HABERLER>POLİTİKA
3 Ekim 2011 Pazartesi - 16:37

AK Parti’deki delege savaşını kimler kazandı?

AK Parti’de pazar günü yapılan delege seçimlerinde, Bayraklı delege seçimleri gündeme otururken silahların kullanıldığı kavgaya il yönetimi el koydu. AK Parti İl Başkanlığı’nda konuyla ilgili disiplin çalışması başlatılırken seçimlerin yapıldığı Bornova, Bayraklı ve Karşıyaka’da ilçelerde sürpriz isimler listeye giremedi.

AK Parti’deki delege savaşını kimler kazandı?

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Bayraklı’da AK Parti’nin 20 binin üzerinde üyesi bulunurken bunun 12 bin 200’ü oy kullandı. İlçe genelinde mevcut İlçe Başkanı İsmail Sarı’nın desteklediği ‘sarı liste’ 400 delegenin 229’unu alırken muhalefet ise 171 delegeye sahip oldu. Bayraklı’da meclis üyelerinin tamamına yakını İlçe Başkanı İsmail Sarı’nın listelerinde yer aldı. Sarı’nın listesinde yer almayan ve adı kavgaya karışan İlçe Başkan Aday adaylarından Belediye Meclis Üyesi İpek Özgür, Mansuroğlu Mahallesi’nde listeye girerken aynı mahallede karşı listede yer alan Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çalmaz delege olamadı. Belediye Meclis Üyeleri Murat Akdemir, Kemal Büyükkesim, Ali Aslan, Ali Kökoğuz, Baki Durmuş Ender Doğan mahallelerinden delege çıktı. Ayrıca Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin ikametgahının olduğu Yamanlar Mahallesi’nde desteklediği liste çıktı. Boztepe’nin yakın akrabaları delege olurken kendisinin da yazılı olduğu Emek Mahallesi’nde listesi kaybetti. Boztepe, bu seçimde delege olamayan isimler arasında yer aldı. Boztepe’ye Belediye Meclis Üyeleri Hakan Yıldız, Nesrin İlhan ve Gülden Han eklendi. Diğer meclis üyesi Kemal Demirel ise iki listede de yer bulamadı. Öte yandan İlçe Başkanlığı için isimleri geçen muhalif listeyi destekleyen İzzettin Mizan, Erdal Seyitler, Yücel Demir ve Mikail Bilici de delege oldu.
 


BORNOVA’DA MUHALEFET YARA ALDI
İki listenin yarıştığı bazı mahallelerde uzlaşı listesinin oluşturulduğu 18 bin 500 üyenin olduğu Bornova’da ise 5 bin 100 kişi sandığa gitti. İlçe Başkanı Hüseyin Özkan’ın karşısında yer alan listeleri çıkartan isimlerden İl Genel Meclis Üyesi AK Parti Milletvekili Nesrin Ulema’nın kardeşi Ali Fuat Yakın mahallesinden delege olamadı. Yakın ile birlikte adı ilçe başkanlığı için geçen Belediye Meclis Üyeleri Dursun Çetin, ve Yahya Yıldız da kaybedenler arasında yer aldı. Öte yandan İlçe Başkan Yardımcısı Şeref Balbay da delege olamazken İlçe Yöneticisi Aziz Halkalı’nın da Bornova’da ikamet etmediği iddia edildi.
 
Adı İl Başkan Adaylığı geçen ve muhalif listeyi desteklediği konuşulan eski İlçe Başkanı Mustafa Seyhan, son dakika operasyonu ile Evka-3’te kazanan tarafın listesine yazıldı. Kendi mahallesinde iki listeye de adı yazılan Seyhan’ın listeye İlçe Başkanı Hüseyin Özkan’ın başka bir ismi çıkartarak yerleştirdiği öğrenildi. Seyhan kendisiyle birlikte ayrıca muhalefetin yanında yer aldığı konuşulan Barış Aydın’ı da Ergene Mahallesi’nden delege yaptı.
 
Mevcut İlçe Bornova’da mevcut İlçe Başkanı Hüseyin Özkan’ın desteklediği beyaz listenin karşısında yer alan muhaliflerin listesi sarı liste arasında bazı ilçelerde ilginç yarış yaşandı. Bornova’da Özkan’ın listesi açık ara önde çıkarken muhalifler geride kaldı. İlçe genelinde muhalifler kazandıkları dört mahallede 38 delege alırken Başkan Özkan’ın listesi ise Öte yandan üç mahallede de Özkan ve muhaliflerin listesinde aynı isimler tespit edildi. Burada delege adayları muhaliflerin listesinden istifa ederek Özkan’ın listesine geçti ve tek liste ile seçime gidildi. Özkan’ın listesi kazandı. Ayrıca Yakaköy, Karaçam ve Çiçekli Köy gibi yerlerde üye sayısı neredeyse yok denecek kadar azdı. İki üyenin olduğu Çiçekli Köy’de partililerden bir kişi beyaz listeye oy kullanırken diğeri de sarı listeyi tercih etti. Bunun üzerine kura çekilmesine karar verildi. İl Başkan Yardımcısı Salih Kılıç’ın çektiği kurayı muhalifler kazandı.
 


KARŞIYAKA’DA İKİ MECLİS ÜYESİ YOK
AK Parti’nin en zayıf olduğu ilçelerden biri olan Karşıyaka’da 14 bin parti üyesi yer alırken İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt sayımların devam ettiğini oy kullananların sayısını henüz tespit etmediklerini söyledi. Karşıyaka’da Cumhuriyet, İnönü ve Mustafa Kemal Mahalleleri’nde çift liste çıktı. Mevcut Başkan Tuncay Bozkurt’un karşısında yer alan Mustafa Kemal Mahallesi’nde yer alan Belediye Meclis Üyesi Bayram Talay ve Hasan Söyler delege olamadı. Karşıyaka’da üç meclis üyesinden sadece Ekrem Sarıgöl Mavişehir Mahallesi’nden delege oldu. Sarıgöl, tek listenin çıktığı Mavişehir’de Bozkurt’un yanında yer aldı. 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şakir turan 4 Ekim 2011 Salı 09:55

sıkı dur izmir...akp partinin ayak sesleri duyulmaya başladı artık.İzmir özlediği layık olduğu yönetimi akp kadrolarında bulacaktır,hizmet ve vatan aşkına yaa Allah bismillah..!

Yorumu oyla      16      9  
yücel demir 4 Ekim 2011 Salı 00:15

fatih kardeşim sayın ismail sarının ağzından haber yapmışsınız birde gercek sayıyı bize sorsaydın 320 banko beyaz liste buyurun gelin size anlatalım gerceği, sayın sarı liste cıkarmadıığımız yerleri kendine sayıyor oysaki o listedeki abilerimiz bizlerle boşunamı liste cıkarmadık ne acıdırki sayın sarı delege seçimlerini ve tabanın desteğini kaybetmiştir.. herne olursa olsun kazanan akparti olmuştur.. sandıklardan ak sayfalar cıkmıştır..

Yorumu oyla      16      8  
öz izmirli 3 Ekim 2011 Pazartesi 22:27

alooooooooooooooo silahla seçimmi olurmuş yaaaaaavvvvvvvvvvvvvv

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'yi Baykal temsil edecek
CHP'nin eski lideri Deniz Baykal, yıllar sonra uluslararası bir kuruluş ...
'Kulüp başkanları acziyet gösteriyor'
Şike soruşturmasının ardından ilgili kanunda değişiklik isteyen kulüp ...
'Kılıçdaroğlu lütfederse kendisine isim de veririm'
Başbakan Erdoğan, Alman vakıflarının PKK ve CHP'li belediyelere yardım ...
 
AK Parti'deki silahlı kavgaya Akay el koydu!
Bayraklı’da delege seçimlerinde yaşanan silahlı kavga partiyi karıştırdı. ...
Kılıçdaroğlu para yardımı iddialarına patladı!
Başbakan Erdoğan’ın, Alman vakıfları aracılığıyla CHP’li bazı belediyelerin ...
Susam: “Bu zamlar çok can yakacak”
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Enerji Komisyonu üyesi Mehmet Ali Susam, ...
 
Tutuklu vekillere izin formülü
Meclis’in açılmasından sonra yeniden gündemin ilk sıralarına yerleşen ...
AK Parti seçmeninin yüzde 16,4'ü Atatürkçü-Kemalist!
AK Parti'nin araştırmasına göre, 12 Haziran'da 3.5 milyon Atatürkçü-Kemalist ...
AK Parti kongreleri silahlı kavgayla başladı
Delege seçimleriyle birlikte kongre startını veren AK Parti’de işler karıştı. ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva