HABERLER>POLİTİKA
29 Temmuz 2011 Cuma - 19:23

Yıldırım belediyeleri eleştirdi

Bakan Yıldırım, işadamlarının gündeme taşıdığı sorunların yerel yönetimleri ilgilendirdiğini söyledi. Yıldırım “projelerlerde maksatlı bir bekleyiş ve gecikme gerçekleşirse iradeyi ele almaktan geri kalmayız. Belediye bizden değil diye kolaycılığa kaçmayız” dedi.

Yıldırım belediyeleri eleştirdi

Can Özlü/Egedesonsöz - Yoğun İzmir programında, kentte ki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği ve Ege Genç İşadamları Derneği’ni ziyaret etti. İş dünyası mensuplarının sektörler ile ilgili sorunlarını tek tek dinleyen Bakan Yıldırım, çözümlerin projelendirilmesi konusunda destek istedi.
 
YEREL YÖNETİMLERİ ELEŞTİRDİ
Yıldırım, işadamlarına yaptığı konuşmada, yerel yönetimleri de eleştirerek “İzmir’in sorunları hepimizin meselesi. Söz ettiğiniz büyük projeleri sadece bizim üstümüze yıkmayın. Beraber olduğumuzu hissettirin ve destek verin ki daha kolay yol alalım. Adı geçen sorunların büyük çoğunluğu yerel yönetimlerle ilgili. Bu noktada onların görev alanlarına müdahale etmemiz mümkün değil. Sivil toplum kuruluşları olarak ihtiyaç duyduğunuz yerlerde gerekli baskıyı sizler kurmalısınız. Hizmet noktasında siyaset yapmıyoruz. Yetki bakımından yerel yönetimleri yok saymamız mümkün değil. Ancak projelerlerde maksatlı bir bekleyiş ve gecikme gerçekleşirse iradeyi ele almaktan geri kalmayız. Önceliğimiz işbirliği ama olmazsa da ‘ne yapalım olmadı’ demiyiz. Müdahale ederiz. Belediye bizden değil diye kolaycılığa kaçmayız.”
 
DENİZ ULAŞIMI KÖRFEZİ AŞACAK
Bakan Yıldırım, İşadamı Enis Özsaruhan’ın, körfez içinde yapılan deniz ulaşımının, körfezin dışında kalan ilçe ve beldelere de yayılması önerisine “Siz projenizi hazırlayıp getirin. Bunun olmaması için yasal bir engel yok. Her şeyi devletten beklemek zaman kaybettirir. Yapacağınız yatırım 60 milyon lirayı geçmez. Siz birleşin proje hazırlayın bana getirin. Bütün yasal sorumluluklar bize ait olsun. Güzergahta, istediğiniz iskele ve limanı da kullanıma açalım” dedi.   
 
ESİAD’ta iş adamları ile birebir görüşme imkanı bulan Bakan Yıldırım, bir işadamının Karaburun’da rüzgar enerji santralli ihalesinin dört yıldır yapılmamasından yakınması üzerine Enerji Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Çiğli’yi cep telefonundan aradı ve bir süre görüştükten sonra “Haberi benden al, önemli bir konu. Binali Yıldırım sözü veriyorum ki düzelteceğiz. Hiçbir problem yok” dedi.
 
Bakan Yıldırım, Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Temel Şen’i makamında ziyaret etti. Şen, teknokent projesine büyük önem verdiklerini dile getirdi. Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunlar Derneği ve Fenerbahçe Taraftar Derneği’ni de ziyaret etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şöförler odasında karşılama kuyruğu
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret etti.
Yıldırım: Metro konusunda vatandaş rahatsız
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in gündemindeki sorunlara ilişkin ...
Yıldırım'dan gemi yanıtı: Mazeret yerine iş üretin!
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
 
MHP’li vekil düşecek üç takımı açıkladı
MHP'li Lütfü Türkkan, Twitter'da Fenerbahçe, Sivasspor ve Mersin İdmanyurdu'nun ...
AK Parti’de ilçelere “tek liste” talimatı
AK Parti İzmir’de Eylül’de başlayacak ilçe kongreleri öncesi İl Başkanı ...
CHP'li Günaydın'dan şok iddia
CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, Ambarlı Gümrük Müdürlüğü’nde ...
 
CHP'de söz savunmanın
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ın, disipline sevk ettiği ilçe başkanları ...
Şahin: BDP görüşme takviminde yok
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin terörle mücadeleyle ilgili açıklamalar yaptı.
Balbay için sürpriz doğum günü
12 Haziran seçimlerinde CHP’den İzmir Milletvekili seçilen, 874 gündür ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva