HABERLER>POLİTİKA
14 Aralık 2015 Pazartesi - 22:05

Ve Yüksel konuştu: Aday olacak mı?

CHP PM üyesi Alaattin Yüksel il kongresine 6 gün kala önemli açıklamalarda bulundu. Yarışa dahil olma konusunda açık kapı bırakan Yüksel olası isimleri de değerlendirdi. Yüksel, Kavalar için 'pişmesi lazım' derken önceliğinin genç aday olduğunu söyledi.

Ve Yüksel konuştu: Aday olacak mı?

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir’de 20 Aralık’ta yapılacak kongre öncesi adaylığı tartışılan PM üyesi ve İzmir eski milletvekili Alaattin Yüksel, EGE TV'de sürece ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Adı Karabağlar Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin tarafından adı ortaya atılan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da desteklediği öne sürülen Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın adaylığına karşı çıkan Alaattin Yüksel yarışa dahil olma konusunda da açık kapı bıraktı. Herkes ‘sana görev düşüyor' derse geri çeviremem diyen Yüksel, Kavalar için ise ‘pişmesi lazım’ yorumunu yaptı. İşte Yüksel’in mesajları…
 
Kongre nasıl bir havada geçecek?
İlçe kongrelerimiz nasıl bir havada geçtiyse il kongremiz de aynı havada geçecek. Barış içinde, demokratik ortamda partinin sorunlarının tartışıldığı bir kongre olacak. Faaliyetler anlatılacak. Parti kendi özeleştirisini yapacak ve daha nasıl başarılı olunabileceği konuşulacak.
 
Mevcut il başkanı ve yönetimini başarılı buluyor musunuz?
Daha iyi olabilirdik. Daha başarılı sonuçlar alınabilirdi. Bu seçimde 2 milletvekilli çıkararak daha başarılı olduk ama mevcut yönetim daha kucaklayıcı olsaydı, eski partili arkadaşlarımızı devreye sokup, onlardan çalışma grupları oluştursaydı daha iyi olurdu. Ben PM’de üç büyük ilde kontenjanların çok daha fazla olduğunu söylemiştim. Benden sonra 2 arkadaş daha şerh koydular. Oran olarak baktığınız zaman kontenjan üç ile dağıtıldı. Kontenjan yerine ön seçimden çıkan adaylar olsaydı daha başarılı olunurdu.
 
Nasıl bir il başkanı tablosu çiziyorsunuz?
Öncelikle kendi örgütüyle barışık, kimseyi ötekileştirmeyen, parti üyelerinin tamamını partinin başarısına yöneltecek, ilçe örgütleriyle barışık, kendi kuruluyla barışık olacak. Kendi yönetim kurulunun görüşlerine başvuracak. Benim ilk il başkanı olduğum dönemde böyle bir deneyimim yoktu. Ben kendi listemden giren arkadaşları çok iyi tanımıyordum. Ama 3 yıl boyunca hep oybirliğiyle kararlar aldık.  Bunu hem kendi örgütlerinizle, hem ilçe örgütleriyle hem de sivil toplum kuruluşlarıyla yapacaksınız.
 
Geçtiğimiz hafta Nevzat Kavalar’ın ismi öne çıktı? Kocaoğlu’nun da kendisine destek verdiği iddia ediliyor. Nevzat Kavalar nasıl bir isim?
Kendisiyle uzun zaman birlikte siyaset yaptık. Bornova’da ilçe başkanlığı yapmış bir arkadaşımız. Aziz Kocaoğlu da o yönetimdeydi.
 
Kocaoğlu kendisine oy vereceğini söyledi.
Böyle düşünüyor olabilir, bir şekilde paylaşmıştır ama bunu bu şekilde kamuoyuna ifade etmek isteyeceğini zannetmiyorum.
 
Kapalı kapılar ardında Kocaoğlu’na ‘Nevzat beyden vazgeçelim’ dediğiniz doğru mu?
Bu bilgi size nasıl ulaşıyor bilmiyorum. Biz gizli konuştuysak gizlidir. Böyle bir şey yok. Aziz başkanla sık sık araya geldik ama benim fikrimi sorana ‘şu aday olmalı bu olmamalı’ demedim hiç.  Ben arkadaşlarımla bunları açık paylaşmışımdır. Nevzat beyin ilçede kalması daha uygundur. İlçede biraz daha pişer gelecek dönemlerde olabilir.
 
Son 48 saatte yeniden il başkanlığı için adınız geçiyor…
İl başkanı tarif edince bazı gazetelerde arkadaşlarımız ‘kendini tarif ediyor’ dediler. Böyle bir duruma geçmek istemem. CHP öyle bir il başkanı bulmalı ki kamuoyunu heyecanlandırmalı. Çok yoğun bir baskı altında 15 gün geçirdim. Pek çok arkadaşım beni markaja aldı aday olmam için. Ben 3-4 ay önce genç arkadaşların yönetici olması gerektiğini, il başkanının da gençlerden seçilmesi gerektiğini söyledim. Benim il başkanlığı döneminden yetişmiş genç arkadaşlar var.  Tartışmalı bile olduğumuz arkadaşlar var ama biz farklı düşüncede olanları tutmayı başardık.  Ben gençlerden aday olmasını istedim. ‘Kadro olarak biz varız ama siz başkan olun. Biz de İzmir’i kaldıralım’ dediler. 2001’de etkili bir dönem yaşadık. Tekrar onu istiyorlar. 'İzmir ortak akılla yönetilsin' diyorlar. Benim dışımda da başarılı işler yapılacağına inanıyorum. Herhangi bir görev almadan da katkıya bulunmaya hazırız.  Kurultay delegesi de olmayı düşünmüyorum. Aziz bey konuşmuş, vefa denmiş, onu destekliyor denmiş vs. bu sonucu çıkarmamak lazım. Genç olması da gerekmiyor. Hem o dinamizmi taşır hem de kadro hareketini yaratabilecek bir arkadaş çıkar onu destekleriz. Ben olmamak için direniyorum. Yeni arkadaşlarla da olabilir diyorum. Öyle bir zaman gelir ki, çok sıkıntılı bir süreç yaşıyordur parti, İzmir’e yönelik Türkiye’ye yönelik endişelerimiz vardır. Herkes, ‘Görev sana düşüyor’ derse de o kadar da değil.  Bensiz çözülebileceğine inanıyorum bu işin, ‘Gel dışarıdan değil içeriden ağabeylik yap’ denilirse geçici bir süre için düşünülebilir.
 

 
Büyükşehir’de kongre zirvesi: Belediye başkanları kimi istedi?
 
Büyükşehir Meclisi’nde gündem Kemeraltı ve belediye binası
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İsimsiz 15 Aralık 2015 Salı 17:22

Nevzat kavalar doğru tercih olmalıdır.

Yorumu oyla      12      5  
öz bornovalı 15 Aralık 2015 Salı 12:38

arkadaşlar ne olursunuz yeter artık bu abi formüllerinden gıma geldi .birilerini mutlu etmek için değil partimize oy veren iki milyon insanımızı mutlu edip heyecanlandıracak bir il başkanı seçelim.bana göre bu isim doktor ülkümen RODOPLU.

Yorumu oyla      13      5  
Adem BALCI 15 Aralık 2015 Salı 09:30

Uzun yıllar siyaset yaptık diyorsunuz sonrası pişmesi gerekir diyorsunuz nasıl olacak bu iş sayın başkanlar nevzat Başkanım bu parti içinde belirli yerlere gelmesi gereken arkadaşlarımıza ve büyüklerimize hep yardımcı olmuştur Lütfen sayın yetkililer bencilleşmeyin adam gibi adam nevzat kavala ya destek çıkmanız ve yardımcı olmanız gerekir nankörlük yapmayalım saygılar

Yorumu oyla      14      6  
eskileri iyi bilirim 15 Aralık 2015 Salı 08:45

o yıllarda etkili bir gençlik yapısı vardı.Ersoy Uluçay,Öztürk kurt,sonrasında Sevda kılıç bunlar başarılı il başkanlarıydı.Bunlarda biriniye olmasın deneyimli ve aktiv siyasetçiler...

Yorumu oyla      13      6  
T.Toplum T Siyaset 15 Aralık 2015 Salı 08:30

Sayın yüksel kavalar içim pışmesı lazım dıyor sorarım kendısıne ıl başkanı olsugunda nakadar pışmıştı.heralde yüksel kavaların gecmışını bılmıyorkı boyle konuşuyor 2 donem bornova ılce başkanılıgı hele hele baraşın altında kaldıgında partı herkezın kactıgı donemde o ılce başkanı olmuş partının kapısını acık tutmuştur.sayın yüksel.en azından yureklı olup on secıme gırmış.ıl başkanlıgı KAVALARA.yakışır .hakıylada yapar.

Yorumu oyla      14      6  
son söz 15 Aralık 2015 Salı 00:56

‘Gel dışarıdan değil içeriden ağabeylik yap’ denilirse geçici bir süre için düşünülebilir."

Yorumu oyla      13      7  
güzelbahçeli 15 Aralık 2015 Salı 00:21

genç olması konusunda size katılıyorum.ben 62 yaşındayım chp li doğdum halen chp liğim.bende il başkanı ve yönetimi 30 ve 40 yaşları arasıda olmalıdır.

Yorumu oyla      13      6  
Bornovalı 14 Aralık 2015 Pazartesi 22:58

Nevzat Abi için pişmesi lazım dediğiniz adam ile ön seçimde yarışabilirdiniz ama giremediniz cesaret edemediniz sayın Yüksel.. Nevzat abinin göçmen olması partiyi rahatsız ediyor sanırım. Parti bu zihniyetten kurtulmadığı sürece %25-26 alır durur yerinde. Nevzat abiden daha tecrübeli biride göremiyorum il başkanlığına aday.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’de kongre zirvesi: Belediye başkanları kimi istedi?
İzmir Büyükşehir Belediye meclis toplantısı sonrasında belediye başkanları ...
CHP İzmir'de kongre öncesi o isim resmen aday
CHP’de 20 Aralık’ta yapılacak il kongresi öncesi milletvekili adayı Ülkümen ...
Kurtulmuş: Hendek siyasetinin ağır faturasını herkes görüyor
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.
 
İki yıl aradan sonra AB ile tarihi adım
Türkiye'nin üyelik müzakerelerinde uzun bir aradan sonra ilk somut adım ...
Biden'dan Davutoğlu'na IŞİD telefonu
Başbakan Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Biden ile telefonda görüştü. ...
CHP İzmir’in kadınları seçimini yaptı: 30 ilçede yeni dönem
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir kadın kolları ilçe kongreleri tamamlandı. ...
 
Dündar ve Gül için Silivri çıkarması: Sertel görüştü, gazetecilere izin yok!
CHP İzmir Milletvekili Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dikmen ...
Flaş! İzmirli eski vekil İşbilen'e tutuklama istemi
Ankara merkezli 10 ilde yapılan ‘paralel’ operasyonda gözaltına alınan ...
Flaş! Başbakan Davutoğlu'ndan Musul açıklaması
Başbakan Ahmet Davutoğlu "Musul'daki Türk kampında bir grup askerin çekilmesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva