğü öğrenildi. Oğlu Hilmi Coşkunöz'ün ise tekniker olduğu belirtildi.

Yangının etkili olduğu bölgedeki 4 evin sahiplerinin akraba oldukları, evleri tatil için yazlık olarak kullandıkları bildirildi. Yangın sırasında panikleyerek araziye kaçan ve dumandan etkilenerek hayatlarını kaybettikleri değerlendirilen 3 kişinin yaşadığı evlerin ise yangında hasar almadığı belirlendi.

FOTO GALERİ... Acının merkez üssünden kareler

VALİ ELBAN'DAN AÇIKLAMA
İzmir Valisi Süleyman Elban, Çeşme ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangını çıkardıkları suçlamasıyla 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Alaçatı Mahallesi'nde ormanlık, makilik ve otluk alanda çıkan ve 3 kişinin hayatını kaybettiği Ovacık Mahallesi'ne gelerek incelemelerde bulunan Elban, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yangının saat 12.00 civarında çıktığını, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığını bildiren Elban, orman, itfaiye, jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerinin süratli müdahalesiyle yangının 14.30'da kontrol altına alınıp söndürüldüğünü ifade etti.

"Yangına sebebiyet veren 4 kişi jandarmamız tarafından gözaltına alındı." açıklamasını yapan Vali Elban, şüphelilerin bahçede kaynak ve hızar işleri yaptığını, kıvılcımların makilik alana sıçraması sonucu yangının başladığının belirlendiğini ifade etti.

Yangınla birlikte alevlerin tehdit edebileceği bir yazlık sitede ekiplerin tahliye çalışması yaptığını, 4 evin bulunduğu başka bir bölgeye de ekiplerin sevk edildiğini anlatan Elban, şöyle devam etti:

"Ekipler buraya geldiklerinde 4 evde 8 vatandaşımızın yaşadığı söylendi. Evlerinden çıkmışlardı zaten, 5 vatandaşımızı süratle tahliye ettiler. Ekiplerimiz buraya ulaştığında 3 vatandaşımız araziye kaçmışlardı. Jandarma, AFAD, belediye ekiplerimiz, Orman Genel Müdürlüğüne ait helikopterimiz aramasına rağmen maalesef kendilerine ulaşılamadı.

Yangın tamamen söndürüldükten sonra üç vatandaşımızın hayatını kaybettiğini tespit ettik. 2 erkek ve bir kadın maalesef hayatını kaybetti. Bu 4 evde yaşayan sakinlerden, farklı aileler burada yaşıyorlar. Alaçatı'nın sakinlerinden 3 vatandaşımızın tahliye için gelen ekiplerimizin aramasına rağmen erkenden panikle kaçmaları, bulunamamaları maalesef bu kötü sonucu ortaya çıkardı."

Yangınla ilgili herhangi bir risk kalmadığını aktaran Elban, "Esas itibarıyla burada nitelikli orman, ağaç yok. Basit çalılık ve makilik vasfında. Havanın kuru olması, rüzgarın şiddeti nedeniyle hızlı yayıldı. Bölgemizde çok yangınımız var. Onlar içerisinde büyük diye değerlendiremeyeceğimiz bir yangın." diye konuştu. (AA, Haber Merkezi)

 
Karşıyaka’nın çocukları geleceğe tohum ekti
 
CHP'li Aslanoğlu'ndan 15 Temmuz mesajı: Atatürk’ün yolundan her uzaklaşıldığında...
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Temmuz 2024 Salı 08:16

Cahil insanlar otların içinde kaynak yaparsa olacağı bu hiç mi beynin çalışmıyor Allah sana beyin vermiş çalıştırsana Otların içinde kaynak mı yapılır zeka eksikliği var bu insanlarda

Yorumu oyla      3      0  
ALİ 16 Temmuz 2024 Salı 02:09

bu ne vurdumduymazlık ne iş bilmezliktir kardeşim, bu havada bu sıcakta, şiddetli rüzgar altında bu işler yapılır mı bu kaçıncı? bu ülkede hiç bir suçun doğru düzgün cezası olmadığı için insanlar göz göre ölüyor ülke bitiyor.

Yorumu oyla      3      0  
ST 16 Temmuz 2024 Salı 00:01

Nedir bu kaynak işi yapanların sorumsuzluğu, düşüncesizliği. Bir çok yangın hep kaynak yüzünden çıkıyor. Bunlar önlem almayı bilmiyorlar mı? Bu kadar cahil miyiz?

Yorumu oyla      3      0  
ANKARA 15 Temmuz 2024 Pazartesi 18:08

Bu Memleket Artik Tamamen Bitmistir... Her Gun Farkli Sudan Sebeplerle Can Kayiplari... Siyaset Aetik Cozüm Uretmiyor Siyasetciler Aetik Cozum Uretemiyor... A Partisi Veya C Partisi Siyasetcilerin Tek Yaptiklari Maaş Almak Ulkeye Kulfet... Yeter... Ya Siyasetciler Cozum Uretsinler Yamda Siyaseti Lav Edelim Ve Herkes Kendi Basinin Caresine Baksin... Şu Rezalete Bakiniz Her Gun Olumler... Ulkede Tek Yasayan Tek Refahi Yuksek Olan Tek Can Tehlikesi Olmayan Siyasetciler Siyasetci Olmayanlarin Tumu Can Tehlesi İle Karsi Karsiya...

Yorumu oyla      9      4  
SOKAK 15 Temmuz 2024 Pazartesi 16:34

Çok yoğun ve kısmen de kontrol edilemez bir nüfusun yanı sıra, kendi kuralını kendi koyan hiç bir yasa ve kararları takmayan bir kesim ile nasıl başa çıkılır?

Yorumu oyla      10      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de FETÖ'ye 'Kıskaç' baskını!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir dahil 27 ilde FETÖ'ye yönelik son ...
Alsancak’taki elektrik faciasında yeni görüntü: Son işlem GDZ Elektrik’ten!
İzmir’in Konak ilçesinde Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın elektrik ...
İzmir'de 15 Temmuz şehitleri anıldı!
İzmir Kadifekale Hava Şehitliği'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik ...
 
Darbe girişimi davalarında 4 bin 891 sanık ceza aldı
FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin açılan 290 davanın ...
Marketin kasasından 6 bin lira çaldı: Şeytana uydum
Adana'da müşteri gibi davranıp, markete giren Ali B. (20) işyeri sahibinin ...
Başına yorgun mermi isabet etti: Bütün emeklerim gitti
Diyarbakır'da KPSS'nin ilk oturumdan çıktıktan sonra okulun karşısındaki ...
 
Yeraltına indirilen elektrik hattında patlama!
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde elektrik hatlarının yer altına indirilmesinin ...
Başkan Yorgancılar inşaatı anlattı, uyardı: EBSO'nun eski binası tuz buz!
EBSO Business Center binasının zemin iyileştirme çalışmaları sırasında ...
Alsancak'taki elektrik faciası: 25 gözaltı!
İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mağduriyet algısı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Nereye koşuyor?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hacı Bektaş törenini izlerken...
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Her İzmirli bir fidan dikmeli!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Küllerden yeniden doğmak mümkün mü?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Başkan ormanda
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazze’ye mektuplar (1)
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Şeytan Üçgeni
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Mücbir sebep...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlığın dibi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva