HABERLER>POLİTİKA
29 Nisan 2011 Cuma - 14:54

Günay'dan ilk ziyaret Kocaoğlu'na

Bakan Günay seçim çalışmalarına Başkan Kocaoğlu’nu ziyaret ederek başladı. Günayx Kocaoğlu’na çikolata getirdi ve‘Tatlı yiyelim tatlı konuşalım’ dedi.

Günay dan ilk ziyaret Kocaoğlu na

Soner Çağlar / Egedesonsöz- Günay, ilk olarak AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ı ziyaret ederek, AK Parti İzmir milletvekili adayı olarak çalışmalarını başlattığını açıkladı. AK Parti ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ertuğrul Günay, Kars'taki heykel tartışmalarının Eskişehir'deki bir sergide gündeme getirilmesine ilişkin şu değerlendirmede bulundu: ''Bu tür çekişmeleri büyütmeyi doğru bulmuyorum. Orada yaşadığımız olaydan, yer seçimi konusunda gösterilen özensizlikten ve bugün geldiğimiz noktadan üzüntü duyuyorum. Keşke Türkiye böyle bir tartışmayla karşı karşıya kalmasaydı ama bunu Türkiye'nin başka yerlerine yayarak çekişme vesilesi yapmayı doğru bulmuyorum.'' 

Günay Kemeraltı'nı gezdi...haberi için tıklayın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ''Kanal İstanbul'' projesine yönelik soruyu da yanıtlayan Bakan Günay, ''İstanbul'daki proje dahil olmak üzere bizim yapmaya çalıştıklarımız akıl edilmemiş şeyler değil belki ama şimdiye kadar yapılacak duruma gelmemiş. Projelerle ilgili olarak hayal ettiklerimizi artık yapacak düzeye gelmiş olmamız sevindiricidir'' dedi.
Günay, İzmir için de büyük projelerin olduğunu, İstanbul otoyolunun İzmir'e bağlanmasının da önemli bir proje olduğunu belirtti. Hayvan Hakları Federasyonu temsilcileri Bakan Günay'a, ''Hayvanların da Yaşam Haklarını Korumaya Söz Veriyorum'' yazılı bir metin imzalattı. Ziyaret sonrasında AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Ertuğrul Günay'a tabak, Ertuğrul Günay da Akay'a, Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışmalarının yer aldığı kitap hediye etti.
İlk ziyaret kocaoğlu'na
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, seçim çalışmalarına ilk olarak AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek başladı. Ardından kendisini belediye binasının kapısında karşılayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden Ertuğrul Günay, CHP’li Başkan Kocaoğlu’na çikolata hediye ederek, “Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım” dedi.

“Ayağınıza sağlık”
Ziyarette ilk sözü alan Aziz Kocaoğlu, “Lütfettiniz bu nezaket ziyaretinde bulundunuz. Ayağınıza sağlık. Önümüzdeki seçimlerde de başarılar diliyorum. Sizin İzmir’den aday gösterilmeniz bizi gerçekten mutlu etti. Bundan sonra İzmir’le milletvekilimiz ve Bakanımız olarak daha yakından ilgilenmeniz talebinde bulunuyoruz. İzmir önündeki en önemli projeler hizmet sektöründe ve turizmde büyüme hedefleridir. Bu konuda da Verdiğiniz ve vereceğiniz destek için şimdiden çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Milletvekili adayı olarak geldim”
Ertuğrul Günay ise, “İzmir’e daha fazla hizmet edebilmek için bu kez İzmir milletvekili adayı sıfatımla geldim. İzmir için hem Türkiye için yararlı sıcak halk için somut projeler üretilmesine imkan veren bir seçim çalışması yapılsın istiyorum. Hep birlikte siyasetin kalitesini yukarıya çekmeye çalışmalıyız. Biz sonuçta kavga etmiyoruz. Bu ülke için güzel fikirleri olan insanlarız. Bu fikirleri biz topluma sunacağız. Ve toplumdan bunun hak ettiği ilgiyi desteği almaya çalışacağız” diye konuştu.


 
Birlikte çalışma mesajı
Seçimlerin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun görevine devam edeceğini kaydeden Günay, şunları söyledi: “O yüzden hangi sıfatı taşırsak taşıyalım birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Birlikte planladığımız ortaklaşa hayali kurduğumuz projelerimiz vardı. Şimdi daha içinden bir takiple, evin içinden birisi olarak yakın takiple bu hayallerimizi gerçekleştirmeye çalışacağız. İzmir’in elbette sağlık turizmi potansiyeli var ve bu potansiyel gelişebilir. Ama kültür turizminde dünya markası olabilecek bir çapta görüyorum. İzmir tarih boyunca hep vardı. Şimdi dünyada daha çok insanın gezdiği bir çağda İzmir’in tarihten gelen özellikleri ve bu eşsiz doğası dünyaya tanıtım için çok büyük bir potansiyeli bize emanet etti. Bizde seçimden sonra sandıktan çıkan tüm arkadaşlarla ayrım gözetmeksizin bu potansiyeli ayağa kaldırmaya, halkımıza dünyaya daha yararlı işler yaratmaya çalışacağız. Her zaman bizim çok uygar bir dialoğumuz oldu. Bu seçimlerin bu dialoğu geliştireceğini ümit ediyorum.”
 
Tatlı ikramı
Daha sonra Bakan Günay, “Gelmişken ben tatlı yiyip tatlı konuşalım diye bir tatlı kutusu vermek isterim. Bir de İzmir’in güzelliklerinden derlenmiş bir çiçeği takdim etmek isterim” diyerek, Kocaoğlu’na bir kutu çikolata ve bir demet çiçek verdi. Kocaoğlu da, Bakan Günay’a tarihi saat kulesinin özel hazırlanmış bir biblosunu verdi. Bakan Günay da, İzmir saat kulesini çalışma masasına koyacağını söyledi.

 

“Mega Müzenin yerinde mutabıkız”

Zaman zaman basında yer alan İzmir’e yapılması planlanan Mega Müze’nin yeri tartışmaları hakkındaki sorulara Bakan Günay, Başkan Kocaoğlu ile bu konuda mutabık olduklarını söyledi. Günay, “Biz daha büyük bir proje üstünde çalışıyoruz. Müze, tiyatro ve kadifekale…Bir kültür aksını hayal ediyorum. Beraber kaynak bularak bunu gerçekleştirmeye çalışacağız” dedi.

Günay, İzmir'de Agora kazısı başta olmak üzere ören yerlerindeki kazıları hızlandıracaklarını ve kazı süresinin uzaması halinde tüm bilim adamlarına destek vereceklerini söyledi.

AK Parti’nin seçim beyannamesi ince gönderme
Aziz Kocaoğlu da, “Müze’nin yerini Bakanlıkla birlikte belirledik. Şu anda orada jeolojik fizibilite yapılıyor. Arkeolojik ve jeolojik etüdlerin ardından burası müze yapımı için uygunsa, Bakanlık’a arz ederek planlama ve kamulaştırma sürecini başlatacağız” diye konuştu. Müze için uluslararası bir yarışma düzenlenmesinin hedeflendiğini bildiren Kocaoğlu, şöyle devam etti:

“Bu projeyi birlikte, Sayın Bakan da lütfederse, ekonomik destek de verilirse, daha kısa zamanda yaparız, İzmir’e daha kısa zamanda kazandırırız. Kamulaştırmada ‘kamu yararı’ kararı alınırsa, süreç de daha hızlı yürür. El ele verince, omuz omuza verdikten sonra yapılamayacak şey yok. Dünya zamanla yarışıyor, Biz de İzmir’de zamanla yarışıyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana altyapı eksikleriyle ilgileniyoruz. Bu kente müze yapılması da, opera binası yapılması da, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin yapılması da, fuar ve kongre merkezlerinin hayata geçirilmesi de hepsi birer altyapı projeleridir. Fuar ve kongre merkezi, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin seçim beyannamesinde de var. Gerek birlikte yaparak gerekse de destek alarak bu projeleri umarım kısa sürede hayata geçiririz.”

Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi Agora’daki kamulaştırmaların çoğunu bitirdiklerini ve ciddi kazı destekleri verdiklerini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Şimdi de İkiçeşmelik Caddesi’ni düzenliyoruz. Oradaki dükkan sahipleriyle de görüştük. Hep birlikte binaları restore edeceğiz. İkiçeşmelik Caddesi tamamlanınca, tarihi Agora daha net olarak ortaya çıkacak” dedi.Bir basın mensubunun sorusu üzerine Günay, Şirince'de planlama çalışmaları olduğunu, yapısal eksikleri olan mülk sahiplerinin bu eksikleri giderme sözü verdiğini, Şirince'yi adına yakışır bir hale getireceklerini bildirdi.

Günay hayvan hakları savunucusu olacak
AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) temsilcileriyle bir araya geldi. Yaradanın yarattığı her canlının yaşam hakkının olduğunu söyleyen ve ‘Yaradılanı severim Yaradandan ötürü’ felsefesiyle tüm canlıların yaşam hakkının savunulması gerektiğini ifade eden Günay, bu anlamda siyasi parti gözetmeksizin çalışılması gerektiğinin altını çizdi.



Bakan Günay, hayvan hakları temsilcileriyle şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte çalışacaklarını ve her türlü desteğin sağlanacağı sözünü vererek protokole imza attı.
 
6 yaşında Marcus adında bir Alman kurdu olan Bakan Günay’ın ayrıca geçtiğimiz ay ölen ‘Miya’ adında Van kedisi bulunmaktaydı. Günay’ın sokakta bulduğu ve ‘ ŞİLİ ‘adını verdiği kedisi ise İstanbul Arkeoloji Müzesinin bahçesinde bakılmaktadır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulema: İzmir'de birinci parti olacağız
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Nesrin Ulema, seçim çalışmaları ...
Aksünger: Türkiye iyiye gitmiyor
Cumhuriyet Halk Partisi 1. Bölge Milletvekili Adayı Erdal Aksünger seçim ...
Şengül: İzmir’i diğer illerden ayırmadık
AK Parti İzmir 2. Bölge adayı Aydın Şengül, AK Parti iktidarının İzmir’i ...
 
Bayır'dan hayvan bildirgesine imza
Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği(DOHAYDER) üyeleri, CHP İzmir ...
'Ecevit projesi'ne yanıt
Başbakan Erdoğan, merhum Ecevit'in kendi projesini açıkladığı zaman, "'Bunu, ...
İzmirli Romanlardan 'çılgın' yorum
Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, ...
 
Antalya'da Baykal'a yumurtalı saldırı
Antalya'nın Serik İlçesi'nde seçim çalışması yapan Deniz Baykal'a bir ...
Bahçeli: Alçaktır, şerefsizdir
Kaset açıklaması yapan MHP lideri, "Partimizi psikolojik operasyonlarla ...
Şahin çalmadık kapı bırakmadı
MHP 1. Bölge Milletvekili Adayı Selahattin Şahin, ziyaret ettiği Menderes’te ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva