HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ağustos 2011 Salı - 09:15

Hareketin hedefinde “siyaset” var

Kocaoğlu’nun “İsyan hareketi” karşısında geri adım atması ile iştahı kabaran belediye başkanları gözünü siyasete dikti. Büyükşehir’e karşı istediklerini kısmen elde eden başkanlar, kongre takvimi öncesi il ve ilçe başkanları üzerinde insiyatif kullanma kararı aldı.

Hareketin hedefinde “siyaset” var

Can Özlü/Egedesonsöz - İzmir Büyükşehir Bürokrasisi ve Başkan Kocaoğlu’nun ilçe belediyelere yönelik tutumundan şikayet eden belediye başkanları, isyan hareketinin ilk meyvelerini toplamış, Kocaoğlu’na geri adım attırarak görüşmeye razı etmişti. Büyükşehir bürokrasisindeki değişimleri eksik ve yetersiz bulan başkanlar, ilçelerin sorunlarını içeren rapor metnini de hazırladı. Hafta içinde Kocaoğlu’na sunacakları rapor doğrultusunda sorunlarına çözüm arayacak olan başkanlar bu kez gözünü İzmir siyasetine dikti.

Ve Kocaoğlu 'İsyan Hareketi'ni tanıdı....haberi için tıklayın

İSİMLERİ BAŞKANLAR ÖNERECEK

12 Haziran sonrası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile belediye başkanları arasında yapılan görüşmede ilk kez dile getirilen karar, son Menderes Zirvesi’nde yeniden masaya yatırıldı. Büyükşehir konusundaki hedeflerine ulaşmak üzere olan belediye başkanları, bundan sonraki süreçte İzmir siyasetine yön verecek. Toplantıların ana gündemini de bu konu oluşturacak. İsyan hareketinin ilk ayağında Büyükşehir’i dize getiren ilçe belediye başkanları, yaklaşan kongre takvimi öncesi il ve ilçe başkanları üzerinde de inisiyatif kullanacak. Süreç içerisinde delege yapısını kendi lehine çevirme gayretine girecek olan başkanlar, birlikte çalışacakları ilçe başkan adaylarını kendileri belirleyecek. Başkanlar, isim belirleme konusunda ortak hareket edecek. İlçe kongrelerinde hakimiyeti ele geçirmek isteyen başkanlar son olarak da İl Başkanlığı için güç birliği yapacak.

EN SORUNLU İLÇE ÇİĞLİ

İzmir’de, bazı CHP İlçe başkanları ile ilçe belediye başkanları arasında yaşanan en büyük sorunun Çiğli’de olduğu göz çarparken, İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer ile Belediye Başkanı Metin Solak’ın bir türlü yıldızının barışmadığı biliniyor. Çiğli gibi Bornova’da da CHP İlçe Başkanı Enver Dündar ile partili Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ikili iletişimde sorun yaşayan ilçeler arasında yer alıyor. Benzer bir sorun Buca’da da baş gösterirken, Belediye Başkanı Ercan Tatı, zaman zaman ilçe başkanı Selim Bozdağ’ı, kendisini parti içi muhalefetten korumamakla ve muhalif meclis üyeleri üzerinde yaptırım uygulamamakla suçluyor. İlçe başkanı ile sorun yaşamayan ender başkanlardan biri olan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün de ilçe başkanı Birol Ağırbaş’ı disipline veren İl Başkanı Tacettin Bayır ile sorun yaşadığı biliniyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Seval 4 Ağustos 2011 Perşembe 16:22

Doğma büyüme bir Bucalı olarak söylüyorum.Bucamız temizlik yönünden bir çok ilçeden daha güzel.Sürekli de süpürgeci emekçileri çalışırken görüyorum.Çöp konteynırları eskiden yerlere kadar doluyken şimdi hiç öyle çirkin bir görüntü görmüyorum.Bu bağlamda tüm temizlik çalışanları kutluyorum.Bucamız çok büyük bir ilçe tabiiki bazı aksamalar olabilir.Sadece Buca değil diğer ilçe başkanlarımızında daha yaşanabilir bir İzmir için ortak çalışma yapmak üzere toplandıklarına inanıyorum.Başkanlarımıza mangalcı tabiri gibi bir sıfat kullanmakta bana göre pek uygun bir sıfat değil.Biz başta Sn.Aziz Kocaoğlu olmak üzere tüm başkanlarımıza güveniyoruz.

Yorumu oyla      12      7  
isimsiz 46 3 Ağustos 2011 Çarşamba 09:12

mangalcıların saydıklarına bizim ünlü tatı ' yı da ilave edelim...Buca ' nın gülen yüzü olarak Baykal ve Sevigen ' in her nasılsa aday yaptıkları zat-ı muhteremin yüzü eskisinden daha da çok gülüyor ama Bucalı kan ağlıyor...Kendisi kısa zamanda partiye oy verenlerin çoğunu oy verdiklerine pişman ettirmiştir...Kanıtı da genel seçimlerde AKP nin ardına düşmesidir...Bunlar mı İzmir siyasetine yön verecekler ? Belediye başkanı olarak bulundukları ilçelerin vizyonlarına hiçbir şey katamayan vizyon ve icraat fukarası zihniyetler nasıl olacak da İzmir ' e yön verecekler ?

Yorumu oyla      15      8  
bayraklıda isyan 2 Ağustos 2011 Salı 17:49

Bayraklı da kapı gibi CİRİTOĞLU varken, Hasan Karabağ'ı kimler keşfetti?...hay ooo keşfedeni bir bulsam..milletin parasınada yıllarınada yazık ettiler.birde bize ciritoğlunu kötülüyorlardı.

Yorumu oyla      16      11  
mangalcılar 2 Ağustos 2011 Salı 16:45

Metin Solak Başkanlığını AKP'lilere borçlu. Diğerleri de başkanlıklarını Kemal Karataş ve Deniz Baykal ağbilerine borçlu. Parti içi oyunla olmasa İzmir çapında % 56 oy alan Aziz Kocaoğlu Bornova'da mahallesinde delege bile seçilemeyecek de, Kamil Okyay Sındır gökten zembille inerek Başkan adayı olacak. Bayraklı da kapı gibi CİRİTOĞLU varken, Hasan Karabağ'ı kimler keşfetti? Sıkı Kürüm MARDİN'li ağbisi Abdülrezzak Erten olmasaydı aday mı olabilirdi? Hakan Tartan'ı son anda kim ortaya çıkardı? Ağır ağbiler mi? yoksa gökten zembille mi geldi? Güldürmeyin insanları. Bakalım gelecek seçimlerde AĞBİ bulabilecek misiniz?

Yorumu oyla      19      10  
mangalcılar 2 Ağustos 2011 Salı 16:07

Bu kişiler önce evlerinin önünü temizlesinler ondan sonra Büyükşehiri ve Partiyi yönetmeye kalksınlar. Şimdiye kadar İlçelerine ne katkıları olduğunu düşünsünler. Seçimlerde ilçelerindeki oy durumuna baksınlar. Ben Aziz Kocaoğlu'nun bu zatlar karşısında geri adım attığını da düşünmüyorum. Kaldıki Aziz Kocaoğu'nun bir daha aday olmak isteyeceğine de ihtimal vermiyorum. Bu beylerin gelecek seçimler ile ilgili bir beklentiler varsa, şapkayı önlerine koyup önce halkın gözündeki Başkan olabilmeleri önemli, yoksa hepsi silinir gider. Biraz da Yerel Basın konu sıkıntısından dolayı MANGAL PARTİLERİNİ konu yapınca kendilerini olduğundan ağır sanıyorlar. İlçelerinde kendi sorumlulukları altındaki birçok işe dokunmuyorlar. Büyükşehir bir iş yaparsa ne ala, Yine Büyükşehir bunlara parke, bordür asfalt verirse iş yapabiliyorlar, yoksa iş yapmaya mecalleri de yok. Menemen'de Asarlık ve Koyundere'yi, Çiğli'de Harmandalı; Uzundereyi, Balatçık'ı Menderes'te, Özdere, Develi, Çamönü, Küner'i Şaşal'ı, Buca'da Belenbaşı, Kırıklar'ı, Tınaztepe'yi ve daha birçok yeri Büyükşehir adam etti. Bunlar hala Büyükşehirin arkasından konuşma huyundan vazgeçemediler.

Yorumu oyla      21      8  
Can EROL 2 Ağustos 2011 Salı 15:43

Mevcut Belediye Başkanlarının hiçbiri koltuklarını hak ederek gelmediklerinden dolayı ve de eski zihniyetin ürünü olduklarından ‘Ben atadım ver takkeyi al küllahı’ zihniyetinin ürünleri olduklarından bunlar asla ve de asla Chp’ ye çalışmazlar,o makamlara da layık değiller.Bir tek İzmir kalmıştı elde bu beceriksizler yüzünden çağdaş kent maalesef ama maalesef bu sefer bağıra bağıra teslim edilecek.Bunların hiçbirinde parti kültürü ve de partili zihniyeti mevcut değil.Ama bir gün gelecek ki kendi evlatları da bunlardan nefret edecekler.Hiç biri sokağa çıkamıyor,hepsi ne oldum delisi,sanki başkanlık koltuklarıyla doğmuşlar.2014 yılında hiçbirinin esemesi okunmıycak.Bir an önce yapılması gereken bunlara parti disiplini çerçevesinde belediyecilikten anlayan kadroları empoze etmek.Gerçi o zamanda gelen kişileri çalıştırmazlar.Çünkü dokusal uyuşmazlık olur.İstediklerini yaptıramayacaklarından dolayı.Bu işide bunlara yaptıracak olan Genel Merkezdir.Aksi taktirde hepsi kendini Kral sanmakta,hepsinin yanında da soytarıları da mevcut.İvedilikle Genel Merkez el atmalı,kulaklarını çekmeli,bunlar partinin üstünde değiller,aksi halde kimse uyumuyor.Üzülerek demokrat,çağdaş,onurlu izmiri bunların eliyle teslim edeceğiz Sayın Ercan TATI sokaklar pislikten geçilmiyor.CHP li olrak mahalleliden yemediğimiz laf kalmıyor artık insanlardan kaçar hale geldik birdaha seçim çalışması yapamayız mahallede.önce halkın sorunlarını çözün.Bucayı birdaha asla alamayız benim sokaktaki vatandaşım farklıdır anlamak için bucade oturmak gerekir bu insanlarla yaşamak aynı havayı solumak gerek.kıbrısta tatili bölgelerinde eylenibi sızanı biri nasıl anlıycak parti binasına gidiyorum allahın kulu memleketten bir tek söz eden yok bakıyorsun hepsinin gözü kapıda ercan tatı yağcıları gelsinde kendime iş bulayım hderdindeler.yüz karasını yüzlerine vurduğunda .bakıyorsun hepsi chp kahramanı kesiliyor hepsi siyasi profesör kesiliyorlar . dostlarımıza anlatıcaz. şu Ercan TATI'dan kurtulana kadar..ne yazıkki yine mecburen iki buçuk yıl bekleyeceyız nerede olduğunu bilmeyecek ALSANCAK KARŞIYAKA sahillerinde Gümüldürde dolaşıp eylenecek Ercan TATI ilçe belediye başkanları söylemlerinde gerçekten samimi iseler İZMİR İli ilçe belediyeleri Mahalli İDARE BİRLİĞİNİ kursunlar.Hukuken bunun önünde hiç bir engel yok.Zaten kanunda yerel yönetimlerin hizmetlerini verimli kılmak için bu tür yapılanmalara izin veriyor.Ancak Türkiye de bir çok iyi örneği olan Mahalli idari Birliklerinin İlçe belediyeler bazında İzmirde kurulmasına yönelik hiç bir belediye başkanının tek bir beyanda bulunmaması bu tür toplantıların halkın gözünde kuşku ile karşılanmakta

Yorumu oyla      25      7  
gürkan 2 Ağustos 2011 Salı 13:55

şu hale bak bunların başka işi yokmu.hele ercan tatı bey senin bucada ne gücün var.sen bırak bunları hizmet yap.diğer başkanlara şaşıyorum ercan tatı yı aralarına almışlar yazık hemde çok yazık.bucada ercan tatı bitmiş sizin ne işiniz var

Yorumu oyla      29      16  
Alper 2 Ağustos 2011 Salı 12:04

Hepsi boş işler bunların, halk ve hizmet kimin umurunda...

Yorumu oyla      31      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da 'yüzüme bak' kavgası
Bayraklı Belediyesi Ağustos Ayı olağan meclis toplantısı gergin geçti. ...
'Hiç borcumuz yok'
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, belediyenin hiç borcu olmadığını söyledi.
Sahil şeridine güneşlenme terasları
Güzelbahçe Belediyesi, vatandaşların denize rahat girebilmesi için sahil ...
 
Büyükşehir’den ilçe belediyeleri şok eden karar
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talimatı ilçe sınırlarında, ...
Ve Kocaoğlu 'İsyan Cephesi'ni tanıdı
İzmirli İlçe Belediye Başkanlarının sivil hareketi ses getirdi. “Özeleştiri ...
Zabıta Teşkilatı 55 yaşında
Zabıta Teşkilatı’nın 55. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen “Zabıta ...
 
Kitap bağışlayana mevye suyu
Gaziemir Belediyesi’nin desteği ile düzenlenen kitap toplama etkinliğinde ...
Konak’ta sağlık her şeyden önce geliyor
Konak Belediyesi, sosyal sorumlulukları çerçevesinde pek çok farklı alanda ...
700 yıllık Efemçukuru kanala kavuşuyor
Menderes’in tarihi Efemçukuru Köyü, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva