HABERLER>POLİTİKA
18 Ekim 2011 Salı - 16:10

Aksu, İzmir'de ilçe başkanlarıyla buluşacak

AK Parti Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu İzmir’de ilçe başkanlarıyla buluşacak.

Aksu, İzmir de ilçe başkanlarıyla buluşacak

Fatih Yapar/Egedesonsöz- Delege seçimleriyle birlikte kongre sürecine giren AK Parti İzmir İl Teşkilatı ilçelerde yapılacak olan başkanlık seçimlerinden önce ilçe başkanları toplantısı yapılacak.Toplantıya AK Parti’nin etkili isimlerinden Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu da katılacak. Yarın saat 14:00’te başlayacak olan toplantının sonlarına doğru İl Başkanlığı’nda 30 ilçenin başkanıyla buluşacak olan Aksu, İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı ziyaret ettikten sonra kongre sürecine dair uyarılarda bulunacak.
 
ŞENLİĞE GELİYOR
Aksu, İl Başkanlığı’ndaki programın ardından Seferihisar İlçesi’ne gidecek. Seferihisar Belediyesi tarafından “Barış” temasıyla ve “Farklı Kültürler Ayrılık Değil Zenginleşme Nedenidir” sloganıyla ikinci kez düzenlenen Seferihisar’ı oluşturan Kültürler Buluşması kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe katılacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Dernekleri tarafından organize edilecek geceye katılacak olan Aksu, burada hemşerileri ile bir araya gelecek.
 
İL BAŞKANINDAN UYARI
AK Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in ‘tek adaylı seçim’ önerisini ilçelerin tamamına yakınında hayata geçiren İl Başkanlığı, kongre sürecinde her hangi bir sorun çıkmaması için büyük gayret gösteriyor. Bayraklı’da yapılan delege seçimlerinde İl Yönetim Kurulu Üyesi Ferudun Kılıç’ın muhaliflerle yaşanan olayda havaya ateş etmesinin ardından yaşanan sıkıntılı sürecin altını çizmesi beklenen Akay’ın kongre için de ciddi uyarılarda bulunacağı öğrenildi.
 
DİSİPLİN MEKANİZMASI
Akay, ilçe başkanlarına Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in uyarılarını yenileyerek bir takım önerilerde bulunacak. Bayraklı Manavkuyu Mahallesi’nde Belediye Meclis Üyesi İpek Özgür’ün adamları ile birlikte mahalle temsilcisi Şevket Eroğlu’nu darp etmesi AK Parti gündemini karıştırmıştı. Akay’ın toplantıda disiplin mekanizmasını öne süreceği iddia edildi. Akay toplantıda ayrıca ilçe başkanlarına seçimlerin tek adaylı ve sorunsuz geçmesi için çalışmaları talimatı vereceği de dile getirildi.
 
PARTİ FAALİYETLERİNE KATILAMAYACAK
Öte yandan Mahalle temsilcisini darp ettiği gerekçesiyle İl Yönetim Kurulu tarafından disipline gönderilen Bayraklı Belediye Meclis Üyesi İpek Özgür’ün resmi yazısı tebliğ edildi. Özgür ve tarafların dosyasını inceleyecek olan İl Disiplin Kurulu, önümüzdeki günlerde çağrı yapacak. Savunmaları alınacak olan partilileri dinleyen kurul ardından bir karar verecek. İl Yönetim Kurulu tarafından kesin ihraç istemiyle disipline gönderilen Özgür hakkında verilen tedbir kararı uygulamaya konuldu. Dosya sonuçlanana kadar Özgür’ün parti faaliyetlerine ve grup toplantılarına katılmaması kararı alındı. Karar İl Genel Sekreteri Kemal Erim imzasıyla Özgür ve İlçe Başkanlığı’na tebliği edildi.
 
BEN DEĞİL BİZ
İlçe Başkanları toplantısında delege seçimlerini değerlendireceklerini ifade eden AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “İlçe başkanlarından, listeleri yaparken hangi liyakate dayanarak çalışma yapacaklarını konuşacağız. Genel Merkez İl Koordinatörü ile 30 ilçeyi masaya yatıracağız. Başarılı arkadaşlar devam edecek. Bazı ilçeler güçlendirilecek. Bazı arkadaşlara da teşekkür edeceğiz. Bu kararı da biz değil genel merkez ile değerlendirerek alacağız. Partimize emek veren arkadaşları kenara itmek değil başka yerlerde görevlerde değerlendirmek istiyoruz” dedi.
 
RAPOR GİTTİ

İl Kongresi’ne 8 ay gibi bir sürenin olduğunu ifade eden Akay, merdivenleri tek tek çıktıklarının altını çizdi. Akay, “Delege seçimlerini başarıyla bitirdik. İlçe kongrelerinde de herkesin görüşünü alacağız. Ben yaptım oldu mantığı ile değil, biz yaptık oldu anlayışı ile daha mükemmelini hayata geçirmeyi planlıyoruz. İl Başkanlığı olarak delege seçimleri ile ilgili raporumuzu da genel merkeze ilettik” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yegane 23 Ekim 2011 Pazar 23:29

il bşk kendisini kurtarmaya çalışıyor samimi degil.

Yorumu oyla      12      6  
büşra 19 Ekim 2011 Çarşamba 16:08

il bşk çok sıcak degil tabana inememiştir

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşılanmayan AKP'li vekil başhekimi görevinden aldırdı mı?
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur ...
"Ak Parti'den öyle birini bekliyorum ki..."
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.
“Özgürlükçü bir Anayasa’ya ihtiyaç var”
CHP İzmir Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, ...
 
Çalışanlarıyla ortak oluyor
CHP İzmir Milletvekili Aksünger kendi kurduğu ve halen yüz çalışanıyla ...
Soysal taktik yarışında kazandı
Ak Parti’nin Çiğli’deki delege seçimi, iki aday arasında eşi görülmemiş ...
Vural'dan ilginç 'zam' tepkisi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ekonomik politikaların bedelini halkın ...
 
Erdoğan'dan Köstebek'e sert yanıt
Deniz Feneri’nde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın köstebek olduğunu ...
CHP'li Genç: İki feneri de kirlettiler
TBMM’de fenerli eylem başlatan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan ...
İmzacılara Kılıçdaroğlu rötarı
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ı devirmek için harekete geçen muhalif ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva