HABERLER>POLİTİKA
21 Şubat 2012 Salı - 14:11

Akay’ın rakibi Edebali, İzmir’in şifresini açıkladı

Egedesonsöz.com’a konuşan İl Başkan Adayı Neşe Edebali, eski partisi CHP ve başkan adaylığı hakkında çok konuşulacak sözler söyledi.

Akay’ın rakibi Edebali, İzmir’in şifresini açıkladı

EGEDESONSÖZ-ÖZEL-AK Parti İzmir İl Kongresi’nde aday olması beklenen mevcut Başkan Ömer Cihat Akay’a rakip olacağını açıklayan Neşe Edebali, egedesonsöz.com’a özel açıklamalar yaptı. Konak Belediye Meclis üyeliği yaptığı eski partisi CHP’yi ‘kaba saba, hoşgörüsüz’ bir parti olarak niteleyen Edebali, il başkanlığına soyunduğu yeni partisi AK Parti’de hem tabanın hem de genel merkezin kendisini destekleyeceğine inandığını söyledi. İzmir’de seçimi kazanmanın en kestirme yolunun da kadınlar üzerinde yapılacak bir çalışmadan geçtiğini söyleyen Edebali, AK Parti’ye karşı kentteki kadın direncini kırmak için yapacağı çalışmalardan da söz etti.
 
İŞTE EDEBALİ’DEN O AÇIKLAMALAR:

Siyasete ne zaman ve hangi partide başladınız?
N.E:
Biliyorsunuz ben siyasete CHP’de başladım ve CHP’de iyi bir yerde iken Adalet ve Kalkınma Partisi’ne geçtim. Geniş ailem politika ile yakından ilgilenir. Ben böyle bir ortamda büyüdüm. Ailemin büyük çoğunluğu muhafazakârdır. Ben ise bir kadın, bir anne olarak aynı muhafazakâr değerlerle CHP’de de siyaset yapabileceğimi düşündüm. Yaptım da. Ama uzun boylu olmadı…
 
CHP’de siyaset yaparken önceliğiniz neydi, hangi konuları önemserdiniz?
N.E:
Türkiye’de siyasetin konuları arasında kadına hak ettiği yeri veren partinin CHP olduğunu düşünüyordum. Bunun böyle olmadığını gördüm. CHP’nin önemsediği kadınlar, toplumun bütün kesimlerini kapsamıyordu. Demokrasi ve laiklik anlayışı da kuşatıcı değildi. Çok geçmeden CHP’nin çok erkeksi, daha açıkçası kaba saba ve oldukça hoşgörüsüz bir parti olduğunu gördüm. Çok daha erken ayrılabilirdim ama “bırakıp gitti” sözünün arkamdan söylenmesine tahammül edemem dedim, sabrettim. Ben sabrettikçe kabul edemeyeceğim başka konular ortaya çıktı.
 
AK Parti’ye katıldıktan sonra kadın olarak beklentilerinize karşılık bulabildiniz mi?
N.E:
Oldum olası muhafazakâr kadınları mazlum bulmuşumdur. Resmi kadın politikalarını ise ne yazık ki, ayrımcı bulmuşumdur. Kadın ayrımcılığını bir kadın olarak ve bir anne olarak asla kabul etmedim, edemem de. Ne acı ki, yıllarca evine mahkûm edilmiş muhafazakâr kadın, 30 yıl da her akşam televizyon aracılığıyla evinde rahatsız edildi. Ayrımcılığa uğrayan kadınların arasına katılarak herkesin eşit haklardan yararlanması görüşümü Ak Parti’de savunmaya başladım. CHP’den ayrılmamın başka sebepleri de vardı, açıkçası bir yol ayrımına gelmiştim: Mazlum kadınlardan mı yana olmalıyım yoksa kadın istismarcıları ve ayrımcılarından mı yana, diye düşünmeye başladım. Bu soruyu, kendi kendime yoruluncaya kadar sordum ve kararımı verdim: Siyasete bundan sonra AK Parti’de devam etmeliyim dedim, Ak Parti’ye geçtim. İnanın o günden beri aklen, fikren ve vicdanen o kadar rahatladım ki. Bunu her CHP’liye de tavsiye ederim. 
 


AK Partili günlerinizin nasıl geçtiğini özetlerseniz kısaca ne söyleyebilirsiniz?
N.E:
Ak Parti’de siyaset yapmaya başladıktan sonra Türkiye’nin her bir sorununun, kadın sorunu kadar ciddi olduğunu gördüm. Bu sorunların her birini ciddiye almak, sorunun mağdurlarıyla yüzleşmek, acılarına ortak olmak zor olduğu kadar “olgunlaştırıcı” da. Çiydik, piştik. Umarım ciddi kararlar almak için olgunlaşmışımdır da.
 
Sayın Edebali, gelelim Ak Parti İzmir il başkanlığı adaylığınıza…
N.E:
Evet. Ak Parti’nin Türk demokrasi tarihinin en yenilikçi partisi olduğunda kuşku yok. Sürekli tabu yıkıyor. Bundan sonra da yıkacağına inanıyorum. Fakat bir konu var ki, inanın bu Ak Parti’den kaynaklanmıyor. Uzun yıllar muhafazakar kadın, statüko mu diyelim yoksa eski acımasız kadın düşmanı konjonktürün baskısı mı diyelim, kadını o kadar ezmiş ki, Ak Parti, kadını ne kadar aktif olmaya çağırsa da eskiden kalma ürkeklik kısmen devam ediyor. Bu nedenle benim adaylığımı cesurca bir çıkış bulanların sayısı az değil.
 
Ak Parti tabanının, teşkilatların, delegasyonun, genel merkezin bunu kabul edeceğinden emin misiniz? Örneği olmayan bir çıkış. Eleştirileri karşılayabilecek misiniz?
N.E:O günler çok gerilerde kaldı. Ben bunu çok net görüyorum. Kadın Ak Parti’de her makama layıktır. Her görevi üstlenebilir. Kimsenin itiraz ettiği de yok. Birçok söylenti olmuş ve bu da toplumda bir iz bırakmış. Şimdi biz, Ak Parti il başkanlığına aday olurken, sadece teşkilatımızın tüzük gereği işlerini yapmaya aday olmadık. Aynı zamanda partimizin kadına bakışını en iyi şekilde temsil etme gibi bir misyonu taşımaya da aday olduk. Sanıyorum, bizim il başkanlığımız da birçok konuda ilk olacak ve tabu ve önyargı yıkıcı olacaktır. Basın olarak siz hazırsanız Ak Parti ve İzmirliler buna çoktan hazır. 
 
İzmirlileri ikna etmek kolay olabilir, bu işin genel merkez taraf yok mu? Adaylığınızı nasıl karşılanacak?
N.E:
Açık yüreklilikle söylemek gerekir ki, -Allah utandırmasın- zaten bana Ak Parti İzmir il başkanlığına aday olma cesareti veren de Genel başkanımızın vizyonu ve kadına bakışıdır. Ayrıca, Ak Parti tabanından ve delegasyondan aldığım olumlu mesajlardan İzmir’in ve İzmirlinin buna çoktan hazır olduğunu gösteriyor. Şimdiden İzmir’in bütün çevrelerinden çok olumlu mesajlar alıyorum. Bu kadar kısa sürede adaylığıma gösterilen ilgi, ancak annelerin şefkat ve merhametine ve politikalarımıza duyulan güvenle açıklanabilir. 
Allah’ın izniyle adaylığımız birçok ezberi de beraberinde bozacaktır. Toplumun bütün kesimlerine büyük bir cesaret verecektir. Ak Parti hakkında üretilen karalamaların yersiz olduğu görülecektir. İnşallah bizimle beraber diğer partiler de kadının siyasette ne işe yarayacağını partimizden öğrenecektir. Genel merkez her zaman şuna bakacaktır: İzmirli ne düşünüyor? İzmirlinin ne dediğinden çok eminim. Göreceksiniz genel merkezimiz de liyakatli ve İzmirlinin onayladığı adaya “hayırlı olsun” diyecektir.
 


Yani Ak Parti tabanın ve genel merkezi sırf kadın olduğunuz için adaylığınızı ve kazanmanızı üstü kapalı da olsa engellemeyecektir, bundan eminsiniz, öyle mi?
N.E:
Evet, eminim, hem de çok eminim. Bir kadının il başkan adaylığını Ak Parti tabanı ve delegasyonunun nasıl karşılayacağını merak edenleri anlıyorum. Ayrıca şunu da anlıyorum ki; Ak Parti, kadınları sırf kadın oldukları için bazı yerlerde görmek istemiyor, kara propagandalarını gerçekmiş gibi topluma sürekli empoze edenleri de çok iyi anlıyorum. Kara çalmalarını haklı çıkaracak bir kanıt arıyorlar. Kusura bakmasınlar, son zamanlarda hiçbir gelişme tabanımızı bu kadar heyecanlandırmadı. Herkes kıpır kıpır. Bizimle Partimizin nasıl bir moral ve motivasyon kazanacağını çok iyi biliyorlar. Tabu yıkan her gelişmenin yapacağı heyecan, moral ve motivasyon, bizim il başkanı oluşumuzla tavan yapan bir etkiye dönüşecektir. Göreceksiniz bir kadının il başkanı oluşu, sadece teşkilatlarımızı, tabanımızı değil, tüm İzmirlileri heyecanlandıracaktır.
 
Bir il başkanı Ak Parti’de neyi değiştirebilir veya ne kadar etkili olabilir?
N.E:
AK Parti’ye katıldığım günden beri gördüm ki, kadın her yerde kadın. Anne her partide anne. Sorun kadının değerinin tam olarak takdir edilememesinde. Erkekler arasında sertleşen siyaset kadınlar arasında her zaman çok daha yumuşak, çok daha toleranslı, çok daha kardeşçe ve dostça yapılıyor. Kadın el attığı her işe çok geçmeden özenli iş yapma ve annelik damgasını vurabiliyor. O nedenle İzmir’de ben varım diyen her kadın, Ak Partimizin geniş, şefkatli ve merhametli politikalarına destek verebilir. Sevgi, saygı, bilgi, bilinç, kültür, yardımlaşma ve dayanışma duygularıyla sokağa çıkabilir, iş hayatında başarılı, evinde huzurlu ve mutlu olabilir. Bunun yolu önce aramızda oluşan yanlış yargıları giderecek şekilde karşılıklı birbirimizi saygıyla dinleyerek siyaset yapmaktı. Biz bunu İzmir’de başarabiliriz.
 
Kadınca bir siyaset öyle mi?
N.E:
Öyle de diyebilirsiniz. Ak Parti kurulduğundan beri toplumda şefkat ve merhamet egemen olsun, dedi, kadın ve aile korunsun, Türk-Kürt, Roman, Alevi, gayrımüslim ayrımcılığı olmasın, açılımlar olsun tabular yıkılsın dedi, ayrımcılık olmasın, yoksullar korunsun, engellilere sahip çıkılsın, aş olsun, iş olsun dedi ve bunun gibi çok şey söyleyip, çok icraata da imza attı. Daha söylenmedik nice sözü ve yapılma sırasını bekleyen nice icraat hazırlığı var. Şu ne kadar acı değil mi? Siz Türkiye’nin refahı, huzuru için gece gündüz çalışırken, birileri sizi karalıyor. Efendim “kadınlarımız savunmasız” veya “kadınlarımız güvende değil” gibi kara propagandalar yapıyor. Bu fikirleri savunmak için erkek veya kadın olmaya gerek yok. İnsan olmak yeterli. Fark kadının bakışında olabilir ki, o da kadında şefkat ve merhametin öncelikli olmasıdır. Kadınca dediğiniz ve benim de itiraz etmediğim şey budur.
 
Şansınızı nasıl görüyorsunuz, bildiğiniz gibi başka adaylar da var, onların her biriyle yarışmak zorunda kalacaksınız. Bu zor olmayacak mı?
N.E:
Çok net söylüyorum: Çok yakında tabanımızın şahsımıza ve ekibimize vereceği desteğin ne kadar güçlü olduğunu göreceksiniz. Dünyaya örnek bir partimiz, geleneklerimiz, prensiplerimiz var. Bu sınırlar içinde arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Delegasyonun kararının hangi yönde olacağını şimdiden söylemek ancak tahmin olur. Ve saygısızlık olur. Ama bizim felsefemiz şefkat ve merhamet, hoşgörü çerçevesinde herkesi kucaklamaktır. Her adaya başarılar dilemektir. Geçmişte kurucu il başkanımız olan Sayın İsmail Katmerci’ye, vekilimiz sayın Ali Aşlık’a ve yine vekilimiz sayın Aydın Şengül’e, Ömür Kabak ve Ö.Cihat Akay başkanlarıma hizmetlerinden dolayı teşekkür etmeyi şahsım ve arkadaşlarım adına camiamız adına bir borç biliyorum. Bizim il başkanlığımız ilk elden partimizin tüm kademelerinde güçlü bir kabul göreceği gibi sosyal demokrat, solcu, kadın hakları savunucusu, daha açıkçası toplumun tüm kesimlerini kuşatıcı, olumlu bir heyecan yaratacak ve partimize ciddi katılımlar olacaktır. Bu pozitif etki, olumlu rüzgar hem kongre sürecinde hem de il başkanlığı dönemimizde işimizi kolaylaştıracaktır.

İkincisi ne gelince, Ak Parti tabanından ve delegasyondan aldığım olumlu mesajlara bakılırsa İzmir buna çoktan hazır. Şimdiden İzmir’in bütün çevrelerinden çok olumlu mesajlar alıyorum. Bu kadar kısa sürede adaylığıma gösterilen ilgi, ancak şefkat ve merhamet politikalarımıza duyulan güvenle açıklanabilir. 

Allah’ın izniyle adaylığımız birçok ezberi de beraberinde bozacaktır. Toplumun bütün kesimlerine büyük bir cesaret verecektir. Ak Parti hakkında üretilen karalamaların yersiz olduğu görülecektir. İnşallah bizimle beraber diğer partiler de kadının siyasette ne işe yarayacağını partimizden öğrenecektir. Genel merkez her zaman şuna bakacaktır: İzmirli ne der? İzmirlinin ne dediğinden çok eminim. Göreceksiniz genel merkezimiz de liyakatli ve İzmirlinin onayladığı adaya “hayırlı olsun” diyecektir.
 
Yani Ak Parti tabanının ve genel merkezin sırf kadın olduğunuz için adaylığınızı ve kazanmanızı üstü kapalı engellemeyecektir, bundan eminsiniz, öyle mi?
N.E:
Evet, eminim, hem de çok eminim. Bir kadının il başkan adaylığını Ak Parti tabanı ve delegasyonunun nasıl karşılayacağını merak edenleri anlıyorum. Ayrıca şunu da anlıyorum: Ak Parti, kadınları sırf kadın oldukları için bazı yerlerde görmek istemiyor, kara propagandalarının gerçekmiş gibi topluma sürekli empoze edenleri de çok iyi anlıyorum. Kara çalmalarını haklı çıkaracak bir kanıt arıyorlar. Kusura bakmasınlar, son zamanlarda hiçbir gelişme tabanımızı bu kadar heyecanlandırmadı. Herkes kıpır kıpır. Bizimle Partimizin nasıl bir moral ve motivasyon kazanacağını çok iyi biliyorlar. Tabu yıkan her gelişmenin yapacağı heyecan, moral ve motivasyon, bizim il başkanı oluşumuzla da benzer bir etki yapacaktır. Göreceksiniz bir kadının il başkanı oluşu, sadece teşkilatlarımızı, tabanımızı değil, tüm İzmirlileri heyecanlandıracaktır.
 
Bir il başkanı Ak Parti’de neyi değiştirebilir veya ne kadar etkili olabilir?
N.E:AK Parti’ye katıldığım günden beri gördüm ki, kadın her yerde kadın. Anne her partide anne… Sorun kadının değerinin tam olarak takdir edilememesinde. Erkekler arasında sertleşen siyaset kadınlar arasında her zaman çok daha yumuşak, çok daha toleranslı, çok daha kardeşçe ve dostça yapılıyor. Kadın el attığı her işe çok geçmeden annelik damgasını vurabiliyor. O nedenle İzmir’de ben varım diyen her kadın, Ak Partimizin geniş, şefkatli ve merhametli politikalarına destek verebilir. Sevgi, saygı, bilgi, bilinç, kültür, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularıyla sokağa çıkabilir, iş hayatında başarılı, evinde huzurlu ve mutlu olabilir. Bunun yolu aramızda oluşan yanlış yargıları giderecek şekilde karşılıklı oturup birbirimizi dinlemek ve bu şekilde siyaset yapmaktır. Biz bunu İzmir’de başarabiliriz.
 
Kadınca bir siyaset öyle mi?
N.E:Öyle de diyebilirsiniz. Ak Parti kurulduğundan beri toplumda şefkat ve merhamet egemen olsun, dedi, kadın ve aile korunsun, Roman, Alevi, gayrımüslim ayrımcılığı olmasın, dedi, açılımlar olsun tabular yıkılsın dedi, ayrımcılık olmasın, yoksullar korunsun, engellilere sahip çıkılsın, aş olsun, iş olsun dedi ve bunun gibi çok şey söyle, çok icraata da imza attı. Daha söylenmedik nice sözü ve yapılma sırasını bekleyen nice icraat hazırlığı var. Şu ne kadar acı değil mi? Siz Türkiye’nin refahı, huzuru için gece gündüz çalışırken, birileri sizi karalıyor. Efendim “kadınlarımız savunmasız” veya “kadınlarımız güvende değil” gibi kara propagandalar yapıyor. Bu fikirleri savunmak için erkek veya kadın olmaya gerek yok. İnsan olmak yeterli. Fark kadının bakışında olabilir ki, o da şefkat ve merhametin öncelikli olmasıdır. Kadınca dediğiniz ve benim de itiraz etmediğim şey bu olmalı.
 
Şansınızı nasıl görüyorsunuz, bildiğiniz gibi başka adaylar da var, onların her biriyle yarışmak zorunda kalacaksınız. Bu zor olmayacak mı?
N.E:
Çok net söylüyorum: Çok yakında tabanımızın şahsımıza ve ekibimize vereceği desteğin ne kadar güçlü olduğunu göreceksiniz. Dünyaya örnek bir partimiz, geleneklerimiz, prensiplerimiz var. Bu sınırlar içinde arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Delegasyonun kararının hangi yönde olacağını şimdiden söylemek ancak tahmin olur. Ve saygısızlık olur. Ama bizim felsefemiz şefkat ve merhamet çerçevesinde herkesi kucaklamaktır. Her adaya başarılar dilemektir. Geçmişte kurucu il başkanımız olan Sayın İsmail Katmerciye, vekilimiz Sayın Ali Aşlık’a ve yine vekilimiz Aydın Şengül’e, Ömür Kabak ve Ö.Cihat Akay başkanlarıma hizmetlerinden dolayı teşekkür etmeyi şahsım ve arkadaşlarım adına camiamız adına bir borç biliyorum. Bizim il başkanlığımız ilk elden partimizin tüm kademelerinde güçlü bir kabul göreceği gibi kendini sosyal demokrat, solcu, kadın haklar savunucusu, daha açıkçası toplumun tüm kesimlerini kuşatıcı olumlu bir heyecan yaratacak ve partimize ciddi katılımlar olacaktır. Bu pozitif etki hem kongre sürecini hem de il başkanlık görevimizi kolaylaştıracaktır.
 
Diyelim ki il başkanı oldunuz. İzmir’i yerel seçime nasıl hazırlayacaksınız? Sizce eski partinize karşı başarı şansınız var mı?
N.E:
Şansınız tabi ki var. Ama işi sıkı tutup, adam adama markaj yöntemiyle çalışmamız gerekiyor. Dahası teşkilatın sokağa inmesi, halka dokunması gerekiyor. Doğru anlatıldığında İzmir’deki tüm önyargı duvarlarını yıkacağımızdan eminim. Partimiz bugün iyi bir noktaya ulaştı. Başarmamamız için hiçbir neden yok.
 
Peki, seçimi neyin üzerine kuracaksınız? Sizce İzmir’de AK Parti’nin kazanması için ne yapmak gerekir?
N.E-
Çalışmanın odağına kadını koymakla başlamalıyız. İzmir’de şu ana kadar AK Parti’nin karşılaştığı en büyük sorun kadınlardır. İzmir’deki kadın direncini kıramadıkça bu kentte başarı zordur. İzmirli kadınlara tek tek ulaşıp, AK Parti’nin ülke genelindeki hizmetlerini ve İzmir’e yönelik projelerini anlattığımızda ben inanıyorum ki, kadın direnci kırılacaktır. Kadın direncini kırdığımızda da sonuç almak daha kolay olacaktır. Özetle İzmir seçimlerinin şifresi kadınlardır. Ancak kadınlar üzerinde birebir çalışma, seçime 22 ay kala kapı kapı dolaşarak yapılacak özel bir çalışma AK Parti’yi İzmir’de iktidara getirecektir. Biz bu amaçla yola çıktık ve enerjimizin de buna yeteceğine inanıyoruz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kemal aktan 6 Mart 2012 Salı 02:32

bir bayanın ak parti izmirde ak parti il başkanı olması demek yaklasık %7 ila %15 arası oy oranını arttırması demek. ancak ak parti izmiri gerçektende istiyormu? asıl bu sorulması gereken soru. ya ak parti izmiri istemiyorsa ve izmirin alınması aslında ak partiye siyasi olarak pozitif değer katmıyorsa sizi neden il başkanı yapsınlar? ak parti izmiri aslmak istemediki hiç bir zaman bunu anlayamadınızmı birde siyaset yapıyoruz diyorsunuz ama bunu anlayamamıssınız..

Yorumu oyla      12      6  
Aslan Ersoy 23 Şubat 2012 Perşembe 12:37

Şu anki Başkan'dan çok çok daha başarılı olacağınız kesin. Son 8 yıl içerisindeki başkanlar ve vekillerin hiçbiri partimizin oy oranına katkı yapmadı. Başbakanımızın şahsına verilen oylarla idare edildi. İyi bir teşkilat çalışması ile CHP nin en az 3 puan üzerine çıkılabilir.

Yorumu oyla      13      8  
Şenay - Güzelyalı 23 Şubat 2012 Perşembe 08:38

Neşeciğim, erkeğin oturduğu kadının ayakta beklediği partide kadına saygınlık mı kazandıracaksın, bu inanıyor musun. AKP'nin imajı belli. Kadınların neden AKP'li olmadığı da belli. Bırak erkek egemen partiyi erkekler yönetsin. Biz seni seviyoruz Neşeciğim...

Yorumu oyla      13      9  
Ezilen Kadınların Sesi 22 Şubat 2012 Çarşamba 13:43

AKP il örgütü, İzmir milletvekilleri neden dayak yiyen kadınlara sahip çıkmıyor.

Yorumu oyla      14      8  
Şeyho Sarı 22 Şubat 2012 Çarşamba 11:35

Ablacım siyasette dürüstlüğün ve çağdaş kadının sembolüsün. Hiçbir CHP'li ve AKP'li sizin dürüstlüğünüze ve ve çağdaş bir kadın oluşunuza söz söyleyemez. Sorun AKP'li gerici unsurlarda. Kadın ayrımcılığına cesaret veren AKP size sahip çıkar mı, onu siz daha iyi biliyorsunuz. Bir tlf'nunuz yeter, emrinizdeyim, CHP'li de olsam. Başarılar...

Yorumu oyla      15      8  
BB 22 Şubat 2012 Çarşamba 00:51

İzmir'in aydın ve çağdaş kadınları da hazır..Tüm baskılara ve o baskıların yanında olanlara karşı dimdik ayaktayız.Kalemiz İzmirimizdir,çünkü İzmirimiz,atan kalbimiz,özgürlüğümüz ,çağdaşlığımız ve demokrasisimizdir.Mustafa Kemal'dir İzmir,Şehit Kubilay'dır,Bahriye Üçok,Türkan Saylandır.HAZIRIZ,HEPİMİZ!

Yorumu oyla      13      6  
izmirli 21 Şubat 2012 Salı 22:14

sizi kutluyorum yolunuz açık olsun

Yorumu oyla      19      12  
Hasan Gülcü - Güzelyalı 21 Şubat 2012 Salı 21:51

Mahkemelik 181 meclis üyesi arasında Neşe Ablamın ismi geçmiyor ya bu bana yeter. Siyasette dürüstlükten ve ahlaktan yana olan bir kişi tanıdığım için ne kadar mutluyum bilemezsin ablacım. Yolun açık olsun. AKP'de size sahip çıkacak yeteri kadar dürüst insan.

Yorumu oyla      17      10  
Güzelbahçeli Ak Demokrat 21 Şubat 2012 Salı 20:30

Bizim partimizde tüm adaylar kıymetli ve bu makama layıktır.bizim partimizde demokrasi vardır.kongre biter kavga olmaz kaybedenler emin olun kazananın yanında olurlar.Ben sn Ömer Cihat Akay'ın kazanmasını isteyen ve Başarılı bir başkan olduğu için de onu destekleyen biri olarak tüm adaylara başarılar diliyorum.kazanan ak parti olsun.hayırlı uğurlu olsun İzmir ak belediye olsun,hizmete doysun,çocuklarımız mutlu olsun.

Yorumu oyla      16      12  
cesaret kutluyorum 21 Şubat 2012 Salı 20:17

kadınlarımızın böyle bir göreve talip olduklaı için kutluyorum sayın başkanımada başaılar diliyorum

Yorumu oyla      17      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: MİT, AKP, KCK ilişkisinin kanıtları savcıda
MHP Başkanı Bahçeli hükümetin MİT krizindeki tutumunu eleştirdi ve Başbakan ...
Tutuklu vekillerin maaşı ödenecek
Milletvekili seçilmelerine rağmen halen cezaevinde tutuklu bulunan 8 milletvekiline ...
Bakan Yıldırım: “İzmirliler demiryolunu sevdi”
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, EGERAY’ın devreye ...
 
CHP'li vekillerden AK Partili Şengül'e sert tepki
İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ün Hürriyet Ege’de yayınlanan, “Bu operasyon ...
CHP'li muhalifler Anıtkabir'de protesto yapacak iddiası!
Genel merkezin kurultayına karşı çıkan CHP'li muhaliflerin, kurultay ...
AK kadınların kongresine erteleme
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın daha önce 25 Şubat’ta yapılacağı ...
 
‘Başbakan'ın kendi gençliğine verdiği bu görevden ürktük’
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, ''Başbakan'dan ...
Ak Partili Dağ'dan Doğançay'a ziyaret
Ak Parti İzmir milletvekili Avukat Hamza Dağ, Seçim Bölgesinde esnaf ve ...
MHP'li Belediye Başkanı AK Parti'ye geçti
Balıkesir'in Kocaavşar Beldesi'nin MHP'li Belediye Başkanı Keskin Gezen ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva