HABERLER>POLİTİKA
20 Aralık 2011 Salı - 12:25

Akay’dan kongre sürecine dair bomba açıklamalar!

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay zaman zaman tansiyonun gerildiği kongre sürecine dair önemli açıklamalar yaptı. İlçe kongrelerinden örnekler de veren Akay, kendi adaylığı için de net konuştu.

Akay’dan kongre sürecine dair bomba açıklamalar!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ -  Kongre süreci devam eden AK Parti’de İl Başkanı Ömer Cihat Akay, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Genel merkez tarafından belirlenen adayların karşısına çıkan rakiplerin ve bol adaylı kongrelerin partide ayrışmayı derinleştirdiğini ifade eden Akay kimseye baskı yapmadıklarını fakat partinin rızası dışında çıkan isimlerin sıkıntıya düşeceğini söyledi. Süreci, “Biz bu geminin kaptanıysak tayfalarımızdan herhangi birinin denize düşmesine gönlümüz razı olmaz” sözleriyle özetleyen Akay, ilçelerde delege listelerine yazılacak isimler için baskı yapmadığını sözlerine ekledi.

TEK ADAY OLDUĞU İÇİN KATILIM DÜŞÜK
AK Parti’de delege seçimleri ile başlayan kongre süreci devam ederken İl Başkanı Ömer Cihat Akay’dan açıklama geldi. Bu zamana kadar yapılan 23 ilçedeki kongrelerde katılımların az olduğu, tek adayın bulunduğu yerde sandığa gidenlerin sayısında düşüş yaşandığı konularını değerlendiren Akay, “Üyelerimiz, ‘nasılsa tek aday var’ dedikleri için katılım az olabiliyor. Bu durumu kırsalda daha çok görebiliyoruz. İki adaylı bir seçim yapılsa kırsal dahi seçime katılanlar çok olacaktır. Muhalifler bu durumda kongrede yerini alacaktır. Örneğin Foça Kadir Özgirgin 218 oy almış. Muhalif grupta yer alan Abdullah Kaçan ise 75 oy almış. Yani delegenin yüzde 70’i oy kullanmış. Dikili’de ise tek aday olduğu içi 202 kişi oy kullanmış. Konak ve Buca da buna benzer bir katılım söz konusu. Yani dolayısıyla bizim, özellikle genel merkezimizin tavrı kongrelerde tek liste ile seçime gitmek ve insanların anlaştırılarak tek liste ile kırgınlık olmadan çıkılmasıydı.

TAYFALARIN DENİZE DÜŞMESİNE RAZI OLMAYIZ
Konak’ ta farklı listenin gündeme geleceğini tahmin ediyorduk. Genel Merkezimin talebi doğrultusunda Konak’ta tek liste gidilmesi yönünde çalışma yaptık. Arkadaşlarımız da ricalarımızı kırmayıp tek liste çıktı. Foça’ da arkadaşımıza ‘aday olmaması’ yönünde görüşte bulunduk. Kendisi de aday olmak istemediğini fakat çevresinden bu yönde çok baskı olduğunu bu sebeple de aday olacağını söyledi. 75 oy aldı ve refüze oldu. Genel Merkeze rağmen liste çıkarmış oldu. Genel Merkez derse ki ‘bırakın arkadaşlar istediği gibi yarışsın’ o zaman biz de bu yönde tavır alırız. Ama o zaman rekabet artacağı için partiden kopmalar çoğalacak. Bizimde gönlümüzden geçen partiden ayrılma olmaması yönündedir. Kongreler başlarken söylediğimiz gibi birlik, beraberlik ve uyum kongreleri olarak adlandırdık. Sonuçta 2014 yerel seçimlerinde giderken teşkilatımızdan kopmaların olmaması yönünde çalışma yaptığımızı söylüyoruz. Biz bu geminin kaptanıysak tayfalarımızdan herhangi birinin denize düşmesine gönlümüz razı olmaz” dedi.
 
BOZKURT İÇİN POLİSE BAŞVURDUK
Partide krize neden olan Karşıyaka ilçe kongresi ile ilgili de konuşan Başkan Akay, “Gönlümüz kongreler bitmeden Karşıyaka kongresini yapmaktır. Genel Merkez yeni bir adayla mı gider yoksa mevcut aday ile mi devam eder bu süreci bilmiyorum. Bu tamamen Genel Merkez kararı olacaktır. İl Kongresi’nden önce Karşıyaka Kongresi’ni tamamla düşüncesindeyiz” dedi. İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt’un kongreye saatler kala telefonu kapatarak kayıplara karışmasını konusunda ise Akay, “Kongreye gitmeden önce bazı kriterlerimiz oldu. Kadın aday yüzde 30,  35 yaş ve altı yüzde 30, yüksekokul yüzde 30 gibi bir şablonumuz vardı. Biz genellikle bunun kurulup kurulmadığının kontrolünü yaparız. Ama direk listeye müdahale ederek direk ‘şunu ata’ gibi bir durum söz konusu değildir. İlçe Başkanı kendi çalışacağı isimleri belirlesin isteriz. Listeye birini ata gibi bir durum söz konusu değil fakat istemediğimiz bir isim olursa bunu da söylüyoruz. Tabi Karşıyaka’nın bizde özel bir yeri vardır. Karşıyaka’ da CHP ile aramızda ciddi bir oy farkı vardı. Bu sebeple burada özel bir çalışma ile Binali Yıldırım bakanımızın isteği doğrultusunda yönetimin oluşması noktasında ilçe başkanımıza yardımcı olmamız yönünde söylemde bulundu. İlçe kongresi öncesi ilçe başkanımızın getirdiği isimleri değerlendirdik. Genel Merkezimizin verdiği şablona uygun ve Karşıyaka’ya has bir yönetim oluşturma noktasında çalışmalar yaptık. Listeler yayınlamadan önce ilçe başkanımızla görüşme yapmak istedik. Fakat kendisi telefonları kapattı. Ulaşamayınca il başkan yardımcısı arkadaşlarımızdan birisi emniyete bile haber verdi. Arkadaşımızın can güvenliğinden şüphelendiğimizi söyledik. Evine adam bile gönderdik. Fakat ulaşılamadı. Teşkilat Başkan Yardımcımız Abdullah Cantimur kendi adıyla cep telefonuna mesaj attı fakat yine dönmedi.
 
ACEMİLİĞİME VERİN DİYOR
Genel Merkez yapılan çalışma sonucunda Karşıyaka İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt için ‘devam edin’ diye bilir veya başka bir isimle devam edilmesi yönünde karar çıkabilir. Tuncay Bozkurt’ un kongre ertelenmesi noktasında bir acemiliği oldu. Telefonuna neden cevap vermezsin. Hiçbir şekilde geri dönüş yapmadı aramalarımıza. Gerekçe olarak ‘acemiliğimize verin’ diyor. Ortaya garip bir durum çıkıyor. Bakanımıza bana sorduğunda kendisine ‘Başbakanımız sizi arasa dönmez misiniz’ dedim. Böyle bir nezaketsizlik olmaz. Benim kongreyi iptal yetkim yok. Sonuçta Genel Başkan Yardımcımız Ekrem Erdem ile konuşarak iptal işlemi gerçekleştirdik. Bakanımız programında Çiğli kongresi yoktu. Bakanımız programını değiştirerek Çiğli kongresine katıldı. Şimdiye kadar yapılan ilçe kongrelerinde bu kadar canlı ve heyecanlı kongreleri görmedim” dedi.
 
BAYRAKLI’DA BELKİ BÖYLESİ DAHA İYİ OLDU
Genel Merkezin adayı İsmail Sarı’ya karşı rakip çıkan ve kongrede kazanan Erdal Seyitler’in görevden alınacağı söylentileri ile ilgili de konuşan Başkan Akay, “Bayraklı genel merkeze rağmen aday oldu. Ama orada seçim bitmiştir. Görevden alınma gibi bir bilgi bize gelmedi. Belki bizim için böylesi daha iyi oldu, bilemiyoruz. Eski arkadaşlarımıza teşekkür ettik. Bu duruma saygı duymak lazımdır. Karşıyaka’nın durumu çok farklıdır. Bu konunun il kongresine yansıyacağını hiç sanmıyorum.”dedi.
KAFAMIZIN ARKASINDA HESAP YOK
İlçe kongrelerinin ardından yapılacak il kongresi için fikirlerini söyleyen Başkan Akay, “Sonuçta 600 il delegemiz beni desteklese ama genel merkez iradesi beni istemezse delege sayısının faydası olmaz. Biz kafamızın arkasından bir hesap yapmıyoruz. Sayın Başbakanımız ‘göreve devam et’ dedikten sonra herhangi bir sonunun yaşanacağını zannetmiyorum. Ama karşımıza bir rakibin çıkması onayı verildikten sonra gayet normaldir. Demokratik bir mücadeledir. İnsanlara kim kendini daha iyi anlatabilirse delegelerin oyunu toplar. Bizim bu tarz bir endişemiz yok. Kafamızın arkasında bir plan program yok. Kafamızda bu tarz bir plan olsa delege seçimlerinde ona göre tavır alırdık. Bütün kongrelerimiz heyecanlı ve canlı geçiyor. Karaburun da 150 kişi ile yaptık. Karaburun tarihinde bir ilktir” dedi.
 
CHP KONGRELERİNDE BİRLİK OLMAYACAK
Parti teşkilatlarında heyecanın olduğunu anlatan Akay, “ Burada seçimlerin verdiği bir avantajda var. Bu kongrelerini bu kadar heyecanlı olması çok hoş bir şeydir. Bu kongreler 2014 yerel seçimlerinde belediyelerin kazanılması için müjdeci olur. Kongreler birlik ve beraberlik içinde devam eder. Asıl işimiz kongreler sonrası başlıyor. Kongreler sonrası üye güncellemesi ile mahalle yönetimlerini oluşturmak sandıkta kadın kolları ve gençlik kolları için sandık yönetimi oluşturmak gibi pek çok işimiz var. Kadın kollarımızın yapacağı ev ziyaretleri var. Gençlik kollarımızın yapacağı faaliyetler var. Milletvekillerimizi hafta sonu programları şeklinde vatandaşlarımızın dertlerinin birebir dinlenmesi var. 15 Ocakta yapacağımız Genel Başkan Yardımcımız Hüseyin Tanrıverdi’nin katılacağı yerel yönetimler zirvesi var. Belediye meclis üyeleri ile akşam yemeğinde ve muhtarlarımızı da sabah kahvaltısında toplamayı düşünüyoruz. Muhtarlarımızda sorunlarını genel Başkan yardımcımıza iletme imkânı bulacaklar. Bunların hepsi yerel yönetim ilgili çalışmalarımızın başlangıcı olacak. Kongrelerimiz güzel ve birlik beraberlik içinde geçiyor. Dışardan farklı görüşler olsa da biz farklı partilerde ne kongreler gördük. CHP’nin kongreleri başlayacak. Biz o kongreleri takip edeceğiz. Bu kongrelerde bizdeki birlik ve beraberlik olmadığını göreceğiz” diye konuştu.
 
SİYASET NEZAKETTİR
CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere diğer belediye başkanları ile arasının iyi olduğunu belirten Başkan Akay, “Belediye başkanlarımız ile herhangi bir sorunum olmadı. Siyaset nezaket işidir. Kişiler dertlerini aynı masa da oturup konuşabilmelidir. Dertlerini aynı masa da oturup kavgasız dile getirmelidir. Beydağ kongremizi yaptık belediye başkanını ziyarete gittik. Oradaki sorunları konuştuk ve bakanımıza ilettik. Biz olaya geniş kalıplı bakıyoruz. Dar kalıplardan bakmak istemiyoruz. İnsanların siyasi düşüncesine bakmadan sorunlarını çözme noktasında elimizden geleni yapmak peşindeyiz. Sandık başına gittiği zaman oy verir vermez. Ama bizim amacımız vatandaşın sorununu çözmektir” dedi. Belediye başkanlarından AK Parti’ye transfer yapılacak mı sorusuna ise Akay, “Bu tarz konu ile alakalı görüşmeyi ben yapmam. Ama Genel Merkez den ‘görüşme yap’ talebi gelirse o zaman görüşürüz. Ama belediye başkanlığı için çalışan bizim arkadaşlarımız var neden onun önünü kapatalım. Biz hizmet odaklı düşünüyoruz. Pragmatik söylemler ile siyaset yapılmaz. Söylediğiniz şeyler vatandaşın dertlerini çözüm oluyorsa o zaman siyasettir” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 30 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
murat durmaz 23 Aralık 2011 Cuma 00:48

il başkanı kendi dayatmalarını genel merkeze atıyor.ömer cihad akay her zamanki gib i yanlış yapıyor.ben delegeyim benim hakkıma tecavüz edemezsin.genel merkezi yanlış bilgiler yöneltip onlarında başbakandan habersiz yanlış konuşmaların a sebebiyet veriyorsun.bu il bşk ile yerel belediyeleri almak çok zor

Yorumu oyla      12      7  
E R T U Ğ R U L 22 Aralık 2011 Perşembe 12:40

sayın il başkanım size güveniyoruz, başarılı olacağız inşallah. durmak yok yola devam.

Yorumu oyla      13      6  
cenk çildoğan 22 Aralık 2011 Perşembe 09:33

ak parti izmir il başkanımız olan ömer cihat akay başkana ithafen ak parti karşıyaka teşkilatının bir tek başkanı var o da ak parti karşıyaka ilçe başkanımız olan tuncay bozkurt başkanımızdır bu yükü tuncay başkanımızdan başka kimse kaldıramaz bizler ak parti karşıyaka gençlik kolları olarak başkanımızın arkasındayız sonuna kadar aksi bir durumda 2014 de belediyeleri almak için teşkilatının arkasında durduğu başkanı görevden alırsanız belediye seçimleri hayal olur sayın başkan saygılarımla

Yorumu oyla      12      7  
SESSİZ ÇOĞUNLUĞUN SESİ 21 Aralık 2011 Çarşamba 16:45

OKUYORUZ...KİMLER YIRTINIYOR 12345678 SOLDAN SAĞA YİNE SEKİZ . OYSA ÇOĞUNLUK KARŞIYAKADAN MUTSUZ.YENİLİK İSTENİYOR

Yorumu oyla      18      7  
ÖMER CİHAT AKAY'A 21 Aralık 2011 Çarşamba 10:32

SN İL BAŞKANIM BU YORUMLARI OKUYUN AMA CİDDİYE ALMAYIN HEP TARAF YORUMLAR.200 BİN KİŞİLİK BAŞBAKANIMIZI MEST EDEN MİTİNGİ HAZMEDEMEYENLER,İLDEKİ AHENKİ ÇEKEMEYENLER,İLÇE BAŞKANLARI İLE OLAN SAMİMİYETİ GÖRÜPTE KAHROLANLAR,İZMİRDE YÜKSELEN OYU TESADÜF DİYENLER.SN BAŞKANIM BU TARZINIZLA TAVRINIZLA DEVAM.İLÇE BAŞKANLARI SİZDEN MEMNUN.EĞER BİŞEY YAPMASAYDINIZ ELEŞTİRİ ALMAZDINIZ DEMEKKİ İYİ ŞEYLER YAPIYORSUNUZ Kİ ELEŞTİRİ ALIYORSUNUZ.SN BAŞBAKANIMIZDA ARKANIZDA BU SEBEBLERLE DURMAK YOK YOLA DEVAM

Yorumu oyla      20      12  
AK SES 21 Aralık 2011 Çarşamba 10:25

İLÇE BİNASINDAYIZ... BİR YÖNETİCİMİZ TUNCAY BEY TUNCAY BEY KOY LİSTEYİ ÖNÜMÜZE YOKSAM YİNE SİZE KIRILMAYACAĞIM LAKİN LİSTENİ YÖNETİMİNDEN GİZLEMENİ HAZMEDEMİYORUM.VELHASIL TUNCAY BEY YALNIZ CİHAT BAŞKANIMIZDAN DEĞİL KENDİ YÖNETİMİNDENDE SAKLANMIŞTIR.BU DURUMDA KİMİN BAŞKANLIĞINA TALİP OLAKİ..

Yorumu oyla      19      10  
erdinç 21 Aralık 2011 Çarşamba 10:22

keşke bakanımız sn BİNALİ YILDIRIM'ın ve diğer m.vekili adaylarımızın çalışmalarında yorum yapanlar aynı hassasiyeti gösterselerdi. beş on kişi ile yapılan organizasyonlar,kitlelerle iletişimsizlik ve NİHAYETİNDE kaos ....

Yorumu oyla      18      9  
21 Aralık 2011 Çarşamba 08:55

Anlat heyacanlı oluyor başkan hikayeleri

Yorumu oyla      16      9  
AK GENC 21 Aralık 2011 Çarşamba 01:56

IL BASKANI IZMIRI MAHVETTI SAGOLSUN HIC BIR SEKILDE BOYLE KONGRELER YASANMAMISTI.KENDI ADAMLARINI YERLESTIRMEK ICIN GUZELIM IZMIRIMI MAHVETTI HELE HELE BAYRAKLIYI VE KARSIYAKAYI.

Yorumu oyla      20      14  
ÜMİT 20 Aralık 2011 Salı 23:47

SAYIN ÜMİT BEY SALI GÜNLERİ İPLE ÇEKİYORUZ PIROĞRAMI İZLEMEK İÇİN.BAZI İLÇELER İÇİN YAPMIŞ OLDUĞUNUZ YORUMLARA BİZDE KATILIYORUZ GENEL MERKEZİN ALDIĞI KARAR DOĞRUDUR BU KARARI UYGULAYANLAR HATA YAPIYOR BİRDE GENEL MERKEZE RAĞMEN ADAY OLUP BİZLER MACARAYI SEVERİZ KİM OLUYORMUŞ GENELİ İLİ DERSEN BU ADAM BİRGÜN DERKİ ATIYORUM BAYRAKLIDA HER ŞEYİ BEN BELİRLERİM DER ÇIK İÇİNDEN GÖREYİM BİRİDE BEN GENELİN ADAYIYIM DER KAFASINA GÖRE ODA LİSTE YAPARSA İKİSİDE YANLIŞ OLUR ORTAK KARAR EN İYİ KARARDIR

Yorumu oyla      18      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da CHP kazanı fokur fokur!
Kongre havasına giren CHP İzmir’de, başkanlık kulisleri için de adaylar ...
Rıfat Sait: Vekillere en fazla iş talepleri geliyor
AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait; vatandaşlardan en fazla iş talepleri ...
CHP'de Dersim depremi
Tunceli'de, CHP'nin Hozat, Pertek, Çemişgezek ve Nazımiye ilçe başkanları ...
 
Saadet Partisi il yönetimi Başkan Kocaoğlu’nu ziyaret etti
Yapılan kongre ile görev başına gelen Saadet Partisi (SP) İzmir İl Başkanı ...
Çıray, Bakan Yıldırım'ı istifaya çağırdı
41 vatandaşımızın hayatını kaybettiği TCDD tarihinin en büyük tren kazası ...
Şener'den kızdıracak Yezid benzetmesi
Türkiye Partisi Lideri Abdüllatif Şener, "Siyasete Ak Parti'de neden devam ...
 
AK Parti Karşıyaka'da 'ağabey' formülü
Kongreye saatler kala telefonunu kapatarak kayıplara karışan Karşıyaka ...
CHP gençliğinin İzmirli Genel Başkanı görevden alındı
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Bornovalı makine mühendisi İrfan İnanç ...
Erdoğan'ın yerine Arınç konuşacak
Meclisin, 2 aydır devam eden bütçe maratonu bu hafta sona eriyor. Bütçe ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva