HABERLER>GÜNCEL
22 Haziran 2011 Çarşamba - 13:53

Katip Çelebi’ye jet hızıyla tıp fakültesi

Kuruluş süreci rektör atamasından, ismine kadar her yönüyle tartışılan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’ndeki son tartışma İzmir’in en büyük devlet hastanesi olan Atatürk Araştırma Hastanesi’nin tıp fakültesi olarak tahsis edilmesi oldu.

Katip Çelebi’ye jet hızıyla tıp fakültesi

İZMİR - Yeniasır'dan Erkan Doğan'ın haberine göre; İzmir'in en büyük eğitim ve araştırma hastanesi olan İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yeni kurulan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi bünyesinde bir tıp fakültesi oldu. Sağlık hizmeti vermeye devam edecek hastanede Eylül ayından itibaren 100 tıp fakültesi öğrencisi eğitim almaya başlayacak.
 
PROTOKOL İMZALANDI
Rektörlük binası Çiğli'de bulunan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi bir yandan öğretim üyesi kadrosunu oluşturmayı bir yandan da fakültelerin kuruluş ve teşkilatlanma çalışmalarını sürdürüyor. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan ile İzmir Valisi Cahit Kıraç arasında seçimlerden önce imzalanan protokolle Yeşilyurt'taki İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 'Katip Çelebi Üniversitesi'nin tıp fakültesi olarak kullanılması kararlaştırıldı. Protokol kapsamında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin lisan ve lisansüstü eğitim ve araştırma hizmetleri İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yürütülecek. Protokolle yeni oluşturulan kurumun ismi "Sağlık Bakanlığı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi" oldu.
 
Bakanlık ve üniversite beraber kullanacak
İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı ve üniversiteleri tarafından "ortak kullanılacağını" belirten İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, "Hastaneyi tıp fakültesi olarak kullanmaya başladık. Hastanede görevli bazı doktorlarımız üniversitemize geçti. Eğitim konusunda hastanede çalışan şef, şef yardımcılarından faydalanacağız. Üniversitemizin hastaneye gelir olarak katkısı olacak. Devlet üniversitelere araştırma için para aktarıyor. Hastanedeki araştırmalara da katkı sağlayacağız. Önümüzdeki eylül ayında 100 tıp fakültesi öğrencisi eğitime başlayacak" diye konuştu.
 
4'üncü tıp fakültesini Şifa kuruyor
İzmir'e bir tıp fakültesi de Şifa Üniversitesi kazandıracak. İzmir'in 9. üniversitesi olarak kurulan Şifa Üniversitesi, Eylül ayından itibaren eğitim öğretime başlıyor. İlk etapta 250 öğrenci ile eğitime başlayacak Şifa Üniversitesi Türkiye'nin ilk tematik üniversitesi olacak. Üniversite, Bornova'daki eski vergi dairesinde yaklaşık 7 bin 500 metrekarelik alan üzerinde eğitime başlayacak. ıÜüTıp, diş hekimliği ve sağlık bilimleri fakültelerinin yer alacağı Şifa Üniversitesi, sağlık konusundaki tecrübesini üniversite için kullanacak. Bornova'daki Şifa Hastanesi de üniversitenin eğitim ve araştırma hastanesi olarak eğitim verecek. 200 yataklı Şifa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 55 akademik kadrodan oluşacak. Şifa Üniversitesi bu yıl tıp fakültesine 50, diş hekimliğine 20, sağlık bilimleri fakültesinin hemşirelik bölümüne 60, beslenme ve diyetik bölümüne 60, fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümüne 60 olmak üzere 250 öğrenci alacak.
 
"Protokol kimsenin haberi olmadan imzalandı"
İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Erdener Özer, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Akhan arasından imzalanan protokolün Sağlık Bakanlığı'nın 18.02.2011 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan "Sağlık Bakanlığı'na Bağlı Sağlık Tesisleri İle ve Üniversitelere Ait İlgili Birimlerin Birlikte Kullanımı ve İşbirliği Usul ve Esasları" isimli yönetmeliğe aykırı olduğu savundu. Yönetmeliğe göre nüfusu 850 binin altındaki illerde üniversite ve eğitim ve araştırma hastaneleri arasında ortak kullanım protokolü imzalanabileceğini belirten Dr. Özer, "İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan bir çok doktor, protokolü imzalandıktan bir ay sonra duydu. Bu hastanenin 160 yıllık öyküsü var. Ama tüm yetki Katip Çelebi Üniversitesi'nin dekanına verilmiş. Kendileriyle konuştuk, protokolde bir revizyon yapacaklarını söylediler. Protokole göre asistanlar ne olacak, hastane bu işten nasıl etkilenecek kimse bilmiyor. Duyduğum kadarıyla hastane üniversite hastanesine dönüştüğü için yeşilkartlı hastalar da kabul edilmiyorumuş" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir'e Yazık.. 23 Haziran 2011 Perşembe 10:57

Sayın Dikicigil, bakın hep aynı noktaya geliyoruz. Bu millete cahil diyerek bir yere varıl(a)maz. Evet, eğitimli kesim daha çok CeHaPe'ye oy veriyor. Bu bir gerçek. AkePe de taşradan ve varoşlardan oy alıyor, bu da gerçek. Televizyonlarda o sizin dediğiniz soruların üniversite öğrencilerine sorulduğunu ve abuk sabuk cevaplar verildiğini de unutmayın ama. Önemli olan milletin ney görüp neyi görmediğidir. Vatandaş hasta olduğunda istediği hastaneye (askeri hastaneler dahil) gidebilmesine bakıyor. Bundan önceki hükumet zamanında rahmetli Ecevit'in önüne yazar kasa atan esnafı bir düşünün. Batan bankaları düşünün.. Tekrar soruyorum, hiç mi iyi bir şey yok bunların yaptığı? Yoksa nasıl oluyor da arka arkaya üçüncü kez iktidar oluyorlar? Hem de oylarını arttırarak ve %50'ye dayanarak..?

Yorumu oyla      13      10  
Işık Dikicigil 23 Haziran 2011 Perşembe 09:25

İZMİR E YAZIK, ARKADAŞ BU ÜLKEDE KİTAP OKUMA GAZETE OKUMA RAKAMLARINA BAKIN . SONRA YAPILAN SEÇİMDE % 50 OY ALMA BAŞARISINI İNCELEYİN . BU ÜLKEDE CUMHURBAŞKANI KİM SORUSUNA TAYYİP ERDOĞAN DİYEN BİR KİTLE VARKEN . SADECE GÜNDELİK YAŞAM KOLAYLAŞTI . SAĞLIKTA REFORM YAPTIK . GİBİ SÖZLERLE BİR İKTİDAR % 50 OY ALIYORSA , OTURUP DÜŞÜNMEK LAZIMDIR. KAÇ MİLLETVEKİLİ VAR , ŞEHRİNİZDE Kİ MİLLET VEKİLLERİNİN ADINI BİLİYORMUSUNUZ SORULARI SORULDUĞUNDA. YA DA TÜRKİYE DÜNYANIN HANGİ KITASINDADIR SORUSUNA İLGİNÇ CEVAPLARIN VERİLDİĞİ SEÇMEN KİTLESİ İLE İKTİDAR OLAMLARIN BUNLARI SORGULAMASI GEREKMEZ Mİ ?

Yorumu oyla      15      6  
İzmir'e Yazık.. 23 Haziran 2011 Perşembe 08:31

Sayın Dikicigil, AkePe'nin kimseden fikir almama gibi bir durumu yoktur. En büyük fikri seçimde almıştır, %50 gibi bir rakamın desteğiyle. Sonuçta iki dönemdir iktidar, ve politikaları milletin gönlünde ve vicdanında makes bulmuş ki, tüm rakiplerinin toplamı kadar oyu tek başına alarak yine tek başına iktidar olmuştur. Elbette hataları da vardır, yok denemez.. Ama sorarım size, bu adamların yaptığı hiç mi iyi bir şey yok? Her aldıkları karar %100 hatalı mı? Öyleyse 8-9 yıldır bu ülkeyi nasıl yönetebiliyorlar? Hem de dünya tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birinin yaşandığı 3 yıllık kabus süre zarfında yıllık %8-9 gibi bir ekonomik büyüme rakamıyla? Yine bu haberin konusu olduğu için sorayım, sağlıkla ilgili olarak bundan önceki hükumetler zamanıyla bir tutulabilir mi? Hiç mi bir fark, ilerleme yok? Anlayamıyorum, insanlar daha önce sabah saat 5'te hastane sırasına geçiyorlardı. Para ödeyemedikleri için hastalar rehin tutuluyordu, yakınları senet imzalıyorlardı onları çıkarabilmek için.. Bir hastaneden başka bir hastaneye yatan hasta için sevk gerektiğinde önce ambulans parasının yatırıldığına dair dekont isteniyordu insanlardan.. Şimdi gerekirse ambulans helikopterle taşınıyor insanlar. elimizi vicdanımıza koyup yapılanı da görmek lazım en azından..

Yorumu oyla      13      8  
Işık Dikicigil 22 Haziran 2011 Çarşamba 17:53

SAYIN YORUMCULAR AKP , BEN YAPTIM OLDU MANTIĞI İÇİNDE . DOĞAL OLARAK KEYFİ YÖNETİMLERE ADAM KAYIRMALARA KARŞI HER ŞEYE YORUM YAPABİLMEK HERKEZİN DOĞAL HAKKIDIR BİR TEK ŞEY SÖYLEYECEĞİM AKP BU ÜLKEYİ , MİLLİ İRADE ADI ALTINDA KEYFİ YÖNETMEKTEDİR, KİMSEDEN FİKİR FALAN ALDIĞI YOKTUR. YENİ ANAYASA YI DA KENDİ İSTEDİĞİ GİBİ ŞEKİLLENDİRECEKTİR. BU KONUYU BANA CAHİL BİLGİSİZ UKALA DİYEN HER KİŞİYLE HER PLATFORMDA TARTIŞABİLİRİM . ZATEN ELEŞTİRİYE TAHAMMÜLÜ OLMAYAN BİR BAŞBABAKNLA YÖNETİLEMKTEYİZ HER ZAMAN AĞZI BOZUK OLANLARIN CAHİLLİĞİNİ DE TARTIŞABİLİRİM .

Yorumu oyla      21      11  
ali 22 Haziran 2011 Çarşamba 17:30

erbil1955 ışık'ın yaptığı yorumla senin yaptığın yorum arasında fark yok. sen bence kaldıramıyorsun aksi bir yorumu. bende akp karşıtıyım ışık'ın yaptığı her yoruma da katılmıyorum. ama bu kimseye yok sen burda yorum yapma gibisinden bir dayatmayı uygulayamassın. senin de ne kadar bilgili olduğun tartışılır erbil1955

Yorumu oyla      14      6  
İzmir'e Yazık.. 22 Haziran 2011 Çarşamba 17:14

Sayın ERBİL1955, saygı ve hukuk çerçevesinde bence herkes yorum yapmalı. Evet, ben de Sayın Işık Dikicigil'in yorumlarına katılmıyorum, ama yorum yapma hakkına müdahale etmemek gerek diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      14      6  
derde deva 22 Haziran 2011 Çarşamba 16:58

İstanbul'da MArmara Üniversitesi hastanesi 'de Sağlık bakanlığı yönetiminde burada ana fikir kaynak kullanımının düzenlenmesi Zira Üniversite hastanelerinin nerede ise tamama yaknı mali dar boğazda ve batmak üzere. O neden ile Kaynak yönetimi çerçevesinde bu tarz çalışmalar yapılıyor . İdari yönetim Sağlık bakanlığı mesleki yönetim ve haklar Üniversiteye ait oluyor.

Yorumu oyla      13      6  
Işık Dikicigil 22 Haziran 2011 Çarşamba 16:41

SAYIN ERBİL , DİLİNİZE SAHİP OLUN BEN KİMSEYİ YORUM YAPIYOR DİYE ELEŞTİRMİYORUM . SİZİNDE BENİ ADAPLI BİR ŞEKİLDE ELEŞTİRME HAKKINIZ VAR DAHA FAZLASI MAHKEMELERİN KONUSUDUR. KİMSEYİ BURDAN UYARMAK YADA LAF ATMAK GİBİ RENCİDE ETMEK GİBİ BİR SORUNUM YOK. EVET AKP KARŞITIYIM BU DOĞRU . BEĞENMEDİĞİM HER ŞEYİ ELEŞTİRME HAKKINA SAHİBİM UKALA KİŞİLİĞE SAHİP OLANI BAŞKALARI DEĞERLENDİRSİN.

Yorumu oyla      15      6  
ERBİL1955 22 Haziran 2011 Çarşamba 15:50

SAYIN YORUMCU IŞIK DİKİCİGİL internet gazetemizin her haberine yorum yapmaktasınız yapılan işin veya haberin doğru olup olmadığı sizin için öenemli deği siz sadece "ak" parti ye karşı olayımda ne olursa olsun hep olumsuzsunuz siz cahil bir insansınız her konuyu bilemezsiniz izmir diğer illerden nekadar şanslı 4 adet üniversite hastahanesine kavuşuyoruz bunlar iyi şeyler aksilikler olmazmı tabiiki olacak ama bir de yapılanları alkışlayın demokrasi böyle bir şey yorum yaparken içinizdeki nefretinizi yazıya vurarak tatmin olmaya çalışıyorsunuz ama nafile siz "cahil" ukala" bir kişiliğe sahip olduğunuz yazı şekliniz ve yorumlarınızdan belli oluyor.siz lütfen yorum yapmayın. i

Yorumu oyla      16      17  
İzmir'e Yazık.. 22 Haziran 2011 Çarşamba 15:26

Sağlıkta yapılan devrimleri görmüyorsunuz galiba.. Adamlar ambulans helikopter diyor, herkese eşit sağlık hizmeti diyor, siz hala Esad, Mübarek, Saddam diye sayıklıyorsunuz. :) Yazık ki ne yazık..

Yorumu oyla      14      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tunceli'de hain tuzak: 2 şehit
Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde polis aracının mayına çarpması sonucu meydana ...
İzmir’de gündem kentsel dönüşüm
Seçim süresince AKP ve CHP arasında proje yarışına dönüşen İzmir’de Kentsel ...
Umut tacirlerine 18 yıl hapis
İzmir'in Urla ilçesinde 2007 meydana gelen olayda kaçak taşırken batan ...
 
İlhan Selçuk İzmir'de anıldı
Türk basın ve düşünce tarihinin önemli isimlerinden, Cumhuriyet Gazetesi’nin ...
Artık tek hayalleri çocuk sahibi olmak
Halime ve Ekrem Sümer çifti diyaliz merkezinde tanışıp evlendiler, 15 ...
Bir korgeneral daha tutuklandı
Eskişehir'de emekli albay Hakan Büyük'ün evinde ele geçirildiği öne sürülen ...
 
Türkiye’nin cemaat tablosu
Konsensus'un yaptığı ankete göre, Türkiye'de her 100 kişiden 6'sı cemaat ...
İlaçta 1 milyon liralık vurgun
SGK’nin polisle gerçekleştirdiği operasyonda, kuruma fatura edilmiş 50 ...
Şirinyer'de 'Bin Ladin' alarmı
Usame Bin Ladin'in öldürülmesinin ardından olası bir intikam saldırısına ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva