HABERLER>POLİTİKA
22 Eylül 2011 Perşembe - 10:49

CHP İzmir'de 'Bayır'a karşı' imza hareketi!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “İzmir’i kendime bağladım. Kimse karışmasın” sözlerine aldırış etmeyen Bayır muhaliflerinin olağanüstü kongre için imza toplamaya başladıkları öğrenildi. Eski Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrezzak Erten "Hareketimiz Genel Başkan'a değil, Bayır'a karşıdır" dedi.

CHP İzmir de  Bayır a karşı  imza hareketi!

Can Özlü/ Egedesonsöz/ Özel - Görevden alınıp alınmayacağı yılan hikayesine dönen CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ı “devirmek” isteyen muhaliflerin, olağanüstü il kongresi için, geçerli yasal süreyi beklemeden imza toplamaya başladıkları öğrenildi. Her fırsatta Genel Merkez tarafından görevden alınacağı konuşulan Bayır’ı devirmeyi planlayan ve eski Genel Sekreter Önder Sav’a yakınlığı ile bilinen “ekip” bir süredir hazırlıklarını yaptıkları imza kampanyası için ‘start’ verdi. Süreç içinde, ilk etapta Sav grubuna yakın olan "garanti delegeler" imza verecek. haftabaşından itibaren de diğer il delegeleri markaja alınacak.

İzmir'i kendime bağladım haberi için tıklayın
 
İL YÖNETİMİNDE ÇATLAK MI VAR?
İl Başkanı Bayır ile arası açık olan ve Sav grubunun İzmir’deki kilit ismi olarak bilinen eski Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrezzak Erten, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve Karabağlar İlçe Örgütü’nün başı çektiği iddia edilen imza kampanyasında, ilk gün 50’nin üzerinde imza toplandığı öne sürüldü. Ekibin, ilk aşamada SHP ve DSP tabanından gelen delegelere yöneldikleri belirtildi. Bayır’ı koltuktan etme planı ile ilgili ilginç bir iddia daha ortaya atıldı. CHP İzmir İl Yönetimi’nde bulunan, aynı zamanda il başkan yardımcılığı görevini yürüten iki ismin de il delegesi olmadıkları halde imza kampanyasına destek verdikleri ve kendi ilçelerindeki il delegelerini etkilemek için girişimlere başladıkları öğrenildi.
 
DİSİPLİN SÜRECİ ETKİLEDİ
Geçtiğimiz akşam bir yemekte biraraya gelen taraflar, imza toplama işinin hangi stratejide yürütüleceği hakkında fikir alışverişinde bulundu. Yasal olarak 15 günde tamamlanması gereken kampanyanın bir sonraki aşamasına Ödemiş İlçe Teşkilatı’nın da katılacağı, disiplin sürecinde Başkan Bayır ile karşı karşıya gelen İlçe Başkanı Emin Öztürk ve ekibinin, imza kampanyasına tam destek vereceği öne sürüldü. İzmir’de olağanüstü İl Kongresi Kongresi’ni toplamak için 620 il delegesinin yarısından bir fazlası oranında imza toplanması gerekecek. Ortak bir metin üzerinden yürütülecek olan imza girişimleri 15 gün içinde tamamlanarak genel merkeze sunulacak.
 
“HEDEF KILIÇDAROĞLU DEĞİL, BAYIR”
CHP İzmir’i, olağanüstü il kongresine taşıyabilecek sürecin, tam da Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun “İzmir’i kendime bağladım. Orası artık süt liman” açıklamalarının ardından başlaması dikkat çekti. Tüzük kurultayını beklemeyen ve Genel Başkan’ın açıklamalarına rağmen harekete geçen ekibe bazı kesimler tepki gösterirken, muhalif ekipten de ilk savunma geldi. Eski Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrezzak Erten, “Ortada, herkesçe görünen bir hoşnutsuzluk var. Örgüt rahat değil. Birlik ve barebrlik havasından çıktık. Seçimlerin ardından yaşanan kan kaybı devam ediyor. Genel başkanımız, tüzükten aldığı güç ile elindeki imkanları kullanmakta haklıdır ancak bizim hareketmiz genel başkana değil, İzmir İl Yönetimine yöneliktir” dedi. İmza kampanyasının detayları ile ilgili bilgi vermek istemeyen Erten, “15 günde bitecek. Çok konuşmaya gerek yok” açıklamasını yaptı.

BAYIR: SAYGI DUYARIM
Kendisine karşı başlatılan imza kampanyası ile ilgili ilk kez konuşan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, muhalefetin hareketine saygı duyduğunu belirtti. Bayır “Siyaset onurlu bir dik duruş ister. İmza toplamak en doğal hakkıdır, tüzükte de bu var. Memnuniyetsizlik varsa kampanya yaparlar. Kendilerine saygı duyuyorum. Kurultay için de imza kampanyası yaptılar ancak sonuç alamadılar. 9 ay boyunca yoğun bir tempoyla çalıştık, ciddi borçlar ödedik. Üç Büyükşehir içinde en fazla belediyesi olan il İzmir. Kentimiz siyaset açısından çok başlı olan bir yer. Böyle bir yapının üzerine, 28 yıldır siyaset de yapsanız da bu işleri düzeltmek zaman isteyen bir şey. Ben atandığımda örgütü hazır buldum. Zor görevi bana takdir edip veren genel başkandır. Göreve geldiğimde de kötü adam rolünü üstleneceğimi biliyordum çünkü kendi oluşturmadığım bir yapının üzerine geldim. Yolları açık olsun. Yeterli imzayı toplarlarsa bu iş kongreye gider. Gelsin arkadaşlar 9 ayda yaptıklarımı masanın üzerine koyayım bir görsünler. Koltuğa yapışıp kalmam. Koşullarını gözlemlerim gerekirse aday olmam ama aday olma hakkımı da kullanırım. Kişilik haklarına saygısızlık yapmadıkları sürece sıkıntı yok” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 47 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
deniz 23 Eylül 2011 Cuma 12:58

10 YILDIR ÜLKEYİ KAOSA SÜRÜKLEYENLER ŞİMDİ NE İLE UĞRAŞIYORLAR.BUGÜN KİTAPLARDAN ATATTÜRK İLKE VE DEVRİMLERİNİN KALDIRILDIĞI GERÇEĞİYLE İLGİLENMELERİ GEREKİRKEN,TÜRKİYE'NİN GÜVENCESİ CHP Yİ YIPRATMAK SİZE YAKIŞMIYOR GELİN EL ELE VERELİM NE YAPARIZI TARTIŞALIM ÇÖZÜMLERİ BİRLİKTE BULALIM.YETERİN ARTIK.

Yorumu oyla      14      10  
sezer 23 Eylül 2011 Cuma 10:15

erkan tek süpersin.ahmetle kamil seni sevmiyor anladınmı.çünkü bi şeyleri demek isteyip diyememişler ifade zorluğu var bunlarda önder abi hayatta burs vermez

Yorumu oyla      15      7  
erkan tek 23 Eylül 2011 Cuma 10:04

ben tacettin beye düşman değilim ben sav cı baykalcıyım.onlara inanıyorum.inanmak,sevmek,bu kelimeler önemli.he sen benim çeşmem olduklarını düşünyorsan doğru.her ay önder beyle deniz bey burs veriyolar bana zeka seviyen iyiyse sanada olabilir.seviyorum kardeşim seviyorum anlayın.

Yorumu oyla      19      13  
erkan tek 23 Eylül 2011 Cuma 09:58

sıtkı kürümü destekliyorum.baykalcıyım.savcıyım.kılıçdaroğlunu sevmiyorum.yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.ahmetcim sanada.pimapen fiyatları nasıl.bu arada.

Yorumu oyla      18      13  
islam Bakır ( Gaziemir) 23 Eylül 2011 Cuma 07:55

Yeter Artık Sayın Rezzak Bey bıraksın artık İzmir elden gidiyor İzmir İl delegesi olarak bu hareketini desteklemiyorum.Sayın Bayır'a elinde fırsat vardı seçimlerden önce konuştuk yanına gittik bu örgüt yapısı ile olmuyor dedik ama dinlemedi bizi

Yorumu oyla      19      14  
MUHTEREM 23 Eylül 2011 Cuma 02:35

SAYIN ESKİ VEKİL BAZI YERLERDE DİYORMUŞKİ "ATAMA İL BAŞKANI İLE BU İŞLER OLMAZ" VAY VAY VAY..."ATAMA" VE "OLMUYOR" KELİMELERİ BİRARADA İKEN O AĞZA HİÇ YAKIŞMIYOR.YILLARDIR NE YAPIYORDUNUZ SİZ DİYE SORARLAR ADAMA!

Yorumu oyla      19      8  
Ahmet 23 Eylül 2011 Cuma 02:07

"Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür."Size tavsiyem Süleyman Gencel'in ekibin tarihi yazı dizisini tekrar okuyunuz.

Yorumu oyla      13      7  
Ahmet 23 Eylül 2011 Cuma 02:01

Bencede imza toplamalısınız beyler!Kurban bayramı yaklaştı elde bir tek Karabağlar var.Onca adama(!) yetmez tabi.Yeni kurban yerleri ve yeni kurbanlıklar bulmalı.Ama bu İzmir 1500 km öteden gelmiş birine pabuç bırakmaz.

Yorumu oyla      17      10  
kamil 23 Eylül 2011 Cuma 00:38

erkan tek arkadaş TACETTİN BAŞKANI kendi ahababalarıyla karıştırıyor herhalde,erkan tek kardeş senin bu tacettin başkan düşmanlıgın nerden geliyor?yoksa rezzak ekibi partiden gidince senin çeşmenin suyumu kesildi?

Yorumu oyla      18      9  
recep genç 22 Eylül 2011 Perşembe 22:31

yannış hatırlamıyorsam önder sav hala genel sekreterdi ve referandumdan önce yani genel seçime 1 yıl kala,a.rezzak bir milletveli aday adayına bütün gardırobunu yeniletti,ama magazadan değil,izmirin tanıdıgı ünlü bir terziden özel diktirdi, ama önder sav gitti,vekillik gitti,boşu boşuna rezzak beye özel kıyafet diktirdi,bu nasıl iş be kardeşim?bu nasıl bir yaşam biçimi?böyle iş olurmu?birde bu kişiler partinin sahibi biziz diyorlar,yazıklar olsun,herşey iyi giderken,artık siz go home rezzak bey

Yorumu oyla      26      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İsrailli gazeteciye anlamlı cevap
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün New York'taki BM binasından yürüyerek ...
Sökmen’e genel merkezden jet üyelik!
CHP’ye üye olmayı yaklaşık 10 ay bekleyen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ...
CHP Konak'ta olağanüstü toplantı
CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus belediye meclis grubu ile olağanüstü toplantı yaptı.
 
Akay'dan Ahilik Haftası mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Ahilik Kültürü Haftası ile ilgili bir mesaj yayınladı.
CHP Buca Gençlik Kolları Kalmaz’a emanet
CHP Buca Gençlik Kolları Başkanlığı’na Serkan Kalmaz atandı. Kalmaz, yaptığı ...
CHP'den 'füze kalkanı' tepkisi
CHP, Türkiye'ye kurulacak füze kalkanına tepkisini, 81 ilde basın açıklaması yaparak gösterdi.
 
Erdal Aksünger Belediye ve STK stantlarını ziyaret etti
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger çalışmalarına aralıksız devam ediyor. ...
''Görev verilirse hayır demem''
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır'ın yerine göreve atanacağı öne sürülen ...
Erdoğan kritik görüşme için ne dedi?
New York'taki Erdoğan-Obama görüşmesi; Türkiye-İsrail gerginliğinden PKK ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva