HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Haziran 2024 Pazartesi - 14:48

Sendikadan 'sahada birleşelim' çağrısı... Büyükşehir'de isyan büyüyor!

Birleşik Kamu-İş ve Tüm Yerel-Sen Kültürpark’ta SDS ve TİS görüşmeleri hakkında basın açıklaması düzenlerken, “Yetkili Sendikaya sesleniyoruz… Yakından takip ettiğimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi ile tıkanan toplu sözleşme sürecinde emekçi lehine bir karara imza atamayacaksanız, gelin sahada birleşelim. İzmir il genelinde en çok üyeye sahip sendika olarak diyoruz ki ; Büyükşehir Belediyesi dâhil tüm ilçe belediye emekçileriyle Türkiye sendikal tarihine örnek teşkil edecek şekilde eylemlilik kararı alalım” ifadelerini kullandı.

Sendikadan  sahada birleşelim  çağrısı... Büyükşehir de isyan büyüyor!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde başlan TİS ve SDS görüşmeleri hakkında Birleşik Kamu-İş ve Tüm Yerel-Sen basın açıklaması düzenledi. 

Kültürpark’ta bir araya gelen sendika temsilcileri belediye personelinin kullandığı hollerin önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Sonrasında eylemine devam eden sendika üyeleri holler içinde slogan ve ıslıklarla protesto etti

Sendika temsilcileri gerçekleştirdiği basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
“Ülkemizin geldiği ekonomik durum, vatandaşlar olarak içinde bulunduğumuz darboğaz ve buhran ortadadır. Bu memlekete gönül vermiş, alın teri dökmüş her emekçinin isteği, insanca yaşayabileceği ücret standartlarına ulaşmaktır.

Hükümetin yanlış ekonomik politikaları, çalışanların maaş düzenlemeleri ile ilgili sergilediği tutum, bizleri daha da yoksullaştırmakta, kapitalist düzenin kölesi haline getirmektedir. Bizler, o ya da bu sendikanın mensubu, üyesi, yöneticisi olsak da hepimizin birleştiği ortak nokta; adil, eşit ve hak ettiğimiz, insanlık onuruna yakışır ücretleri alabileceğimiz çalışma düzenidir.

Değerli emekçiler; 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk defa iktidar partisinin kazandığı belediye sayısı, ana muhalefet partisinin gerisine düşmüştür.

İşçisinden memuruna, öğrencisinden emeklisine tüm vatandaşların ‘artık yeter!’ dediği böyle bir ortamda, ana muhalefet partisinin yönettiği belediye başkanları, ellerini taşın altına koymaları gerektiği yerde, görüyoruz ki başlarını kuma gömüyorlar.

2010 yılında ‘yetmez ama evet!’ denilerek bizlere dayatılan ve sadece %57’lik bir oranla kabul edilen anayasa değişikliği ile 4688 sayılı yasa son halini almış, bu sefer de emekçilere toplu sözleşmelerde ‘tavan tutar’ dayatması ile aldığımız sözleşme miktarları geriye çekilmek istenmiştir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve  İzmir İlçe Belediyelerinde gündemde olan toplu iş sözleşmesi süreçlerinde, dayatılan tavan tutar adaletsizliğini ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yapmalarını beklediğimiz Belediye yöneticileri, Başkanları da, dayatılan bu tavan tutarı geçmenin yasaya aykırı olacağına dair talihsiz açıklamalar yaparak sınır değere çekmeye çalışıyorlar.

Sendikal tarihte bu süreci bilmeyen Belediye Başkanlarını, daha önce çıkarılan zimmetlerle ilgili verilen mücadeleleri ve Sayıştay kararlarını iyice incelemeye davet ediyoruz! 

2022 yılında Sosyal Denge tazminatlarının sınır değerde tutulma isteği ve  aksi halde memura zimmet çıkacağına dair yaratılan korku iklimine rağmen Tüm Yerel-Sen Sendikası olarak TBMM'de verdiğimiz mücadeleler sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 06/12/2022 tarih ve 5197285 sayılı yazısı ile affedildiğini ve bunun emsal teşkil ettiğini hatırlatmak isteriz.

Bugün bu tutarları geri çekmek üzere bize değil, hükümetin bu adaletsiz tavrına muhalefet etmenizi öneriyoruz.

Bizler; Tüm Yerel-Sen Sendikası olarak, buradan İzmir Büyükşehir ve tüm ilçe belediye yönetimlerine sesleniyoruz. Talebimiz, alın teri dökerek yarınlara taşıdığımız kurumlarımızı ekonomik anlamda sıkıntıya sokmak değil, hakkımız olanı almaktır. 

Yönetim, tasarruf tedbirlerine önce kendinden başlar, en son emekçilere dokunur. Bu süreçte yanlış ekonomi politikasının acısını emekçilerden çıkarmayın! 

Günümüzde adaleti sorgulanacak hale getiren sistem kurucularına muhalefet olurken , emekçiyi zor durumda bırakarak bu adaletsizliğin bir parçası olup gaflete düşmeyin!

Bilmenizi istiyoruz ki ; Biz emekçiler olarak bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz!

Tüm Yerel-Sen olarak her daim Medya, sosyal ağlar, sahalardaki eylemlerimizle ve her türlü platformda emekçinin hakları için mücadele ettik ve edeceğiz. 

Gücün birlikten geldiği bilinciyle daha önce defalarca belirttiğimiz üzere yetkili sendikanın yazılı davetleri ile tüm eylem planlarında birlik olmaya, mücadeleyi büyütmeye gönüllüyüz.

Bu doğrultuda Yetkili Sendikaya sesleniyoruz…  Yakından takip ettiğimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi ile tıkanan toplu sözleşme sürecinde emekçi lehine bir karara imza atamayacaksanız, gelin sahada birleşelim. 
İzmir il genelinde en çok üyeye sahip sendika olarak diyoruz ki ; Büyükşehir Belediyesi dâhil tüm ilçe belediye emekçileriyle Türkiye sendikal tarihine örnek teşkil edecek şekilde eylemlilik kararı alalım.

Unutmayın! Tüm Yerel Sen sendikasının yetkili olduğu dönemde yemek hakkımızı vermeyeceğiz demelerine rağmen, ulaşım kartlarımızı alamazsınız demelerine rağmen birleşe birleşe aldık.

Bugünde Tüm Yerel-Sen sendikası olarak emekçinin yanında sürece müdahiliz ve emek mücadelesinin merkezinde olacağız!”

 
Mermer yüklü TIR, seyir halindeyken küle döndü
 
Bayram öncesi marketlerde fiyat ve etiket denetimi
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Güven 11 Haziran 2024 Salı 11:15

Cemili karşıyakadan biliyorum tam bir işçi düşmanı mobing baski bütün birokratlari ayni

Yorumu oyla      0      2  
MERT 11 Haziran 2024 Salı 00:11

SDS Yİ KALDIR BAŞKAN MİLLET BİR AY GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYO YİNEDE BUNLARIN SDS İ KADAR PARA ALAMIYOR.SDS HARAMDIR YEMEYİN O PARADA YETİM HAKKI VAR..

Yorumu oyla      7      2  
yazık 10 Haziran 2024 Pazartesi 22:08

bakkalı yönetemiyene market verdiler

Yorumu oyla      1      2  
altay 10 Haziran 2024 Pazartesi 22:08

işçi düşmanı tugay

Yorumu oyla      1      4  
Merve 10 Haziran 2024 Pazartesi 21:48

Ne parasi yeter artık STK fazla bu kosullarda ekonomik zorlukta aldığınız paralar çok başkan haklı nasıl versin simariklik yaptıklarınız başkan hakli

Yorumu oyla      2      5  
Gelseydiniz 10 Haziran 2024 Pazartesi 19:28

Yerel sen''in üyesi olduğum dönemde kendilerini tanıdım. Yerel Sen şube olarak bütünlüğünü koruyamamış bir sendika. Yılda bir dağılıp toparlanıyor. Nasıl güven sağlayabilir ki? Kaldı ki madem birlikte hareket etmek istiyorlardı da neden gelmediler İzmir Sanat''a? Boş laf

Yorumu oyla      5      1  
born 10 Haziran 2024 Pazartesi 18:55

Tribünlere oynamayı bırakın. Kocaoğlu zamanında ne yapabildiniz? Çadır kurup çorba dağıtmak haricinde. Boş laf hep.

Yorumu oyla      5      3  
Ekonomist 10 Haziran 2024 Pazartesi 17:03

Tutturmuşlar bir emekçi hakkı diye! Ne emekçisi be hepiniz beleşçisiniz salla başı al maaşı takılıyorsunuz. Cemil Tugay korkma, kararlı ol. Yan gelip yatanlara verdiğin her bir kuruş garibanın vergisinden geliyor bunu unutma!

Yorumu oyla      4      5  
azimet 10 Haziran 2024 Pazartesi 16:45

cemil tugay beceremeyecek bu işi belli oldu. demiştik size. hahahaha

Yorumu oyla      0      0  
Gelin 10 Haziran 2024 Pazartesi 16:08

Son iki ayda üçbinkişi alındıysa neden hepsini çıkarmıyorsun o halde, gücün garibanlara mı yetiyor, belediye başkanlarının gelinlerini de çıkar o zaman.

Yorumu oyla      13      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucalı Irmak'tan gururlandıran başarı
Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yüzücülerinden 14 yaşındaki millî ...
Başkan Anıl Yetişkin'den Çerçioğlu'na ziyaret
Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin ile Cumhuriyet Halk Partisi Efeler ...
Bornovalı çocukların satranç heyecanı
Bornova Belediyesi’nin satranç kurslarından yararlanan çocuklar, turnuva ...
 
Konak Belediyesi'nden bayram dayanışması
Konak Belediyesi, Kurban Bayramı’nda hayırseverlerin kurban bağışlarını ...
Başkan Günay sahil temizliği yaptı: Ranta değil, halka hizmet
Güzelbahçe Belediyesi, tüm Güzelbahçe sahili boyunca tüm personel ve halkla ...
Bayındır'da Kiraz Festivali coşkusu
Bayındır Balcılar Kiraz Festivali bu sene 12. kez kutlandı.
 
CHP Lideri Özel’den Başkan Önal’a övgü
Bayraklı Kulalılar Derneği’nin bu yıl 12’nci kez düzenlediği geleneksel ...
Konak, Halk Oyunları Şenliği ile renklendi!
Konak Belediyesi’nin bir gelenek haline gelen Halk Oyunları Şenliği, bu ...
Karşıyaka, bayrama hazır!
Karşıyaka Belediyesi, Kurban Bayramı’nın huzur ve güven içinde geçmesi ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva