HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Kasım 2011 Salı - 08:39

İzmir Büyükşehir'e ikinci operasyon şoku!

Geçtiğimiz Mayıs ayı başında yapılan polis baskını ve tutuklamalarla sarsılan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik dün sabah bir operasyon daha yapıldı.

İzmir Büyükşehir e ikinci operasyon şoku!

FATİH YAPAR/ CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi güne operasyonla uyandı. Çok sayıda üst düzey bürokratın evlerine yapılan sabah baskınından sonra gözaltı haberleri geldi. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun EXPO sunumu için Paris'e gittiği sırada düzenlenen operasyonda Başkan Kocaoğlu'nun genel sekreter yardımcısı Erhan Bey, özel kalem müdürü ve eşi Türkegül Hanım'ın yeğeni Levent İşler, daire başkanları, şirket genel müdürlerinin evlerinde aramalar başladı. Aramaların mesai başında Büyükşehir Belediyesinin merkez hizmet binasında da sürdüğü öğrenilirken 42 kişi gözaltına alındı. 

Bu da operasyon komedisi haberi için tıklayın

Kubilay'ın yönetmenine gözaltı haberi için tıklayın

Kocaoğlu Paris'ten dönüyor haberi için tıklayın

Şok operasyonun nedeni haberi için tıklayın

Operasyondan ilk görüntüler için tıklayın

DURAK İHALESİ ESHOT'U YAKTI: ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR!
Genel seçim öncesi 2 Mayıs sabahı ilk polis baskınını yiyen Büyükşehir Belediyesi'nde 17 üst düzey bürokrat gözaltına alınmış bunlardan 7'si tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Halen aralarında Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in de bulunduğu  3 üst düzey bürokratın tutuklu bulunduğu operasyonun ikinci dalgasında da 40'ın üzerinde üst düzey Büyükşehir çalışanı gözaltına alındı. Eski ESHOT Genel Müdürü Gül Şener'in yanısıra çok sayıda ESHOT Genel Müdür Yardımcısı gözaltında. ESHOT'taki gözaltıların İçişleri Bakanlığı soruşturmasına konu olan ancak geçtiğimiz günlerde Danıştay Kararı ile soruşturma izni düşen durak ihaleleriyle ilgili olduğu öğrenildi. Savcılığın teknik takip yaptığı öğrenilirken durak ihalesinde meclis üyesi olarak, ESHOT encümeninde görev yapan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve Büyükşehir Meclis Üyesi Hüseyin Çalışkan'ın da gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi. 

NEDEN EURO ÜZERİNDEN İHALE YAPTINIZ
Yap İşlet Devret yöntemiyle yapılan ihalenin hem şekli hem de yönteminin sorgulandığı öğrenilirken, 'Bu ihaleyi neden Türk lirası üzerinden değil de Euro üzerindan yaptınız?' sorusu da dikkat çekti. Ayrıca Çankaya'daki İzelman otoparkının özel şirket yerine belediye şirketi izelmana verilmesi de bilirkişi raporlarına 'kamu zararı' olarak yansıdı ve Genel Müdür Hüseyin Kırmızı'nın gözaltına alınmasına neden oldu. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KOCAOĞLU DÖNÜYOR

Genel Serketer Yardımcısı Erhan Bey'den ESHOT, İZELMAN, GRAND PLAZA gibi şirket genel müdürlerine kadar uzanan operasyonda 42 isim emniyete götürüldü.  Başkan Kocaoğlu’nun EXPO sunumu için Paris’e gittiği sırada yapılan baskının önceki soruşturmalarla paralel bir amaç taşıdığı iddia ediliyor. Son günlerde hükümet baskısından sık sık şikayet edip 80 müfettiş tarafından didik didik sorgulandıklarını ve soruşturmanın taciz boyutuna ulaştığını söyleyen Kocaoğlu’nun bugünkü operasyonun durumuna göre EXPO sunumunu beklemeden kente dönüyor. 

İlçe Belediye Başkanları Büyükşehir’e akın ediyor
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak şok baskının ardından destek için Büyükşehir’e geldi. Gün içinde bütün CHP’li ilçe belediye başkanlarının destek için gelmesi bekleniyor. AK Parti Büyükşehir Meclis Grup Başkan Vekili Kenan Çakar'ın da emniyet müdürlüğüne geldiği öğrenildi.

EMNİYET ÖNÜNDE YIĞILMA VAR. BÜROKRATLAR BOZYAKAYA'YA AKIN ETTİ
Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik ikinci şok operasyonun ağırlıklı olarak ESHOT'ta soruşturmalara konu edilen durak ihalesinden kaynaklandığı ayrıca çok sayıda organizasyon firmasının da gözaltına alınmasının birinci operasyonla bağlantılı olduğu öğrenilirken gözaltına alınan bürokratlara destek vermek için çok sayıda Büyükşehir bürokrat ve çalışanının İzmir Emniyeti'ne akın ettiği öğrenildi. Şu anda Organize Suçlar Şube Müdürlüğü önünde toplanan isimler arasında önceki operasyonda gözaltına alınan Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Baran'dan, İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer'e kadar onlarca isim var. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın da hazır bulunduğu Emniyet önünde kalabalık artarken avukat olan Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin gözaltındaki isimlerle görüşmek için yoğun çaba harcadığı ancak şu ana kadar izin alamadıkları öğrenildi. Avukat Meclis Üyeleri Gülseli Sağlam ve Aydoğan Hepdemirgil'in gözaltındaki bürokratlarla görüşme çabası şu ana kadar sonuç verebilmiş değil. 

Aralarında Ali Sabuk'tay ve Halim Yacızı'nın da bulunduğu 5 isim tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilirken 37 isim halen emniyette gözaltında tutuluyor. 

AVUKATLAR DANIŞTAY KARARINI SUNDU
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde meclis üyesi olarak görev yapan avukatlar geçtiğimiz günlerde açıklanan bir soruşturmaya ilişkin danıştay kararını emniyet yetkililerine sundu. ESHOT tutuklamalarında rol oynadığı öğrenilen durak ihalesine ilişkin İçişleri Bakanlığı soruşturmasına yapılan itirazın danıştayca kabul edildiğine ve Başkan Kocaoğlu dahil 11 kişinin aklandığına dair belge emniyet yetkililerine sunuldu. Avukatlar operasyonun bu kapsamda yapılmış olması halinde gözaltına alınan tüm isimlerin serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

ERHAN BEY TEZAHÜRATLARLA KARŞILANDI
Evindeki aramalar henüz tamamlanan ve bir süre önce Emniyet'e getirilen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey, emniyete getirildiği sırada, Bozyaka'daki kaçakçılık, organize şube müdürlüğü önünde toplanan kalabalığın tezahüratlarıyla karşılandı. İzmir seninle gurur duyuyor diyen kalabalığın içinde ilçe belediye başkanları, bürokrat ve belediye çalışanları vardı. 

YÜKSEL AÇIKLAMA YAPTI, KILIÇDAROĞLU GRUPTA ELEŞTİRDİ
CHP milletvekillerinin Ankara'da Alaattin Yüksel'in sözcülüğünde açıklama yapıp protesto ettiği operasyon için CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın görevlendirildi. Operasyon haberini grup toplantısında alan Kılıçdaroğlu operasyonu sert şekilde eleştirirken, yarın İzmir'e gelebileceği öğrenildi. 

KOCAOĞLU'NUN DA ADI BİLİRKİŞİ RAPORLARINDA YER ALDI
Operasyona temel teşkil eden bilirkişi raporlarında Başkan Kocaoğlu'nun da İZELMAN'ın Çankaya'daki otoparkı için attığı imzanın 3 milyon 800 bin lira kamu zararı oluşturduğu vurgulandı. kulislerde Kocaoğlu'nun da gözaltına alınabileceği iddiaları düştü. 

GÜNAYDIN İZMİR'E GÖNDERİLDİ, KILIÇDAROĞLU SERT KONUŞTU
Operasyon CHP genel merkezinin de gündemine bomba gibi düştü. Büyükşehir'e yönelik operasyonu kapalı grup toplantısından sonra basına açık bölümde de eleştiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Baskılar yıldıramaz, direneceğiz. Her baskın bizi daha da güçlendirecek' dedi ve operasyonu yürüten savcının İzmir'e özel olarak gönderildiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu, İzmir milletvekilleriyle birlikte Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın İzmir'e gittiğini açıkladı. 

Kocaoğlu yurda döndü
Büyükşehir operasyonu sonrası apar topar Paris'ten ayrılan Başkan Kocaoğlu'nun uçağı İstanbul'a iniş yaptı. Kocaoğlu saat: 18.00 uçağıyla İzmir'e gelecek. İstanbul Havaalanı'nda açıklama yapmayacağını söyleyen Kocaoğlu'nun Büyükşehir'in önünde açıklama yapması bekleniyor.

ÜÇ TUTUKLAMA KARARI, İKİ KİŞİ SERBEST
Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ikinci dalga operasyonda hakim ilk kararı verdi. Sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen İZENERJİ Genel Müdürü Ali Sabuktay ve Kültür Müdür Abdulhalim Cumhur Yazıcı, prodüksüyon şirketi ortağı Sedat Sakur tutuklandı. Kültür Müdürlüğü çalışanı Asuman Gökkaya, Kültür Daire Başkanı Murat Özel ise serbest bırakıldı. Tutuklamaların İZBAN için hazırlanan tanıtım filmine dönük soruşturma için hazırlanan bilirkişi raporundan kaynaklandığı öğrenildi.

İşte gözaltına alınanların tam listesi:

1-Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey
2-Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Murat Özel
3- Karar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri
4- Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı/ Harita Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Selçuk Savcı Selçuk Savcı
5-KSK Başkanı, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan
6-Grand Plaza Genel Müdürü Işık Çelikoğlu
7-Grand Plaza çalışanı Yekta Saydam
8-Grand Plaza Çalışanı Çağrı Çavuşoğlu
9-İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı
10-İZENERJİ Genel Müdürü Ali Süha Sabuktay,
11-ESHOT Eski Genel Müdürü,İZDENİZ ve İZULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Gül Şener
12-ESHOT Genel Müd. Yard. Tufan Eker
13-ESHOT Genel Müdürü Ömer Faruk Alçelik
14-ESHOT Genel Müdür Yardımcısı ve İZSU Eski Genel Md. İsmet Halim Gürsoy
15-ESHOT Destek Hizmetleri Daire Başkanı Besim Gültekin
16-ESHOT Encümen Üyesi, Menemen Koyundere Eski Bel. Bşk. İrfan Aras
17-ESHOT İhale Yetkilileri Hüseyin Mercan
18-ESHOT İhale Yetkilisi İbrahim Tuz
19-ESHOT Strateji Daire Başkanı Turgay Akaya
20- ESHOT Yapı Tesisleri Daire Başkanı Rafet Bayram
21-Büyükşehir Özel Kalem Müdürü Levent İşler
22-Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Görevlisi Pınar Çalışkan
23-Kültür Müdürü Halim Yazıcı,
24-Kültür Müdürlüğü çalışanı Asuman Gökkaya (İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Eski Müd. Kenan Gökkaya'nın eşi)
25-Kültür Daire Başkanlığı Çalışanı Cengiz Başkurt
26-Kültür Daire Başkanlığı Çalışanı Tülay Tümay
27-Solfej Firması Şirket Ortağı Sedat Sakur
28-Grand Plaza Eski Genel Müdürü Muharrem Derbentoğulları
29-Büyükşehir Spor Kulübü Yetkilisi Kemal Bulut
30-Genel İş Sendikası Ege Bölge Temsilcisi Cafer Konca,
31-Genel İş Sendikası 3 nolu şube Üyesi Necip Binici
32-Genel İş Sendikası 36 nolu Şube Üyesi Cafer Alt
33-Genel İş Sendikası 3 nolu şube üyesi Yakup Yıldırım
34-Haspolat Kuyumculuk Şirketi çalışanı Ercan Mertbilek
35-Haspolat Kuyumculuk Şirketi Sahibi Çağlar Haspolat
36-Haspolat Kuyumculuk Çalışanı Şulehan Ulusoy
37-Organizatör İsmail Yoğurtçu
38-Turkuvaz Organizaspon Şirket Yetkilileri Mustafa Nafi Kaya,
39-Turkuvaz Organizasyon Yetkilisi Gökhan Boğazkesen
40-Turkuvaz Organizasyon Yetkilisi Murat Boyacıoğlu
41-Turkuvaz Organizasyon Yetkilisi Ferik Faruk Boyacıoğlu…
42-Genel İş Sendikası 3 Nolu Şube Üyesi Memiş Sarı
43-Faik Ahmet Akıncı (Kubilay Filmi yönetmeni) 
Gözaltına alınanların İzmir Emniyeti Organize Suçlar Şubesine götürüldü. 
 
Gelişmeler EGEDESONSÖZ’de olacak…

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 49 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
egeli 23 Kasım 2011 Çarşamba 12:34

izsunun 2011/81739 numara ileihale ettiği muhtelif demir ve korkuluk işleri,ile ile ilgili savcılığa çok sayıda şikayet var soruşturma açıldı ancak ne hikmet ise işi alan firma sessis sedasıs işe başladı bir de buna bakın

Yorumu oyla      12      6  
Gülsüm Türker 23 Kasım 2011 Çarşamba 09:23

Partimizin ve başkanımız Aziz Kocaoğlunun arkasındayız. Bu kadar saçma iddaalar olabilirmi? Neden Durak ihaleleri EURO üzerinden verilmiş, Danıştaydan dönmüş eshotla ilgili karar olmasına rağmen, tekrar tutuklamalar, göz altına almalar. Heleki Çankayadaki otoparkın işletilmesinin neden İzelmana verildi diye Sn. kocaoğlunun suçlanması çok saçma. Herkes bilirki otaparkların işletilmesi genelde mafyanın elindedir. Ne olmuş Belediye kendi malını kendi eliyle işletiyorsa, mafyayamı bırakmalıydı?

Yorumu oyla      15      6  
metin 23 Kasım 2011 Çarşamba 00:17

ksk başkanını anlayamadım. futbol.belediye. eshot. nasıl bir çark bu .memlekette başka insan kalmamış herhalde.yada yeri doldurulamaz bir dahi sanki.umarım yargıçlarımız gerçeği ortaya cıkarırlar.

Yorumu oyla      13      6  
murat arslan 22 Kasım 2011 Salı 20:56

başkanım bu baskılar bizi yıldıramaz yanındayızakp önce kendi belediyelerine operasyon yapsın sen dürüst başkansın yorum yapan chp liler başlığı altında saklanma sen akp olduğun belli yeter sahtekarlar hukuku hukuksuzluga cevirdiniz yorum yapamasın chp hakkında. ölümüne chp ölümüne kılıçtaroğlu ölümüne aziz başkan yanındayız saygılarımla

Yorumu oyla      18      7  
izmir 35 22 Kasım 2011 Salı 18:18

HER KİMKİ YOLSUZLUK, İHALELERE FESAT KARIŞTIRMA V.B YAPIYORSA CEZASINI EN AĞIR ŞEKİLDE ÇEKSİN, İSTER AK PARTİLİ, İSTER M.H.P.'Lİ, İSTERSE C.H.P.'Lİ YA DA DİĞERLERİ... DÜN EŞEĞE BİLE BİNEMEYENLER, BÜGÜN "4 X 4 JEEPLER"E BİNİYORLAR. AMA "ONLAR ALIN TERİYLE KAZANMIŞLAR !" DİYECEKLER ŞİMDİ MAKARNACILAR

Yorumu oyla      16      7  
chp liler 22 Kasım 2011 Salı 18:13

daha önce nerdeydiniz kendi partiliniz dersim olayları atatürkün emriyle oldu diyecek kadar küstahlaşıyor ama sizden tık yok önce atatürkü sahiplenceksiniz sonra çıkın meydanlara şov yapmayın bırakın izmiri yeterin artık elim kırılsaydı diyenleri duydukça partimiz ne hale gelmiş atatürkten sonra O KORDON ESNAFINA OPERASYON OLURKEN NERDEYDİNİZ O ESNAFIN AHI TUTÇAK SİZİ şov yapmayın iş yapın suçsuzlarsa zaten çıkacaklar hizmetin politikası olmaz

Yorumu oyla      17      9  
izmirliler 22 Kasım 2011 Salı 18:01

akp oy vermeyenleri tıkın içeri ne alaka bu ülkede ozaman her partinin beledye başkanı çıksın çalsın çırpsın o partiyi destekleyenler çıksın onu savunsun bumu olsun ayıptır adalet yerini bulur KORDON ESNAFINA OPERASYON YAPILIRKEN NERDEYDİNİZ onlardamı AKP li orda adalet yokmuydu ayrıca orda eylenenler akp partilimiydi chp kendi tabanının eylendiği yerlere kendi tabanına eylenmeyi zehir ediyor siz hala çıkıp savunuyorsunuz akp li bir beledye bunu yapsaydı kıyamet koparırdınız

Yorumu oyla      17      7  
GULER 22 Kasım 2011 Salı 17:55

SUCSUZ OLANLAR AKLANIR dıyenler sabahın korunde evden alınmak 5 6 gun gozetımde kalmak bırakılsan bıle mahkeme acılacagı ıcın zorunlu avukat tutmak 30 yllık emeğını emeklı olunca alacagın tazmınatı avukata vermek bumu adalet psıkolojık destek alanlar var bunların hesabını vermek kolaymı EY AKP YANDASLARI VE AKP GUN DONER ELBET SIYASI CIKAR UGRUNA İZMIRDE 5 BIN KISIYI EN AZ MADUR bıraktınız ılahı adalet bır gun gerceklesır bunun hesabını zor verırsınız gıdın ankaradakıyle ıstanbulla kayserıyle ug

Yorumu oyla      17      7  
umıt aydın 22 Kasım 2011 Salı 17:38

serhat beye cok yanılıyorsunuz cunku hızsızlık yapan rusvet alan var kardesssss,,,

Yorumu oyla      14      10  
umıt aydın 22 Kasım 2011 Salı 17:37

su testısı su yolunda kırılır. vatandasın bıle dılıne dusen ayyıka cıkan rusvetler elbette bır gun adeltın de onune gelecektı.

Yorumu oyla      13      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlçe bütçelerine, Büyükşehir’den onay
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı, Başkanvekili ...
Kocaoğlu'ndan Pekerten’e yeni görev
Grand Plaza eski Genel Müdürü Reha Pekerten, İZULAŞ Genel Müdürlüğü görevine getirildi.
Doğru nefes almayı öğrendiler
Karşıyaka Belediyesi Bostanlı Kadın Merkezi ile Anahtar Akademi Bireysel ...
 
Ayşe Mayda 'Ustaya Saygı’da
Konak Belediyesi’nin vefa dolu etkinliği Usta’ya Saygı, Prof. Dr. Alsancak ...
Bu kermes hasta anne ve kızına el uzattı
Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet ...
“Çocuk hakları” unutulmadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği “Çocuk Hakları” paneli ile velilere ...
 
22 bin palmiye için özel önlem
Palmiyeleri kurutan “kırmızı böceğe” karşı mücadele yürüten İzmir Büyükşehir ...
'Ata'dan Ana'ya' koştular
Karşıyaka Belediyesi tarafından Ata'dan Ana'ya Saygı Koşusu düzenlendi.
Bornova “Ateş ve İhanet”i gördü
Antalya Bölge Tiyatrosu, Bornova Belediyesi’nin düzenlediği Atatürk’ü ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva