HABERLER>POLİTİKA
31 Mart 2014 Pazartesi - 17:22

AK Parti’de İzmir sandığına vekil bakışı

AK Parti İzmir milletvekilleri seçimlerin ardından ortaya çıkan sonucu değerlendirdi. Vekiller, partinin oylarını artırdığını ifade ederken CHP'li belediyeleri eleştirdi.

AK Parti’de İzmir sandığına vekil bakışı

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimin ardından sandık sonuçları netleşmeye başlarken AK Parti'nin İzmir'de altı ilçede seçimi kazanması siyaseti hareketlendirdi. Merkez dışında çevre ilçelerde etkili olan partinin milletvekilleri değerlendirme yaptı.
 
MİLLETVEKİLİ ALİ AŞLIK: "Ülke genelinde seçim kampanyasının genel seçim havasına dönüşmesi AK Parti'nin lehine olmuşken İzmir'de bu durum tersine döndü. İdeolojik bazlı bir seçim olduğu için insanlar partilerini muhafaza etti. Ancak buna rağmen biz gerek İzmir'de gerekse Türkiye'de kendi oyumuz aldık. CHP'li belediyeler ise sınıfta kaldı. Bizim güçlü olduğumuz yerlerde özellikle metropolde MHP'nin oylarını CHP aldı. Paralel yapı, MHP ve CHP koalisyonuna rağmen partimiz İzmir'de büyük bir başarı gösterdi. Normalde en az 12 ilçe almamız gerekirdi. Umarım CHP'li belediyeler kendilerine oy veren insanlara hakettikleri hizmeti sunarlar. Ama ila ki CHP olacaksa kaybeden İzmir olur. Buna da bizim gönlümüz razı olmaz. Çünkü yerel yönetimlerin yapacağı hizmetleri merkezi hükümetten beklemek yanlış olur. Umarız CHP'li seçmenler oy verdikleri kişilerin hizmet üretmesini sağlarlar. Aksi taktirde İzmir Türkiye'nin sıradan bir vilayeti olarak kalır"
 
MİLLETVEKİLİ RIFAT SAİT: "Bütün olumsuzluklara, paralelciler, geziciler ve muhalefet yapan her kesimin birleşmesine rağmen İzmir'de büyük başarı sağladık. Demek ki bu millet bizimle beraber. Bu çok önemli bir durumdur.  Türkiye genelinde de çok önemli bir başarı var. Tüm bu olumsuzluklara ve yıpratmalara rağmen millet, AK Parti'ye büyük bir teveccüh gösterdi. İzmir'de ilçe belediyelerinde büyük bir artış gösterdik. Ayrıca Büyükşehir Belediye Meclis üyelerimiz de arttı. Sandıklar açıldıktan sonra ortaya çıkan bazı sorunlar oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kendisine yakışmayan hareketler yaptı"


 
MİLLETVEKİLİ AYDIN ŞENGÜL: "İzmir'de açıkçası daha büyük bir başarı bekliyorduk. Ama İzmirlilerin çoğu korkuya ve endişelerine oy verdi. Mahalle baskısında kalarak seçimlerde ülkeyi İzmir gibi zannetti. Acaba AK partiye karşı zafer kazanır mı psikolojisi oluşturuldu. Fakat şu da bir gerçek ki ses kayıtları, montajlar ve 17 Aralık oyunlarına rağmen  paralel yapının etkisiz olduğu bu seçimlerde ortaya çıktı. İnsanlar onlara kulak vermedi. İzmirliler istemeye istemeye, hizmet etmeyeceğini bile bile korkularından dolayı CHP'ye oy verdi. Oy verenlere gidip sorsanız İzmir'e Binali Yıldırım'ın hizmet edeceğini söylerdi. Ama yerel seçimleri genel seçim havasına soktukları için böyle bir sonuç ortaya çıktı.  Daha fazla belediyeyi alabilirdik ama çok az farkla kaybettiğimiz ilçeler var. Çalışmalarımızı aksatmadan sürdüreceğiz"
 
http://www.yerelgundem.com/uploads/haberler/2012/03/07/af58224_o.jpg
MİLLETVEKİLİ NESRİN ULEMA: "Türkiye genelinde AK Parti ve başbakanımız güven tazeledi. Çok önemli bir mesaj verdi milletimiz. Oynanmak istenen oyunları, ittifakların nasıl gerçekleştiğini bildiğini, takip ettiğinin mesajını verdi. Bir kez daha millet idaresinin üzerinde bir güç olmadığını gördük. Bunun teminatı olarak da AK Parti ve başbakanımızı gördüğünü ispat etti. İzmir'de arzumuz Büyükşehir Belediyesi'ni almaktı. Binali Yıldırım'ı İzmir kaybetti. Bana göre bir beş yıl daha kayıp. CHP kendi durumuna baktığında başarılı değil. AK Parti 2009 seçimlerine göre oyunu arttırdı. Şimdilik 6 belediye başkanlığını aldı. Bundan sonra AK Parti tarafından yönetilecekler. CHP şu anda 8 ilçeyi kaybetti. İzmir'deki seçimler maalesef genel seçim havasında ve ideolojik söylemler üzerinden yürütüldü. Korku siyaseti ile beraber CHP politikayı öyle şekillendi. İzmir'e ne yapacağını anlatsaydı daha faydalı olurdu. Bizim seçim stratejimizde projeler vardı. Tabi ki karar İzmir'indir. Saygı duyacağız"
http://www.egedesonsoz.com/images/image/hazzza.jpg

MİLLETVEKİLİ HAMZA DAĞ:
Hamza Dağ :"Türkiye'de tek kaybeden parti var o da CHP'dir. CHP dışında kalan partiler oyları arttırdı. Yerel seçimden çok genel seçimi yaşadık. Muhalefet partileri özellikle seçimin referandum olduğunu ifade ettiler. Halkımız bizimle oldu. İzmir'de hizmet açısından en başarılı bakanımız aday olmuştu ama olmadı. Milletimizin takdirine biz de kendi açımızdan değerlendireceğiz. Aldığımız ilçelere baktığınızda ise çevreden merkeze ve Büyükşehir'e geliyoruz. Belediye koltuğunda rahat oturamayacaklar. Biz de çalışmalarımıza devam edeceğiz. CHP İzmir açısından manzara kötüdür. Tam 29 belediye ellerindeyken itirazlar devam etse de belediye sayısı 22'ye düştü. Yapmış oldukları ittifaklar da işe yaramadı. Bundan sonra Pensilvanya ittifaklarını da değerlendirirler"

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir chp milletvekilleri nerede 1 Nisan 2014 Salı 11:15

Mustafa Balbay dışında gören var mı, yok. Bu kişilerin izmirle alakası yok, milletvekili kentle ilgilenir diye biliyoruz.

Yorumu oyla      13      7  
1 Nisan 2014 Salı 10:02

GENEL MERKEZ İZMİRİN BAŞINDAKİ ÖMER CİHAT AKAY VE ÇOK İLGİLİ OLAN ATİLLA KAYA YI GÖREVDEN ALMALIDIR.

Yorumu oyla      16      7  
seferihisarlı 31 Mart 2014 Pazartesi 22:39

neden kaybettinizi seferihisardaki hemşerilerine sor sayın aydın şengül.

Yorumu oyla      13      7  
seferihisarlı 31 Mart 2014 Pazartesi 22:28

suçu kendinizde arayın.akp hiç oy vermmişi aday yaptırırsanız olacağı buydu.faturayı seçmene değil aday yapan bakana ödedin.

Yorumu oyla      14      7  
Soner 31 Mart 2014 Pazartesi 22:15

Sayın Şengül Artık sen ne olur çalışma.Karabağlar,Gaziemir ve Buca gibi önde olduğumuz ilçeleri yanlış adaylarla chp ye teslim ettin.

Yorumu oyla      15      7  
31 Mart 2014 Pazartesi 21:54

Rıfat sait CHP ye çalıştı.ak partide demeç vermeye hakkı yok

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hüseyin Çelik’ten flaş Twitter açıklaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Twitter yasağının kalkabileceğini söyledi.
Muğla'da CHP'nin itirazı iki ilçe getirdi!
Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde yapılan itirazlar ve tekrar yapılan sayımlar ...
İşte 81 ilde kazanan partiler ve başkanlar
Genel seçim havasında geçen yerel seçimde bir çok ilde tasnif birkaç saat ...
 
Hakan Şükür'den sonuç yorumu: Gün doğmadan...
AK Parti'den istifa eden Şükür, seçim sonuçlarıyla ilgili, "Gün doğmadan ...
Flaş! CHP İl Başkanı Engin’den çok sert ‘istifa’ açıklaması
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'den istifa çağrılarına yanıt geldi. Engin, ...
Yıldırım’dan sandık nezaketi: Kocaoğlu’nu aradı…
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
AK Parti İzmir’in kazananları konuştu: Yereldeki gücümüze…
AK Parti'nin yerel seçimde kazandığı altı ilçenin belediye başkanı ortak ...
Kılıçdaroğlu’ndan flaş açıklamalar: Kimsin sen?
CHP Lideri seçim değerlendirmesinde Başbakan Erdoğan’ı balkon konuşması ...
Muğla'da en karlı çıkan parti CHP oldu!
Yerel seçimlere bu yıl ilk kez büyükşehir olarak giren Muğla'da CHP'li ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva