HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Eylül 2023 Çarşamba - 22:29

AK Partili Saygılı, 'gizemli seyahat' demişti... Soyer, İtalya ziyaretinin arka planını anlattı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın kendisine yönelik yurtdışı ziyareti eleştirilerine yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer "Bizim İzmir’de 3 tane Ceneviz kalemiz var. Cenevizliler bir dönem tarihin en zengin iktidarını kurmuşlar. Bunlar savaşan bir iktidar değil, ticaret yapan iktidar. Cenova Belediye Başkanı ile ‘ Ceneviz kaleleri ile bir turizm destinasyonu kuralım’ dedik. Bunu UNESCO’ya taşıyım dedim. Belediye başkanı ile prensipte anlaştık. Gizemli seyahatin arka planını böylece açıklamış olalım." dedi.

AK Partili Saygılı,  gizemli seyahat  demişti... Soyer, İtalya ziyaretinin arka planını anlattı!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bir TV'nin konuğu oldu. Sunucuların sorularını yanıtlayan Soyer, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 

Kentte uzun yıllardır yapılmayan yatırımlara imza attıklarını belirten Soyer, “5 yıl altyapı yaptık, önümüzdeki 5 yıl üst yapı yapmak istiyorum. 50 yıldır çözülmeyen meselelere el attık. Birincisi Körfez konusu. Ben çocukluğumda balıklama atlamayı yüzmeyi öğrendim. Hava Eğitim Komutanlığı önünden denize girerdik. Çok balık yakalardık. 50 yıl önce bu vardı. Sonra gençlik yıllarımda İzmir’e girilemez hale geldiği dönemde oldu. Sonra büyük Kanal Projesi yapıldı. İzmir'in yamaçlarından gelen kanalizasyon 2 arıtma tesisine aktarıldı. Koku birden kesildi. Büyük Kanal Projesi yapılırken işin ucuzuna kaçılmış ve tasarım hataları yapılmış. Yağmur suyu pis su kanalları aynı hattan gitmiş. Arıtmaya giden su yağmur suyunu da taşıyor, pis suyu da... Böyle olunca temizleyemiyor tesis suyu ve körfez kirlenmeye başlıyor. Yaşananların ne kadar ağır sonuç doğurduğunu gördük. Biz tespitleri yaptıktan sonra elimizi taşın altına koyduk. Biz İzmir'in geleceğini 50 yıl kurtaracak çalışmalar yapıyoruz. Koku sorunu bitti. Bunu İzmir halkına sorun onlar söyler” dedi.

KOKU SORUNU KALMADI
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘koku’ eleştirisine yanıt veren Soyer, “Doğru bilgi verilmemiş. Koku sorunun kalmadığını HİM'e gelen rakamlardan, sokaklarda yaptığımız anketlerden görüyoruz. Bende her sabah kalkıp pencereyi açıp kokluyorum. Ancak koku sorunu kalmadı” diye konuştu.

TORUNLARIM BALIKLAMA ATLAMAYI KÖRFEZ'DE ÖĞRENECEK
Körfez'de ne zaman yüzeceği konusunda yöneltilen soruya yanıt veren Soyer, “Ben 3 yıl içinde yüzeceğim dediğimde bu saptı. Ancak buna daha geriye çekilip bakmak lazım. 50 yıllık meseleden bahsediyoruz. 50 yıl kirletilmiş. Eskiden Konak iskelesinden büyükler para atardı çocuklar dalıp çıkartırdı. Biz Körfezi' temizlemeye başladık. 50 yıldır halının altına süpürülen sorunu çözüyoruz. Milyarlarca lira para harcadık. Yapıldığı günden itibaren  hiç bu kadar bakım görmemiş arıtma tesisleri. Tarih vermek çok zor ancak yüzülebilir tarihini erkene çekmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ben torunlarım balıklama atlamayı körfezde öğrenecekler!” ifadelerini kullandı.

VALİMİZDEN DESTEK İSTEYECEĞİZ
Menderes’te kurulması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili süreci yorumlayan Soyer, “Ekim başında yeni valimize sunum yapacağız. Tabloyu önüne sunacağız, sonra ondan da bir destek talep edeceğiz. Orada henüz sürenin dolmadığını söyleyebilirim. Hala üstünde çalışılabilecek alan. Bugün Bergama'nın kapasite artışı ile ilgili toplantı yapıldı ve olumlu geçti. Bu mesele İzmir'in en can alıcı sorunlarından biridir. Buna çözüm getireceğiz. Sayın Vali konunun öneminin farkında. Ona gerekli bilgileri de vereceğiz” diye konuştu

Çöp konusunun siyasete alet edildiğini belirten Soyer, “Türkiye'de siyaset biraz fazla sığ sularda yürütülüyor. Siyaset paçadan çekiştirmeci, çamur atması şeklinde yürüyor. Çöp konusunda çirkin siyasete alet olduğunu düşünüyorum” dedi

Sorun hakkında AK Parti’den de destek istediğini vurgulayan Soyer, “Hamza Bey'den, meclis grubumuzdan, bakanımızdan destek isteriz. Bu benim şahsi meselem ya da CHP'nin meselesi değil. Bu İzmir'in meselesi” ifadelerini kullandı.

AHLAKEN DOĞRU OLMAZ
Menderes ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve Tarım ve Orman Bakanı ile iletişime geçip geçmediğinin sorulmasına yanıt veren Soyer, “Valimiz ile bunu görüşmeden, kendisinin iradesini görmeden bu adımı atmak doğru olmaz. Ahlaken ve hukuken doğru olmaz. Vali Bey meseleyi iyi kavrarsa belki Vali Bey ile yerine gidip kendi gözüyle görmek isteyecek. Bunlar tamamlanmadan doğrudan bakanlara gitmek doğru olmaz” diye konuştu.

Geçtiğimiz aylarda çağrıda bulunduğu mezarlık sorunu için bir adım atılmadığını belirten Soyer, “Mezarlık ile ilgili henüz bir gelişme yok. Ancak bekliyoruz. İnsanlarımızı nereye gömeceğiz? Tıkandık, tıkanıyoruz” ifadelerini kullandı.

HALİMİZDEN EN İYİ ANLAYACAK BİRİ
İzmir’e yeni atanan Vali  Süleyman Elban’dan övgüyle bahseden Soyer,, “Sayın Valimiz yerel yönetimler üzerine doktora yapmış biri. Bizim halimizden çok daha fazla anlıyor. Valimizin iade koyacağına, bize el vereceğine eminim. Çok yeni henüz. Kendisi şehrin dinamiklerine hakim olunca destek olacaktır. Sayın Valimiz, ben Seferihisar Belediye Başkanıyken, ilçeye gelip eğitim veren bürokratlardandı. Bizim halimizden en iyi anlayacak biri. Herhangi bir siyasetçinin o uzmanlığı, yakınlığı görmek mümkün olmayabilir” dedi.

ŞEHİRDE TRAFİK SORUNU AZALIR
Kentte yaşanan trafiğin çözümünün raylı sitem olduğunu belirten Soyer, “Ne kadar hafifi raylı sistemlere dönerse şehirde yaşayan insanların trafik sorunu azalıyor. Yerin altına aldığınız toplu ulaşım caddeyi, sokağa rahatlatıyor. Çok daha ucuz lastik tekerleklilere göre. Bunların yanında ayrıca temiz. Bu nedenle adaylık sürecinde en çok dile getirdiğim cümle 'demir ağlarla öreceğiz' oldu. Mevcutta devam eden raylı sistemler kentin trafiğinde önemli bir rahatlama olacak. Çiğli Tramvayı ve Narlıdere Metrosu'nda görev sürem içinde binip seyahat edeceğiz. Buca Metrosu İzmir tarihinin en önemli yatırımı. Aynı zamanda en rantabl yatırımı. Buca Metrosu'nda 4 köstebek çalışacak ve emin olun 4 seneden daha kısa sürede hattı açacağız. Bunlar haricinde Karabağlar-Gaziemir Metrosu ve Kemalpaşa Metrosu ile ilgili de çalışmaları devam ediyoruz. Bu metro hatlarını bitirmek zorundayız. Aliağa İZBAN'ı da devletimiz ile anlaşarak uzatmak zorundayız. Tüm bunlar olduğunda İzmirli derin bir nefes alacak. İzmir'in sokaklarında lastik tekerlileri görmeyeceğiz” dedi.

MUAZZAM BİR FIRSATIN EŞİĞİNDEYİM
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın kendisine yönelik yurtdışı ziyareti eleştirilerine yanıt veren Soyer, “Bizim İzmir’de 3 tane Ceneviz kalemiz var. Cenevizliler bir dönem tarihin en zengin iktidarını kurmuşlar. Bunlar savaşan bir iktidar değil, ticaret yapan iktidar. Cenova Belediye Başkanı ile ‘ Ceneviz kaleleri ile bir turizm destinasyonu kuralım’ dedik. Bunu UNESCO’ya taşıyım dedim. Belediye başkanı ile prensipte anlaştık. Gizemli seyahatin arka planını böylece açıklamış olalım. Gerçekten Akdeniz’in en güçlü liman şehir olmuş İzmir. Şimdi önümüzde yine büyük bir fırsat var. İpek Yolu 3 ayrı oldan tekrar yenilenmeye gitti. Kuzey koridoru Rusya ve Ukrayna savaşı ile durdu. Güney Koridorunda Azerbaycan ve Ermenistan olayları nedeniyle sıkıntıda. Orta koridor ise İzmir’de bitiyor. Belki de İzmir’in 100 yılını değiştirecek eşikteyiz. İzmir lojistik zenginliğini günü sığ siyasetinden çıkabilerek kullanabilsek muazzam bir fırsatın eşiğindeyiz. Bu nedenle kabuğunu kırıp dünya ile entegre olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

EXPO 2026 ile ilgili de sürecin güzel gittiğini vurgulayan Başkan Soyer, “Kamulaştırmalar çok iyi gidiyor. Ağustos ayı itibari ile ne ödenmesi gerekiyorsa ödendi. 2026’ya yetiştireceğiz” dedi.

PROJELERDEN VAZGEÇMEDİK
Basmane Çukuru, Opera Binası ve Otogar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Soyer, “Opera Binası maalesef büyük ekonomik kriz nedeniyle durdu. Biz asla vazgeçmeyeceğiz. Bu şehrin böyle bir opera binası olmalı. Önemli olan iradedir. Biz vazgeçmiş olsaydık bu farklı bir şeydi. Ancak biz bunu yapacağız. Sadece ekonomik sıkıntılar nedeniyle şu anlık durdu. Basmane Çukuru'ndan da vazgeçmedik. TMSF ile defalarca görüştük, yeni formüller ürettik. Bizim uzlaşma anlayışımız devam ediyor. 2 hafta önce bir toplantı yaptık, tekrar canlandırarak devam etmeye çalışıyoruz. Hak ettiğimizi mutlaka alacağız. 25 yıllık yap işlet devret modeli ile yapılmış sözleşme var. Belki de Türkiye’nin en kötü otogarı, işletmesi de çok kötü. Eski ve bakım yapılmadı. Hem hukuki süreci takip ediyoruz, hem de başka nasıl formüller ile hızlı bir şekilde işletmeyi bir yandan yenilerken, bir yandan eskisinin üstüne yenisini inşa etmeye başlarız onu düşünüyoruz. Burada çok hassasız. İzmirlinin hak etmediği otogarı mutlaka değiştirmek mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı.

İKİ DÖNEM YAPILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
Büyükşehir adaylığının açıklanma süresinde ‘geç kalındı’ eleştirilerine 2019 seçimlerinden örnek veren Soyer, “Benim 2019 seçimlerinde adaylığım 30 Ocak’ta açıklanmış. Yani daha çok zaman var. 6 ay var. Daha kongre süreçleri bitmedi. Hangi dinamiklerle,hangi gerekçelerle  adaylar belirlenecek ben bilemem. Onu parti ve genel başkanla konuşmak lazım. Ben Seferihisar’da 2 dönem belediye başkanlığı yaptım. Orada da inanılmaz bir altyapı çalışması yaptım. Ancak 2’nci dönem bir dünya markası yaratıldığı görüldü. İzmir’de de inanılmaz altyapı çalışmaları yaptık. Üst yapı ile ilgili de çok büyük hayallerimiz var. İkinci dönem çok büyük hırsla, tutkuyla ve aşkla hazırlanıyorum. Ben özellikle Büyükşehir Belediye Başkanlarını iki dönem yapması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

PARTİLİ OLUP OLMADIKLARI BELLİ DEĞİL
İzmir İl Kongresi’ni yorumlayan Soyer, saldırının kendisine yönelik olmadığını belirtirken saldırganlar ile ilgili ise “İzmir’deki kongre sürecinde 552 delege oy kullandı. Ben 538 delegenin oyunu almışım. Bana oy vermeyen insanlar mı o kavgayı çıkarttı? Bana oy verenler mi çıkmadı? İkisi demek mümkün değil. Arbedeyi yaratanlar dışarıdan gelenler. Partili olup olmadığını bilmediğimiz insanlar. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk bunu hesabını yapacağız. Kongre CHP kongreler  tarihinden en geniş mutabakat sağlandığı kongredir” dedi.

SONUÇLARI MERAK BİLE ETMEDİM
Seçimlerde liste belirlenme sürecine karışmadığını vurgulayan Soyer, “Kongre sürecin hiçbir listeye müdahil olmadım. Sadece benle siyaset yapana arkadaşlar ‘ bu kongreye mümkün olduğunca tek liste ile gidin’ dedim. 3 ilçe dışında tamamında tek liste ile gidildi. 3 ilçede maalesef iki liste ile gidildi. Emin olun sonucunu merak bile etmedim. Çünkü benim rolüm, şehirde, partinin kongresini huzurla yapılmasını sağlamak. Bunun için mücadele ettim” ifadelerini kullandı.

KAZANMASINI DİLİYORUM
Büyük kurultay sürecinde Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini belirten Soyer, “Bu parti 100 yıllık parti. Kongre bittikten sonra herkes kol kola girer ve çalışmaya başlar. Burada da öyle olacaktır. Toz duman ortam kongre sonrası dağılır ve herkes kol kola girerek çalışır. Kongrede de Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanmasını diliyorum ve kazanacaktır” dedi.

 
'FETÖ' bahanesiyle milyonlarca liralık vurgun!
 
Özel: İktidarı değiştirmek için CHP değişmeli!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ayşe 29 Eylül 2023 Cuma 21:10

Başımızdan gitmeniz,İzmire yapılacak en iyi yatırım olur...

Yorumu oyla      2      3  
Cumhuriyetli 28 Eylül 2023 Perşembe 13:33

iyi halt ettin turizm destinasyonu ayarlamış mış vay be

Yorumu oyla      3      5  
Muharrem 28 Eylül 2023 Perşembe 13:21

Bu kadar pişkinlik artık izmirin bu halini görmezden gelip boş konuşma yapmak büyük bi başarı helal olsun yüzsüzluk pişkinlik soyerde ve kılıçtaroglu da vucud bulmuş hali yazıklar olsun izmirli olarak utanıyorum chp li başkanlardan sandığa gitmemek şart oldu akp yi ayakta tutan sizin bu boş beleş politikanız imar altyapı yol turuzim yatirimi yapmak yerine çiçek böcek yurtdışı gezileri yapılıyor haram olsun izmirlinin hakkı

Yorumu oyla      3      4  
Izmirli 28 Eylül 2023 Perşembe 10:21

Sayın SOYER,izmir'e iyilik yapmak istiyorsanız lütfen belediye başkanı olarak atansanız dahi aday olmayın,köy-koop gidiniz orada başarılı çalışmalarınıza devam ediniz...

Yorumu oyla      4      4  
İDİL 28 Eylül 2023 Perşembe 10:06

Buca nın özellikle de üç kuyuların, dukuz çeşmelerin trafik sorununa hiçbir belediye başkanı el atmadı.bu ilkelliğe artık bir son verin trafik berbat duyun vatandaşların sesini artık.

Yorumu oyla      7      4  
izmirli 28 Eylül 2023 Perşembe 09:54

Sayın Soyer, Temiz ve kokusuz yüzülebilir körfez için öncelikle körfeze akan derelerin temiz olması gerekiyor. Siz Halkapınara gidin körfeze akan tüm dereler lağım akıyor. Halkaoınar da otobüs duraklarının orada kokudan duramazsınız. Bu dereler temizlenmeden körfez temiz olamaz. Çöp kamyonlarının atık suyu bu derelere akıtılıyor. Belediye önce kirletmeyi bıraksın. Ceneviz kaleleri iyide gelen türist bu dereleri görünce ne der, kentsel dönüşüm ilerlemiyor. Sonuç altyapı düzelmeden hiç bir şey olmaz.

Yorumu oyla      3      4  
MEHMET 28 Eylül 2023 Perşembe 09:28

Her sene önümüzdeki sezon körfezde yüzeceğiz muhabbeti var,gidiyor....

Yorumu oyla      6      6  
YILMAZ 28 Eylül 2023 Perşembe 09:01

göreve ilk geldiğinde hemen basmane çukuru meselesini çözüp kapatacaktı. çok iddialı cümleler kurmuştu sayın Soyer. Aradan 5 koca yıl geçti hala çukurun orada durması Soyer adına bir utanç abidesidir.

Yorumu oyla      7      6  
28 Eylül 2023 Perşembe 00:55

İzmir ulaşımına tarihi yatırımlar yapılıyor, millet hâlâ Tarkan konseri diyor. Esas dert başka da neyse.

Yorumu oyla      6      11  
Ziyaa 27 Eylül 2023 Çarşamba 23:44

Tunç bey yine KK ye yanlamışsın ama nafile... Sen çiziğin Allah'ını yedin ve İzmir'i ve İzmirliler'i hiç ama hiç haketmeyen birisin... İnş aday gösterilmezsin... Sana ve ekibine asla ve asla OY YOK...

Yorumu oyla      10      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sengel'den Lider'e ziyaret!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden Selçuk Belediye Başkanı Sengel, ...
Başkan Çerçioğlu vatandaşlarla buluştu!
Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Özlem Çerçioğlu, Aydın’ın Yenipazar ilçesindeki ...
Aydın'daki ilçe belediyesine haciz!
Aydın'ın Bozdoğan belediyesine borçlarından dolayı haciz geldi. Haciz ...
 
Kimyasal iddiası ortaya atılmıştı... Körfez'de bölge bölge analiz sonuçları!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Körfez’i eski günlerine ...
Alaçatı Wind Fest heyecanı başlıyor!
Çeşme Belediyesi destekleriyle 4-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek ...
Başkan Kadir Albayrak'tan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Aydın Büyükşehir ...
 
Karşıyaka’da vatandaşlar yönetimde!
Karşıyaka Belediyesi, yurttaşların toplumsal hayata daha aktif katılımını ...
Edebiyat ve sanatın kalbi Bayraklı’da atacak!
Bayraklı Belediyesinin bu yıl ikinci kez düzenlediği Uluslararası Homeros ...
Başkan Soyer, lojistik zirvesinde konuştu: İzmir’i öncü hale getirmek istiyoruz
Logistech – Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarın açılış töreninde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva