HABERLER>POLİTİKA
18 Ekim 2011 Salı - 14:46

Karşılanmayan AKP'li vekil başhekimi görevinden aldırdı mı?

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir'in geçen Ramazan Ayı'nda Gördes Hastanesi ziyareti sırasında kendisini kapıda karşılamayan Başhekim Uzmun Dr. Mehmet Şahin'i görevinden aldırdığını iddia etti.

Karşılanmayan AKP li vekil başhekimi görevinden aldırdı mı?

MANİSA - Konuyla ilgili basın açıklaması yapan ve Meclis'te soru önergesi vereceğini belirten Özel, Aydemir'in Başhekime, "Orada seni oturtmam, senin kafanı kopartırım" dediğini iddia ederken, AK Parti'li Aydemir ise "Özel, benim üzerimden siyaset yapmak istiyor. Böyle bir şey söylemedim. Başhekimi de hiç görmedim ve tanımam" diye konuştu. Başhekim Dr. Şahin de "Sayın Aydemir ile hastane ziyareti sırasında konuştum" dedi.
 
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, partisinin il binasında yaptığı basın toplantısında AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir'in Gördes Devlet Hastanesi'ni ziyaretinde kendisini kapıda karşılamayan Başhekim Uzman Dr. Mehmet Şahin'i görevden aldırdığını iddia etti. CHP'li Özel, konu hakkında Gördes'te yaşayanlar ve hastane çalışanlarından bilgi aldığını ifade etti. CHP'li Özel, "Ramazan ayında AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir partisinin Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ile birlikte Gördes Devlet Hastanesi'ni ziyaret ediyor. Aydemir'in ziyareti sırasında hastanenin Başhekimi de yukarıda hasta muayene ediyor. Başhekim, hastanın muayenesini tamamlayıp aceleyle aşağıya inip milletvekillerini karşılıyor. Yurttaş'a "buyurun hastaneyi gezelim' diyor. Ancak Aydemir'in son derece asık bir suratla dışarıda beklediğini görüyor. Aydemir kendisine, "Senin odan çok mu rahat? Bizi kapıda karşılaman gerekiyordu. Seni o rahat odanda rahat oturtmayacağım. Senin kafanı koparacağım' ifadesini kullanıyor. Başhekim bu olayı bana benim rica etmem üzere yazılı olarak da bildirdi" iddiasında bulundu.
 
ÖZEL; "O KAFA KOPTU"
Geçen 2.5 aylık süre içinde AK Parti'li Aydemir'in, "Senin kafanı koparacağım" dediği Başhekim Dr. Mehmet Şahin'in 11 Ekim'de görevinden alındığını söyleyen CHP'li Özel, "İşte o kafa geçen hafta koptu. O Başhekimi Gördes İlçesi'nden aldılar. Turgutlu Devlet Hastanesi'ne düz ortopedi uzman doktoru olarak tayin ettiler. Bu Başhekimimizin adı Dr. Mehmet Şahin'dir. Daha sonra bu doktorumuzu arayan İl Sağlık Müdürü "üzülmeyin Doktor bey, sizin çok çalışkan ve başarılı bir doktor olduğunuzu biliyoruz. Ama siyasette oluyor böyle şeyler' diyor" diye konuştu.
 
Özel, konu hakkında Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yanıtlanması ve araştırılması için TBMM'de soru önergesi vereceğini söyledi.
 
AYDEMİR; "BÖYLE BİR OLAY YAŞANMADI"
CHP'li Özel'in suçladığı AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtip, kendisinin hastane ziyaretinde böyle bir olayın yaşanmadığını söyledi. AK Parti'li Aydemir, şunları söyledi:
 
"Hastane ziyaretinde asla böyle bir olay yaşanmadı. Çünkü ben o zaman Başhekimi bile hiç görmedim ve kendisiyle hiç konuşmadım. Kendisini tanımam bile. Görmediğim, tanımadığım bir insana böyle bir konuşmayı nasıl yaparım anlayamıyorum. 'Kafanı koparacağım' diye bir cümleyi bir siyasetçi asla kullanmaz. Ben de kullanmam. Adam olan insan böyle demez. Sayın Özel genç bir siyasetçi olduğu için sanırım hayal üretiyor. Özel de bu siyaseti öğrenecek. Gündemde kalabilmek için benim üzerimden siyaset yapmasın. Hata yapar. Siyasette çamur atmak yakışmaz. Kendisini doğruluğa davet ediyorum."
 
İL SAĞLIK MÜDÜRÜ TAY, "BAKANLIK ALDI"
Gördes Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Şahin'in görevinden alınmasıyla ilgili olarak İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay ise, "Sayın Şahin, 1.5 yıl önce hastanede ortapedi kadrosu olmamasına rağmen, görevlendirmeyle Gördes'e Başhekim olarak atanmıştı. Asıl kadrosu Demirci Devlet Hastanesi'ndeydi. Şimdi Bakanlık geri aldı. Geri alınmasına sebebiyet verecek ciddi bir sorun yok. Verimlilikle ilgili bir karardır" diye konuştu.
 
DR. ŞAHİN, "BEN GÖREVİMİ YAPTIM"
Gördes Devlet Hastanesi Başhekimliği görevinden alınıp Turgutlu Devlet Hastanesi Ortopedi Servisi'ne atanan Ortopedi Uzmanı Dr. Mehmet Şahin, "Ben devlet memuruyum. Fazla konuşmak istemem. Ancak 1.5 yıl görev yaptığım Gördes'te bir çok hizmette bulundum. Doğup, büyüdüğüm ilçemde önemli çalışmalar yaptım. Ben göreve başlamadan önce 2 uzman, 2 pratisyen varken, bu sayı 6 uzman, 6 pratisyene çıktı. Görev sürem içinde hem ilçem, hem de çevredeki ilçeler dahil olmak üzere 9 bine yakın hastaya baktım. Ben ilçeme ve hastaneme kötülük yapmadım" diye konuştu.
 

Hastane ziyaretine gelen AK Parti'li Aydemir ile konuştuğunu belirten Dr. Şahin, Aydemir'in "Ben onunla hiç karşılaşmadım" iddiasını kabul etmeyip, "Kendisini hastane ziyareti sırasında ben karşıladım ve kendisiyle konuştum" dedi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İSMET TOPAL 19 Ekim 2011 Çarşamba 09:29

BU HÜKÜMET ZAMANINDA SINIRLAR KÖTÜLEDİKLERİ İSRAİL'E PEŞKEŞ ÇEKİLMEYE ÇALIŞILDI, BU HÜKÜMET ZAMANINDA TERÖR ÇOK AZDI,BU HÜKÜMET ZAMANINDA ZAMLI SİGARA VE İÇKİ İÇENLER AZ İÇSİN DENDİ AMA ELEKTRİK VE DOĞALGAZI TÜM HALK KULLANIYOR UMRUNDA DEĞİL VATANDAŞ, DENİZ FENERİ YOLSUZLUKLARINDA KENDİ VATANDAŞLARINI SOYDULAR, HUKUK KENDİ GİBİ DÜŞÜNMEYENLERE SAVAŞ GUKUK OLMUŞTUR. DAHA NE SAYAYIM.AKP; EN BÜYÜK HIRSIZLARIN BERABERLİK YAPTIĞI OLUŞUM YIKILACAKTIR.

Yorumu oyla      12      6  
Şakir Turan 19 Ekim 2011 Çarşamba 08:21

Saygısız insanların devlet kurumlarında yeri olamaz.Vekiline saygı göstermeyen vatandaşına hiç göstermez.Akp ve ak anlayış halkı kucaklamaktan geçer,çalmadık kapı bırakmayıp tüm kimsesizlere sahip çıkmaktır fakir-fukara dostu olmaktır bu anlayışın temelinde.

Yorumu oyla      12      8  
ŞİRİNYERLİ 18 Ekim 2011 Salı 21:16

Bugün 5 ŞEHİT var,VEKİL nelerle uğraşıyor,SENİN KAFANI koparırım,demiş. Sn; BAŞHEKİM cevap verememiş MEMUR ,diye Serbest biri şöyle dese 23- 2=21 eder.Sayısal hesap.Saygılar.

Yorumu oyla      13      6  
ÇAMYAYLA 18 Ekim 2011 Salı 18:30

SORSANIZ; ALLAH(cc) KELAMINI DİLLERİNDEN DÜŞÜRMEZLER. ULEM! SİZİN YAPTIĞINIZ ALLAHSIZLIĞIN DANİSKASIDIR BE! GÖREV KUTSALDIR SAYIN MİLLETVEKİLİ! GÖREVİ BAŞINDA MÜCADELE VEREN HİÇBİR KAMU KURUM VE KURULUŞ ÇALIŞANI SENİ AYAKTA KARŞILAMAK ZORUNDA DA DEĞİLDİR. HERKES SENİN GİBİ KALÇASINI GEZDİREREK, ONU BUNU İŞİNDEN EDEREK GÖREV YAPMIYOR. ANLIYOR MUSUN? BENDE KALKMIŞ HÂLA BÖYLE İNSANSI VARLIKLARA SAYIN DEMEZ MİYİM! KAHRETSİN YAAAA

Yorumu oyla      14      6  
18 Ekim 2011 Salı 17:02

adama bak benim oyumla başhekime hava atıyo başbakan bu vekilin bence kafasını koparsın da görsün bakalım kim kimin kafasını koparıyor

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Ak Parti'den öyle birini bekliyorum ki..."
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.
“Özgürlükçü bir Anayasa’ya ihtiyaç var”
CHP İzmir Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, ...
Çalışanlarıyla ortak oluyor
CHP İzmir Milletvekili Aksünger kendi kurduğu ve halen yüz çalışanıyla ...
 
Soysal taktik yarışında kazandı
Ak Parti’nin Çiğli’deki delege seçimi, iki aday arasında eşi görülmemiş ...
Vural'dan ilginç 'zam' tepkisi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ekonomik politikaların bedelini halkın ...
Erdoğan'dan Köstebek'e sert yanıt
Deniz Feneri’nde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın köstebek olduğunu ...
 
CHP'li Genç: İki feneri de kirlettiler
TBMM’de fenerli eylem başlatan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan ...
İmzacılara Kılıçdaroğlu rötarı
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ı devirmek için harekete geçen muhalif ...
İşçi Partililerle CHP'liler bu panelde kapıştı
İzmir'de Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu tarafından düzenlenen, 'Özel ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva