HABERLER>GÜNCEL
29 Temmuz 2011 Cuma - 12:49

'İzmir’in başarısı ilgiyle izleniyor'

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’de ÖSYM sınavlarından başarılı olan öğrenciler için valilikte düzenlenen ödül törenine katıldı.

 İzmir’in başarısı ilgiyle izleniyor

Fatih Yapar/Egedesonsöz -  Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere İzmir’e gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yoğun programı Valilik ziyareti ile başladı. İzmir Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen 2011 SBS ve LYS sınavlarında dereceye giren öğrencilere veriler ödül törenine katılan Bakan Yıldırım, İzmir’in eğitimde çok iyi yerlere geldiğini ifade etti. Yıldırım, törende SBS Türkiye 1. si Mehmet Seniye Özbey, LYS Türkiye 1. si Deniz Çağlın, Türkiye 7.si Deniz Sökeli ve Türkiye 8. si Kaan Ege Özgün’e bilgisayar hediye etti.  Yıldırım Uluslar arası Bilim Olimpiyatları’nda madalya alan Yamanlar Koleji öğrencilerine de hediyelerini verdi.
 


ŞAİRDEN ALINTI YAPTI
Yeteneğin geliştirilmesi, görülen takdire bağlıdır. Değeri bilinmeyen, alıcısı olmayan bir esere boşuna emek harcanmıştır anlamlarına gelen Ünlü şair Muallim Naci’nin “Marifet iltifata tabidir. Müşterisiz meta zayidir” sözlerini hatırlatan Bakan Yıldırım, “Sizler İzmir’in yüz akısınız. Mesleki öğretimde yıllarca yapılan yanlışları gören İzmir şimdi başarılı çalışmalara imza atıyor. Mesleki eğitim sanayi ve ticarette çök önemli bir yere sahiptir. Ülkeler için en büyük kaynak ise yetişmiş insan gücüdür. Alın ve akıl teri ile oluşturulabilecek olan bu yapı için büyük gayret gösteriyoruz. Ülke olarak 4 yılda faaliyete geçecek olan 6 milyar TL’lik Fatih Projesi’ni hayata geçirdik. Öğrencilerimiz için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Başarıların takip edilmesi yeni başarıların gelmesine neden olur. Ülkemizin yüzde yüzü genç nüfus değil ama geleceğimizi yüzde yüz onlara emanet edeceğiz. İzmir’in yakaladığı bu başarı ilgiyle izleniyor” diye konuştu.
 
BAŞARI YADSINAMAZ
İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye’nin sunumunun ardından konuşan İzmir Valisi Cahit Kıraç, eğitimde İzmir’in üst seviyelere çıktığını ifade etti. Kıraç, “Artık Dünya’nın tek sermayesi kaldı o da beyindir. Biz geleceğimizin çocuklarını yetiştirmek zorundayız. Valilik olarak eğitime büyük önem veriyoruz. İzmir’de 687 bin öğrenci, 35 bin personel ve 1500’ün üzerinde okul ile eğitim camiamız her geçen gün önemli işlere imza atıyor. Yüzde 27 olan okullaşma oranını yüzde 61 seviyesine getirdik. Mesleki eğitim oranımız ise yüzde 55 seviyelerinde. Bunu yüzde 70’lere çıkartmak için gayret gösteriyoruz. Türkiye genelinde özel eğitime ihtiyacı olanların okullaşma oranı yüzde 2 iken İzmir’de ortalamanın üzerinde yüzde 4 seviyelerindeyiz. Kırsal alanlarda ek dersler ve burslar vererek eğitime katkı koyuyoruz. Yılda 30 bin kişi göç alan bir ilde başarımız gerçekten yadsınamaz. Üniversite sınavlarına giren 70 bin kişinin sadece 33 bini İzmir’deki okullardan mezun olanlar. Oranı göz önüne aldığımızda başarımızın ne derece önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor” dedi.


 
AŞLIK’IN SUYUNU DOLDURDU
Valilikteki ödül törenine Milli Eğitim camiası tam kadro katılırken Ak Partililer de Bakanı yalnız bırakmadı. Törene Milletvekilleri Ali Aşlık, Nesrin Ulema, Aydın Şengül, Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay da katıldı. Bakan Yıldırım ile Milletvekili Aşlık’ın yakın diyalogu dikkatlerden kaçmadı. Bir ara Yıldırım, Aşlık’ın önünde bulunan bardağa suyunu doldurdu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki ilk 'Türk-İslam' eseri bulundu
İzmir'in Agora ile birlikte antik merkezi olan Kadifekale'de yürütülen ...
İzmir Gazeteciler Cemiyeti 65 yaşında
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti ...
Tutuklu generallere ‘emeklilik’ sürprizi
YAŞ’a 4 gün kala devletin zirvesinde YAŞ kararları için uzlaşma arayışı ...
 
Dikkatsiz öğrenciler kendilerini yaktı
Urla’da 3 lise öğrencisi, staj yaptıkları okulun deposunda gazete kağıdı ...
Bu sefer Maraş: 1 şehit, 4 yaralı
Kahramanmaraş’ta göreve giden askeri zırhlı aracın geçişi sırasında, PKK’lı ...
İÜ'den çift diploma ile mezun olun
Dünyanın dört bir yanından üniversiteler ile ilişkilerini her geçen gün ...
 
Serada ölü bulundu
Bayındır’da bir serada vücudunun çeşitli yerlerinde bıçak darbeleri bulunan bir kişi ölü bulundu.
Termik santrale karşı insan zinciri
İzmir'in Aliağa ilçesinde yapılması planlanan termik santral, çevrecilerin ...
118 bin paket kaçak sigara ele geçirildi
Yurt dışından gelen bir ihbarı değerlendiren İzmir Emniyen Müdürlüığü ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva