HABERLER>POLİTİKA
3 Ekim 2011 Pazartesi - 15:43

'Kulüp başkanları acziyet gösteriyor'

Şike soruşturmasının ardından ilgili kanunda değişiklik isteyen kulüp başkanlarına Bülent Arınç'tan sert tepki.

 Kulüp başkanları acziyet gösteriyor

MANİSA - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ağabeyi Prof. Ümit Doğay Arınç'ın kurucu rektörlük yaptığı Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) 2011-2012 akademik yılının başlaması nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Törende konuşan Arınç öğrencilere seslenerek, "Sizler geleceğini Avrupa ülkelerinin vize kuyruğunda arayan gençler değilsiniz. Sizler alnı açık başı dik bir kuşaksınız. Devlet dairesinde orta halli memur olmayı hedeflemeyin, en üst seviyede CEO olmayı, dekan ve rektör olmayı hedefleyin. Bunları boş hayal olarak görmeyin" dedi. CBÜ'nün kurucu rektörü Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç da kendisine verilen plaketi aldıktan sonra yaptığı konuşma sırasında, bir ara gözyaşlarına hakim olamadı. O sırada Bülent Arınç'ın da duygulandığı görüldü.
CBÜ'nin 2011-2012 akademik yılının başlaması nedeniyle Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü AK Parti Bursa Milletvekili Bülent Arınç, üniversitenin kurucu Rektörü ağabeyi Prof. Ümit Doğay Arınç, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, AK Parti Manisa milletvekilleri Recai Berber, Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, Uğur Aydemir, CHP Manisa milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Bülent Arınç'ın CBÜ'ne gelişi sırasında polisin geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Bir polis helikopteri de üniversitenin üzerinde uçtu. Törene gelen öğrenciler, üzerleri arandıktan sonra içeri alındı.
Akademik yılının başlaması nedeniyle düzenlenen tören 1992 yılında kurulan CBÜ'nin tanıtım filminin gösterilmesiyle başladı. Daha sonra konuşan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli üniversite olarak akademik kadroların güçlendirilmesi çalışmalarına hız verdiklerini, ayrıca akademik ödül sistemini getirdiklerini anlattı.
'HEDEFİNİZİ BÜYÜK TUTUN'
Bülent Arınç da konuşmasında, ülkenin en saygın üniversitelerinden biri olan CBÜ'nün 2011- 2012 akademik yılının başlaması nedeniyle düzenlenen törene katılmaktan mutlu olduğunu vurguladı. Üniversitenin kurucu rektörlüğüne ağabeyinin atanmasının kendileri için büyük bir onur olduğunu belirten Arınç şunları söyledi:
"Sanayiye, ekonomiye ve sosyal yaşamın gelişmesine büyük katkı sağlayan bu üniversiteye bundan sonra da her türlü desteği vermeye hazırım. Gençler size sesleniyorum. Buradan mezun olduktan sonra Türkiye'nin büyümesi ve başarısı için mücadele edeceksiniz. Sizler geleceğini Avrupa ülkelerinin vize kuyruğunda arayan gençler değilsiniz. Sizler alnı açık başı dik bir kuşaksınız. Devlet dairesinde orta halli memur olmayı hedeflemeyin, en üst seviyede CEO olmayı, dekan ve rektör olmayı hedefleyin. Bunları boş hayal olarak görmeyin. Kendimize güvenin ve hedeflerinizi büyük tutun. Bizi geleceğe tarihini bilen nesiller ve kuşaklar taşıyacaktır."
Akademisyenlere de seslenen Arınç, "Üniversiteler ve misyonları çok önemlidir. Ülkelerin medeniyet yarışındaki ikinci gücü olan üniversiteler, bir ülkenin kaderine yön verecek zenginliklerin buluşma yeridir. Tek tipçi dogmatik bir bilimsel zihniyete üniversitede yer yoktur. Çok şükür bunların hepsi geride kaldı. Üniversite çoğulculuğun, aklın ve bilimin temsilcisi olmalıdır" diye konuştu.
DUYGULU ANLAR
Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, konuşmanın ardından üniversiteye sağladığı katkılardan ötürü Bülent Arınç'a teşekkür plaketi verdi. Rektör Prof. Dr. Pakdemirli, CBÜ'nün kurucu rektörü Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç'a da plaket verdi. Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç, kendisine verilen plaketi aldıktan sonra yaptığı konuşma sırasında, bir ara gözyaşlarına hakim olamadı. O sırada Bülent Arınç'ın da duygulandığı görüldü.
AK PARTİ'DE BASIN TOPLANTISI
Daha sonra AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Bülent Arınç, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. AK Parti Manisa milletvekilleri Recai Berber, Uğur Aydemir, Selçuk Özdağ'ın da izlediği toplantıda TBMM'nin önündeki en önemli konunun yeni anayasa olduğunu belirten Arınç, kurulacak uyum komisyonunun 10 Ekim'den sonra çalışmalara başlayacağını söyledi. Arınç şöyle dedi:
"Meclis'in önündeki en öncelikli konu yeni anayasa yapılması konusudur. Bugünlerde Meclis'e yeni katılmış olan BDP ile bir görüşme de eğer randevu verilirse yapılacaktır. Ben sadece AK Parti'de değil, diğer partilerin de sivil anayasayı yapacağına inanıyorum. Umarız ki bir engel, mani çıkmadıkça siyasi partilerin mutabakatıyla ve elbette her partinin her meslek kuruluşunun katkısıyla, düşüncelerinin alınmasıyla, 72 milyonun 'benim anayasam' diyebileceği bir metne, bir temel belgeye umarım ki en kısa zamanda kavuşacağız.".
BDP'Lİ VEKİLLERE UYARI
BDP'lilerin yemin edip TBMM'ye gelmesini olumlu bulduğunu yineleyen Arınç şu uyarıda bulundu:
"Milletvekilleri tüm Türkiye'yi temsil etme görevini gözardı etmemeli. 'Ben sadece şuradan oy aldım, şu etnik kökenden oy aldım, ben onun milletvekiliyim' sözü fevkalede yanlış bir sözdür. Diyarbakır milletvekili de Manisa Milletvekili de tüm Türkiye'yi temsil ediyor."
SPORDA ŞİDDET YASASI
Kulüp yöneticilerinin sporda şiddet yasasının değiştirilmesi istekleriyle ilgili soruyu da   yanıtlayan Arınç şike konusunda henüz dava açılmadığını, idianameyi bilmediklerini belirterek, Sporta Şiddet yasasının tüm partilerin ittifakıyla çıkarıldığını hatırlattı. Arınç şunları söyledi:
"Taraftarları, kulüp yönetimini belki de futbolcuları, kamuoyunu ilgilendiren ve alınması gereken tedbirleri ayrıntılı gösteren bir kanun çıkarıldı. Uygulamaya gelince birtakım sıkıntıların olduğu söylenerek geri adım atılmak isteniyor. Kulüp başkanları Meclis'e gelmediler. Sayın Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiklerini biliyorum. Kendilerinin desteği ile çıkardığımız kanunun, biraz da mahcubiyetle değiştirilmesini istediler. Uygulamada eksiklikler ortaya çıkarsa bu daha sonraki süreçte değerlendirilir. Şike olaylarının soruşturulduğu zamanda, 'bu kanunu değiştirin' taleplerini, altını çizerek söylüyorum, şahsen olumlu bulmam. Bu Hükümet konusu değildir. Şu anda 25 yılını avukatlık ve geri kalan kısmı hukukçu olarak geçiren bir arkadaşınız olarak söylüyorum. Biz bu kanunu oynamak için yapmadık, uygulansın diye yaptık. 'Biz bu kanun altından kalkamayız' düşüncesi kulüp yöneticilerin acziyetini gösteriyor. Hiçbir kulüp birkaç taraftarın esiri değildir. O taraftarlar yanlış yapıyorsa sorumluları hakkında yasal işlem yapılır. Kulüplere düşen desteklerini bu insanların arkalarından çekmeleridir. Herkesin ailesiyle futbol seyretmeyi, sporun bütün çeşitlerini izlemeyi arzu ettiği dönemde sayıları birkaç yüzü geçmeyen şiddet taraftarı insanlar yüzünden bundan mahrumiyet düşünülemez. Bu talepleri masum, haklı bulmuyorum. Bir Bakanlar Kurulu tasarısı haline gelmediği sürece kanun teklifi olarak verilir. Bunu da hangi parti verir onu da ibretle takip ediyorum. O parti hakkındaki düşüncelerimi de sizlere ifade ederim." (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 3 Ekim 2011 Pazartesi 16:36

GENÇLER BAKIN BÜLENT ARINÇ'TAN HAMİLİ KART YAKINIMDIR ALIRSANIZ , OKUL FALAN BİTİRMESENİZ DE OLUR HANİ , EN AZINDAN ORTA HALLİ BİR İŞÇİ OLMA ŞANSINIZ OLABİLİR.

Yorumu oyla      13      6  
Işık Dikicigil 3 Ekim 2011 Pazartesi 16:20

ORTA HALLİ MEMUR OLMAYI HEDEFLEMEYİN. DEKAN, REKTÖR OLMAK İÇİN İKTİDARLA YÖK LE İLİŞKİLERİNİZİ SICAK TUTUN . ÇÜNKÜ ONLARLA İYİ GEÇİNİRSENİZ ANCAK O MAKAMLARA ATANIRSINIZ YOKSA , EN FAZLA OYU DA ALSANIZ HAVANIZI ALIRSINIZ . SİZ BÜLENT ABİNİZE GÜVENİN

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kılıçdaroğlu lütfederse kendisine isim de veririm'
Başbakan Erdoğan, Alman vakıflarının PKK ve CHP'li belediyelere yardım ...
AK Parti'deki silahlı kavgaya Akay el koydu!
Bayraklı’da delege seçimlerinde yaşanan silahlı kavga partiyi karıştırdı. ...
Kılıçdaroğlu para yardımı iddialarına patladı!
Başbakan Erdoğan’ın, Alman vakıfları aracılığıyla CHP’li bazı belediyelerin ...
 
Susam: “Bu zamlar çok can yakacak”
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Enerji Komisyonu üyesi Mehmet Ali Susam, ...
Tutuklu vekillere izin formülü
Meclis’in açılmasından sonra yeniden gündemin ilk sıralarına yerleşen ...
AK Parti seçmeninin yüzde 16,4'ü Atatürkçü-Kemalist!
AK Parti'nin araştırmasına göre, 12 Haziran'da 3.5 milyon Atatürkçü-Kemalist ...
 
AK Parti kongreleri silahlı kavgayla başladı
Delege seçimleriyle birlikte kongre startını veren AK Parti’de işler karıştı. ...
İmzacılar Kocaoğlu'yla telefonda konuştu
CHP İzmir’de, İl Başkanı Tacettin Bayır’a bayrak açan muhalif il delegeleri, ...
'Gerekirse PKK ile görüşülür'
Başbakan Erdoğan, son dönemde en çok tartışılan konu olan MİT ve PKK arasındaki ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva