HABERLER>DÜNYADAN
10 Nisan 2010 Cumartesi - 00:00

Ahmedinecad'dan nükleer konuşma

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, "hiçbir gücün, İran'ı barışçı nükleer enerji elde etme hakkından alıkoyamayacağını" söyledi.’

Ahmedinecad'dan nükleer konuşma

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, "hiçbir gücün, İran'ı barışçı nükleer enerji elde etme hakkından alıkoyamayacağını" söyledi.’
   
TAHRAN - Mahmud Ahmedinecad, "Milli Nükleer Enerji Günü" töreninde yaptığı konuşmada, nükleer enerjide elde edilen başarıların sadece İran için değil, tüm bağımsız ülke ve milletleri için gurur kaynağı olduğunu bildirdi.
 
Bilim adamlarına teşekkür eden Ahmedinecad, "bu alanda tüm kalelerin fethedilmesini ve nükleer enerjiyi en kısa sürede diğer millet ve ülkelerin hizmetine sunacak duruma gelinmesini" istedi.
 
"Kendisine güvenen milletlerin ulaşamayacağı zirve olmadığını" belirten Ahmedinecad, "Hiçbir güç, İran'ı barışçı nükleer enerji elde etme hakkından alıkoyamayacak. İstesinler istemesinler İran, bugün nükleer bir güçtür ve öyle kalacaktır" dedi.
 
Ahmedinecad, fosil yakıtların küresel ısınma, çevre kirliliği ve ekosistemdeki olumsuz etkilerinin herkesçe bilindiğini, bunun aksine nükleer enerjinin çok temiz ve ucuz olduğunu ifade etti.
 
Nükleer enerjinin buna ilk sahip olanlar tarafından insani olmayan amaçlar için kullanıldığını belirten Ahmedinecad, Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombalarını hatırlattı.
 
Nükleer silahlara sahip ülkelerin bu silahların imhasına yönelik açıklamalarının inandırıcı olmadığını savunan Ahmedinecad, "Nükleer silahların yayılmasının önlenmesi gerektiğini söylüyorlar, ama 60 yıldır yapılan bunun tam tersi oldu ve yeni nesil nükleer silahlar ürettiler" dedi.
 
ATOM BOMBASI
Ahmedinecad, nükleer silahların "caydırıcı" ve "tehdit" unsuru olarak görülmesinin, "nükleer silahlanma yarışını artırdığını ve diğer milletleri de buna teşvik ettiğini" söyledi.
 
"Nükleer silahların yayılmasının önlenmesi iddiaları büyük bir yalandır" diyen Ahmedinecad, "İran'ın birkaç yıl sonra bir atom bombası yapabileceği ihtimalini gündeme getiriyorlar. Eğer bir bomba bu kadar tehlikeliyse, ambarlarınızdaki 9 bin nükleer silah ne kadar tehlikeli?" diye sordu.
 
İran Cumhurbaşkanı, nükleer enerjinin nükleer silah olmadığını, ancak tam tersi yönde propaganda yapılarak insanlığa ihanet edildiğini ve çok yararlı bir enerjiden insanlığın mahrum bırakılmak istendiğini söyledi.
 
Ahmedinecad "Atom bombasına karşı olduğumuzu defalarca açıkladık. Atom bombasına sahip olmak siyasi açıdan geri kalmışlıktır. Onu nerede, kime karşı kullanacaksınız, kim buna cesaret eder, atom bombasının üstünlük sağladığı düşüncesi artık geride kaldı" diye konuştu.
 
"Silahı herşeyi olarak görenlerin günümüz dünyasında yeri olmadığını" belirten Ahmedinecad, "Etrafımızda sahte rejimler (İsrail) var, ki nükleer silah depolamışlar ve diğerleri tarafından da destekleniyor" dedi.
 
"Nükleer silahların yok edilmesini savunuyoruz" diyen Ahmedinecad, "60 yıl önce kaç tane bombaları vardı şimdi ne kadar var. Önce kendi nükleer silahlarını imha etsinler" ifadesini kullandı.
 
Ahmedinejad, nükleer silahlara sahip ülkelerden bu silahları imha etmelerinin beklenemeyeceğini, bağımsız ülke ve milletlerin öncülüğünde bir örgütün kurulması ve tüm dünyanın ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.
 
Nükleer konuda müzakere ve işbirliğinden yana olduklarını yineleyen Ahmedinecad, "Sırça sarayda oturup silah göstererek, tehdit dilini kullanarak İran'ı yolundan alıkoyacağını sanıyorlarsa yanlış yapıyorlar, yanılıyorlar" dedi.
 
İran Cumhurbaşkanı, "Hiçbir güç İran halkını tehdit edemez. İran aleyhinde kaldırılacak her el daha ilk başta kırılacak" ifadesini kullandı.
 
Ahmedinecad, konuşmasından önce, üçüncü nesil yeni santrifüjler ile nükleer teknoloji alanındaki yeni donanımların sembolik olarak açılışını yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırgızistan’’da hayat normale dönüyor
Kırgızistan'da iktidarın devrilmesiyle sonuçlanan gösteri ve yağmalama ...
’“Yasin C’” korsanlardan kurtuldu
Kenya'nın Mombasa Limanı açıklarında korsanlar tarafından kaçırılan ...
Polonya liderinin uçağı düştü: 96 ölü
Polonya lideri Lech Kaczynski’’nin içinde bulunduğu uçak, Rusya'da ...
 
Turist helikopteri çığ altında kaldı: 10 ölü
Rusya'nın uzakdoğusunda Alman snowboardcuları taşıyan helikopterin ...
Yeni hükümetin ilk icraatı: Zamlar iptal
İki gün süren ayaklanma sonucunda işbaşına gelen yeni Kırgız hükümeti ...
Eroğlu: Halk kırmızı çizgilerimi istiyor
KKTC'de cumhurbaşkanlığına aday olan Başbakan Eroğlu, ''Halkın ...
 
Bişkek'te Türk mağazaları yağmalandı
İki gündür bir ayaklanma ile sarsılan Bişkek'teki Türk mağazaları ...
’“Katliam belgelerini açıklayın!’”
Polonya parlamentosu Rusya'dan, İkinci Dünya Savaşı'nda Sovyet ...
Aşk-ı Memnu Washington Post’’ta’…
Washington Post'ta yayımlanan yarım sayfalık Türkiye haberinde, Türkiye'nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva