HABERLER>POLİTİKA
1 Mart 2016 Salı - 13:44

AK Partili Kaya'dan CHP'ye oy haritalı yanıt!

Adalet Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuşan AK Parti İzmir Milletvekili, CHP cephesinde gelen kırmızı kartlı göndermeye yanıt olarak 1 Kasım seçimleri oy haritasını gösterdi ve “Bu tabloya göre yenildiniz, yenildiniz, yenildiniz” ifadelerini kullandı.

AK Partili Kaya dan CHP ye oy haritalı yanıt!

EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya Adalet Bakanlığı 2016 bütçe görüşmeleri sırasında partisi adına konuşma yaptı.

AK Partili Kaya, CHP Milletvekili Musa Çam’ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne harcanan parayı sorarak “Açıklayamıyorsunuz, kaç para harcadınız bunu söyleyemiyorsunuz. Bu para yetimin, fakirin” diyerek, “Ey Recep Tayyip Erdoğan, seçim meydanlarına çıktın, elinde Kur'an, dilinde bin bir yalan, kursağında haram olan bu bütçeye bizler kırmızı kart gösteriyoruz” ifadelerine atıfta bulunarak, 1 Kasım seçimlerindeki oy haritasını gösterdi.

Kaya , “Bizim için önemli olan milletin hakemliğidir. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’ne milletin çıkarttığı kartı göstereceğim. İşte bu kartta da gördüğümüz üzere 7 coğrafi bölgenin tümünde AK Parti birinci partidir. 81 ilin 63’ünde AK Parti birinci partidir. Sayın Grup Başkanvekilim bu tabloya göre yenildiniz, yenildiniz, yenildiniz” ifadelerini kullandı.

2002-2016 YILLARI ARASI VERİLERİ AÇIKLADI
Kaya, 2002 yılı ile 2016 yılları arasındaki Adalet Bakanlığı’nın bütçesi ile ilgili verilere değinerek, “Toplum ile devlet arasındaki güven tesisi anca güçlü bir adalet sistemiyle gerçekleşir. Toplumsal huzur ve güven etkin adalet hizmetleriyle ölçülür. Adalet Bakanlığı diğer bakanlıklar gibi adalet hizmetlerini icra eden bir bakanlık değildir. Adalet Bakanlığı bütçeyi dağıtır ama yargılama yapmaz. Adalet sırrı yapar ama mahkeme etmez. Bu sebeple hükümetleri adalet ve yargı üzerinden eleştirirken dengeli olmak milletvekili sorumluluğu ile güçler dengesi ilkesi gerçekliğinden uzaklaşmamak gerekir Biz imtiyazı değil adaleti, üstünlerin hukukunu değil hukukun üstünlüğünü esas alan bir siyaset anlayışıyla 13 yıldır milletimizin devletimizle olan bağını güçlendirdik. Anayasa başta olmak üzere toplumsal değişime ve dönüşüme ayak uydurmayan pek çok kanunlarda değişiklikler yapıldı. Mevzuatlarımız ve temel kanunlarımız yenilendi. Vatandaşı çaresiz duruma düşüren hakkını aramasını engelleyen bir çok anayasal hükümler kaldırıldı. Bakanlığımıza tahsis edilen toplam yatırım bütçesi 2002 yılında 80 milyon 210 bin TL iken, 2016 bütçe tasarısında ise 1 milyar 809 milyon 635 bin TL oldu ve 22 kat arttı. 2002 yılında adli yargıda 3581 olan mahkeme sayısı 2016’da 6131’e, idari yargıda 146 olan mahkeme sayısı 2016’da ise 206’ya yükseldi. 2002 yılında hakim savcı sayısı 9349 iken 2016 yılı Şubat ayı itibariyle bu sayı 14 bin 712 oldu. Personel sayısı 2002 yılında 26 bin 274 iken, 2016 yılı Şubat ayı itibariyle 58 bin 230 oldu. En büyük adalet milletin vicdanıdır. Milletin vicdanı tek partiden sonra Demokrat Parti’yi, 1960 darbesinde sonra Adalet Partisi’ni, 1980 darbesinden sonra merhum Özal’ı 28 Şubat darbesinde sonra ise bu 28 Şubat’ın bizati mağduru Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ve AK Parti’yi iş başına getirmiştir. Bu yürekli milletin hak üzerine olan vicdanı 17-25 Aralık yargı ayaklı darbe girişimine ihanet şebekelerine, 30 Mart’ta da, 10 Ağustos’ta da, 1 Kasım’da da gerekli cevabı vermiştir” şeklinde konuştu.

BU TABLOYA GÖRE…
Galatasaray-Trabzonspor maçında hakem Deniz Ateş Bitnel'in Bordo-Mavili takımdan 4 futbolcuya kırmızı kart göstermesi bütçe görüşmelerinde de gündem olmaya devam ederken CHP cephesinden gelen ‘kırmızı kartlara’ tepki olarak Kaya da 1 Kasım seçimleri sonrası Türkiye’nin oy haritasını gösterdi.

Kaya, “1 Kasım deyince, geçtiğimiz iki gün önceki görüşmelerde hep beraber gördük. CHP Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, bakanlarımıza Cumhuriyet Halk Partisi grubu tarafından kırmızı kart çıkarıldı. Hatta dün Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili, ‘Yenildiniz, yenildiniz, yenildiniz’ dedi. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’ne kırmızı kart göstermeyeceğim. Bizim için önemli olan milletin hakemliğidir. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’ne milletin çıkarttığı kartı göstereceğim. İşte bu kartta da gördüğümüz üzere 7 coğrafi bölgenin tümünde AK Parti birinci partidir. 81 ilin 63’ünde AK Parti birinci partidir. Sayın Grup Başkanvekilim bu tabloya göre yenildiniz, yenildiniz, yenildiniz” dedi.

TARİH ÖNÜNDE OLDUĞU GİBİ HUKUK ÖNÜNDE DE…
Geçmişteki yaşanan olaylara değinen Kaya, “Geçmişte yargıyı, ‘Bizim arka bahçemiz’ diye tanımlayan bakanlar oldu. Partizanlık yapıp yandaşlarına kadro dağıtmakla övünen bakanlar oldu. ‘5 bin kişilik kadro çıkardım, kendime değil de, milli görüşçülere, ülkücülere de verseydim’ diyen bakanlar oldu. Yüzlerce gazetecinin cezaevine tıkıldığı dönemler, bizden önceki dönemlerdir. Bununla birlikte meclisin dört aylık çalışma süresi boyunca sürekli yargı kararlarını fütursuzca eleştirip, dört gün önce Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu, ve anayasanın 148. Maddesine açıkça aykırı olan kanun yolları tüketilmeden verilmiş karara sayın cumhurbaşkanımızın ve bizlerin yaptığı değerlendirmeleri kınayanları iki yüzlü buluyorum ve bende bu iki yüzlülüğü kınıyorum. Hiçbir demokrasi anlayışı ve adalet anlayışı teröre prim vermez. Gazeteciliği kılıf olarak kullanıp, ülkesini arkasında hançerleyenler, casusluk yapanlar, yargıyı istismar edip milli iradeye ve  demokrasiye kumpas kuranlar, aynı şekilde anayasanın vermiş olduğu dokunulmazlık zırhına sığınıp bu yüce meclisin çatısı altında terör yardakçılığı yapanlar, sırtını PKK’ya, YPG’ye dayayanlara tarih önünde olduğu gibi  hukuk önünde de hesap verecektir” diye konuştu.

 
Karşı cepheden BMC yorumu: İzmir yalvarıyor…
 
Ankara saldırısıyla ilgili flaş gelişme!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezo 1 Mart 2016 Salı 16:59

akp nin aldıgı oy oranı büyük bir başarıdır. ancak gerçek oy oranı ve gerçek yüzleri ni izmirde rahatça görebilirsiniz. 2014 yerel seçimlerinde AKP nin oy oranı izmir de %36 civarıdır. 2015 teki genel seçimlerde %26 lara kadar düşüp gene 2015 teki 2. seçimlerde %30-31 civarına çıkmıştır. Ancak son 2-3 yılda baktıgınız da AKP adına izmirde %5 lik bir oy kaybı söz konusudur . akp oylarını arttırmış değil %10 kaybetip %5 arttırmıştır. yani 3 senelik dilimde halen daha %5 lik oy kayıpları var.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Delican'dan CHP’ye ‘parsel parsel’ çıkışı: Çiftlikleri olmuş!
AK Parti İzmir İl Başkanı CHP’de yaşanan belediyelerdeki maaşlı partili ...
CHP’li Altıok'tan kediler gününe foto-kutlama!
CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı Dünya Kediler Günü’nü kutladı.
CHP'li Sertel: Bergama'ya İZBAN'ın takipçisi olacağız
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP İzmir Milletvekilleri olarak ...
 
Çıray’dan ‘ırkçılık’ ithamına sert tepki!
CHP İzmir Milletvekili, Güneydoğu Genç İşadamları Derneği Başkanı Akbal’dan ...
CHP'li Tekin'e 'Erdoğan'a hakaret' fezlekesi!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Sen kimsin?
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''AYM'nin kararına saygı ...
 
MHP İzmir’den AK-Troll çıkışı!
İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut AK Parti’nin sosyal medya üzerinden ...
Bakan Bozdağ: AYM'nin kararı yasa ihlali!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), gazeteciler Can ...
İzmir CHP’nin STK zirvesine çıkarma yapacak!
CHP Genel Merkezi’nin 5 Mart’ta düzenleyeceği büyük STK toplantısına İzmir’den ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva