HABERLER>POLİTİKA
5 Aralık 2014 Cuma - 14:22

AK Parti kongresinde kriz: Atatürk’ü de indirdiler Erdoğan’ı da!

Yerel seçimlerin ardından ilçe kongrelerini gerçekleştiren AK Parti’nin Torbalı kongresinde pankart krizi yaşandı. İlçe Seçim Kurulu’ndan gelen görevli memurlar Türk bayrağı, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarının bulunduğu afişi indirtti. İlçede krize neden olayın ardından açıklama yapan İlçe Başkanı Hasan Akbıyık, “Kongreyi sabote etmek için gelmişler. Memurların tavrına inanamadık. Siyasi parti kongresinde bayrak olmaz mı? Olay çıkmasın diye tamamını indirdik” dedi.

AK Parti kongresinde kriz: Atatürk’ü de indirdiler Erdoğan’ı da!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın program dahilinde gerçekleştirdiği ilçe kongrelerinin 13’sü yapılırken Torbalı’da mevcut İlçe Başkanı Hasan Akbıyık’ın tek aday olarak seçime gittiği kongrede pankart krizi yaşandığı ortaya çıktı.



İlçede olay olan işlem, delegeler oy kullanmadan önce salona gelen İlçe Seçim Kurulu görevlilerinin aldığı karar oldu. Seçim Kurulu Görevlisi Asiye Mayuk, salonda bulunan tüm siyasi simgelerin indirilmesini istedi. Mayuk, ayrıca Türk Bayrağı, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarının bulunduğu büyük pankartın da kaldırılmasını talep etti. Parti bayrakları ile Erdoğan’ın fotoğraflarının bulunduğu afişlerin salonda indirilmeden seçimi başlatmayacağını ifade eden Mayuk’un tavrı partinin ana gündem maddesi oldu. Tepkiler üzerine salona gelen İlçe Seçim Kurulu Müdürü Abdurrahman Sözgün de Mayuk’a destek verince tüm afiş ve pankartlar ile birlikte bayraklar da sökülerek kaldırıldı.
 
PROVAKASYON VARDI
TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, İl Başkanı Bülent Delican, milletvekilleri ve çok sayıda parti yöneticisinin katıldığı kongre salonunda yaşanan pankart krizinin ardından konuşan İlçe Başkanı Hasan Akbıyık, “Bize salonda bulunan tüm simgeleri kaldırmamızı istediler. Böyle mantık olur mu? Bir siyasi partinin kongresinde bayrağı da olur, liderinin fotoğrafları da… Ne yazık ki planlı bir şekilde gelmişler. Olay çıkartmak istediler. Seçim kurulunun memurları bilerek bunu yaptı. Provokasyon amaçlı geldikleri belliydi. Sorun oluşmasın, tartışma uzamasın diye sesimizi çıkartmadık. Salondaki tüm afişleri kaldırdık. İstemesek de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Atatürk’ün bulunduğu pankartı bize indirttiler” dedi.


 
YAPTIKLARINDAN UTANSINLAR!
Görevde olduğu süre boyunca ilçede memurlar ve bürokratlarla hiç karşı karşıya gelmediğini ifade eden Akbıyık, bu konuda da sağduyusunu koruduğunu söyledi. Akbıyık, “Kesinlikle memurun görev yeri, durumu ve aile yaşantısını bozacak bir işe girmem. Bunu daha önce de hiç yapmadım. Bizler örnek olmalıyız. Bundan sonra gördüğümde selam vermez geçerim. Bir daha bunu yapanlarla muhatap olmam. İnsanlar yaptıkları ile anılırlar. Bunlar kendilerine yakışanı yaptılar. Ve yaptıklarından utansınlar” diye konuştu.
 
Öte yandan ilçede bulunan bazı partililerin Torbalı’da bulunan seçim kurulu yetkililerini il seçim kuruluna ve yüksek seçim kuruluna şikayet etmeye hazırlandığı ifade edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
girit 6 Aralık 2014 Cumartesi 09:55

tek pankarta 3 ayrı foto basmışsınız ilçe seçim kurulu cumhurbaşkanı fotosunu indirin dedi ayak yapmayın hepsini indirmek zorunda kaldınız ki cumhurbaşkanlığı forsunu kullanmışsınız bütün devlet geleneklerini bitirdiniz iticisiniz

Yorumu oyla      15      6  
partililer 6 Aralık 2014 Cumartesi 00:53

RESMİ ASILIR O ZAMAN CHP DE BÜTÜN ETKİNLİKLERİNDE ATATÜRKÜN RESMİNİ NEDEN ASIYOR BU YSK GÖREVLİLERİNE DERHAL İŞLEM YAPILMALI İLÇE BAŞKANIN BU KİŞİLERİ SALONA SOKMAMALI AJAN VE PROVAKATÖR OLDUKLARI KESİN DERHAL ATILMALILAR

Yorumu oyla      12      10  
uğur 6 Aralık 2014 Cumartesi 00:15

Yorum yapan arkadas eger c.baskani bizimse o zaman bundan sanane.posteri ister asariz ister asmayiz.ama asil sizin zihniyetinizi gundemden kaldirip askiya asmak lazim

Yorumu oyla      12      8  
5 Aralık 2014 Cuma 15:08

Bu bir siyasi parti kongresiyse c.başkanınızın resminin ne işi var.esas proveke bence sizde

Yorumu oyla      29      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Ona kimsenin gücü yetmez!
Ermenek’te vatandaşlarla sohbet eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa ...
Bakan'dan Yalova açıklaması: CHP'nin ayıbını...
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yalova'da belediyenin kestiği ...
Türeli'den uzman jandarmalar için önerge
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, uzman jandarmaların sorunlarının ...
 
CHP’li Güler: Türk kadını bu hakkı cephede almıştır!
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Bakırçay ve Küçük Menderes ...
Tekin’den İzmir’de hükümete yaylım ateşi: 81 tane Evren!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Sorumlusu kentteki temaslarına İl Başkanlığı ...
CHP İzmir'in 75'lik Delikanlısı: Konu partim olunca...
CHP’de olağanüstü kongrenin ardından seçimi kazanan 75 yaşındaki Menderes ...
 
Ilıcak 'First Lady'nin gözyaşlarıyla dalga geçti
Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, bugünkü yazısında Emine Erdoğan'ın ...
Çıray Bakan’a ‘uçuşlara kapatma’ gerekçesini sordu
İstanbul'daki 3. Havalimanı’nın faaliyete girmesiyle birlikte Atatürk ...
İP İzmir'den Yatağan'da direnişe destek
Özelleştirmeye karşı santral ve maden önünde süresiz nöbet başlatan Yatağan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva