HABERLER>POLİTİKA
25 Eylül 2017 Pazartesi - 13:03

AK Partili Hotar'dan İzmirlilere o proje için destek çağrısı: Gecikmemesi için...

AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, İzmir'e yapılan üç büyük tünel yatırımı ile ilgili bilgi verdi. Körfez Geçiş projesi için ise "İzmirlilerden destek bekliyoruz. Aksi halde İzmir’e ciddi katkılar sağlayacak olan bu proje işi engel çıkarmak olanlar tarafından geciktirilecektir" dedi

AK Partili Hotar dan İzmirlilere o proje için destek çağrısı: Gecikmemesi için...

AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın İzmir'deki 3 büyük projesi olan Sabuncubeli, Kemalpaşa ve Konak tünelleri ile ilgili konuştu. Hotar, ayrıca İzmir Körfez Geçişi projesi ile ilgili vatandaşlardan destek beklediklerini söyledi.

Hotar tarafından yapılan yazılı açıklamada, "bu üç tünel, İzmir'in dışa açılan üç büyük kapısıdır. Bu yatırımlar; yediden yetmişe İzmir'de yaşayan, ticaret yapan ya da İzmir'le bağ kurmak isteyen, alışveriş yapmak isteyen herkesin hayatını kolaylaştıran yatırımlardır." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; "İzmir Manisa arasındaki ulaşımı 15 dakikaya indirecek olan Sabuncubeli Tüneli'nde sona gelindi. Başkanımızın katılımları ve İzmir halkının yoğun katılımı ile ışık göründü.  1 Temmuz 2018 yılında tamamlanmış olacak. Ne yüklenici firmanın işi tamamlayamaması ne de muhalefetin çabaları bizi durduramadı.  Hükümetimiz projenin yarım kalmaması için çalışmalara ara vermeden devam ediyor.  İzmir’in kurtuluşu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu için en anlamlı gün olan 9 Eylül'de;  tünelin iki ucu birleştirildi. Günde 40 binden fazla araç geçen İzmir-Manisa karayolundaki rampaların kaldırılarak yol uzunluğunun kısaltılması, yolun standardının yükseltilerek kullanıcılarına güvenli ve konforlu seyahat imkânı sağlanması, oluşabilecek trafik kazalarının en aza indirilmesini amaçlıyor, Tünelde toplam 564 bin metreküp kazı yapılacak, 30 bin kamyon hafriyat taşınmış olacak"

Temeli 7 Temmuz 2013'te atılmış olup, açılışı Başbakan Binali Yıldırım tarafından 8 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen İzmir Bornova ve Kemalpaşa ilçeleri arasında inşa edilen Belkahve Tüneli'nin  de önemli bir yol alternatifi oluşturan büyük bir proje olduğuna değinen AK Parti İzmir Milletvekili Nükhet Hotar; şunları söyledi:

“Bu tünel İzmir Otogarı-Bornova’dan gelen ve Manisa (Turgutlu-Salihli-Kula) yönüne giden araçlar tarafından da kullanılıyor. Ayrıca Belkahve Yokuşu ve riskli yola alternatif olarak Kemalpaşa ilçesine alternatif ulaşım sağlıyor. Bu tünellerin devamı olan İstanbul Otoyolu ise hızla ilerliyor. İstanbul’dan Bursa’ya kadar olan güzergâhın açılışı yapıldı. Bu kapsamda Osmangazi Köprüsü açıldı. Yol hem İzmir hem de İstanbul’dan aynı anda başladı. İzmir yönü ise açıldıkça ilerliyor. İzmir İstanbul Otoyolu ekonomik ve ticari olarak da büyük öneme sahip. Yol yani mesafe bu arada 3,5 saate inecek. İstanbul’un yoğun trafik ve yaşamından sıkılanlar için de İzmir büyük öneme sahip olacak. Ayrıca son dönemde İstanbullu yatırımcıların İzmir’de büyük işler yaptığını, yatırımlar yaptığını görüyoruz. Bu yol sayesinde İstanbul’daki yatırım olanakları ve ekonomik kazançlar da İzmir’e yönlenecek."

KENDİ İŞİNİ AKSATANIN; MUHALEFET LÜKSÜ YOK
Konak Tünelleri'nin İzmir şehir içi ulaşım sisteminin bir parçası olarak faaliyetini sürdürdüğünü ve vatandaşa nefes aldırdığını belirten Hotar; " Hükümetimizin 35 projesi arasında yer alan bu proje ilk açıklandığında istemezükçüler ve birçok STK dava açmıştı. Fakat hükümetimiz bu konuda kararlılık göstererek tünelleri açtı. Bugün itibariyle tünellerden sabah akşam yoğunluk nedeniyle binlerce araç geçiyor.  Her ne kadar CHP li yerel yöneticiler, Bölgede kamulaştırma yapılan alanda insanları hükümete ve bu yatırıma karşı örgütlemeye kalkıştılarsa da,halkın sağduyusu ve bizim kararlılığımız kazandı." dedi.

KİMSE İZMİRLİ'Yİ HAFİFE ALMASIN
İzmir ulaşımında bugün ciddi sorunlar olduğunu ve özellikle otopark sorununun öne çıktığını söyleyen Ak Parti İzmir MilletvekiliProf. Dr. Nükhet Hotar; “Yerel yöneticilerin seçim vaadlerinde yer alan ulaşım ve altyapı projeleri aksıyor. Raylı sistem ve deniz ulaşımı konusunda aksamalar var” dedi.

Hotar ayrıca, hükümetimiz şu anda Halkapınar-Otogar arasındaki raylı sistemi tünele geçerek bağlantıyı sağlayacak. Ayrıca bu hat, İzmir-Ankara Hızlı Tren Projesi’nin şehir içine ulaşması için önemli bir güzergâh olacak. İzmir’de ciddi anlamda alt geçit ve battı çıktı diyebileceğimiz bir ulaşım sistemi sorunu var. Bugün Karabağlar, Buca, Konak ve Karşıyaka’da bu tür projeler için vatandaşlar talepte bulunuyor. Bugün, hükümetimiz tarafından yapılan İzmir Çevreyolu olmasa ulaşım felç olurdu

Ayrıca Körfez tüp geçit projesi için değerli İzmirlilerin talep ve desteklerini bekliyoruz. Aksi halde İzmir’e ciddi katkılar sağlayacak olan bu proje de işi engel çıkarmak olanlar tarafından geciktirilecektir. Ancak tüm engellemelere rağmen Biz, vatandaşımıza verdiğimiz sözleri tutmaya devam edeceğiz" dedi.

 
Erdoğan: Bir gece ansızın gelebiliriz
 
CHP’li Bingöl’den delege seçimleri için flaş yorum: Engel olamıyoruz, ne yapalım?
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sadık bolel 6 Kasım 2017 Pazartesi 12:50

Sayın vekilin bizler sizlerden yananiz daima desteklemeye devam edeceğiz

Yorumu oyla      12      6  
AMİR İYİGÜN 5 Kasım 2017 Pazar 11:11

BUGÜNÜ DÜŞÜNENLERMİ YOKSA 50 100 YIL SONRASI İÇİN ÇALIŞANLAR MI KAZANACAK ÖNEMLİ OLAN SONU HAYIRLI OLSUN

Yorumu oyla      12      6  
26 Eylül 2017 Salı 08:31

Egekent-BornovaEvka3 metro projesi ne oldu? Yıllardır bas bas bağırıyoruz. İzmirin kuzeyi felç

Yorumu oyla      12      6  
emre 26 Eylül 2017 Salı 01:48

dediginiz doğru kimse izmirliyi hafife almasın sizde!!! otogar metro? bornovadaki opera binası? devlet tiyatrosu ksk sahnesi? bayraklı şehir hastanesi? buca cezaevi taşınması? bucadaki atıl trn yolunu tranwaya çevirme? bunlar hep ağzınızdan duymadıgımız projeler..siz izmiri almak isteseydınız bu projeler çoktan bitmişti yada bitmek üzereydi..izmirliye samimi olun bize salak yapmayın!!sonra neden oy yok diye üzülmeyin

Yorumu oyla      12      6  
Bülent ışık 25 Eylül 2017 Pazartesi 17:44

Ankaray'ın Maltepe'de ki 2 çıkışından birisinde ne asansör ne de yürüyen merdiven var.Tren ile 23 sene Ankara'ya 15 saatte gitmiştim.Şu an internetten baktım Mavi tren ile 15 saat 23 dakika gösteriyor.

Yorumu oyla      14      6  
Bayraklı ve Karabağlar 25 Eylül 2017 Pazartesi 15:29

Bu iki ilçe sınırları ben yaptım oldu mantığı ile çizildi insanlar hala tepki gösteriyor bu nedenle büyükşehir ve ilçe belediye seçimlerinde Ak Parti bu iki ilçede hak ettiği oyu hala alamıyor.Neden hiç bir milletvekili bunu yetkililere iletmiyor?

Yorumu oyla      14      6  
Doğru söz 25 Eylül 2017 Pazartesi 15:08

"Kimse İzmir‘liyi hafife almasın" çok doğru söz; diğer illere metro yardımı var ama İzmire yok, belediyenin hazırladığı metro projelerine onay yok, hükümetteki kişilerin veya milletvekillerinin ilçelerimizi ziyaret etmesinden onur duyarız ama İzmir‘e gelen Ak Parti yetkililerinin İzmir‘in sadece Selçuk-Torbalı ve Kemalpaşa‘dan ibaret olmadığını ne zaman öğrenirler.

Yorumu oyla      16      6  
sezarın hakkı sezara 25 Eylül 2017 Pazartesi 14:59

yahu kendi başbakanın projeyi ağzına bile almıyor. Hangi izmirliden destek bekliyorsun? size tek desteği inciraltı arsa sahipleri verir onların da sayısı 30-35 kişi. İlk önce yapın bakalım otogar metrosunu ! stadları yapın. İstanbul otobanını bitirin, sonra ankara totoban ve hızlı treni bitirin. ondan sonra bakarız.

Yorumu oyla      17      6  
Körfez geçişi 25 Eylül 2017 Pazartesi 14:45

İstiyorum ve istemiyorum; isteme sebebim trafiği rahatlatır akaryakıt tasarrufu sağlar.Yazacağım gibi olacak ise istemiyorum; boğaza, İzmit körfezine köprü ve boğaz alt geçidi yapıldı anlı şanlı törenlerle açıldı hükümet yapımcı firmalara günlük araç sayısı taahhüt edilmiş pahalı diye vatandaş geçmeyince yapımcı firmalara günlük hazineden rakamı açıklanmayan ödeme yapılıyor ve bu paranın hazineden ne kadar süre ödeneceğini millet bilmiyor.Benim yüzümden hazinenin müteahhitlere böyle bir para ödemesini istemiyorum.Böyle olacak ise körfezi dolaşmaya razıyım..Hazinede para varsa çalışana ve emekliye verdiğiniz %4 zammı arttırın.Et 50 tl yi geçti, nohut 18 tl, çay 35 tl.Tavuk eti yılbaşında 8 tl idi şimdi 10 tl, siyasetçi ne olmuş alt tarafı 2 tl artmış diyebilir ama insanlar diyorki bana verilen zam %4 tavuk etine gelen zam %20 Milletin mutfak ekonomisi bitmiş durumda.Sayın Hotar neden istemediğimi sanırım anlatabilmişimdir.Kısacası istemezükçü değilim ama ekonominin şartları çok kötü.

Yorumu oyla      17      6  
İzmir soruyor 25 Eylül 2017 Pazartesi 14:27

1. Ak partili büyükşehir belediyelerine hazineden yapılan metro yardımı İzmire neden yapılmıyor 2.Belediyenin kendisinin yapmak için sadece onay amaçlı Ankaraya gönderdiği metro projeleri neden onaylanmıyor?

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Bir gece ansızın gelebiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin AB üyeliği sürecine ilişkin 'Şunu herkes ...
Başbakan o iddialara cevap verdi: İstanbul'a aday olacak mı?
Başbakan Yıldırım, 2019’da yapılması planlanan yerel seçimde İstanbul ...
'Vatandaş rahat olsun savaşa girmiyoruz'
Başbakan Yıldırım canlı yayında soruları yanıtlıyor.
 
CHP Çiğli’de sular durulmuyor: Ataşehir krizinde yeni gelişme!
İlçenin 56 delegeye sahip olan en önemli mahallesi konumundaki Ataşehir’de ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş referandum açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Irak'taki referandumla ilgili bu sabah bir açıklama yaptı.
'Ana muhalefet partisi' ifadesi kalkıyor
Türkiye’nin 2019’da resmen geçeceği yeni siyasi sisteme ilişkin hazırlıklar ...
 
CHP Bayraklı’da o isim niye kendini listeden sildirdi?
Mansuroğlu Mahallesi’ndeki çift listeli yarışta beklenmedik bir gelişme ...
Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda istişare ve ...
'Kuzey Irak'taki referandum gayrimeşrudur'
Başbakan Yıldırım, ''Kuzey Irak'ta yarın gerçekleştirilecek referandum ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva