HABERLER>EGE
6 Temmuz 2023 Perşembe - 09:34

Satış yetkisi ortalığı karıştırdı… Nazilli Meclisi’nde çifte çatlak!

Nazilli Belediye Başkanı AK Partili Kürşat Engin Özcan'ın belediye ait 17 katlı binanın 14 katını vergi ve prim borcu nedeniyle devlete devrederken, şimdi de 7 dükkanın satış yetkisini aldı. AK Partili Bülent Sayar'ın ret oyu vermesi, MHP'li 5 üyenin çekimser kalmasıyla Cumhur İttifakı'nda, CHP ve İYİ Parti’de çekimserler nedeniyle çatlak oluştu.

Satış yetkisi ortalığı karıştırdı… Nazilli Meclisi’nde çifte çatlak!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Nazilli Belediye Meclisi'nden, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'a, mülkiyeti belediyeye ait 7 dükkanın satış yetkisi verilmesi, Cumhur İttifakı'nda çatlak yarattı. Millet İttifakı'nın adayı olarak 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı olan Kürşat Engin Özcan, 2022 Kasım'ında AK Parti'ye geçmişti. 9 Mart'ta yapılan Belediye Meclisi oturumunda,  belediyeye ait 17 katlı binanın 14 katını, belediyenin SGK ve vergi borçları nedeniyle devlete devredilmesinin yetkisini oy çokluğuyla alan Başkan Özcan, bu kez İnci Yaşam projesinde yer alan 7 dükkanın satışı için yetki istedi.

Meclis, aralarında AK Partili Bülent Sayar, ret oyu kullanırken, MHP'li 5 üye çekimser kaldı. CHP’de de 4 üye çekimser oy kullanınca İYİ Partili 4 üye ve AK Partililerin oylarıyla, Başkan Kürşat'ın talep ettiği 7 dükkanın satış yetkisi Meclis'ten geçti.

YILDIRIMKARAMAN, SOSYAL MEDYA HESABINDAN ÖZÜR DİLEDİ
Göreve geldiğinde 101 milyon lira borçla belediyeyi devraldığını belediye binasına astığı afişle Nazilli halkına duyuran Başkan Kürşat Engin Özcan, taş üstüne taş koymadığı halde belediyenin borcunu 500 milyona çıkardı. İktidarın nimetlerinden faydalanıp borçlardan kurtulmayı amaçlayan Başkan Özcan, 9 Mart'taki Belediye Meclisi'nden geçen kararla, 14 katı devlete devretmişti. Şimdi de 7 dükkanın satışı için meclisten oy çokluğuyla yetki alan Özcan, eleştiri oklarının hedefi oldu. Nazilli Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Meclis Üyesi Ulvi Yıldırımkaraman, dükkan satışlarının yetkisinin verildiği oturumu terk ederek tepkisini gösterirken, sosyal medya hesabından da Nazilli halkından özür diledi. Yıldırımkaraman, paylaşımında, "Özür diliyorum Nazilli. 2019 yerel seçimlerinde, Nazilli'nin mallarını satmayacağız ve sattırmayacağız sözünü bugün yerine getiremedim. Hayır oyu vermeme rağmen Meclis'ten 7 gayrimenkul satış yetkisi geçmiştir. Halkımıza verdiğimiz sözü tutamadık. Bize oy veren 45.050 vatandaşım, hakkınızı helal edin" ifadelerini kullandı.

CUMHUR İTTİFAKI DA MİLLET İTTİFAKI DA DAĞILDI
Nazilli Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı oturumunda görüşülen 7 gayrimenkulun satışıyla ilgili AK Partili Bülent Sayar, ret oyu kullandı, dükkanların satılmasına gönlünün razı olmadığını söyledi. Cumhur İttifakı ortağı MHP'li Hasan Eren, Mustafa Akkaya, İrem Gürsoy, Erkin Özbek ve Mehmet Demirel çekimser kaldı. CHP'li üyeler Ulvi Yıldırımkaraman ve Mert Öreroğlu, ret oyu verirken, Erol Angın, Hakkı Siber, Cihan Doğan ve Fatih Pehlivan'ın kararsız kalması dikkat çekti. İYİ Partili Mustafa Tınaz, Mehmet Bingül, Tuncay Ayas, kabul oyu kullandı. İYİ Parti'den ayrıldığı halde Bülent Burmaoğlu da kabul oyu kullandı. Aynı partiden Kadir Mutlu ile Gönül Öztürk herhangi bir görüş belirtmedi. Böylece Millet İttifakı’nda da çatlak oluştu. Sonuçta satış yetkisi, oy çokluğuyla Meclis'ten geçti.

NAZİLLİ BELEDİYESPOR VE MEZBAHA DA SATILACAK, İDDİASI
CHP'li Ulvi Yıldırımkaraman, 15 yıl MHP'den Belediye Başkanlığı yapan Haluk Alıcık'ın görevi devrederken 101 milyon lira borç bıraktığını ancak gözle görülür eserler bıraktığını inkar edemeyeceklerini belirterek, "Kürşat Bey, taş üstüne taş koymadı, borç 500 milyon liraya ulaştı.  7 dükkanın satışından 70 milyon lira gelir bekleniyor. Oysa bu dükkanlardan gelecek kira geliriyle bankalara ödenen faizin önemli bir kısmı karşılanırdı. Tüm çabalarımıza rağmen Meclis satış yetkisi verdi. Nazilli halkından bir kez daha özür diliyorum" dedi. Belediyenin bankalara her ay 1,5 milyon lira faiz ödediğini hatırlatan Yıldırımkaraman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"17 katlı binanın 14 katının devlete devri de oy çokluğuyla geçmişti. Millet İttifakı olarak ret oyu vermiştik. Dükkan satışı konusunda Millet İttifakı olarak ortak hareket edilemedi. Buna çok üzüldüm. Şimdi sırada satılacak bir Nazilli Belediyespor var. 5-6 grupla pazarlık halinde Başkan Kürşat Engin Özcan. Ardından Nazilli Mezbahası da satılacak."

MİLLET İTTİFAKI’NIN 16 MECLİS ÜYESİ BULUNUYOR
Nazilli Belediye Meclisi aritmetiği, 2019 seçimlerinde 19 sandalye Millet İttifakı'ndaydı. Başkan Kürşat Engin Özcan ve iki İYİ Parti'linin AK Parti'ye geçmesiyle son tabloya göre, Millet İttifakı'nın 16 Meclis üyesine karşın Cumhur İttifakı'nın 15 üyesi bulunuyor. İYİ Partili iki üyenin, partiden istifa etmedikleri halde, AK Parti'ye geçen Başkan Kürşat Engin Özcan'ın tüm kararlarına destek verdiği biliniyor.

 
Bakan duyurdu: FETÖ'ye 513 operasyon yapıldı
 
Kazada yaralanmıştı... Hayata tutunamadı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pehlivanları taşıyordu kaza yaptı: 9 yaralı!
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde, Kırkpınar Güreşleri'ne giden sporcuları ...
Aydın'da otomobiller çarpıştı: 7 kişi yaralandı
Aydın-İzmir Otoyolu'nda emniyet şeridinde patlayan lastiği değiştirmek ...
TIR'ın dorsesinden damacanalar düştü... Küçük çocuk yaralandı!
Aydın'ın Nazilli ilçesinde seyir halindeki tırın dorsesinden düşen su ...
 
Karbonmonoksit gazı, 2 market çalışanını hastanelik etti
Kütahya'da bir markette jeneratörden sızan karbonmonoksit gazından etkilenen ...
Yunan itti... Sahil Güvenlik kurtardı
Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk kara ...
'Lady Moura'ya' 16 milyon liralık yakıt
Muğla'nın Bodrum ilçesine demirli, Meksikalı iş insanı Ricardo Salinas ...
 
Kütahya'da zehir tacirleri tutuklandı
Kütahya'da, uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı.
FETÖ/PDY üyesi tutuklandı!
Afyonkarahisar'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na ...
Aizanoi Antik Kenti'nde kazılar başladı
Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'nde, yeni sezon ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva