HABERLER>POLİTİKA
4 Kasım 2011 Cuma - 12:14

Bayır: Van’ın İzmir’den bir farkı yok

İzmir’in Van depremi sonrası gösterdiği tepkiyi nasıl değerlendireceği sorusunu da yanıtlayan Tacettin Bayır, özellikle belediyelerimiz çok hızlı bir tepki verdi.

Bayır: Van’ın İzmir’den bir farkı yok

İZMİR - Van’a en çok yardımı, en hızlı biçimde gönderen illerin başında belki de İzmir geliyordur. Tam rakam olmasa da yaklaşık 45 tır yardım, belediyelerimiz tarafından Van’a gönderildi. CHP il başkanlığımızın organizasyonuyla da, ilçe örgütlerimizin katılımıyla yaklaşık 3 tır yardımı da sadece örgüt olarak biz topladık. Üstelik biz başka bir şey daha yaparak, gelen tüm tardım kolilerini açıp malzemeleri kullanılma ve ihtiyaç durumuna göre ayırdık. Zaten artık kullanılmış giysi ve eşya kabul etmiyoruz. Sadece bebek maması, bebek bezi, yeni giysi ve battaniye kabul ediyoruz, şunu belirtmeliyim ki İzmir bizim için ne anlam taşıyorsa, Van’da aynı anlamı taşıyor, dedi.
 
HER FIRSATTA CUMHURİYETİ TARTIŞILIR HALE GETİRMEK İSTİYORLAR
Cumhuriyet bayramının tüm organizasyonlarıyla iptal edilmesine de değinerek, tepki gösteren Tacettin Bayır, Cumhuriyet rejimini yok etmeye çalışan bir anlayış var. Teşebbüsler bile bunun göstergesidir. Amaçlarına ulaşamayacaklar. Bunlar yavaş yavaş alıştırma, hipnoz ediyorlar. Yüksek yargı sistemini ele geçirdiler, yargıçlar kendileri istifa etmeye başladı ve isyan halinde. Aynı şekilde orduyu istedikleri gibi dizayn ettiler. Türkiye’de sistemli bir şekilde bir şey yapılıyor, bu çok net. Toplum uyutulmaya çalışılıyor, bu çok açık. Ne aracılığıyla, medya aracılığıyla, İstisnai bazı medya kurumları toplumun hipnoz olmasını engellemeye çalışıyor. Büyük bir kesim iktidar tarafından baskı altında. Teslim olmak zorunda kalıyorlar. Ya bırakacaksınız, ya da bizim dediğimiz gibi yapacaksınız diyorlar. Tek taraflı bir medya yapısı oluştu.   Cumhuriyet değerlerini bir bir yok ediyorlar. Şimdi de 29 Ekim ve 30 Ağustos’u iptal ediyorlar. Cumhuriyet rejimini bitirmek isteyenler bunun ancak hayalini kurabilirler. Bu iptaller bu hayallerinin bir ürünü. Her fırsatta rejimi tartışılır hale getirmek istiyorlar ancak bunu her yaptıklarında, milletimizin tepkisiyle karşılaştıklarından ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Son iptal girişimleri de tam olarak bir halk hareketi doğurdu. Bizler de il başkanlığımızın etkinliği ve çağrısıyla yaklaşık 10 bin İzmirlinin katılımını sağladığımız bir cumhuriyet yürüyüşüyle, İzmir’de bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. İzmir kendisine yakışanı bu organizasyonda göstermiştir. Halkımıza bir kez daha teşekkür ediyorum, dedi.
 
TERÖRÜN ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKİCİ
Son yaşanan terör olaylarının zamanlama olarak kafa karıştırdığını belirten Bayır şunları söyledi.
Terörle ilgili İzmir bilinçli ve verdiği tepki de takdire şayan. Terörü kullanarak bölmek isteyenler görüyor ki, her seferinde bu millet daha da kenetleniyor, daha da güçleniyor. 
Ancak bir şeye dikkat çekmek isterim. Seçim takvimi başladığında terör olayları birden bire kesildi,   seçimlerden sonra ise yeniden başladı. Terör örgütüyle görüşmedik dediler, sonra görüştük diye açıkladılar. Ama hala kim ne görüştü, neler konuşuldu bilmiyoruz. Her işleri her icraatları şaibeli, gizli saklı, anlamak mümkün değil. Terör üzerinden siyaset yapmanın acımasızlık ve sömürgecilik olacağına inanıyoruz. Ama teröristle görüşüp de görüşmedik diyen, işine geldiğinde mecliste kapalı oturumlar tertip eden AKP iktidarını da, halka teröristle pazarlık edip etmediğini   açıklaması, ettiyse neyin pazarlığını yaptığını adam gibi net olarak açıklaması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum.
 
 
 
 
 
 İL BAŞKANLIĞINA GÖREVLENDİRİLMEK ONUR VERİCİ, AMA ZOR BİR GÖREV..
 CHP İzmir İl Başkanlığına getirilme sürecinin sorulması üzerine Bayır şöyle konuştu.
Genel seçime az bir zaman kala kendi talebimle değil, genel merkezin iradesiyle görevlendirildim. Herhangi bir il başkanı görevden alınmadı. Benden önceki İl başkanımız milletvekili olmak için görevden ayrılmıştı. Bu bir atama değildi yani. Kimse ben geliyorum diye görevden alınmadı, kimseye haksızlık yapılmadı. Zaten boş olan bir göreve getirildim.    Bende atamaya karşı çıkmış bir insanım. Zor bir görev. İzmir CHP’nin en güçlü olduğu bölgelerden birisi. 38 belediye başkanı 500’e yakın meclis üyesi, 92 il genel meclis üyesi, 13 milletvekilimiz var. Böyle bir kitlenin üzerinde bir çalışma yapacaksınız ve seçime hazırlanacaksınız. Biz bunları başarıyla yaptığımıza inanıyoruz. Seçimler sonrası baktığınızda da, oyunu en çok arttıran ve en yakın partiyle arasındaki makası daha da açan bir CHP İzmir var,
Son olarak parti içindeki hareketlerin ne aşamada olduğunu da değerlendiren CHP İzmir il başkanı Tacettin Bayır, CHP İzmir’de parti içi demokrasi iddiasıyla tartışmaların olması normaldir. CHP her zaman özgürlükten, çok seslilikten ve demokrasiden yana olmuştur. Bunları söyleyip de, kendi içinizde uygulamazsanız samimiyetinizi kaybedersiniz. İmza toplanmasına gelecek olursak, imza toplayan arkadaşlara söylediğim ifadeler açık ve nettir. Yeter sayıda imzaları varsa, gereğini yapalım dedim. Hiç kimsenin hakkını hukukunu gasp etmedik. Genel merkez seçim takvimini açıkladı. Kongre yapıldığında adaylarını çıkartırlar yarışırız. Demokratik bir ortam var partimizde, hiçbir partilimizle aramızda ayrı gayrı olamaz, hepimizin amacı tek, daha güçlü bir CHP ve daha yaşanılır bir Türkiye.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den Dışişleri'ne şok istek!
Hürriyet Gazetesi yazarlarından Zeynep Gürcanlı 24 şehit, süren PKK saldırıları ...
Susam: Çare yerli üretimde
CHP İzmir Milletvekili, Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Mehmet Ali Susam, ...
Davutoğlu: PKK'ya net tavır alın
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, terör örgütü PKK'ya karşı herkesin net ...
 
AK Parti İzmir'le Kızılay Van için elele
Van’daki deprem sonrası kan ihtiyacına bir yardımda AK Parti İzmir’den ...
Bahçeli’yi Belkahve’de karşılayacaklar
MHP İzmir İl Yönetimi, Kurban Bayramı’nda kente gelecek olan Genel başkan ...
AKP'li Metiner'in sözü Meclis'i fena karıştırdı
AK Partili Metiner'in İsmet İnönü ile ilgili sözleri Meclis'te neredeyse kavga çıkarıyordu!
 
Erdoğan: Bizi AB’ye almayanlar düşünsün
Krizle boğuşan Yunanistan’ın kurtarılması için Avrupa liderlerinin yaptığı ...
CHP İzmir’in Bilim Kurulu yenilendi
CHP İzmir İl Başkanlığı bünyesinde çalışma yürüten Bilim, Yönetim ve Kültür ...
Bakan Günay: Gerekçesini bilmek istiyorum!
Bakan Ertuğrul Günay, Ragıp Zarakolu’nun tutuklanması hakkında “Doğrusunu ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva