HABERLER>EKONOMİ
1 Mart 2016 Salı - 13:11

Karşı cepheden BMC yorumu: İzmir yalvarıyor…

Kent BMC’nin Sakarya’ya taşınma kararıyla sarsılırken, otomotiv devinin yeni adresinde yerel basından ilginç bir manşet geldi. Başkan Kocaoğlu ve oda başkanlarının tepkileri, “İzmir yalvarıyor, Sakarya susuyor” ifadeleri ile verildi.

Karşı cepheden BMC yorumu: İzmir yalvarıyor…

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – İzmir’in en büyük otomotiv firması BMC’nin Bakanlar Kurulu kararıyla Sakarya’nın Karasu ilçesine taşınma kararının yankıları sürüyor.

İşadamı Ethem Sancak, Katar Silahlı Kuvvetleri Endüstri Komitesi ve Öztreyler firmasının TMSF’den satın aldığı BMC'nin İzmir’den ayrılma kararı teşvik tartışmalarını da beraberinde getirmişti. Karara temel neden olarak Sakarya’nın 3., İzmir’in ise 1.teşvik bölgesinde yer alması gösterilmişti.

Karar sonrası İzmir’in meslek odaları, sanayi kuruluşları tarafından tepkiler dile getirilirken İzmir’e bölgesel teşviklerin verilmesi için çağrıda bulunuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yetkililere çağrı yaparak BMC’nin Bergama, Kemalpaşa, Tire ya da Ödemiş’teki OSB’lere taşınabileceğini söylemişti.



İZMİR YALVARIYOR
BMC’nin taşınma kararı ‘karşı cephe’de ise büyük sevinç yarattı. Sakarya yerel medyası BMC’yi ilginç ifadelerle manşete taşıdı. Manşette Başkan Kocaoğlu başta olmak üzere MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ve sektör temsilcilerinin çağrıları, “İzmir yalvarıyor, Sakarya susuyor” ifadeleri ile verildi. Yayımlanan haberlerde İzmir’den yapılan çağrılara karşın Sakaryalıların yatırımı ellerinde tutmak için çalıştıkları ifade edildi.

YERLİ OTOMOBİLDE SAKARYA ATAKTA
Öte yandan Sakarya basınında BMC’nin gelmesi yerli otomotiv için de gündemi hareketlendirdi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın “Babayiğit nereden çıkarsa orada yapılır” açıklamalarının üzerine İzmir’de yürütülen çalışmalar, BMC’nin gitmesiyle yara alırken; BMC yerine yerli otomobil başta olmak üzere yeni yatırımın mutlaka getirilmesi gerektiği dile getirilmişti.

Sakarya’da ise BMC ile birlikte kentin otomobil üretim üssü olması için çalışmalara hız katıldı. Kentin tüm birimleri BMC’nin ardından yerli otomobil için de Sakarya’nın en uygun yer olduğunu dile getirerek Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere yatırımcılarla görüşmelere hız kazandırıldı.

 
Sayısal Loto'da iki kupona çifte ikramiye!
 
AK Partili Kaya'dan CHP'ye oy haritalı yanıt!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Can 2 Mart 2016 Çarşamba 08:53

Bmc'nin terkedeceği alanın bir süre sonra imara açılmasını isteyeceklerdir, bence belediye imar planlarında orasını yeşil alana çevirsin bakalım ne yapacaklar sonra !

Yorumu oyla      11      5  
35 2 Mart 2016 Çarşamba 05:49

Kesinlikle gitmeli sakaryaya bu izmir e değmez yatırım sevmeyen bir şehir yatırım hizmet isteyen bir şehir olsaydı Binali yıldırımı seçerdi CHP kalesi antalya bile akıllandı hizmet yağıyor BMC yolun açık olsun

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 1 Mart 2016 Salı 14:57

izmirin devleri teker teker ya kapanıyor yada gidiyor. BMC taşınıyor manisa organizeye giden onlarca firma var. bunun dışında eski Adı METAŞ Demir Çelik (Ede Demir Çelik) Kapalı İşçileri Çalışanları Mağdur 18-19 Aylık Maaşları Var Alacak. Soruyorum İzmirli Gençler İzmir Halkı Nerede Çalışacak Torbalıdaki Opel Kapalı Yazık Yazık İzmir Halkının Ne Günahı Var

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sayısal Loto'da iki kupona çifte ikramiye!
Ankara'da bir vatandaş, aynı rakamlarla 2 defa kupon doldurup her 2'sini ...
TMSF Bank Asya için son sözünü söyledi!
TMSF Bank Asya’daki denetimini üç ay daha uzattığını açıkladı. Banka bu ...
Turizmde felaket: Sezon açılmadan yüz binlerce kişi…
Bodrum Profesyonel Yöneticileri Derneği Başkanı Serdar Karcılıoğlu, son ...
 
Böylesi görülmedi: Altında tarihi zirve!
Altının gram fiyatı, küresel piyasalarda azalan risk iştahının etkisiyle ...
Otomotiv devinde isyan: Üretim durdu!
Renault fabrikalarındaki işçiler, daha önceki eylemleri örgütledikleri ...
Flaş karar: Ege devi Rusya’dan çıktı!
Vestel 2003'de 15 milyon dolarla açtığı, 2005'deki yangının ardından 8,5 ...
 
Elektrik faturalarıyla ilgili dikkat çekici iddia!
Elektrik fiyatları ve yeni tarifeye göre tüketicilerden alınan bazı fatura ...
THY tarihinde bir ilk
THY tarihinde ilk defa 1 milyar dolar sınırını geçerek, 2015 yılında 1 ...
Yeşil erik kilosu 300 liradan satışta
Mersin'de hasadı yapılan eriğinin kilogramı bahçede 300 liradan alıcı buldu.
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva