HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Nisan 2011 Pazar - 14:43

Kocaoğlu'ndan EXPO teşekkürü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başbakan’ın açıkladığı seçim beyannamesinde yer alan İzmir projelerini değerlendirdi.

Kocaoğlu ndan EXPO teşekkürü

İZMİR - İzmir’in EXPO 2020 adaylığı için Başbakan Erdoğan’a teşekkür eden Başkan Aziz Kocaoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin seçim beyannamesinde yer alan pek çok İzmir projesinin ise zaten İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmekte olduğunu söyledi.
 
Başkan Kocaoğlu, “EXPO biliyorsunuz, İzmir’in 2015 hedefiydi. Sonra yarışı az bir oyla kaybettikten sonra 2020’yi hedefe koyduk. Bu konuda müteakip defalar Sayın Başbakan’dan talepte bulunduk. Lütfetmişler ve seçim bildirgelerinin İzmir bölümüne EXPO 2020 hedefini de koymuşlar. Teşekkür ediyoruz. Umuyoruz kısa zamanda bu konuyla ilgili gerekli yasal düzenlemeler de yapılır. Burada özellikle İnciraltı’nın, yani EXPO alanının planlaması çok önemli. Bu konuda yetki Turizm Bakanlığı’nda. Biz de olanca gücümüzle destek veriyoruz” diye konuştu. 
 
Uzun süre önce gündeme getirip Ulaştırma Bakanı ile paylaştığı Bostanlı-Üçkuyular arasında tüp geçit önerisinin AKP seçim beyannamesinde yer almasını son derece önemli bulduğunu söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Limanın büyütülmesi ve kapasitesinin artırılması konusunun beyannameye girmesi de sevindirici. Bütün bunların yanında, bizim üzerinde çalıştığımız pek çok iş var ki, bunlar da aynı beyannamede yer almış. Görünce mutlu olduk” dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle devam etti:
“Fuar ve kongre merkezi projemizi Sayın Başbakan’ın seçim bildirgesinde görmek, bizi çok sevindirdi. Zaten biz fuar projesini bitirdik, yapım ihalesine çıkıyoruz. Kültürpark alanı içindeki hollerimizi de kongre merkezine çeviriyoruz. Bunlar için ciddi bir kaynak ayırıyoruz. Eğer bu projelere destek verecekler yahut çıkıp üstleneceklerse, biz de buraya harcayacağımız yaklaşık 150 milyon liralık kaynağı kentin başka ihtiyaçları için kullanırız. Sayın Başbakan’ın açıkladığı bildirgede yer alan Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi projesine biz 550 milyon TL para harcadık. Şu anda TCDD ile bir protokol yaptık ve hattı zaten Torbalı’ya kadar uzatıyoruz. Bunun için proje ihalesine çıktık. Hattın güneyde Selçuk, kuzeyde de Bergama’ya uzatılması, zaten uzun süredir gündemimizde olan bir konu. Sayın Başbakan’ın seçim beyannamesinde bu konuya da yer vermesi, bizi mutlu etti. Ayrıca kent dönüşümü bölümünde Kadifekale projesi işlenmiş. Sanıyorum burada da bir bilgi eksikliği var. Oradaki 2508 konutu biz zaten Uzundere’ye taşıyoruz. 1518 konutu yıktık. Uzundere’de TOKİ’nin yaptığı ama bizim parasıyla satın aldığımız, yani tamamen bizim finanse ettiğimiz bir proje bu. Bize maliyeti de 150 milyon TL. civarındadır. Bu projeyi biz gerçekleştirdik ve büyük ölçüde bitirdik. Heyelan bölgesini 440 dönümlük bir kent ormanı haline getireceğiz. Eğer kent dönüşümü ile ilgili yeni bir çalışma yapılacaksa, mutlaka birlikte planlayarak, özel sektörle ve TOKİ ile memnuniyetle işbirliği yaparak birlikte çalışabiliriz. Ayrıca biz Karşıyaka’da, önemli kısmını bizim karşılayacağımız bir stat projesi için Sayın Spor Bakanı ile mutabık kalmıştık. Hükümet bu stadı da beyannamesine almış ki, bundan o stada bizim yerimize de destek verecekleri anlamı çıkıyor. Bunlar İzmir için güzel gelişmeler.”

Başkan Kocaoğlu, İzmir’in turizm teşviği konusunda ciddi desteğe ihtiyaç duyduğunu da belirterek sözlerini şöyle tamamladı:
 
“Turizme teşvik konusunda, İnciraltı’nın ve Yarımada’nın planlaması konusunda sıkıntılarımız var. Burada Hükümet’ten destek bekliyoruz. Ayrıca sanayi bölgeleri arasında İzmir aleyhine seyreden teşvik uygulamasının yeniden gözden geçirilmesi talebimiz var.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
umıt aydın 18 Nisan 2011 Pazartesi 09:34

sanırım azız baskan hem menun hemde degıl cunku ak partının secım beyannamesınde ızmır ıçın gosterdığı her proje azız beyın mış eyvallah sayına azız baskan hatay uç yol metorsuda senın projendı ama 10 sene oldu bıtmedı kadıfekale senın projen dı ama o da 1o sen oldu olamdı allaha askına bırakta su ızmıre yatırm gelsın expo da hukumet sana destek vermesydı sen hıç bır sey yapamazdın.hukumet ıstede expoyu ızmıre vermezdı kavgayaı bırak ızmırlı oalrak artık bıktık.bak tcdd olamsydı sımdı ızbandan da mahrum kalcaktık.

Yorumu oyla      13      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir Çocuk Şenliği başladı
Gaziemir Çocuk Şenliği renkli etkinliklerle başladı. Her şeyin çocuklara ...
Bornova yabancı öğrencileri ağırladı
Öğrenci Değişim Programı çerçevesinde Bornova’ya gelen Avrupalı öğrenciler ...
K@OKUL'da eğitim başladı
Konak Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu “K@OKUL” sanal eğitim portalına başvuru yağıyor.
 
Başbakan Bayındır'a geliyor
Bu yıl 14.sü düzenlenen çicek festivalinin açılışını Başbakan Erdoğan ...
Bornova'da sanat dolu coşkulu gece
Bornova Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu düzenlediği konserle izleyicilere keyifli anlar yaşattı.
Aliağa'da engeller kalkıyor
Aliağa Engelliler Derneği’nin yeni yönetimi Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’u ziyaret etti.
 
Durak'tan miniklere yerel yönetim dersi
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak bu kez öğrenciler ile buluştu ve ...
Kocaoğlu'ndan anlamlı çıkış
Başkan Kocaoğlu Büyükşehir Meclis toplantısında İzmir'in turizm teşviği ...
'Metro'dan sürdürülebilir gelişme imzası
İzmir Metro A.Ş, 92 ülkeden 3 bin 400 üyesi bulunan Uluslararası Toplu ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva