HABERLER>POLİTİKA
7 Ekim 2011 Cuma - 13:28

Güler: “İmza demokratik hak ama doğru iş değil”

CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, İl Başkanı Tacettin Bayır’ın gönderilmesi için toplanan imza kampanyası ile ilgili “İmza demokratik haktır ama doğru iş değildir” ifadelerini kullandı. Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus’u makamında ziyaret eden Güler, İl Başkanı Bayır’a destek çıktı.

Güler: “İmza demokratik hak ama doğru iş değil”

Fatih Yapar/Egedesonsöz -İl Başkanı Tacettin Bayır ve çok sayıda partilinin de katıldığı ziyarette konuşan Güler, “CHP’nin siyaset tarzında, ‘şucu’, ‘bucu’ kesinlikle yok. Böyle bir şeyin olduğuna inanmıyorum. Basın üzerinden yapılan açıklamalar baktığımda şaşırıyorum. Kendi kendime ‘Allah Allah yoksa ben bu partide değimliyim?’ diye soruyorum. Sizlere tavsiyem takım oyununun gerçekleştirin. Hep birlikte çalışın. Görevde kalanlara destek olun. Elbette ‘ben kalmayacağım, bu görevi yapmayacağım’ diyenlere ‘kal, devam et’ diyemeyiz. İmza toplamak demokratik bir haktır. Ama doğru düşünce ve iş değildir” dedi.
 
Partililerden birlik ve beraberlik içinde hareket etmesini isteyen Güler, “Herkes işbirliği içerisinde tavır gösterecek. Mevcut yönetimlere destek olun. Eleştirilerinizi saklı tutun. Bu eleştiriler yeri ve zamanı geldiğinde yapılır. Hiçbir nedenle imza toplamak ve kongre istemek gibi bir lüksümüz yok. Böyle bir karşı devrim ortamında bu çalışmalara karşıyız Bu tür çalışmaları yaptığınızda kendi içimize dönüp enerjimizi harcıyoruz” diye konuştu.
 
BELEDİYELER BAŞARILI
Güler, İzmir’deki CHP’li belediyelerin başarılı olduğunu söyledi. Güler, “Merkezi hükümet tarafından yapılması gerekenleri büyükşehir ve ilçe belediyeler yapıyor. Buna rağmen çok iyi gidiyorlar. Aynı zamanda akademik bir kişi olarak belediyelerin nasıl çalıştığını değerlendireceğim.  Gezdiğim zamanlarda nasıl çalıştıklarını ve ne zor şartlarda çalışma yaptıklarını gördüm. Belediye başkanlarımız çok iddialı. Balçova’da semt evleri, Konak’ta kadın danışma merkezleri, Karşıyaka’da sığınma evleri, Bornova’da gençlik merkezleri gibi muhteşem işler var. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevre dostu İzmir projesi çok önemli. Hepsi gerçekten çok iyi gidiyor” ifadelerini kullandı.
 
AĞIR ELEŞTİRİLER
AK Parti’yi sert sözlerle eleştiren Güler ağır konuştu. Güler, “AKP bir koalisyon partisidir. Bu parti tarikatlar koalisyonu, farklı çıkar çevreleri koalisyonudur. Biz ise gerçekten bir partiyiz. Daha fazla pay ver mantığı AKP’nin bugünkü halidir. Burada bir rant kavgası vardır. Samimi ve vizyonu olmayan partinin örtülü ve gizli gündemi vardır. Daha önce iktidar olduk fakat muktedir olamadık diyorlardı şimdi muktedir de oldular. 9 yılda 2 bin 500 üst ve orta düzeyde yöneticiyi görevden aldılar. Ya müşavir kadrosuna atadılar ya da araştırmacı yaptılar. 9 yıldır doldur boşalt yapıyorlar. Bu doldur boşaltın en büyük gerekçesi koalisyondan kaynaklanan rant ve çıkar paylaşımıdır. Türkiye’deki rantı ve çıkarları paylaştıkları gruplar sürekli daha fazlasını istiyor” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Leyla ŞAHİN 8 Ekim 2011 Cumartesi 00:01

Birgül hocam bu açıklama yakışmadı size ,demokrasiyi savunan üniversitede yıllardır hocalık yapan profösöre bu açıklamayı yakıştıramadım.Ne demek doğru iş değil,bu imzalar keyfi olarak toplanmıyor,bir rahatsızlık varki onun için toplanıyor.partimiz izmirde kan kaybediyor bizler artık partimizde kavgalar bitsin istiyoruz.parti tüzüğün il delegelerine verdiği hakkı doğru değil demek bu partinin tüzüğüne ve delegelerine saygısızlıktır.Saygılar parti üyesi Leyla ŞAHİN

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayır “Danışma Kurulu’nu toplayacağım”
Görevden alınma iddialarının ve olağanüstü il kongresi için başlatılan ...
Erdoğan: Bir yılda birkaç anayasa çıkar
Başbakan Erdoğan, anayasa çalışmalarının aceleye getirildiği yönündeki ...
Ak Parti Konak ve Çeşme'de tek liste
Delege seçimleri devam eden AK Parti’de Konak ve Çeşme’deki partililer sandığı gitti.
 
AK Parti İzmir’den ‘borç’ açıklaması
İzmir İl Başkanlığından yapılan açıklamada, otobüs firmasının anlaşma ...
İki bakanın yoğun İzmir mesaisi
Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul ...
CHP İzmir'de imza hareketinin kaderi bu toplantıda!
Üç günde 311 imza hedefine ulaşamayan muhalif il delegeleri, son viraja ...
 
Olay AK Partili istifa etti
Bayraklı’da yapılan delege seçimlerinde çıkan kavgada havaya ateş eden ...
CHP İzmir’den imzacılara büyük tepki
CHP İzmir İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç, İl Başkanı Tacettin Bayır ve ...
Sol seçmen Kılıçdaroğlu'nu istemiyor
ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi sol seçmeni masaya yatırdı. Sol seçmen ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva