HABERLER>EKONOMİ
5 Eylül 2023 Salı - 15:06

Kordon İş Adamları’ndan ‘İstanbul kararı’na destek: İzmir’e alkol yasağı gelmeli!

Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı Kordon’da artan asayiş olayları için , “İstanbul’da olduğu gibi İzmir’de de alkol yasağı uygulanmalı. Kordon çim bara döndü. Yeşili gören alkol alıyor” ifadelerini kullandı.

Kordon İş Adamları’ndan ‘İstanbul kararı’na destek: İzmir’e alkol yasağı gelmeli!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmirlilerin uğrak mekânlarından Alsancak-Kordon’da artan asayiş olayları gündemde olmaya devam ediyor. Özellikle yaz akşamları vatandaşların akın ettiği Kordon’da hemen hemen her gece bir olay yaşanıyor.

Ayrıca Kordon’da oturan ev sahipleri ve işletmesi olan esnaflar oluşan gürültüden ve yaşanan güvenlik sorunları dolayısıyla şikâyetçi…

Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un Kordon’da çimlere oturulmasının engellenmesi için yaptığı çalı tipi bitki önerisini hatırlattı. Şanlı, çalı tipi bitki türü önleminden ziyade, yakın zamanda İstanbul’da alınan kamuya açık alanda alkol yasağı uygulamasının İzmir’de de hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

‘AVRUPA’DA DA MI AK PARTİ VAR?’
Başkan Şanlı, Avrupa ülkelerinde de kamusal alanda alkol yasağının olduğunu belirterek “dünyanın hiçbir yerinde kamusal alanda alkol alınmaz. İstanbul Valisi’ni, belediye başkanını ve halkını tebrik ediyorum. Umarım en yakın zamanda İzmir Valimiz de bu kararı alır. Ülkemizde, barolar tam tersine ‘neden yasak uygulanıyor’ diye suç duyurusunda bulunuyor. Bizde yeşil alan görüldü mü akla hemen alkol geliyor. Buna bir de yaşam tarzına müdahale ediliyor diyorlar. ‘AKP zihniyeti’ diye yorumlar yapıyorlar. Avrupa’da, Yunanistan’da da mı AK Parti var? Davul zurnalarla açık alana geliyorlar. Bunlar düğünde yapılır. Şanzelize’de sünnet düğünü yapmamıza müsaade ederler mi?” şeklinde konuştu.

ORTAK AKILLA ÇÖZMEMİZ GEREKİYOR
Şanlı açıklamaların devamında şöyle konuştu:

“Parklar, çim alanlar, çocukların oynaması içindir alkol almak için değildir. Bu durum yaşam tarzına müdahale değildir. Dünyanın bir ülkesinde böyle bir örnek gösterin, İzmirlilerden özür dileyeceğim. Özgürlükler ülkesi olarak bilinen Hollanda’da bile restoran ve kafelerde alkol kullanılabilir. Bu işi ortak akılla hep birlikte çözmeliyiz.  Kordon’un açık hava müzesine dönüşmesi, turistler için ilgi çekici olması gerekir. Minyatür heykeller gelmeli. Abdül Batur Başkanımızın da hassasiyeti için teşekkür ederim. Kordon artık güzel şeylerle anılsın”

 
Kamyona ok saplandı... 4'ü çocuk 7 yaralı!
 
Germencikli muhtarlardan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
YORUMLAR
Toplam 51 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Kemal Yardımoğlu 7 Eylül 2023 Perşembe 12:33

Bir an önce bu yasak getirilmeli, biz de gençliğimizde içerdik ancak herkese saygılı davranır büyüklerimizden çekinirdik.Şimdi bir başıboşluk gidiyor, sanki İzmir büyük meyhane.Saygılar.

Yorumu oyla      2      3  
Oğuzhan 7 Eylül 2023 Perşembe 11:00

Alkol kullanmayan birisi olarak diyebilirim ki ülkedeki alkollü içki fiyatlarını o kadar arttırdınız ki ortalama geliri olan vatandaşların gidip bir mekanda güzelce içkisini içip yemeğini yeme şansı kalmadı. Bu yüzden tekel bayilerinde bile fahiş fiyata satılan içkilerini alıp buralarda içiyorlar. İşinize geldiği zaman Avrupa ülkelerini örnek göstermeyi de bırakın.

Yorumu oyla      3      3  
Fatma karafes 7 Eylül 2023 Perşembe 09:10

Sadece kordon degil mahallemizin parklara korkuyoz gecelim her agcin altinda alkol sofrasi cocuklarimiza koru kotu ornek cocuklarimizla parka korkuyla gidiyoruz ''ve oturuyoruz kim alkol kullanmak istiyorsa cenabi allahin gormedgi yere gitsinler icmeye ne gunduz rahat var nede aksamlari ickicilerden korkacak hale geldik oyle bir kanun koyunki herkese ders olsun Allah yardimciniz olsun yolunuza devam selamlar

Yorumu oyla      2      4  
Sadık Başyiğit 6 Eylül 2023 Çarşamba 17:46

Yasakcıliktan ziyade bu toplum niye bu hâle geldi diye kafa yorsa beyefendi iyi olur puan toplamak istiyor

Yorumu oyla      6      3  
Rumuz 6 Eylül 2023 Çarşamba 12:26

Karsi yaka da kordonda deniz tarifi diyelim kamusal alanları halkın yoğun olduğu bir yer böyle kalabalık görmedim adım atsan milet İSKİ içiyor aileler çocuklarına gezmez bir hal almış derhal yasaklaması gerekiyor karar alınırsa isabetli bir karar olur tesekurler

Yorumu oyla      2      7  
Fecisi 6 Eylül 2023 Çarşamba 11:45

2002 yılı idi sahilde arkadaşımla bira içelim diye ourduk. On dakika geçmedi polis geldi yasağı bildirdiler kalktık oradan. Aradan yıllar geçti bir gece ailemle gezmeye gitmek istedim. (Sarhoşlardan, aleni bir şekilde sevişenlerden, etrafa salça olanlardan... ) korkup geri döndük. Belli bir saatten sonra tam bur izbelik. Çocukları oynasın diye bırakamıyoruz. Sevişenlerden dolayı oturamıyoruz, haplananlardan dolayı korkuyoruz. Bunun adı özgürlük. Yasaklansın. Herkesin!!! Başta çocuklarımızın yaşam alanı olsun İzmir.

Yorumu oyla      2      8  
6 Eylül 2023 Çarşamba 11:27

Kordon'daki çimlerde çocuklar oynasın, hemen dibindeki mekanlarda da büyükler alkol alsın. 5 metre uzakta içince sorun olmuyor mu? Yurt dışı örnekleri veriliyor. Yurt dışında trenlerde, uçaklarda alkollu içecek yok mu? Var. Eskiden bizde de vardı.

Yorumu oyla      6      3  
Kanuni 6 Eylül 2023 Çarşamba 10:59

İçki yasağı yerine Yanan orman alanlarına sahip çıksan daha daha iyi olmazmı olmaz orda cukka dolacak daha zengin olacaksınız

Yorumu oyla      6      4  
Ülkü Özdemir 6 Eylül 2023 Çarşamba 10:35

O halde sizin mekanınızda da içki yasak olsun. Ama burada amacınız, çimlerde içilmesin mekanlarinizda içilsin para kazanın. İnsanların parası yok, arada denize karşı içki içmek niye yasak ki,

Yorumu oyla      7      4  
Mehmet 6 Eylül 2023 Çarşamba 10:13

Bir izmirli olarak aynen katılıyorum.ızmirimizi bu kamu alanlarındaki alkol vb.madde kirliliğinden kurtaralım aklıselim insanlar olarak

Yorumu oyla      3      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den olumsuz görüş... Menderes Havzası’nda jeotermal aranacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin olumsuz görüş verdiği MTA’nın Küçük Menderes ...
Bir sektör kilit vuruyor… Kırtasiyelerde ikinci el eşya rafları!
İZTO Meclis Üyesi ve 38.Kitap, Kırtasiye, Büro Makineleri ve Oyuncak Grubu ...
BDDK'dan yeni 'kredi' kararı
BDDK kararına göre, döviz pozisyonundan dolayı kredi alamayan şirketler, ...
 
KOBİ'ler için kredi garanti limiti artırıldı
KOBİ'lerin kredi garanti sisteminden kullanabileceği kredi garanti limiti ...
'Enflasyonla mücadelede kesinlikle kararlıyız'
Ağustos ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı ...
Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayı enflasyon verilerini açıkladı. ...
 
ENAG'a göre enflasyon yüzde 130'a dayandı!
Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), ağustos ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı.
Aybaş duyurdu... Sigaraya 5 lira zam geldi
Philip Morris grubunda bulunan tütün 5 lira zamlandı.
Ağustosta ihracat arttı ithalat düştü
Ağustos'ta ihracat yüzde 1.6 artarak 21 milyar 619 milyon dolar, ithalat ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sodom ve Gomore günleri
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Türkiye'de hayvansal ürünlerde fiyatlar neden yüksek?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'İzmir Marşı'nın şahane hikayesi!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Öğrencilerin kötü kaderi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İngiltere'de ırkçı saldırılar ve Solingen
Kemal ARI
Kemal ARI
Halide Onbaşı’nın günlüğü…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük bir ressamın, yazarın ve tiyatrocunun ardından
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tüzük değişirse CHP değişir mi?
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir Portre: İlyas Seçkin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva