HABERLER>POLİTİKA
21 Şubat 2012 Salı - 09:58

CHP'li vekillerden AK Partili Şengül'e sert tepki

İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ün Hürriyet Ege’de yayınlanan, “Bu operasyon Büyükşehir Belediyesi’ne, Aziz Kocaoğlu’na yapılan bir operasyon değil. AK Parti’ye yapılan bir operasyondur” sözleri tepki topladı.

CHP li vekillerden AK Partili Şengül e sert tepki

İZMİR - Ak Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ün dün Hürriyet Ege’de yayımlanan röportajdaki sözleri CHP’lileri kızdırdı. Şengül’ün, “Yargı bağımsız. Geçmişte de bizim belediyemiz olan yerlerde ciddi operasyonlar yapıldı. Soruşturmaya bakınca o kadar ciddi konularda o kadar basit hatalar yapılmış ki! Sanki bilerek yapılmış. Birileri böyle bir şey yaparak, kendi kendilerini ihbar edip, böyle gündeme gelmek için, böyle bir operasyon yapılıyor. Net, altını çizerek söylüyorum; bence bu operasyon İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, Aziz Kocaoğlu’na yapılan bir operasyon değil. Ak Parti’ye İzmir’de yapılan bir operasyondur. İnsanlar yorumunu yaparken şuna göre yapsın: “Bu operasyonun kime faydası var? Kime fayda sağlıyor? Oradan olayın arka planını öğrensinler” sözleri tepki topladı.
 
'Operasyon AK Parti'ye yapılmıştır'...haberi için tıklayın

CHP İl Başkanı Tacettin
Bayır “Bunları söylemek için niye bu kadar beklemiş” yorumunu getirirken, CHP milletvekilleri de operasyon ve davanın hem bürokratlara hem belediyeye hem de CHP’ye haksızlık olduğunu yineledi.
 
CHP milletvekilleri ne dedi?
 
Mehmet Ali Susam: Kimse mahkemelerde yargılanmak istemez
Bu kibar bir tanımla, iddia değil, yanlış bir değerlendirmedir. Hiç kimse kendisinin mahkemelere çıkmasını, yargılanmasını istemez. Böyle bir değerlendirmeyi yapmak için insani değerlerden uzak olmak lazım. Siyasetçi bir olaya komplo teorileri değil, çözüm getirmeli. Bu davalar nasıl açıldı? İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği müfettişlerle açıldı. Müfettişler raporlarını gönderdi. Soruşturma izni aldı, savcı da önüne gelen evraklara göre soruşturmayı yürüttü. Bu hükümet ve siyasetten ayrı mı? İktidarın bunların ortasında olduğu açıktır. Bu operasyonlarda bir kurumun çete iddiasıyla yargılanması sözkonusu. Bıraksınlar hukuk bu işi görsün. Zaten insanlar mağdur edilmiş. Bir milletvekilinin bu mağduriyetin üzerinden nemalanmasını, siyaset yapmasını doğru bulmuyorum.
 
Alaattin Yüksel: Kendilerini onlar da tutuklatsın o zaman
Madem öyle o zaman onlar da yapsın, kendilerini tutuklatsınlar. Kime ne yararı olabilir? Onlarca insan hapiste. İşkence gibi cezaevinde yatıyor. Bu olanlar açıkça Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını kilitlemeye çalışmak, iş yapamaz hale getirmektir. En çok da bunu Aydın Şengül kullanıyor. Bunun en büyük zararı geleceğe yönelik. Namuslu belediye başkanı ve bürokrat bulmakta güçlük çekersiniz. Bu operasyon büyük haksızlıktır. Hem bürokratlara hem Büyükşehir’e hem de CHP’ye... Böyle olduğuna inanıyorlarsa, gelsinler Özel Yetkili Mahkemeleri kaldıralım, bitsin bu iş. Görüyoruz ki kendileri de operasyonun yanlışlığına inanıyor.
 
Mustafa Moroğlu: Bizim gibi savcıyı şikayet etsinler
Bu açıklama çok ilginç. Bu açıklamadan sonra söylenen sözlere uygun bir davranış göstermeleri gerekiyor. Birincisi; Başsavcı Durdu Kavak’ı bizim gibi şikayet edecekler. “Başsavcı CHP’yle işbirliği içinde, AKP’ye komplo kuruldu” diye... İkincisi; Her Cumartesi “Tutuklular serbest bırakılsın. İzmir adalet istiyor” etkinliği yapılıyor. Bu etkinlikte cumartesileri bizimle bir olmaları gerekiyor. Bu sözleri traji-komik buluyorum.
 
Rıza Türmen: Cezaevindekiler serbest kalınca konuşalım
Ortada bir gerçek var ki 50’ye yakın kişi cezaevinde tutuklu olarak bulunuyor. Neredeyse bir yıla yakındır cezaevindeler. O insanlar orada olduğu sürece AKP’ye zararı var demek yanlış. Amaç, yerel seçimler yaklaştıkça CHP’li belediyeleri iş yapamaz hale getirmek ve halkın gözünde itibarsızlaştırarak yok etmektir. Öyle gereksiz bir soruşturmadır ki, AKP’ye karşı göstermek, saptırmadır. Cezaevindekiler serbest kalsın, ondan sonra konuşalım kime faydası olduğunu.
 
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır: Niye o kadar beklemiş
O zaman kendisine şunu sormak lazım: Bunları söylemek için niye bu kadar beklemiş? Önce kendi lehlerinde olduğunu düşünüp sonra aleyhe dönduğunu görünce mi bu tür açıklamalar yapıyor? Ayrıca CHP’nin İzmir’de bu tür ayak oyunlarına ihtiyacı yoktur. İzmir’deki mevcut oyun bütün Türkiye tarafından bilinmektedir. Kendileri herhalde bu şekilde oy arttırılacağını düşünüyor ki böyle yorum yapıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eh be aydın şengün diyen yorumcuya 21 Şubat 2012 Salı 23:27

Herkesin bildiği gibi Aydın Şengün İl başkanı iken Karabağlar ve Bayraklı İlçe sınırlarının hükümetçe belirlenmesinde başrolü oynadı.AKPye İlçe Belediye Başkanlığı kazandırabilmek için yapılabilecek en saçma ilçe sınırlarını çizdi.Damarlarımı kessen kKırmızı yeşil akar diyen Karşıyakalıları Bayraklılı yaptı.Ben Eşrefpaşalıyım diyen adamı Karabağlarlı yaptı.Eşrefpaşa Konak sınırlarında iken EŞREFPAŞA Lisesini Karabağlara aldı.Seçim sonucunda ise seçmenin şamarını yedi.Şimdi hangi yüzle konuşuyor.

Yorumu oyla      13      6  
ŞİRİNYERLİ 21 Şubat 2012 Salı 19:05

Samsuna giden özel yetkili SAVCI neden ifadesini almış..ŞÜPHELİ..... mi....saygılar..

Yorumu oyla      14      6  
sertaç 21 Şubat 2012 Salı 17:06

aydın şengül ben sizin gibilere söylenecek laf bulamıyorum sizi allaha havale ediyorum

Yorumu oyla      17      7  
Emir 21 Şubat 2012 Salı 14:52

Akp'li olmak bu iste. Insanin ne yuzu kizariyor, nede gercegi kabul ederler. utanmadan operasyon akp'ye yapilmistir diyor. Yarinda icerde olanlar akp'lidir derse hic sasmayin. Sayin Sengul'u anlamak lazim. Akp izmir deyince akla 2 bakan geliyor. Kendisi hakkinda hic haber ve demec olmadigi icin, O'da bu yollara bas vuruyor gundemde kalmak icin.

Yorumu oyla      21      6  
EH BE AYDIN ŞENGÜL 21 Şubat 2012 Salı 14:40

YAPMA BE AYDIN VEKİLİM DAMARLARINA BASTIN,CANLARI ACIDI KEŞKE SÖYLEMESEYDİN İZMİRLİLER KOYUN GİBİ ALIŞKIN KÖY GİBİ YÖNETİLMEYE BAK HEPSİ DELİRDİ.SEN İZMİRE BİŞEYLER GETİRECEKSİN DİYE YIRTINMANDAN BİLE MUTLU DEĞİLLER ÇOK ÇALIŞMAYIN RAHATSIZ OLUYORLAR ONLAR HİZMETSİZLİĞE VE İLGİSİZLİĞE ALIŞKIN :))

Yorumu oyla      16      13  
Vahap Güler 21 Şubat 2012 Salı 13:39

Geldikleri günden beri darbe yapacaklar diye mağduru oynadılar Milletin anasını ağlattılar halka sivil darbe yaptılar şimdi de belediye baskınları üzerinden mağduru oynamaya çalışıyorlar PES VALLAHİ! Bunlar milletvekili adayı olurken oyunculuk eğitimimi alıyorlar ? bu kadar da rol kesilmez ki..!

Yorumu oyla      17      7  
AHMET 21 Şubat 2012 Salı 11:17

BU NE PİŞKİNLİK YAPIYORLAR EDİYORLAR TERS TEPTİMİ ÇARK EDİYORLAR HİÇ SUÇLU DEĞİLLER YAPTIKLARI TEPKİ ALDIMI HEMEN AĞLAMAYA SIZLAMAYA BAŞLIYORLAR AYIP AYIP BİRAZ DELİKANLI OLUN BU PİSLİKLERİ AKP YAPIYOR BUNU BİLMEYENMİ VAR

Yorumu oyla      25      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li muhalifler Anıtkabir'de protesto yapacak iddiası!
Genel merkezin kurultayına karşı çıkan CHP'li muhaliflerin, kurultay ...
AK kadınların kongresine erteleme
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın daha önce 25 Şubat’ta yapılacağı ...
‘Başbakan'ın kendi gençliğine verdiği bu görevden ürktük’
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, ''Başbakan'dan ...
 
Ak Partili Dağ'dan Doğançay'a ziyaret
Ak Parti İzmir milletvekili Avukat Hamza Dağ, Seçim Bölgesinde esnaf ve ...
MHP'li Belediye Başkanı AK Parti'ye geçti
Balıkesir'in Kocaavşar Beldesi'nin MHP'li Belediye Başkanı Keskin Gezen ...
'İzmir kamu yatırımlarında adalet istiyor'
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir'in ödediği vergilerin karşılığını ...
 
'Cemaat devlete sızmış, buna kargalar güler'
Cemaatle hükümet arasında çatışma olduğu iddialarını yorumlayan AK Parti ...
Bergama’da İdris Yavuz Yılmaz yeniden aday
Bergama CHP'de İlçe Başkanlığı için adaylık yarışı hızlanırken eski İlçe ...
CHP, MİT yasasını mahkemeye götürüyor
CHP, MİT Kanunu'nda değişiklik yapan kanunu, bu hafta Anayasa Mahkemesi'ne götürecek.
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva