HABERLER>POLİTİKA
5 Aralık 2014 Cuma - 12:05

CHP İzmir'in 75'lik Delikanlısı: Konu partim olunca...

CHP’de olağanüstü kongrenin ardından seçimi kazanan 75 yaşındaki Menderes İlçe Başkanı Abdullah Sürücü başarının şifrelerini anlattı. Sürücü, “Tam 52 yıldır partinin kayıtlı üyesiyim. Beş dönemdir muhtarlık yapıyorum. Söz konusu partim olunca 18’lik delikanlı gibi koşarım. Günde beş saat uyku yetiyor. Her zaman çalışır, spor yapar, yediklerime dikkat ederim” dedi. Sürücü, parti içindeki çatışmayı sonlandırıp etkili muhalefet yapma sözü verdi.

CHP İzmir in 75 lik Delikanlısı: Konu partim olunca...

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından olağanüstü kongreler ile gündeme gelen CHP İzmir İl Örgütü bir yandan genel seçimlere hazırlanırken diğer yandan ilçelerdeki değişimlerini sürdürüyor. Partide 11 yıldır görev yapan Menderes İlçe Başkanı Muammer Karabacak’ın yeniden aday olmadığı kongrede ipi göğüsleyerek seçimi kazanan 75 yaşındaki çiçeği burnunda yeni ilçe başkanı Abdullah Sürücü başarısının sırrını anlattı.


 
Genel seçim sürecinde partide yaşanacak yüksek çalışma temposuna kendini hazırladığını belirten Başkan Sürücü, “Partinin 52 yıldır kayıtlı üyesiyim.  Söz konusu parti olduğunda siz beni 30 hatta 25 yaşında görün. 18 yaşında bir delikanlı gibi koştururum. Görevden asla kaçmam. Muhtarlıkta da 24 saat kapım açık. Hizmet ettiğim için beni seçiyorlar. Azalık dönemini de saydığınızda 5 dönemdir muhtarlık yapıyorum. Köyde herkesin yardımına koşarım. Sürücü ailesi Menderes’te bir markadır. Verdiği sözü tutan, konuştuklarının arkasında duran bir aileyiz. Tuttuğumu kopartan bir yapım var. Günde beş saat uyku yetiyor. Çalıştıkça gençleşiyorum. Aynı zamanda çiftçiyim. Sürekli tarlada çalışırım. Giderim bağ ve bahçe işlerini kendim yaparım. Bu yaşta mısırları suluyorum. Beni aryan tarlada da bulabilir. Sağlığıma da dikkat ediyorum. Yasak şeylerden kaçınırım. Alkol, sigara yok. Protokol icabı üç gün bir masada otursam yarım bardak rakıdan fazla içmem. Sabah kahvaltısını aksatmam. Düzenli olarak beslenirim. Öğünlerimi aksatmam” dedi.
 
AİLEM EN BÜYÜK DESTEĞİM
Ailesinin kendisine yıllardan beri destek olduğunu anlatan Sürücü, “İki oğlum bir kızım var. Onlar da köyde çiftçilik yapıyorlar. Torununun çocuğunu görmüş birisiyim. Yedi torun sahibi bir insanım. Asla ‘kıyıya kenara çekileyim’ diye düşünmedim. Bundan önce olduğu gibi her zaman ailem yanımda oldu. Şimdi de bana büyük destek veriyorlar. Yıllardır vatandaşların sorunları için çabalıyorum. Eşim bu zamana kadar hiçbir şeye itiraz etmedi. Hep yanımda oldu.  Bana ‘mademki seni istiyorlar ben de destek veririm’ dedi. Allah herkese benim ailem gibi aile nasip etsin. Ne kadar olgun, hoşgörülü olursan o kadar destek alırsın. Ben aile yaşamı ile örnek olmak zorundayım” diye konuştu.


 
AĞABEY OLARAK GELDİM
Partide birlik ve beraberliği sağlayacağını ifade eden Sürücü, ailenin büyüğü olarak herkesin sorunlarını dinleyeceğini söyledi. Sürücü, “Partimize gelen bir çayını içmeden gitmeyecek.  Onun sorununu çözebilirsek koşturacağız. Yapamazsak da gerekçesini anlatacağız.  Amcalarım partide yöneticilik yaptı. Daha önce Menderes’te kayyum ilçe başkanlığı, yöneticilikler yaptım. Menderes’in yapısını, köylerini çok iyi biliyorum. Buraya herkesin ağabeyi olarak geldim. Ufak sorunları aşıp önümüze bakacağız. Burada seçim kaybetmeye alışkın değiliz. Gençleri ve kadınlarımızı yanımıza alacağız.  İnsanları kucaklarsak partimiz büyür. Partide kavgaya, gürültüye son vereceğim. Kimse birbiriyle karşı karşıya gelmeyecek” dedi.
 
ETKİLİ MUHALEFET GÖRECEKSİNİZ
Menderes’te etkili muhalefet yapacaklarını dile getiren Sürücü sözlerini şöyle sürdürdü: “Mecliste belediye başkanı ve meclisi çok yakından takip edeceğiz. Hataları varsa çıkar söyleriz. Menderes’e yapılan her şeye katkı koymaya hazırız. İyi işler yaparlarsa, proje üretirlerse yanlarında oluruz. Aksi halde karşılarında bizi bulurlar. Bundan sonra etkili muhalefeti herkes hissedecek ve görecek.  İzmir’in tarihten buyana en ünlü köyü olan Sancaklı Köyü’nün muhtarlığını sürdürüyorum. Görevim devam edecek. Bunun için bir engel yok. CHP’nin İzmir’de yüzde yüz oranında oy aldığı ender yerlerden birisidir. Tarihte bakanlar, milletvekilleri bizim köyümüze gelirdi. Menderes’te AKP’li bir belediye başkanı seçildi. Muhtar olarak belediye başkanından kendim için bir şey istemem. Zaten köyüm için bir isteğim olduğunda belediye personeli yardımcı oluyor. Şimdiye kadar başkandan bir talepte bulunmadım. Ne istersem de halk için isterim”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandas 20 Aralık 2014 Cumartesi 20:15

Kendisi gercek bir parti sevdalisi. keske 20 sene once verilseydi bu gorev.

Yorumu oyla      12      6  
18 Aralık 2014 Perşembe 19:48

yaş 75 olsada aklıyla gençlerin suyunu çıkartır bu kadar chp hakkında bilgisi olan kişiyi kenarımı atcanız

Yorumu oyla      12      6  
18 Aralık 2014 Perşembe 19:44

abdullah başkan

Yorumu oyla      12      6  
CHP 6 Aralık 2014 Cumartesi 11:13

75 yaşında gitsin torununun torununu sevsin. CHP yi yavaşlatır sadece. Yıllardır kurtulamadık bunlardan. Gençlere yol verin artık. Sizinle bu kadar oluyor işte kabul edin artık.

Yorumu oyla      12      7  
5 Aralık 2014 Cuma 19:02

Gördük gençleri

Yorumu oyla      13      6  
Yorum 5 Aralık 2014 Cuma 18:49

Bu yaşta artık emekliye ayrılmalı Yerini gençlere bırakmalı..

Yorumu oyla      13      8  
temsil edilemeyenler 5 Aralık 2014 Cuma 14:34

seni cumhurbaşkanı olarak görmek isteriz,oralar sana azzzz...

Yorumu oyla      13      7  
Seco 5 Aralık 2014 Cuma 13:59

İşte gerçek chp li başkan

Yorumu oyla      14      8  
Tacettin BAYIR 5 Aralık 2014 Cuma 12:34

Abdullah Başkanın Menderes halkını ve siyaseti bilen biri olarak bu görevi hakkıyla yapacağı inancındayım,önümüzdeki seçimlerde partimizi iktidar yapmak için hep birlikte olacağız herkesi kucaklayacağız.

Yorumu oyla      18      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ilıcak 'First Lady'nin gözyaşlarıyla dalga geçti
Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, bugünkü yazısında Emine Erdoğan'ın ...
Çıray Bakan’a ‘uçuşlara kapatma’ gerekçesini sordu
İstanbul'daki 3. Havalimanı’nın faaliyete girmesiyle birlikte Atatürk ...
İP İzmir'den Yatağan'da direnişe destek
Özelleştirmeye karşı santral ve maden önünde süresiz nöbet başlatan Yatağan ...
 
CHP’de önseçim trafiği: Eski tüfekler aday olacak mı?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretinde açıkladığı ...
Şengül’den Engin’e ‘cami’ tepkisi
AK Parti İzmir Milletvekili CHP İl Başkanı'nın açıklamalarına "Sayın Ali ...
Tanrıkulu’ndan çok konuşulacak 17 Aralık sorusu!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 17 Aralık’ın yıldönümünde ...
 
Canlı yayında büyük gerginlik: 'Küstahlık lafını alır...'
Gazeteci Abdülkadir Selvi ile CHP'li Bülent Tezcan arasında seçim barajı ...
Davutoğlu'ndan seçim barajı açıklaması
Başbakan Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair ...
Flaş! Meclis'ten ILO sözleşmesine onay
Uluslararası Çalışma Örgütü'nün maden işyerlerinde güvenlik ve sağlık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva