HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ağustos 2024 Salı - 09:40

AK Partili Kaya ‘bakanlığa devredin’ demişti: Büyükşehir’den 'Ballıkuyu' açıklaması!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Ballıkuyu’daki kentsel dönüşüm çalışmalarının ağır ilerlediğini belirterek dönüşümden sorumlu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne planlama ve kentsel yenileme süreçlerinin bakanlığa devredebileceği önerisini getirmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise konuyla ilgili olarak bilgilendirme yazısı yayımladı. Açıklamada “Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’ndaki çalışmalar devam etmekte olup süreçler yeniden irdelenmektedir” dedi.

AK Partili Kaya ‘bakanlığa devredin’ demişti: Büyükşehir’den  Ballıkuyu  açıklaması!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 yıl önce Ballıkuyu Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kent siyasetinin gündemi olmuştu.

Mahallede çalışma yürüten AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, kentsel dönüşüm çalışmalarında aksamalar olduğunu belirterek İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunmuştu. Kaya “bu konuya siyaset üstü, siyasi partiler üstü bir konu olarak bakıyoruz. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de konuya böyle bakması ve bir an önce buradaki insanlarımızın sorunlarını çözecek aksiyonları alması gerekiyor. Eğer yapamayacaklarsa da çıksınlar yapamayacaklarını açıklasınlar, biz de hemşehrilerimizin mağduriyetini giderecek başka formüllerin üzerinde çalışalım. Yapamayacaksanız devredin, bakanlık yapsın” ifadelerini kullanmıştı.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR, SÜREÇLER YENİDEN İREDELENİYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi ise Ballıkuyu'daki kentsel dönüşüm sürecinin yürümediğine ve 12 yıldır bölgede herhangi bir çalışma yapılmadığına yönelik iddialara ilişkin açıklama yaptı. Bölgede kentsel dönüşümle ilgili  sürecin sürdüğü belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:

“5393 Sayılı Kanunun 73. maddesi kapsamında 16.09.2011’de Belediye Meclisi Kararı ile belirlenen Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı, 10.09.2012’deki Bakanlar Kurulu Kararı’nın 10.10.2012’de Resmi Gazete'de ilan edilmesi ile yürürlüğe girmiştir. Ballıkuyu Mahallesi’nin tamamı, Akarcalı, Kosova, Kocakapı ve Yeşildere mahallelerinin bir bölümünü kapsayan yaklaşık 48 hektar büyüklüğündeki alanda 2000 yılında onaylı 1/5000 ve 1/1000 onaylı imar planları vardır. 

Dönüşüm alanında zemin üstü envanter tespitine yönelik çalışmalar tamamlanmış, proje alanında yürütülen tespit çalışmaları neticesinde hak sahipliğine esas bilgi ve belgeler toplanarak veri tabanı oluşturulmuştur. Söz konusu proje alanında; 3 bin 396 yapı, 6 bin 196 bağımsız birim, yaklaşık 7 bin 139 hak sahibi bulunmaktadır.

Proje alanı içerisinde çok sayıda hak sahibi bulunması, imar uygulama planlarının bazılarının tescil işlemlerinin tamamlanmaması ve arazinin zor koşulları da göz önüne alındığında uzlaşma ve yapım işleri için etaplar halinde çalışma yapılmasına karar verilmiştir. Mevcut planlarda 3 emsal yapılaşma hakkı tanımlanmış olması göz önüne alınarak Yeşildere Caddesi’nden başlamak üzere bölgelendirme yapılmıştır.

Alan içerisinde hak sahiplerini yerinde ve doğru bilgilendirmek amacıyla 2013 yılında İletişim ve Tanıtım Merkezi kurulmuştur.

İlk olarak Yeşildere Caddesi’ne paralel olarak 1. Etap olarak belirlenen alanda, 17 Nisan 2017 tarihinde uzlaşma görüşmelerine başlanmıştır ve görüşmeler etaplar halinde,  her bir hak sahibi ile birebir olarak devam etmektedir.

1.Etap için toplam hak sahibi sayısı 585 kişidir. Alanda bulunan hak sahiplerinin çoğunluğunun parsel hisseleri küçük ve hisseler birbirleriyle şuyuludur. Şahıs hisse alanlarının yüzde 72’si 50 metrekareden de küçüktür.

1. Etap olarak belirlenen alandaki hak sahiplerinin yeni projeden inşaat haklarına uygun olarak alternatifli konut tercih edebilmesini temin etmek üzere farklı metrekarelerde mimari avan projeler hazırlanmıştır.

Küçük metrekareli arsalarda 3-4 katlı, 80-100 metrekare büyüklüğünde bağımsız birimler vardır. Proje alanında bulunan yapıların yüzde 79’u 2 ve daha fazla haneye sahiptir.

Kentsel dönüşüm projesinin hazırlanması aşamasında veri tabanındaki bilgiler doğrultusunda küçük arsa sahiplerinin dahi konut sahibi olabilmesi için borçlanmadan veya az borçlanma ile hak sahiplerinin konut sahibi olması hedeflenmiştir.

Ayrıca söz konusu dönüşüm alanı içerisinde yaklaşık 1 ha. büyüklüğündeki alan AFAD tarafından hazırlanan 06.06.2018 tarihli jeolojik etüt raporu doğrultusunda, 14.01.2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Kararı ile ‘Afete Maruz Bölge’ olarak belirlenmiştir. Belirlenen bu bölgede kamulaştırma çalışmaları sürdürülmektedir.

Bununla birlikte yaklaşık 3 bin metrekarelik bir alanda kaya düşmesi sonucu teknik raporlar düzenlenmiş ve bu alandaki yapıların kamulaştırma işlemleri gerçekleştirilmiştir.

Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’ndaki çalışmalar devam etmekte olup süreçler yeniden irdelenmektedir.”

 
Karaburun'da ihracatı kurtaran 'tuzak'!
 
Hastanelik olduğu iddia edildi: Müjde Uzman'dan açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bahar 13 Ağustos 2024 Salı 21:54

Zamanında kaçak kat çıkıp yıllardır kira alıp şimdide katlarında büyüklüğünü arsa sayıp daha çok pay isteyenler olmaz.birakin herkes kendisi müteahhitlere anlaşıp yaptırsın ne belediye nede AKP karışmasın madem planlar hazır bırakın yaptıralım.

Yorumu oyla      1      2  
13 Ağustos 2024 Salı 16:42

Belediye şimdilerde kazı yapıyor pardon sponsor olmuş. Bilirsiniz her. ka maydanoz olur sponsor olur bu işler ise sadece irdelenir.

Yorumu oyla      4      3  
BALLIKUYULU 13 Ağustos 2024 Salı 13:34

BELEDİYEMİZ BURALARI ZAMANINDA ŞUURLARKEN ARSA PAYLARININ KÜÇÜK OLDUĞUNU GÖRE GÖRE BAŞKA PARSELLERDEN ŞUARLANDIRMA YAPARAK ARSALARIMIZI KÜÇÜLTÜ ARDINDA DA BU KÜÇÜLEN ŞUAURLANDIRILMIŞ ARSALARIMIZDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ADI ALTINDA KESİNTİ YAPIP ARDINDA ARSA PAYINIZ ÇOK KÜÇÜK SİZE BU ARSAPAYINIZLA 1+1 DAİRE VERMEMİZ İÇİN ÜZERİNE BU KADAR PARA VERMENİZ GEREKİYOR DERSENİZ SİZİNLE HİÇBİR HAK SAHİBİ ANLAŞMAZ ANLAŞAMAZ. KENDİ EVİM PLANLI PROJELİ 4 KATLI VE 1 DÜKKANLI ARSAM 90 M2 NET ALANA SAHİP VEDE HER BÖLÜM KAT MÜLKİYETLİ TAPUYA SAHİP KEN BU ŞUURLANDIRMA SONRASI OLAN YENİ TAPULARDA KAT MÜLKİYETİ İPTAL OLDU BİRDE ARSADA PAY OLARAK 5 PAYA BÖLÜNÜP BU BÖLÜNEN PAYDA KENTSEL DÖNÜŞÜM ADI ALTINDA 2O M2 DÜŞÜRÜLÜYOR BU YANLIŞLIKLAR ÇÖZÜLMEDİĞİ SÜRE İÇERSİNDE BALLIKUYUDA KENTSEL DÖNÜŞÜM TORUNLARIMIZA KADAR OLMAZ OLAMAZ BURAYA YATIRIM YAPMAK İSTEMİYORLAR İSTESELER HALKÇI BİR PARTİ OLARAK BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ BİZİM HAKLARIMIZ FAZLASI İLE SAVUNMASI GEREKMEZ Mİ. BALLIKUYU BİR AN ÖNCE YENİLENMEK İSTİYOR DUYUN SESİMİZİ YETKİLİLER.C.S.

Yorumu oyla      1      2  
13 Ağustos 2024 Salı 13:34

Kurallara uymadan apartman sahibi olanların rahat bir emekliliğe eriştiği, kuralına uygun yaşayıp kirada başkalarını ev sahiplerini mutlu edenlerin yoksul kaldığı yer memleketim...

Yorumu oyla      7      0  
13 Ağustos 2024 Salı 11:34

Süreçler irdelenmekteymiş. İrdeleyin bakalım. 10 yıl irdeleyin sonra bir kazma vuru bir 30 yıl daha beklersiniz. Hayatımda böyle saçma bir söz duymadım. Alenen insanlarla dalga geçiyorlar. Bunlar hiç bir şey yapamaz. NOKTA

Yorumu oyla      10      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun'da ihracatı kurtaran 'tuzak'!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, mandalinası başta olmak üzere narenciyesiyle ...
Göztepe'de sokak basketbolu heyecanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kentteki en büyük sokak ...
'Zafer Turnuvası' kayıtları başladı
Selçuk Belediyesi’nin düzenlediği Zafer Turnuvası ile Selçuklu sporsever ...
 
İzmir'de tramvay seferlerinde aksama!
Halkapınar ile Fahrettin Altay arasında çalışan tramvayda yaşanan teknik ...
‘Canlı yayın’ krizi sonlandı… Büyükşehir’de ‘gündem dışı’ kararı
Geçtiğimiz aylarda başlatılan gündem dışı konuşmaların canlı yayınlanmaması ...
1 yıl arayla dikkat çeken iptal: Güzelbahçe’de plan değişikliği kararı!
Güzelbahçe’nin Çamlık Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl yapılan planların iptali ...
 
İzmir kararını verdi: Tel-Aviv ile kardeşlik bozuldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İsrail'in Filistin’e yönelik saldırıları sonrası ...
ESHOT'a 1 milyar 840 milyonluk borçlanma yetkisi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan ESHOT'un otobüs alımı ...
Büyükşehir'den 'Onat Tüneli' kararı
İzmir Büyükşehir Belediyesi yapımı devam eden Buca Onat Tüneli üzerindeki ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Turist ve inşaat istemeyen Egeli Belediye Başkanı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Ödüllü yönetmen sadece tarihin değil sanatın da doğru tarafında
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP değişirken Türkiye’yi nasıl değiştirecek?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Beyhude yakınmalar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Böyle yayın yasağı olmaz!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yunan’a kahveli mesaj!
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk, esir yunan komutanına ne dedi?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kadı ola davacı…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva