HABERLER>POLİTİKA
7 Şubat 2012 Salı - 13:17

Poligon seçimine disiplin yolu!

Karabağlar Poligon Mahallesi’nde yapılan ve olaylı geçen seçimlere disiplin yolu gözüktü. 3 oy farkla kaybeden liste, sandık sonuçlarıyla oynandığını öne sürdü. Kazanan liste ise kavga çıkartanlara “disiplin cezası” istedi.

Poligon seçimine disiplin yolu!

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- CHP Karabağlar İlçe Örgütü’nde, Poligon Mahallesi seçimleri hafta sonu yapılmış ve olaylı geçmişti. Konak eski İlçe Yöneticisi Cem Aksan’ın ağabeyi Doğan Cüneyt Aksan ile Karabağlar İlçe Kadın Kolları eski Başkanı Mahinur Yener’in kızı Berna Yener’in birbirine girdiği seçimler sonucunda olay yerine polis çağrılmış, seçim sandığı da güvenli bir yere götürülmüştü. Olaylı seçim sonucunda, ilçe yönetimine yakın liste 3 oy farkla seçimi kazandı ancak tartışmalar bitmedi. Karabağlar İlçe Kadın Kolları eski Başkanı Mahinur Yener ve ekibi, seçim yerinden sandığın uzaklaştırıldığını ve bu sırada zarf ve seçim sonuçlarıyla oynandığını iddia ederek itiraz dilekçesi verdi. Kazanan ekip ise seçim sırasında saldırıya uğradıkları gerekçesi ile disiplin istemli şikâyette bulundu. İlçe yönetimi, ilk yönetim kurulu toplantısında konuyu masaya yatıracak ve seçim ile ilgili nihai kararını açıklayacak.
 
AĞIRBAŞ: “BİZ YUNANMIYIZ”
Yaşanan kavganın, sorunsuz ilerleyen seçim sürecine darbe vurduğunu belirten CHP Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş “Her iki taraftan da şikâyet var. Bir taraf seçimlerin sonuçlarına itiraz ediyor, diğer taraf da yaşanan kavga olayının disipline gönderilmesini istiyor. Yönetim kurulu toplantısında konuyu değerlendireceğiz. Bize gelen sonuç dosyasında her şey normal. Sonuca yönelik bir tereddüt yok ancak kaybeden listenin seçim propagandasını hoş bulmadım. Kendilerine Çağdaş- Halkçı- Katılımcı diyerek oy toplayanları yadırgadım. Biz Yunanistan ekibi miyiz! Böyle bir yaklaşım yanlıştır. Kavga ile ilgili olarak da disiplin işlemi başlatacağız” dedi.
 
YENER: “HAK YERİNİ BULACAKTIR”
Poligon Mahallesi seçimlerinde ilçe yönetimine karşı liste çıkartan eski İle Kadın Kolları Başkanı Mahinur Yener ise ilçe yönetiminin tavrını eleştirdi. Yener “Bizler gerçekten partimizin başarısını istiyoruz. ‘Onlar Halkçıysa biz neyiz’ diye soranlar; kendileri olağanüstü kurultaylar için imza toplarken bizi ne olarak görüyorlardı acaba? Gençlik Kolları başkanı dövülürken, başka partiden miydi?Geçen delege seçimlerinde sandıkları kaçırırken bizi aynı partiden görmüyorlar mıydı? Disipline de verseler hak yerini bulacaktır” dedi.
 
POLİGON’DA NELER OLDU?
Karabağlar Poligon Mahallesi’nde yapılan seçimlerde kavga çıkmış, Konak eski İlçe Yöneticisi Cem Aksan’ın ağabeyi Doğan Cüneyt Aksan ile Karabağlar İlçe Kadın Kolları eski Başkanı Mahinur Yener’in kızı Berna Yener birbirine girmişti. Yener’in kızı Aksan’a tokat vurunca gözlüğün demiri burnunu yarmıştı.. Olay yerine polis çağrılırken tarafların araya girmesiyle son bulan olay daha sonra karakola taşınmıştı. Kavganın, Yener’in “Ben, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesini yapıyorum” sözleri üzerine çıktığı öğrenilmişti. Aksan ekibinin çok az farkla kazandığı seçimlerde İl eski Yönetim Kurulu Üyesi Güler Alkan, Arda Aksan gibi isimler delege oldu. Kazanan listede yer alan Mahinur Yener ve Fırat Şenol gibi isimler delege olmayı başaramadı.
 
BİR İTİRAZ DA ERZENE MAHALLESİ’NDE!
Pazar günü yapılan Erzene Mahallesi için de üç itiraz geldi. Aziz Kocaoğlu tarafından desteklenen ve İlçe Başkanı Enver Dündar’ın da bulunduğu liste, rakip listeyi 1 oy farkla geçmiş ve stratejik öneme sahip seçimleri kazanmıştı. Erzene Mahallesi üyelerinden Kamil İnal, seçim sonuçları ile ilgili olarak ilçe yönetimine itirazda bulundu. İnal “Kongre delegesi olarak yazılan Berkant Sazak, ilçe yöneticilerinin iş vaadiyle karşı listeye geçti ve Işıkkent Mahallesi hazirun listesinde bulunan 2 kişi, Erzene Mahallesi’nde de listeye yazıldı. İlçe tarafından telefonla aranıp oy vermeye çağrıldı” dedi. Prof. Dr. Kayhan Kantarlı ise seçim yerinin son anda değiştirildiğini ve partililere haber verilmediği için iptal kararı alınmasını istedi. Kantarlı da avukatı aracılığı ile hem ilçeye hem de ile itiraz da bulundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GÖZLEM 7 Şubat 2012 Salı 18:23

Erzene mahallesinin 1000 e yakın üyesi arasından kim o iki kişiyi tanıyormuş.Oy kullanmaya KİM getirmiş yada haber vermiş acaba?

Yorumu oyla      14      6  
CHP'Lİ kadınlar 7 Şubat 2012 Salı 16:23

Helal olsun Mahinur Hanıma,Kadınların Savunmacısı,sonunda kazandığının kabul edileceğine inanıyorum. O Karabağlarda biz kadınların sesidir.Bu sesi kimse susturamıyacak.Onu biz kadın kolları çok seviyoruz,bu olaydan sonra daha çok sevdik.Bu ilçe temize çıkarsa bunda büyük pay kadınların olacaktır.İlçe başkanı da 'da bir kadının kazanmasını saklamakla kalıbından utanmalıdır.Çünkü Mahinur Hanımdan korkuyorlar,koltukları sallantıda.

Yorumu oyla      17      8  
Karabağlı Kadınlar 7 Şubat 2012 Salı 16:15

Birol önce kadın kollarının demokratik seçimle kazanarak yönetime girmeye hak kazanan Kadınşah Bursa'yı engellediğinde,Kadınşah hanım Yunan mıydı?Seçim sonucu karar defterine yazılı olduğu halde engelledi.Tek kusuru kendi gibi fırıldak olmayan gerçek CHP'li olması değilmiydi?

Yorumu oyla      17      8  
menekşe 7 Şubat 2012 Salı 16:08

Seçim sonucu seçim yerinde sayıldı. mavi listenin kazandığını herkes gördü.Seçim bitti,sayım bitti,kazanan ilan edildi. İlçe ve il yöneticisi mavi listeyi kazandı ilan ettiğini herkes duydu. Ama ilçe yöneticisi tutanağı kaçırarak kazanan tarafı değiştirdi. Kazananın mavi liste olduğuna hepimiz şahidiz. İlçe seçim sonucuna fesatlık karıştırmıştır,her zamanki gibi dürüst olmamışlardır. Karabağlar ilçe yönetiminden de fesatlık tan başka ne beklenirdiki?Tutanağı kaçıran Mehmet Çakar'a yakışıyor mu?

Yorumu oyla      19      8  
Gerçek CHP'li 7 Şubat 2012 Salı 14:48

İl Başkanı'na sesleniyorum. Disipline gönderecekseniz önce seçimlere şaibe karıştıran İlçe Yöneticisi Mehmet Çakar'ı gönderin disipline. Biz Yunan mıyız diyen Birol Ağırbaş'a da bir çift sözüm var. Siz nesiniz bilmiyorum ama biz GERÇEK CHP'LİYİZ ve iki delegelik uğruna partililerimizin hakkını gasp etmeyiz, gasp edene de göz yummayız. Sen de CHP'liysen bunu yaparsın. Aksi halde sokağa çıkacak yüzün kalmaz.

Yorumu oyla      22      8  
Vatandaş 7 Şubat 2012 Salı 14:07

Siz ancak bu işlerle uğraşın durun. Yahu ülke gündemi fokur fokur kaynarken CHP iç kavgalarla gününü geçiriyor. Utanıyorum böyle bir partinin yandaşı olmaktan be. Hani hep sorarız ya bu ülkede AKP nasıl kazanıyor diye; işte CHP içindeki bitmek tükenmek bilmeyen üç kuruş hesaplar yüzünden bıkanlar tepki olarak AKP ye oy veriyorlar ve sayenizde kazanıyorlar.

Yorumu oyla      17      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Yüzde 50 oy bölünelim diye mi verildi?
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, Gençliğe Hitabe ...
Erdoğan: O yazarla İsrail'e gidip piknik yap
CHP'li Kılıçdaroğlu'nun ABD'li yazar Auster'ı davet etmesiyle ilgili konuşan ...
Başkan Sındır: Böyle giderse Bornova'yı kaybederiz!
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, hiçbir listeyle ilgisinin ...
 
Akay teşkilata “ev ödevi” verdi
30 ilçe iki belde kongresini tamamlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer ...
CHP'den Hükümet’e Suriye teklifi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu Hükümet’e Suriye ilgili bir çağrıda bulundu.
CHP'li Tekin: İlker Başbuğ idam edilmeli
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'den çarpıcı açıklamalar...
 
CHP'den hükümete 'dinci devlet' suçlaması
Başbakan Erdoğan'ın 'dindar bir nesil' ile Hüseyin Çelik'in 'gençliğe ...
CHP Bayraklı'daki iptal tartışmaları alevlendirdi
Bayraklı’da hiçbir sorun yokken iptal edilen Tepekule Mahallesi’ndeki ...
Tekelioğlu: Avrupa teröre müsamaha göstermemelidir
Tekelioğlu: “Biz isteyerek yaptıklarına inanmıyor olsak da, Avrupalı dostlarımız, ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva