HABERLER>POLİTİKA
29 Temmuz 2011 Cuma - 14:26

Yıldırım: Metro konusunda vatandaş rahatsız

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in gündemindeki sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Metrodaki gecikmelerin vatandaşı rahatsız ettiğini belirten Yıldırım, Bayraklı sırtlarına yapılması düşünülen gözetleme sistemi ile ilgili de yasal engelleri aşacaklarını söyledi.

Yıldırım: Metro konusunda vatandaş rahatsız

Can Özlü/Egedesonsöz - İki günlük İzmir ziyaretine yoğun bir programla start veren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kentin gündemini meşgul eden sorunlarla ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sivil Toplum örgütlerini ziyareti sırasında, metro inşaatındaki olası gecikmeler ile ilgili sorulan sorulara cevap veren Yıldırım “Metro çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmektedir ve sorumluluk onlardadır. Bizim dışarıdan müdahale etmemiz pek doğru olmaz ancak inşaat süresinin uzaması ile ilgili durum vatandaşları da rahatsız ediyor. İzmirli, metronun bir an önce hizmete girmesini bekliyor. Büyükşehir yetkilileri de bunun farkındadır herhalde” dedi.
 
ÖNEMLİ OLAN EMNİYET
Bakan Yıldırım, Denizcilik Müsteşarlığı tarafından, Bayraklı sırtlarındaki orman arazisinde kurulması düşünülen ancak mahkeme engeline takılan gözetleme istasyonu ile ilgili olarak da “Mahkeme, belediyeyi haklı buldu ve yürütme durduruldu ancak şuan için, mahkemenin talep ettiği eksiklikler yerine getirildi. Tek bir ağaç dalına zarar vermek istemesek de, denizler bizim ortak mirasımızdır. Sürekli izlenmeli ve emniyet önlemleri alınmalıdır. Radar sisteminin kurulacağı alanda orman tahribatı yapılması söz konusu değildir. Teknik olarak, 360 derece gözetleme imkânı veren başka bir yer bulunamadığından, bu sistem buraya kurulacak. İstanbul boğazında, lüks yalıların yan tarafına koyduk. Bir zararı olmadı. Denizlerimizin emniyeti söz konusu ise ve başka yer yoksa bunu yapmak zorundayız. Her şey yasalar çerçevesinde yapılacak kimse merak etmesin” diye konuştu.
 
Genel seçimlerin ardından İzmir milletvekili olarak kente ilk kez gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, sivil toplum örgütlerini de ihmal etmedi. İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Ziraat Odası’nı ziyaret eden Bakan Yıldırım, seçim döneminde vaat edilen 35 proje ile ilgili gelinen noktalar hakkında bilgi verdi. Bakan Yıldırım ilk olarak İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Demirtaş tarafından, övgü dolu sözlerle karşılanan Yıldırım, sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde olacaklarını söyledi.

PROJELER BAŞLADI
Yıldırım “Seçimler öncesi vat edilen 35 proje ile ilgili öncelik sırasını belirlemek ve fikir alışverişinde bulunmak için buradayız. STK’ların da bu projelere sahip çıkması çok önemli. İzmir’in kaynak ve altyapı sorunu yok. İzmir’in canlanma ve koordinasyon sorunu var. Bunu da biz ortadan kaldıracağız. İzmirli, eften- püften nedenlerle projelerin ertelenmesini hoşgörü ile karşılamıyor artık. Bu sebeple çalışmaları hızlandırdık. Kuzey Ege Limanı, İzmir- İstanbul Otoyolu projelerini başlattık. Sabuncu beli Projesini ihale aşamasına getirdik. Cumaovası- Torbalı demir yolunun çift hat ihalesi yapıldı. İzmir- Ankara demiryolu projesinde temel atma aşamasına geldik. Konak Tüneli ile ilgili proje çalışmaları sürüyor. Şimdiden projelerin yüzde 30’luk kısmı için girişimler başladı. 2023’te tamamı bitmiş olacak” dedi.
 
İzmir’deki kurvaziyer turizmine de ayrı bir önem verdiklerini belirten Bakan Yıldırım EXPO 2020 ile ilgili de ne gerekiyorsa yapılacağı mesajını verdi. Yıldırım “EXPO, saydığımız diğer projelerin üstünde, çok önemli bir konuma sahip. Yer ile ilgili bir alt yapı sorunu yaşamıyoruz. Kasım ayından itibaren de fiili girişimleri başlatacağız. Siyasi irade olarak olaya hakimiz. İzmir’in kayıp yıllarını telafi edeceğiz. İstanbul’un ardından, bu kenti en büyük ikinci kent haline getireceğiz” diye konuştu.
 


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’deki ziyaretlerine Ege Bölgesi Sanayi odası ile devam etti. Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve yönetim kurulu üyelerinden, İzmir’li sanayicilerin sorunlarını dinleyen Yıldırım, yasal zeminde çözüm arayışı içinde olduklarını ve sanayicinin önünü açacak kanunlar çıkartacakların söyledi. İzmir Ziraat Odası’nı da ziyaret eden Bakan Yıldırım, kentin tarım ve hayvancılık konusunda yoğun bir potansiyele sahip olduğunu ve eldeki bu gücü kullanmak için dinamikleri harekete geçireceklerini söyledi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet 29 Temmuz 2011 Cuma 18:38

tek umudumuz sizsiniz. bu chp zihniyetinden bu şehre hiç bir fayda yok... kaldırım yapmak,kültür merkezi açmak dışında... soru: izmir de şehir içinde kaç alt geçitli kavşak var?. istanbul ve izmir de kaç tane? trafik iyice felç oldu. köykent başkanına duyurulur...

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım'dan gemi yanıtı: Mazeret yerine iş üretin!
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
MHP’li vekil düşecek üç takımı açıkladı
MHP'li Lütfü Türkkan, Twitter'da Fenerbahçe, Sivasspor ve Mersin İdmanyurdu'nun ...
AK Parti’de ilçelere “tek liste” talimatı
AK Parti İzmir’de Eylül’de başlayacak ilçe kongreleri öncesi İl Başkanı ...
 
CHP'li Günaydın'dan şok iddia
CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, Ambarlı Gümrük Müdürlüğü’nde ...
CHP'de söz savunmanın
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ın, disipline sevk ettiği ilçe başkanları ...
Şahin: BDP görüşme takviminde yok
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin terörle mücadeleyle ilgili açıklamalar yaptı.
 
Balbay için sürpriz doğum günü
12 Haziran seçimlerinde CHP’den İzmir Milletvekili seçilen, 874 gündür ...
CHP AİHM yolunda
Cumhuriyet Halk Partisi tutuklu milletvekilleri için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracak.
Haberal hastaneye kaldırıldı
Ergenekon sanıklardın Prof. Dr. Mehmet Haberal hastaneye kaldırıldı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva