HABERLER>POLİTİKA
14 Aralık 2015 Pazartesi - 23:59

Kavalar'dan Yüksel'e sert yanıt: Yakışmıyor, ayıp!

CHP’de haftasonu yapılacak kongre öncesi tansiyon yükseldi. Adaylığı konuşulan iki güçle isim karşı karşıya geldi. Kavalar Yüksel’in ‘‘Pişmesi lazım’’ çıkışına sert yanıt verdi: Söyledikleri yakışmıyor, ayıp’’

Kavalar dan Yüksel e sert yanıt: Yakışmıyor, ayıp!

EGEDESONSÖZ -  CHP İzmir İl Örgütü’nün 20 Aralık Pazar günü gerçekleştireceği il kongresi öncesinde yaşanan hareketli süreç devam ediyor. Mevcut İl Başkanı Bedri Serter ve Ülkümen Rodoplu’nun iddialı aday olduğu yarıştı uzun süredir çalışmalar yapan Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’dan açıklamalar geldi. Kavalar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen belediye başkanları toplantısından eski Milletvekili Alaattin Yüksel’in isminin çıkması üzerine değerlendirmelerde bulundu. Kavalar ayrıca, kendisi hakkında konuşan ve “daha pişmesi lazım” diyen Yüksel’i eleştirdi.
 
Egedesonsöz’e konuşan Kavalar, “Kendisi il başkanlığına aday olduğu geçmiş dönemlerde yola çıkarken biz tecrübeli ilçe başkanıydık. Biz ilçede görev yaparken o pişmemişti. Pişip pişmenin ne olduğunu kendisi iyi bilir. Söyleyeceklerim var ama yüzüne söyleyeceğim.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu açıklamasını yapmış, niyetini belli etmişken çıkıp da ‘öyle demedi, böyle dedi’ demek doğru değil. Başkanın söylediğini yorumlamak kimseye düşmez. Bir de benim ilçemde bazı delegelerin ilçe başkanlığında kalmamı istediğini söylemiş. Bunu nerden biliyor?  Bornova delegasyonu nasıl duracağını bilir. Eğer bir yarış olursa Bornova’ya hakim olurum. Bunu de herkes görür.  Söyledikleri sözler kendisine yakışmıyor. Ayıp” dedi.
 
YÜZ YÜZE KONUŞACAĞIM
Kocaoğlu ile yapılan toplantıda Yüksel’in adaylığına destek veren birçok ilçe belediye başkanının ilçelerinde delegasyon yapısına hakim olmadığını belirten Kavalar, “Bazı belediye başkanları seçimlerinde kaybetti ve delegeler ilçe başkanlarının hakimiyetine geçti. Bazılarının birer tane oyları var. Kimisinin o da yok. Farklı dengeler üzerinden bakıldığında herkesin kesin kararını verdiği fikri ortaya çıkmamalıdır. Ben daha önce de “mutabakat olursa aday olurum” dedim. Hiçbir zaman adaylık açıklayıp kapı kapı dolaşmadım. Bir açıklamam da olmadı. Hasan Karabağ ve Tahir Şahin’in önerisi ile çıktığımız yolda Aziz Kocaoğlu ile birlikte siyaset yaptığımız için ‘destek verir’ değerlendirmesi yapıldı. Başkan da zaten oyunu vereceğini söyledi.  Daha ne söyleyecek. Başkan bana ‘adayım değilsin’ derse canı sağolsun. Ama kendisi ile görüşeceğim. Yüz yüze konuşacağım. Ve hem yapılan açıklamaları hem de niyetini tam olarak yansıtmasını isteyeceğim. Kendisi benim abimdir. Büyükşehir belediye başkanı olarak da ondan önce de abimdi” diye konuştu.
 
ÇEKİLMEK YOK
Kavalar, süreç içinde gelinen noktayı da değerlendirdi. Başkan Kocaoğlu’nun fikirlerinin kendisi için önemli olduğunu ifade eden Kavalar, “Ben çıkıp ‘adayım’ demediğim için sorun yok. Ama bir teveccüh, talep ve partililerin yoğun desteğini gördüm. İlçe başkanları bana ‘süreçte ağabeylik yap’ dediler. Ben de genel eğilimin durumuna bakarak tam katılımlı bir süreç olsun istedim. Ama bu süreçten çekilmem söz konusu değildir. Öncelikli olarak il delegasyonu ile bir araya geleceğim. Onların fikirlerini alacağım” ifadelerini kullandı. 

 
Flaş! İzmir Eski Milletvekili İşbilen tutuklandı
 
Kılıçdaroğlu'ndan ilk 4 madde ve başkanlık çıkışı!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Konakli 16 Aralık 2015 Çarşamba 13:48

Ozaman çıkıp azizim gucuyle ilçe Bşk olmucaktin direk il Bşk adayı olucaktın

Yorumu oyla      12      5  
Ufuk 15 Aralık 2015 Salı 20:37

Bu süreçte en önemli olan birleştirici kişiliği ile Kavalar dır Yuksel in on seçime girme cesareti yok ne il başkanlığı otursun evin de yeter artık

Yorumu oyla      11      5  
15 Aralık 2015 Salı 18:21

Bence Kavalar ilçe başkanlığına devam etmeli

Yorumu oyla      13      6  
karakalpaklı 15 Aralık 2015 Salı 15:52

Sayın Başkan Nevzat kavalar ilçe kongresinde seni desteklemiş biri olarak Düşüncemi yazıyorum, Madem böyle bir düşüncen vardı,Bornova ilçe ye neden aday oldun bıraksaydın gençlere ilçe başkanlığını sende direk olarak il başkanlığına aday olsaydın. Şimdi bornovada büyük farkla seçim aldın kutluyorum,Ama yakışırmı şimdi 15 gün sonra tekrar ile aday olmak bu partide yokmu başka genç dinamik bu işleri başarabilecek insanlar elbette var bırakın artık birazda gençlerin önünü açın,geçlere önem verin.Partimiz daha ileri atılımlar atsın bakın bu kısır çekişmeler yüzünden %25 ler'e çakıldık kaldık,Bu partinin abilere ihtiyacı elbette var ama şunu unutmayınki genç dinamiklere daha çok ihtiyacı var.Bende geçmiş yıllarda il yönetim kurulu üyeliği yaptım ama günü geldiğinde kendime yeter demesini de bildim.Zırt pırt her yere aday olmanın gereği yok sizlerde yeteeer demesini bileceksiniz.

Yorumu oyla      12      6  
yurtsever 15 Aralık 2015 Salı 12:52

allah aşkına biz partilileri maraba. kendilerinide partinin sahibi sananlara sesleniyorum ,bırakında özgür irademizle seçimimizi yapalım .abi mi seçeriz ,kardeş mi seçeriz ona biz karar verelim.nevzatabi de alaaddin abi de cekilsin artık .mevcudun tekrarından bıktık.

Yorumu oyla      15      5  
Faik Ermiş 15 Aralık 2015 Salı 10:02

Değerli arkadaşlar bakın Türkiye artık uçurumun eşiğine gelmiştir. Doğu anadolu bölgemizde gün ve gün üstüne AKP'nin yaratmış olduğu ve artık kontrolün mekanimazsının kaybolduğu ezici, ötekeliştirici, ayrıştırıcı ve asimilasyon politikaları ve fiili uygulamaları çığırından çıkmıştır. Konu üzerine eminim vicdanı olan herkes çeşitli yorumlar yapabilir ancak ben şuraya gelmek istiyorum Cumhuriyet HALK Partisi kuvayi milliye ruhu ile hareket edip tekrardan başta doğu ve güney doğu anadoluda ki halk olmak üzere ülkemizin karadenizinede iça anadolusunada trakyasınada sahip çıkmakla mükeleftir. İzmirin burada sahipleneceği rol model ise çok farklıdır. İzmir cumhuriyetin kazanımlarını sonuna kadar koruyan ve yaşayan bir şehirdir. Partinin sıkışmış olduğu %25 bandlarından kurtulmasının tek sebebi ise daha gerçekçi ve somut adımlar atıp güzel ve yalnız ülkemizde çatı parti rolünü üstlenmelidir. Bunun içinde bu süreçte partiye yön verecek ve ağabey pozisyonun da kimseye PİŞMESİ LAZIM bilmem ne tarzı popülist ve ayrıştırıcı söylemlerde bulunmayacak, akılcı ve katılımcı politikacılarla yola devam etmesi gerekir. Sayın Nevzat KAVALAR'ın bu konuda ki boşluğu dolduracak ve zamanı geldiğinde koltuğunu hak eden devredecek en iyi aday olarak görüyorum. Kendisini başarı dileklerimi sunuyorum umarım izmir delegasyonu bu seçimi sadece izmir il başkanlığı olarak yorumlamaz ülkemiz ve geleceğimiz adına yaşanan kaygılara umut olacak bir profil seçerler.

Yorumu oyla      17      8  
Erdal 15 Aralık 2015 Salı 09:45

Ama Rodoplu ama Kavalar.. Örgüt ders vermeli ve sandıkta Aziz Alaattin tiyatrosuna son vermeli.. Ayrıca Alaattin Bey ; bu sözleriyle bezaket ve hoşgörü bakımından hiç pişmediğini de göstermiş oldu. Örgüt gerekeni yapsın...

Yorumu oyla      21      6  
Serkan Demir 15 Aralık 2015 Salı 09:10

Sayın Nevzat Başkan, İzmir siyasetinde konumu itibari ile bütün partililerce abi pozisyonunda sevilen sayılan dürüst ve örnek teşkil eden bir abimizdir. Kendisine teveccüh edilen İl başkanlığı konusunda şüphesiz ki layıkıyla yapar ve Alattin Yüksel gibi kimseye üstten bakmaz. Nevzat Beyi pişmesi lazım diyerek kendi siyasi ahlaki duruşuna yakışan bir tavır sergilemiştir. Siyasetin içinde olanlar iyi bilir Nevzat Başkanın parti baraj altında kaldığında gidip kapısını açtığını ve çıkarsızca fedakarca çalıştığını ayrıca Aziz Başkanın kendisi ile beraber ilçe yönetiminde olduğu süreci hatırlayacak kadar da hafızaya sahiptir. Uzun lafın kısası partiyi kucaklayacak gençleri kazandırıcak gerek kişilik olarak gerek aile yapısı itibari ile örnek teşkil eden değerli NEVZAT KAVALAR abimize il başkanlığı çok yakışır. Kendisine bu süreçte başarı diliyor inşallah genel olarak iktidarın tek alternatifi olma yolunda parti politikalarımızın temelini ve yönünü daha sola çevirme konusunda izmirde başarılı olacağından şüphemiz yok son olarak Alattin Yükseli öneren ilçe belediye başkanlarına şunu sormak lazım il delegasyon yapısını azıcık incelesinler şu delegasyon yapısında oldukça yıpranan ve siyaseti klasik ulusalcı siyasetin etrafına toplamak isteyen dar ve çerçevesiz görüşün temsilcisi Alattin Yükseli dillendirmesinler aksi halde sandığın ezici gücünü 20 aralıkta sonuna kadar damarlarında hissedecektirler.

Yorumu oyla      17      7  
mahir 15 Aralık 2015 Salı 09:08

Ama hep bunu yapıyorsun abi derlerse uzlaşı olursa falan isteğin ne ise açık şöyle ve sıçrama tahtaları yapma

Yorumu oyla      16      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Yüksel konuştu: Aday olacak mı?
CHP PM üyesi Alaattin Yüksel il kongresine 6 gün kala önemli açıklamalarda ...
Büyükşehir’de kongre zirvesi: Belediye başkanları kimi istedi?
İzmir Büyükşehir Belediye meclis toplantısı sonrasında belediye başkanları ...
CHP İzmir'de kongre öncesi o isim resmen aday
CHP’de 20 Aralık’ta yapılacak il kongresi öncesi milletvekili adayı Ülkümen ...
 
Kurtulmuş: Hendek siyasetinin ağır faturasını herkes görüyor
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.
İki yıl aradan sonra AB ile tarihi adım
Türkiye'nin üyelik müzakerelerinde uzun bir aradan sonra ilk somut adım ...
Biden'dan Davutoğlu'na IŞİD telefonu
Başbakan Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Biden ile telefonda görüştü. ...
 
CHP İzmir’in kadınları seçimini yaptı: 30 ilçede yeni dönem
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir kadın kolları ilçe kongreleri tamamlandı. ...
Dündar ve Gül için Silivri çıkarması: Sertel görüştü, gazetecilere izin yok!
CHP İzmir Milletvekili Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dikmen ...
Flaş! İzmirli eski vekil İşbilen'e tutuklama istemi
Ankara merkezli 10 ilde yapılan ‘paralel’ operasyonda gözaltına alınan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva