HABERLER>GÜNCEL
23 Ocak 2012 Pazartesi - 15:03

Ergenekon davasında yumruklar konuştu

Sanıklar birbirini yumrukladı, birbirlerinin üzerine yürüdü. Ağır küfürler havada uçuştu. Duruşmaya yaşanan kavga sebebiyle ara verildi.

Ergenekon davasında yumruklar konuştu

İSTANBUL - Birinci ''Ergenekon'' davasının 211. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan duruşmaya, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ve İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 24 tutuklu sanık katıldı.
 
Bu davadan tutuksuz yargılanan başka suçtan tutuklu Semih Tufan Gülaltay ile başka suçtan hükümlü Sedat Peker de duruşmada hazır bulundu. Tutuklu sanıklar Alparslan Arslan, Hayrettin Ertekin, Seyhun Zayim, Muzaffer Şenocak ve Oktay Yıldırım ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada, ''Şike davasında'' da gizli tanık olan bu dosyanın gizli tanığı ''Poyraz'', sesi ve görüntüsü değiştirilerek duruşma salonuna yansıtılarak dinlendi.
 
''Gizli tanık Poyraz'' 1974'ten beri İstanbul'da yüz kızartıcı suç haricinde bir çok suç işlediğini belirterek, 1982 yılında gayri resmi aleme girdiğini, 1988'de adam kaçırma, hürriyeti tahdit suçlarından Paşakapısı Cezaevinde yatarken Şike Davası'nın tutuklu sanıkları Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz ile ardından da Sedat Peker'le tanıştığını anlattı.
 
Tanıdıkları Vedat Kadıoğlu'nun aracılığıyla Alaattin Çakıcı ile tanıştığını ifade eden gizli tanık, cezaevinden tahliye olunca Alaattin Çakıcı'nın işlerini koşuşturmaya başladığını, aynı zamanda da Anadolu yakasında Sedat Peker ile ilişkisini gizli gizli yürüttüğünü kaydetti.
 
Çakıcı'nın 4. Levent'teki yazıhanesinde çalışırken uyuşturucu işiyle uğraşan Celal Ateş ile Dündar Kılıç arasında tartışma çıktığını ifade eden gizli tanık, ''Çakıcı bana 'kadroyu kur', dedi. Ben de ona Sedat Peker'i söyledim. Peker'i Çakıcı'nın yanına çıkardım. Ekibimizi oluşturduk. Celal Ataş'e pusuya gittik. Onun arabasının arkasından elinde telsizli ve silahlı kişiler çıktı. Ateş'in narkotik polisleriyle arası iyiydi. Onları görünce biz de kaçtık. Ateş istese bizi polislere rahat yakalatabilirdi'' dedi.
 
Bu olayın ardından Çakıcı'dan tamamen koparak Sedat Peker ile takıldığını belirten gizli tanık, Sedat Peker'in sevdiği adamlardan biri olan ve soyadını değiştirerek Peker ile aynı yapan Tolga Peker'in boynundaki bozkurt amblemli kolyenin PKK'lı olduğu söylenen kişi tarafından kopartılması üzerine bu kişiyi ayağından ve kolundan yaraladığını anlattı. ''Şike Davası''nın tutuklu sanığı Olgun Peker'in de, Peker'e bağlı hareket ettiğini ileri süren gizli tanık, şöyle devam etti:
 
''O gece nezarette olmamız gerekirken ben bardaydım. Sedat Peker, 'Bu gece dinlenin yarın gideceksiniz', dedi. Vurulan kişi PKK'lı falan da değilmiş. Eniştesi Gebze'de komiser olunca, olay araştırıldı. Biz 3 kişi tutuklandık. Bir kaç gün sonra Bayramoğlu'nda Peker'in çok sevdiği biri bıçakla öldürüldü. Öldüren kişinin Gebze Cezevine geleceği söylendi. Peker bana silah verdi. 2 tane de 250'şer liralık deste para verdi. Paraları gardiyanlara dağıta dağıta koğuşa gittim.
 
Koğuşta eski TİKKO'cu vardı. Bizim öldürme planımızı duyarak gardiyana söyleyip başka koğuşa gitti. Öldürülecek adamı da hücreye koydular. O zamanlar cezaevinde kapılar açık rahat rahat hareket edebiliyoruz. Bedri Yağan grubundan 2 kişi gelerek silahı teslim etmemizi istedi. 'Etmem' dedim. Ben de Özgür Başçavuş'un yanına giderek 8 tane DHKPC'li olduğunu, silahı vermezsem beni öldüreceklerini söyledim. 'Bu fırsatı kaçırmayalım, DHKPC'lileri öldürmek için büyük fırsat' dedim. Büyük silah istedim. 'Hem halk, hem de emniyet gözünde bir numara oluruz' dedim. Sedat Peker, 'bu işi erteleyeceğiz' dedi. Aradan bir zaman geçti, İzmit Cezaevinde giderken isyan çıkınca geri göndük. O gece koğuşta kalmayıp jandarmada kaldık. Ben cezevinde kalırken belimde silah vardı.''
 
OSMAN YILDIRIM'A SALDIRI
Bu arada ''gizli tanık Poyraz'', tutuklu sanıklardan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le ilgili konuştuğu sırada Danıştay'a saldırı dosyasının tutuklu sanıklarından Erhan Timuroğlu, salondan çıkarken jandarmalar arasından ayrı bir bölümde oturan aynı dosyanın tutuklu sanıklarından Osman Yıldırım'a saldırarak yumruk attı. Bu sırada yine aynı dosyanın diğer tutuklu sanığı İsmail Sağır da, hızla Yıldırım'a doğru yürüdü. Salondaki jandarma görevlileri Timuroğlu'nu zapt etmekte zorlanırken, Yıldırım da karşılık vermeye çalıştı. Cumhuriyet gazetesine molotofkokteyli atılması dosyasının tutuklu sanığı Bedirhan Şinal de, Yıldırım'ın üzerine doğru yürüdü.
 
Timuroğlu, salondan jandarmalar tarafından zorla çıkarılırken, Yıldırım'ın da güçlükle zapt edildiği görüldü. Bu sırada Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Yıldırım'a ''Sakin olun'' dedi. Yıldırım'ın jandarmalar tarafından salondan dışarı çıkarılırken küfür ettiği duyuldu. Bu sırada Şinal de, ''Sen mahkemeye küfür edemezsin. Mahkemeye küfür ediyorlar'' derken, Başkan Özese, duruşmaya ara verdi.
 
4 SANIK 16 DURUŞMADAN MEN EDİLDİ
Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde ise mahkeme Osman Yıldırım'a fiili saldırıda bulundukları gerekçesiyle 4 sanığın 16 duruşmada men edilmesine karar verildi. Mahkeme heyeti ayrıca tüm sanıkların duruşma devam ederken salonu terk etmelerine yasak getirdi. Karara itiraz eden tutuklu sanık Bedirhan Şinal, "Ben kime saldırmışım" diye bağırdı. Ağzı bezle kapatılan Şinal, duruşmadan çıkmak istemeyince jandarma tarafınan ellerinden ve bacaklarından tutularak salondan çıkarıldı.
 
HEYET GÖRÜNTÜ KAYITLARINI İNCELEDİ
Başkan Özese, saldırı anının duruşmanın görüntü kayıtlarından incelendiğini belirterek, Danıştay dosyasının tutuklu sanıkları Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır ile savcı Zekeriya Öz'ü tehdit ettiği iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Özkan Kurt ile Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atılması dosyasının tutuklu sanığı Bedirhan Şinal'in, Yıldırım'a fiili saldırıda bulunduklarını belirtti.
 
4 SANIK DURUŞMADAN MEN EDİLDİ
Başkan Özese, sanıkların ikaz edilmelerine rağmen bundan önceki celselerde de aynı şekilde davranışlar sergilediklerinin söyledi. Özese, bu gerekçelerle tutuklu sanıklar Timuroğlu, Sağır, Kurt ve Şinal'in 16 celse duruşmalardan men edilmesine karar verildiğini açıkladı. Özese, sanıkların sıklıkla duruşma salonunu terk ettiklerini belirterek, dışarıda bulundukları sırada gizli tanığın ifadeleri alınırken lehe ve aleyhe ifadeleri duyamayacaklarının altını çizdi. Mahkeme heyeti bu gerekçelerle tüm sanıkların duruşma devam ederken salonu terk etmelerine yasak getirdi. Mahkeme heyeti sadece öğleden önce 10.50 ve 11.00 ile öğleden sonra da 15.15 ve 15.30 arasında duruşmaya ara verileceğini, bu aralarda sanıkların salondan ayrılabileceklerini karar verildiğini açıkladı.
 
"BEN KİME SALDIRMIŞIM"
Alınan kararların açıklanmasının ardından 16 celseden men edilen 4 sanık duruşma salonundan çıkartıldı. Tutuklu sanık Bedirhan Şinal de, "Ben kime saldırmışım" diye bağırdı. Ağzı bezle kapatılan Şinal, duruşmadan çıkmak istemeyince jandarma tarafınan ellerinden ve bacaklarından tutularak salondan çıkarıldı. Duruşmada gizli tanığın dinlenmesi ile devam ediyor. (AA / DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da zehir tacirlerine büyük darbe
Bornova’da otomobilinde yaklaşık 7 bin adet ecstasy hap bulunan kişi, gözaltına alındı.
Genelkurmay Başkanı hakkında suç duyurusu
Baskın Oran, Ahmet İnsel ve Gençay Gürsoy'un aralarında bulunduğu gazeteci ...
Dinçeroğlu: İzmir'de bir model deneniyor
Günlerdir İzmir’de en çok konuşulan, tartışılan konu olan Büyükşehir iddianamesini, ...
 
İzmir'deki intihar vakalarında şok ayrıntı!
Canına kıyma teşebbüsünde bulunan 337 kişiyi mercek altına alan İntiharı ...
Leman Kültür'e silahlı saldırı
Leman Kültür'ün Eskişehir şubesine düzenlenen silahlı saldırıda, garson ...
Ogün Samast’ın tahliyesine mahkemeden ret!
Yargıtay, Gazeteci Hrant Dink'e yönelik suikast davasında 22 yıl 10 ay ...
 
İzmirli Museviler mülklerine kavuşuyor…
Vakıflar Meclisi kararı ile 13 Aralık 2011'da vakıf olarak tescil edilen ...
‘Çıplak göremiyorum’ deyip savcılığa gitti
İnternet üzerinden çıplak gösteren gözlük siparişi veren yaklaşık 587 ...
İstanbul Fatih'te feci yangın: 5 kişi hayatını kaybetti
Fatih'te 3 katlı bir binada yangın çıktı. Kısa sürede binayı saran alevler ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva