HABERLER>POLİTİKA
11 Nisan 2011 Pazartesi - 19:18

Aday gösterilmediler

CHP'dan aday gösterilmesi beklenen Savcı İlhan Cihaner ve "Ergenekon" sanığı gazeteci Tuncay Özkan listeye giremedi. Partinin eski Genel Sekreteri Önder Sav da aday olamadı.

Aday gösterilmediler

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, partisinin aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti.
 
Listede Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin İstanbul 1'nci bölge 1'inci sırada, Osman Korutürk İstanbul 1'inci bölge 2'nci sırada, Sezgin Tanrıkulu İstanbul 2'nci bölge 3'üncü sırada, Erdoğan Toprak İstanbul 3'üncü bölge 1'inci sırada, Umut Oran İstanbul 3'üncü bölge 2'nci sırada, Süheyl Batum Eskişehir 1'inci sırada, Gülsün Bilgehan Ankara 2'nci bölge 1'inci sırada, İzzet Çetin Ankara 2'nci bölge 2'nci sırada, Sencer Ayata Ankara 1'inci bölge 1'inci sırada, Emrehan Halıcı Ankara 1'inci bölge 2'nci sırada, Sena Kaleli Bursa 1'inci sırada, Alaattin Yüksel İzmir 2'nci bölge 1'inci sırada, Volkan Canalioğlu Trabzon 1'inci sırada, Hurşit Güneş Kocaeli 1'inci sırada, Engin Altay Sinop 1'inci sırada, Faik Öztrak Tekirdağ 1'inci sıradan, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil İstanbul 2'nci bölge 2'nci sırada aday gösterildi. CHP Grup başkanvekilleri Muharrem İnce Yalova 1'inci sıra, Akif Hamzaçebi ise İstanbul 1'inci bölge 3'üncü sıradan aday oldu.
 
SAV LİSTEDE YOK
Listede eski Genel Sekreter Önder Sav ile Kemal Anadol, Hakkı Suha Okay, Onur Öymen, Yılmaz Ateş yer almadı.
 
YSK'ya gönderilen listelerde, 5 dönem milletvekili olarak görev yapan ve 2000-2010 yılları arasında CHP'nin genel sekreterlik görevini sürdüren Sav, yeni dönem için aday gösterilmeyen isimler arasında dikkati çekti.
 
Sav 15, 16, 20, 22 ve 23'üncü Dönem Ankara Milletvekilliği yapmış, 37'nci Hükümet'te ise Çalışma Bakanı olarak görevde yapmıştı.
 
CHP'nin TBMM Grup Başkanvekilliği görevini yürüten Kemal Anadol da listelerde yer almadı. Anadol, 15 ve 16'ncı dönem Zonguldak, 18, 22 ve 23'üncü dönem İzmir Milletvekili olarak parlamentoda bulunmuştu.
 
20, 22 ve 23'üncü Dönem Ankara Milletvekilliği yapan Yılmaz Ateş ile 23'üncü dönem Ankara Milletvekili olan eski Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay da listede yer almadı. 22'nci Dönem İstanbul ve 23'üncü Dönem Bursa Milletvekilliği yapan Onur Öymen de listede bulunmuyor.
 
19, 20, 22 ve 23'üncü Dönem İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de listede yer almıyor. Sevigen, 52'nci Hükümet'te Devlet Bakanı olarak görev yapmıştı.
 
HABERAL VE BALBAY DA ADAY
CHP, "Ergenekon" davası tutuklu sanıklarından Prof. Dr. Mehmet Haberal'ı Zonguldak 1'nci sıra, yine tutuklu sanıklar arasında yer alan Gazeteci Mustafa Balbay'ı ise İzmir 2'nci bölge 2'nci sıra adayı olarak gösterdi.
 
Eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün Ankara 2'inci bölge 3'üncü sıra, Eski YARSAV Başkanı Emin Ülker Tarhan Ankara 1'inci bölge 3'üncü sıra, Eski Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Yargıçlarından Rıza Türmen İzmir 1'inci bölge 2'nci sıra, sanatçı Sabahat Akkiraz İstanbul 3'üncü Bölge 6'ncı sıra, Gazeteci Oktay Ekşi de İstanbul 3'üncü bölge 4'üncü sıra, eski DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de İstanbul 3'üncü bölge 3'üncü sıradan, sanatçı Tolga Çandar Muğla 1'inci sıradan milletvekili adayları arasına giren isimlerden oldu.
 
CİHANER VE ÖZBEK ADAY GÖSTERİLMEDİ
Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, eski HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, eski bakanlardan Tayyibe Gülek, Murat Karayalçın ve Ercan Karakaş, eski TBMM Başkanlarından Hikmet Çetin, eski İstanbul il başkanı Berhan Şimşek listelerde yer alamadı.
 
37 MİLLETVEKİLİ YENİDEN
Bu arada CHP'nin 23'üncü dönem parlamentoda yer alan 101 milletvekilinden İstanbul Milletvekili Ali Topuz ve Esfender Korkmaz, Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, Muğla Milletvekili Gürol Ergin, Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, Artvin Milletvekili Metin Arif Ağaoğlu, İstanbul Milletvekili Şinasi Öktem ve İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ daha önce aday adayı olmayacaklarını açıklamışlardı. Bu milletvekillerinin dışında kalan 92 vekilden yalnızca 37'si tekrar aday gösterildi.
 
Listelerinde 109 kadın, 14 de engelli adaya yer veren CHP'in 30 yaş altında 25 milletvekili adayı bulunuyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 12 Nisan 2011 Salı 09:00

İKİSİDE ADAY GÖSTERİLMELİYDİ. YAZIK EDİYORLAR. CHP YE

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk toplu istifa CHP’de
Milletvekili aday listesinin açıklanmasının ardından CHP Şanlıurfa il ...
AK Parti’den türbanlı aday
AK Parti türbanlı öğretmen Gülderen Gültekin'i Antalya'dan 13. sıradan aday gösterdi.
AK Parti’de sevinçle hüzün birarada
AK Parti’nin kesinleşen İzmir listeleri sonrası listede yer bulan ve bulamayan ...
 
İşte MHP’nin Ege adayları
Milliyetçi Hareket Partisi'nin 12 Haziran genel seçimindeki Ege Adayları belli oldu.
AK Parti Ege’de sürpriz simalar
Ege bölgesi listesini YSK’ya teslim eden AK Parti’de Denizli’de Başkan ...
İşte CHP’nin Ege adayları
CHP Ege illerinde Balıkesir dışında yaptığı ön seçimlerle belirlenen sonuçlardan ...
 
MHP’de değişen bir şey yok!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir listelerindeki değişim beklentisi ...
Şener bağımsız aday olacak
Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Sivas'tan bağımsız aday olarak seçime girecek.
İşte Başbakan'ın İzmir silahları
Kültür Bakanı Ertuğrul Günay Birinci, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva