HABERLER>POLİTİKA
7 Temmuz 2023 Cuma - 20:28

İYİ Partili Bezircilioğlu'ndan 'dışlanma' eleştirilerine yanıt: Ben ülkücüyüm!

İYİ Parti'nin İzmir kurucularından, 2. Bölge 3. sıra milletvekili adayı Arzu Yıldırım'ın MHP rozeti taktığı törendeki iddialarına tepki veren İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, "Son seçimlerde parti içi demokrasiyi en işi işleten partiydik. Arzu hanım önseçimden ikinci çıktı, ikinci sıraya Genel Merkez kontenjan koydu. İYİ Parti'de ülkücüler dışlanıyormuş! Ben de ülkücüyüm. Bu iddia doğru olsaydı, bu parti, İl Başkanlığı görevi vererek Türkiye'nin üçüncü büyük şehrini bana emanet eder miydi?" dedi

İYİ Partili Bezircilioğlu ndan  dışlanma  eleştirilerine yanıt: Ben ülkücüyüm!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti'nin İzmir kurucularından olan, İYİ Parti'den 2. Bölge 3. sıradan milletvekili adayı gösterilen Arzu Yıldırım, partisinden istifa ederek 16 yaşından beri içinde olduğu Milliyetçi Hareket Partisi'ne dönüş yapmıştı. Yıldırım'ın rozet takma töreninde söylediği iddialara, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu cevap verdi. Yıldırım'ın likayatsizlik, maddi güce göre milletvekili adayı ve GİK üyeliği tercihlerinin yapıldığı ve İYİ Parti'de ülkücülerin dışlandığı iddiaları kesinlikle kabul edilemez olduğunu söyledi.

ROZETİ TAKTI, İYİ PARTİ'Yİ BOMBARDIMANA TUTTU!

RESMİ SONUÇLARA GÖRE ÖNSEÇİMDEN BİRİNCİ ÇIKAN İSİM, HÜSMEN KIRKPINAR'DIR
İstifanın tek taraflı bir müessese olduğunu, Arzu Yıldırım'ın İYİ Parti'den istifa etmesini doğal karşıladıklarını belirten Başkan Bezircilioğlu, "Hayırlı olsun" dedi ve liyakat konusundaki iddialarla ilgili şunları söyledi:

"Arzu hanımın liyakatla ilgili sözlerini doğru bulmuyorum. Son seçimlerde parti içi demokrasiyi en iyi işleten parti, İYİ Parti olmuştur. Önseçim yapıldı, kendisi de sonuçta önseçimden çıkarak milletvekili adayı oldu. Önseçimde resmi sonuçlara göre, birinci sırada Hüsmen Kırkpınar çıktı. İkinci sırada Arzu hanım vardı. Genel Merkez'in ikinci sıraya kontenjan koyacağını herkes biliyordu ve Arzu hanım 3. sıraya yazıldı. Liyakatsizlik yapmadık. Temayülden çıkan neyse, uyguladık. Başka partiler de temayül yoklaması yaptı ama sonuçları bizim gibi uygulamadı. Arzu Hanım ile yönetim kurulunda birlikte çalıştık. Kendisi de pekala biliyor ki, İYİ Parti, likayat konusunda önseçim yaparak herkese eşit şans tanımıştır, o çerçevede Arzu Hanım da ikinci çıkmış, aday olmuştur. Arzu hanımın liyakatla ilgili iddialarını kabul etmiyorum, şiddetle reddediyorum."

MADDİYATA BAKILSAYDI, ARZU HANIM 3. SIRAYI BİLE GÖREMEZDİ
İlk sıralardaki adayların, maddi güçlerine göre yazıldığı iddiasını da reddeden Başkan Bezircilioğlu, "Müsavat Dervişoğlu vekilimiz, Hüsmen Kırkpınar vekilimiz, yılların politikacıları. Birinci sırada olmalarından daha doğal ne olabilir ki? Ümit Özlale vekilimiz, tüm İzmir'in takdirle izlediği bir ekonomi uzmanı hocamız. Maddi üstünlülüğün öne çıktığı iddiasını doğru bulmuyorum, hem İzmir özelinde, hem de Türkiye genelinde. Eğer maddiyat önemli olsaydı, Arzu hanım üçüncü sıra gibi üst sıralarda yer alamazdı. Arzu hanımın, liyakat konusunda olduğu gibi bu konuda da kendisiyle çeliştiğini düşünüyorum" dedi. Ülkücülerin İYİ Parti'de sevilmediği ve dışlandığı iddialarıyla ilgili olarak da Başkan Bezircilioğlu, şu açıklamalarda bulundu:

ÜLKÜCÜLER DIŞLANMIŞ OLSAYDI, İZMİR'İ BENİM GİBİ BİR ÜLKÜCÜYE EMANET EDERLER MİYDİ?
"Ülkücüler sevilmez, dışlanır iddiasına gelince...Ben de ülkücü gelenekten geliyorum, ben de Türk milliyetçisiyim, ülkücüyüm. Ülkücüler dışlanmış olsa, bu partinin tabanı, yönetimi İl Başkanı olarak İzmir'i bana emanet eder miydi? Ülkücüler dışlanmış olsaydı, Türkiye'nin üçüncü büyük kentini bana teslim ederler miydi. Ülkücülüğü kazımaya geldiğimi iddia edenler oldu, çıktım onlara ülkücülük dersi verdim. Arzu Yıldırım hanımefendinin bu iddiasını da kabul edemem. Evet, ülkücüyüz ama bu partiyi merkeze taşımak, ülkeyi yönetmesi için büyütmek de bizim en büyük görevimizdir, boynumuzun borcudur. Ülkücü söylemlerin yanında, Türkiye'yi kucaklayacak söylemler de söylemek lazım. İYİ Parti'de ülkücüler tasfiye ediliyor diyemez hiç kimse. Böyle bir söylem kabul edilemez."

 
Şirketten 12 milyonluk ihtar iddiası... Vinç faciasında aileye büyük ayıp!
 
Sarı alarm... Fabrikadan nitrik asit sızıntısı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin Baysak. 7 Temmuz 2023 Cuma 22:57

Ülkü ocaklarının her kademesinde görev yaptım.lise öğrencisi iken"genç ülkücüler teşkilat"ının (G.Ü.T ) Kurucularındanım. O günlerden bu günlere.izmir beni iyi tanır. Çok şükür ki,sayın mv adayı seçilmemiş.demek ki bizi vekil olarak satacak ve ayrılacaktı. İsabet olmuş seçilememiş.

Yorumu oyla      6      5  
tuba 7 Temmuz 2023 Cuma 22:35

ya bir partide vekil olamayan diğerine kosuyor turkıye klasiği

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç'tan zam tepkisi: Karabasan gibi üzerimize çöküyorlar!
Vergi ve harçlara yapılan zamlara tepki gösteren CHP'li Kılıç "Erdoğan ...
AK Parti'den yeni torba teklif
AK Parti Meclis Başkanlığı'na yeni bir torba teklif vermeye hazırlanıyor. ...
Zam tepkisi: Adı konmamış IMF programı!
Tepki yaratan vergi ve harç zamlarını eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı ...
 
İsveç'e NATO mesajı: Destek vermeyiz!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in NATO'ya üyelik süreci ile ...
'15 bin 591 düzensiz göçmen yakalandı'
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, haziranda yakalanan 15 bin 591 düzensiz ...
AK Partili İnan’dan CHP'li iki isme tepki: Demir çalan belediyeyi savunan milletvekilleri!
Örnekköy’de bulunan ve inşaat çalışmalarında eksiklik tespit edilen kooperatif ...
 
'Toplu İş Sözleşmesi farkları ödenecek'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Toplu iş sözleşmelerinde ...
CHP’den liman önünde satış tepkisi... İzmir iş dünyasına davet, hükümete 'vazgeç' çağrısı!
Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri, Alsancak Limanı’nın BAE sermayeli bir ...
CHP’li Aslanoğlu'ndan AK Partili Saygılı'ya 'düello' yanıtı: İstediği zaman istediği saatte!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın ‘sokakta buluşalım’ çağrısına ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva