HABERLER>POLİTİKA
29 Temmuz 2011 Cuma - 11:46

Yıldırım'dan gemi yanıtı: Mazeret yerine iş üretin!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yüklendi. İstanbul ile İzmir’in deniz ulaşımını karşılaştırdı.

Yıldırım dan gemi yanıtı: Mazeret yerine iş üretin!

Fatih Yapar/Egedesonsöz - İzmir Büyükşehir Belediye şirketi İZDENİZ’e ait 1951 yapımı İhsan Alyanak vapurunun körfezde batmasının yankıları devam ederken Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’dan açıklama geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun vapurun batmasının ardından gündeme gelen yeni vapur ihalesi ile ilgili yaptığı ‘Devlet Planlama Teşkilatı onay verdi fakat kredi kullanmak izin Hazine Müsteşarlığı’ndan izin bekliyoruz” açıklamalarına cevap gecikmedi. Bakan Yıldırım, İzmir’in mazerete değil iş yapılmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Kocaoğlu ne demişti?...tıklayın
 
Yıldırım: İzmir'in başarısı ilgiyle izleniyor ...tıklayın

Yıldırım: Metro konusunda vatandaş rahatsız

Şöförler odasında karşılama kuyruğu

Belediyeleri eleştirdi

Büyükşehir'de çöp zirvesi

İzmir Valiliği’nin düzenlediği 2011 SBS ve LYS sınavında dereceye giren öğrencilerin  ödüllerinin verildiği tören sonrası konuşan Yıldırım, deniz kazasını değerlendirdi. Deniz taşımacılığına dünyada görülmemiş teşviki verdiklerini anlatan Yıldırım, “Bu taşımacılık kendini finanse edebilecek bir taşımacılıktır. İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) dünya devi bir şirkettir. Hazineden veya devletten herhangi bir kredi kullanmadan bu hale gelmiştir. Ben oranın genel müdürlüğünü yaptık. Dolayısıyla bu tip bir proje için hazine garantisine, krediye ihtiyaç yok. Proje kendi içinde iç karlılığı ile bunu rahatlıkla döndürebilir. Ama İzmir’in deniz taşımacılığı sorunu altı aydır kredi onayı verilmemesi sorunu değildir. Daha gerisine daha eskiye dayanıyor. Demek ki Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nin (TDİ) İzmir’e devredilmesinden bu yana zannediyorum 8–10 yıl geçti. Bu süre içerisinde gerekli adımlar pekala atılabilirdi. Onun için mazeret üretmeye gerek yok İzmir’in iş yapılmasına ihtiyaç var. İzmirlilerin hayatını kolaylaştıracak projelerin süratle hayata geçirilmesine ihtiyaç var” diye konuştu.
 
YATIRIM GECİKTİ
Körfezdeki taşımacılığın geliştirilmesi için 2004 yılında başlatılan bir teşvik programının olduğunu ifade eden Yıldırım, “Bu çalışma ile yakıtı ucuzlattık. Yüzde 60 oranında indirim yapıldı. Bu indirim de tüm deniz taşımacılığına uygulandı. Bu çalışmayı İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri (İDO) gibi kuruluşlar çok iyi kullandı. İmkanı en iyi derecede kullanarak Marmara’da deniz taşımacılığını ilerletti. Aynı zamanda da İzmir Körfezi’nde de deniz taşımacılığının en iyi şekilde kullanılması gerekiyor. Bu konuda ne yatırım yapılması gerekiyorsa o da gecikmiştir. Daha fazla gecikmeden yapılmasını İzmirliler arzu ediyor ve bekliyorlar” dedi. İzmir Körfezi’ndeki taşımacılığının belediye şirketi tarafından yapıldığının altını çizen Bakan Yıldırım, “Halbuki burada özel şirketler de çalışabilir. Buna bir engel de yok. İcap ederse bu konuda gerekli izinleri ve çalışmaları yaptırabiliriz” ifadelerini kullandı.
 
RAPOR PAYLAŞILACAK
Körfezde yaşanan kazanın en sevindirici yanının bir can kaybının olmaması olduğunu dile getiren Yıldırım, “Kazayla ilgili oluşturduğumuz kaza tetkik araştırma heyeti çalışmalara başladı. Öncelikli olarak kaza nedeni bu çalışmalar sonuçnda ortaya çıkacak. Bugün gemideki yakıt tahliye edilecek. Ardından da kurtarma çalışmaları başlayacak. Tabi ki kazaların olmamasını gönülden arzu ederiz. Maalesef kazalar da bunu rağmen oluyor. Kazaların genelde yüzde 85’i insan faktöründen kaynaklanır. Bu kazanın nedeni de araştırma sonucu ortaya çıkartılıp İzmirlilerle paylaşılacak” dedi.

DEVLET TAŞIMACILIK YAPMAYACAK
Gazetecilerin, “Aliağa-Menderes Hattı’nda olduğu gibi deniz ulaşımında da İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa iş yapacak mısınız” sorusuna ise Yıldırım, “Deniz taşımacılığını biz devlet olarak yapmayı düşünmüyoruz. Gereken teşvikleri verdik. Yakıtın ÖTV’sini kaldırdık. Her türlü teşvik de zaten vardır. Dolayısıyla deniz taşımacılığı serbestleştirilmiştir. İsteyen herkesi de destekleriz. Devlet olarak deniz taşımacılığı yapmak eski günlere dönüş anlamına gelir. Bunu çok doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sak 30 Temmuz 2011 Cumartesi 12:24

Binali Yıldırım MARMARAY ı ,hızlı tren kazalarını anlatsada dinlesek.Bahane yok onay vermiyorsunuz engelliyorsunuz bu kadar basit.

Yorumu oyla      13      7  
hasan 30 Temmuz 2011 Cumartesi 09:35

sayın hasan tufan bey malisef özel sektör fazla maaş vermiyor. tabir biraz kaba olacak tatmin etmiyorsa calışmazsınız başka bir iş bakarsınız.....

Yorumu oyla      13      7  
İZMİRLİ 29 Temmuz 2011 Cuma 22:19

izmirin halinden izmirliler anlar büyükşehirin personeli için izmirde bir araştırma yapılsında bir görelim bakalım ne kadar ithal adam çıkıcak şu geride kalan 7 yılda.

Yorumu oyla      12      6  
hüseyin ahmetoğlu 29 Temmuz 2011 Cuma 19:22

sn bakanım aziz bey kaplıcada eskilerden bir arınsın sonra çalışmalara başlayacakmış.bunlarda laf ebeliği tavanda iş yapmada tabanda.artık izmir belediyesini de alın da bu millet yatırım ve hizmet görsün değerli bakanlarım.değerli yorumcular hipodrumdaki kapalı gözlük atlar gibi siniz allah gödürsün şu 8.5 yıl da yapılanları,cumhuriyet tarihinde yapıllanlarla bir mukayese etseniz.görün artık görün iğidi öldür ama hakkını da teslim edin.bu kadar nankörlük niye.

Yorumu oyla      17      13  
aziz tekin 29 Temmuz 2011 Cuma 16:31

İnanıyorumki izmirde milletvekili seçilen binali yıldırım ve ertuğrul günay birçok başarıya imza atacaklardır. İzmir için başarılı çalışma yapanların yanındayız Aziz Tekin

Yorumu oyla      21      21  
halk coçugu 29 Temmuz 2011 Cuma 16:22

SAYIN YILDIRIM PORTEKİZDEN ALINAN VAPURLARIN GÜMRÜKTEN GİRİŞİNE İZİN VERSİN HÜKÜMETİN BİZE YETER.ULAŞIMDA ULEBDEN ÖDÜL ALAN TEK TÜRKİYE ŞEHRİ İZMİRDİR.UNUTMAYIN HALKA DOĞRULARI ANLATIN.

Yorumu oyla      25      11  
geçin bunları...... 29 Temmuz 2011 Cuma 14:27

akepe izmir için sorundan başka ne üretti?.9 yıldır çivi çakılmasına bile izin vermeyen zihniyet genel seçim sırasında şov yaptı o kadar.buna kimlerin inandığı belli.sırada yerel seçimler var,yeni şovlara hazır olmak gerekir.

Yorumu oyla      29      14  
HASAN TUFAN 29 Temmuz 2011 Cuma 14:16

AMACINIZ KAMUDA ÇALIŞANLARI TASFİYE ETMEK AMA ONU BAŞARAMIYACAKSINIZ.

Yorumu oyla      24      15  
HASAN TUFAN 29 Temmuz 2011 Cuma 14:12

İDO'DA ÇALIŞANLAR 600 TL.ALIYOR.SİZİN ANLAYIŞINIZ İNSANLARIN SEFALET İÇİNDE YAŞAMASIDIR.BUMU SİZİN DİN AHLAK ANLAYIŞINIZ.

Yorumu oyla      32      13  
ahmet k 29 Temmuz 2011 Cuma 12:56

binali bey açıkça sorumluluktan kaçıyor. aynısını izbanda da yaptı.

Yorumu oyla      34      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’li vekil düşecek üç takımı açıkladı
MHP'li Lütfü Türkkan, Twitter'da Fenerbahçe, Sivasspor ve Mersin İdmanyurdu'nun ...
AK Parti’de ilçelere “tek liste” talimatı
AK Parti İzmir’de Eylül’de başlayacak ilçe kongreleri öncesi İl Başkanı ...
CHP'li Günaydın'dan şok iddia
CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, Ambarlı Gümrük Müdürlüğü’nde ...
 
CHP'de söz savunmanın
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ın, disipline sevk ettiği ilçe başkanları ...
Şahin: BDP görüşme takviminde yok
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin terörle mücadeleyle ilgili açıklamalar yaptı.
Balbay için sürpriz doğum günü
12 Haziran seçimlerinde CHP’den İzmir Milletvekili seçilen, 874 gündür ...
 
CHP AİHM yolunda
Cumhuriyet Halk Partisi tutuklu milletvekilleri için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracak.
Haberal hastaneye kaldırıldı
Ergenekon sanıklardın Prof. Dr. Mehmet Haberal hastaneye kaldırıldı.
Erdoğan'dan Sarkisyan'a çok ağır sözler
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, Karabağ bölgesini düşmanın elinden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva