HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Haziran 2024 Cumartesi - 10:02

Çiğli'de Erdal Erzincan rüzgarı!

Çiğli Belediyesi, Türk Halk Müziği’nin sevilen isimlerinden Erdal Erzincan’ı İzmirli müzikseverler ile buluşturdu. Binlerce müzikseverin katılımıyla geçekleşen konserde coşku zirve yaptı.

Çiğli de Erdal Erzincan rüzgarı!

Kültür sanat alanında hayata geçirdiği çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Çiğli Belediyesi, bağlama ustası Erdal Erzincan’ın sahne aldığı konser ile yaza merhaba dedi. Çiğli Kaymakamlığı karşısındaki Büyük Parkta gerçekleşen konserde vatandaşlar alanı hıncahınç doldurdu. Usta sanatçı, sevilen eserlerini İzmirli müzikseverler için söyledi. Konsere Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, eşi Gamze Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkan Yardımcıları, CHP Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar, meclis üyeleri ve muhtarlar da katılım gösterdi.

Başkan Yıldız ve Erdal Erzincan düet yaptı
Birbirinden güzel eserlerini İzmirliler için seslendiren Erdal Erzincan, konserin sonunda Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’ı sahneye davet etti. Davet üzerine sahneye çıkan Başkan Yıldız, Al Mendil, İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım ve Keklik Gibi Türkülerini usta sanatçı ile birlikte seslendirdi. İkilinin performansı büyük alkış aldı.

Başkan Yıldız: “Nerede türkü söyleyen biri varsa orada muhabbet, iyilik ve aşk vardır”
Usta sanatçı Erdal Erzincan’ı Çiğli’de misafir ettikleri için mutlu ve gururlu olduklarını kaydeden Başkan Onur Emrah Yıldız, “Öncelikle bu türkü şöleninde gönül gönüle olduğumuz tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Hep birlikte unutulmaz bir gece yaşadık. Hayatının her dönemini Erdal Erzincan’ın deyişlerini ve türkülerini dinleyerek geçiren birisi olarak benimde çocukluk hayalim gerçek oldu. Türkülerini aşkla dinlediğimiz Erdal Ağabeyi Çiğli’de canlı canlı dinlemek tarif edilemez bir duyguydu. Nerede türkü söyleyen biri varsa orada muhabbet, iyilik ve aşk vardır. Erdal Ağabey de sazı ve sözüyle Çiğli’mizi muhabbet ve aşk bahçesine çevirdi. Bu toprakların yaşayan efsanelerinden Erdal Ağabey ile bir arada olmaktan onur ve gurur duyduk. Bu güzel buluşmaya sponsor olan Çiğlimizin değerli iş insanlarından İlyas Özdemir’e de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Gezici Bağlama Atölyesi’ni Çiğli’de ağırlamak isteriz”
Erdal Erzincan’ın hayata geçirdiği Gezici Bağlama Atölyesi’ni Çiğli’de ağırlamak istediklerini belirten Başkan Yıldız, “Erdal Ağabey, Gezici Bağlama Atölyesi ile Anadolu’yu karış karış gezerek bağlamaya aşkla bağlı olan ancak kurs alma imkanı olmayan öğrencilere dokunuyor. Bunun yanı sıra kadim kültürümüzü, türkülerimizi ve kaybolmuş değerlerimizi bulup bizlere armağan ediyor. Bu toprakların çocuk oyunlarını, manilerini, muhabbetlerini, türkülerini, deyişlerini, aşıklarını, giysilerini ve yemeklerini de öğreterek Anadolu’nun kültürel belleğine doğru bizleri yolculuğa çıkarıyor. Gezici Bağlama Atölyesi’ni ilçemizde de görmek isteriz. Çiğli Belediyesi olarak, ne zaman gelirlerse emrine amadeyiz” ifadelerini kullandı.

Erdal Erzincan: “Çiğli, çiçek bahçesi gibiydi”
Konser alanını dolduran müzikseverlere seslenen Erdal Erzincan, “Bağlamaya gönül veren insanlardan yanlış gelmez. İnsanlarımızın türkü ve bağlamayla olan bağını kuvvetlendirebilirsek iyilikler artar, güzellikler yayılır. Sorunlarımız çok daha çabuk düzelir. Çiğli, bağlamaya kulak veren, türkülere gönül veren bir Başkanı olduğu için çok şanslı. Sazın içinde bir dert var ama onun içinde bir de derman var. Dert gibi görünüyor ancak içerisinde bir de derman taşıyor. Birçok konser veriyorum birçok memlekete gittim Çiğli gibisini pek görmedim. Adeta bir çiçek bahçesi gibiydi. Bugünü asla unutmayacağım. Çiğli’nin birliği tüm Türkiye’nin birliği olsun” diye konuştu.

 
Selçuk'tan örnek proje!
 
Başkan Mutlu, Sosyal Demokrasi Derneği’nin panelinde konuştu: Kimse kendini öteki hissetmesin
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ben Bir Balon Değilim ! 2 Haziran 2024 Pazar 03:50

Onur bey basit bir ot temizliğini halletcek ekonomiye sahip değilsin. Çiğli"nin her yeri ADAM BOYU ot. Sokakları asfalt atamazsın tek başarabildiğin 1 mt yama. Kendi afişlerinin altı delik deşik. Basit bir sinek ilaçlamayı tam manasıyla yapcak ekonomin yok ! İlaç mı sıkıyon ? Su mu sıkıyon belli değil ! Konser vermek sizin neyinize ? Her işini halledersinde ondan sonra sanata vakit ayırır para harcarsın. Bırakın artık bu ben halktan biriyim instagram videolarını millet hizmet bekliyor.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'tan örnek proje!
Selçuk Belediyesi, geçtiğimiz Ocak ayında hayata geçirdiği Emekli Efeslim ...
İzmir'de iki fuara birden ziyaretçi akını!
Bu yıl 11.’si düzenlenen OLIVTECH - Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, ...
Başkan Tugay'dan Çeşme mesajı: 100 yıl sonrasını düşünerek adım atmalıyız
Çeşme Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) tarafından Çeşme’de ...
 
Usta şair Nâzım Hikmet Kültürpark’ta anılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, usta şair Nâzım Hikmet’in aramızdan ayrılışının ...
Esnaf istedi, Başkan Eşki sözünü tuttu
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, hizmet ve yatırım sözlerini teker ...
‘Görkem Duman’ şartı: Buca’da dikkat çeken bağış!
Buca ilçesi sınırlarında yaşayan hayırseverler Zafer Mahallesi sınırları ...
 
Bornova’da gündem satış yetkisi… 21 taşınmaz vitrine çıkıyor
Haziran ayı meclis oturumunu gerçekleştirmeye hazırlanan Bornova Belediyesi’nde ...
Urla Belediyesi'nden 'köpeğe şiddet!' açıklaması: İlçemizde yaşanmadı!
Sosyal medyada yer alan hayvana şiddet görüntüleri ile ilgili açıklama ...
Büyükşehir’de üst düzey görevden alma: Devran gitti, Okyay geldi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay uzun süredir genel sekreter ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva