HABERLER>POLİTİKA
6 Eylül 2024 Cuma - 12:29

AK Partili Kocabaş’tan Büyükşehir’e ‘yurt’ salvosu

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Nail Kocabaş, en son İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın ‘’Çokça yeni yurt yapmayı istiyorum" sözlerini de hatırlatarak, ‘’2018'de Aziz Kocaoğlu, Bornova Evka 3’te, ‘Üniversitelilere 5 yıldızlı yurt geliyor’ diyerek müjde verdi, 2022 yılında aynı yerde ‘835 yatak kapasiteli yurt’ diyerek müjde verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde, yıllar geçiyor, başkanlar değişiyor, ancak söz verdikleri bir tek yurdu bile yapamıyorlar’’ dedi.

AK Partili Kocabaş’tan Büyükşehir’e ‘yurt’ salvosu

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Nail Kocabaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2018’de, yurt müjdesi olarak İzmir kamuoyuna duyurduğu Bornova Evka 3’teki, hala yurt inşaatı başlanmayan boş arazide inceleme yaptı.  Grup Sözcüsü Nail Kocabaş, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

"İzmir'de yıllardır tekrar eden bir sorun var: Büyükşehir Belediyesi tarafınfan yurt yapma sözü veriliyor ama ortada somut bir adım yok. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi, yurt için bir türlü harekete geçmiyor. 2018'de, dönemin belediye başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Evka-3'te bir yurt projesi için ‘Üniversitelilere 5 yıldızlı yurt geliyor’ diyerek müjde vermişti. Ancak bu proje Kocaoğlu’nun döneminde başlayamadı bile. Kocaoğlu'nun ardından göreve gelen Tunç Soyer, 2022 yılında aynı yerde “835 yatak kapasiteli yurt” müjdesi verdi. Ancak Soyer de görevi sona ererken bu yurt hâlâ ortada yok. 2018'den bu yana üç farklı belediye başkanı geldi. Hepsinin dilinde aynı sözler var, ama sonuç hep aynı: Boş vaatler. Bugün ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cemil Tugay, ‘Çokça yeni yurt yapmayı istiyorum’ diyerek bir açıklama yaptı. İzmir halkı, artık bu tür vaatlerden bıkmış durumda. Yıllar geçiyor, başkanlar değişiyor, ancak bir tek yurt bile yapılamıyor.’’

‘’İzmir Büyükşehir Belediyesi yurt sözlerini tekrarlıyor. Ancak, sadece şovdan ibaret olan bu söylemlerin karşılığı sahada yok’’ diye sözlerine devam eden AK Partili Kocabaş, "CHP’li yönetimin elinde onca imkan varken, verilen vaatlerin yerine getirilememiş olmaması beceriksizliklerini açıkça ortaya koyuyor. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yurt yapma konusundaki bu başarısızlığı, ne yazık ki yalnızca bu projeyle sınırlı değil. Belediyeciliğin en temel hizmetlerinde de aynı beceriksizliği görmek mümkün. İzmir'in altyapı sorunları, kentsel dönüşümdeki aksaklıklar, trafik sıkışıklığı ve çözülemeyen ulaşım problemleri bu yönetim zafiyetinin başka birer yansıması. Temel belediyecilik hizmetleri yerine getirilemezken, büyük projelerin sadece birer propaganda malzemesi haline gelmesi İzmir halkına yapılan en büyük haksızlıktır. Sonuç olarak, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yurt yapma konusundaki acziyeti, belediyeciliğin temel alanlarında da karşımıza çıkıyor. Başkanlar değişiyor, projeler değişiyor, ama hizmet yok. İzmir halkı, artık boş vaatlerden yoruldu" dedi.

 
Dursun Özbek'ten karaborsa bilet iddialarına cevap
 
Nihal Candan'dan kardeşine: Engin çıktı sen de çıkacaksın
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fatma Koruyucu 6 Eylül 2024 Cuma 16:46

Bayraklı Şehir Hastanesi arkasında depremzedeler için yapılan Toki evlerinin ,altını çiziyorum "evlerinin" bir kaç bloğu fiziki koşulları uymaması rağmen yurda dönüştürüldü.O gençleri dinleyin bir de. Niye bakanlık pandemi döneminde yurt yapmamış? Hükümet İzmir''de 22 yıldır kaç tane yurt yapmış?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cengiz Ergün'e icra takibi!
Manisa Büyükşehir Belediyesi, seçim süresince reklam panoları ve billboardların ...
CHP Tüzük Kurultayı bugün başlıyor
CHP, sembolik açılışını Sivas'ta yaptığı Tüzük Kurultayı'nın resmi açılışını ...
CHP’li Arslan’dan Bakan Kurum’a ‘müsilaj’ göndermesi: Konu CHP'li belediyeler olunca iklim krizini anmıyorlar
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ...
 
CHP heyeti Kurtulmuş ile görüşecek
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ...
Bakan Kurum'dan Cemil Tugay’a ‘körfez toplantısı’ tepkisi: Davet ettik, yurtdışına gitti!
İzmir Körfezi için oluşturulan Bilim Kurulu toplantısına İzmir Büyükşehir ...
Bakan Kurum 'sorumlu aciz belediyeler' dedi: İzmir Körfezi artık nefes alamıyor!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Bugün Körfez’de ...
 
Erdoğan'dan Dilruba tepkisi: İzmir'deki küfürbaz!
AK Parti MKYK toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
CHP İzmir Gençlik başkanını seçecek: Kimlerin adı geçiyor?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de gerçekleştirilmesi beklenen İl Gençlik ...
CHP ilçe başkanının aracına silahlı saldırıda karar!
İzmir'de, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz'ın evinin önünde park ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva