HABERLER>POLİTİKA
24 Kasım 2011 Perşembe - 12:54

CHP’li vekillerden hükümete operasyon eleştirisi

CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu, Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonlar sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Partili İzmir Milletvekillerinin konu ile ilgili basında yer alan açıklamalarını eleştirdi.

CHP’li vekillerden hükümete operasyon eleştirisi

Can Özlü/ Egedesonsöz - CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, AKP İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın operasyon ile ilgili açıklamalarını eleştirdi. 

Başsavcı: Ciddi deliller olmasa operasyon yapılmaz...Haberi için tıklayınız...

Moroğlu, Şengül ile Bakan Yıldırım’ın, İl Başkanı ile Başbakan’ın açıklamalarının da çeliştiğine dikkat çekerek, yapılan açıklamaların yargı üzerinde baskı oluşturduğunu ileri sürdü. Moroğlu, 12 Eylül referandumu ile yargıya gölge düştüğünü ifade ederek, “Biz belediyelerimiz denetlenmesin soruşturulmasın demiyoruz. Bağımsız kurumlar denetlesin istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nde 82 tane müfettiş var. Her zaman denetliyorlar. Biz denetlemelerin baskı ve taciz boyutuna ulaşmasından şikayetçiyiz. İstediğimiz tek şey adalettir. İzmir milletvekili olarak görev yapmak istiyorlarsa sağdan soldan dolanmasınlar. Bizim gibi herkes için adalet istesinler. Buradan Sayın Şengül ve Akay’ı daha sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Unutulmasın ki adalet bir gün herkese lazım olacak” dedi.
 


YARGI BAĞIMSIZ DEĞİL
CHP Parti Meclis Üyesi İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ise yargının iktidarın güdümüne girdiğini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yargı kullanılarak operasyon yapıldığını iddia etti. Yüksel, parti olarak belediyelerinin denetlenmemesini istedikleri iddiasına da karşı çıkarak, “Demokratik ülkelerde denetlenme nasıl yapılıyorsa burada da öyle yapılsın istiyoruz. 1 Ocak 2011’den itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 80’e yakın denetçi görev yapıyor. Militan denetçiler geliyor, taciz boyutunda denetlemeler yapılıyor. Denetleme yapsınlar, raporlarını hazırlasınlar, rüşvet, zimmet ve irtikap varsa sorumlular ile ilgilensinler. Tüm belediyeyi zan altına almasınlar” dedi.
 
İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak’ın yaptığı açıklamalara da değinen Yüksel, Savcı Kavak’ın haddini aşan açıklamalarda bulunduğunu ifade ederek şöyle devam etti;
“Savının kamuoyuna yönelik itham hakkı yoktur. Kamuoyuna yönelik bu açıklamayı yapacağına iddianameyi hazırlasın. İlk yapılan operasyondan 3 arkadaşımız tutuklu olarak cezaevinde yatmaktadır. Bu operasyondaki asıl amaç, iddianame süresi dolmasına rağmen hazırlanamamıştır. Süre kazanmak için yeni operasyon yapmışlardır. Amaç bu süreyi uzatmaktır. 6.5 aydır tutuklu yatan arkadaşlarımız başta olmak üzere operasyonlarda alınan arkadaşlarımızın bir an önce mahkemeye çıkartılarak suçlumu suçsuz mu olduğunun belirlenmesini istiyoruz. Yapılan bu açıklamalar Habur Savcısı’nın buraya özel olarak gönderildiğinin kanıtıdır.”
 
ÇALIŞMALAR BALTALANIYOR
Yüksel yapılan operasyonlarda Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının da baltalanmak istediğini ileri sürerek, “Büyükşehir Belediyemiz yıllık 4.5 milyar TL’lik yatırım yapıyor. Türkiye’nin en uzun şehir içi taşıma sistemini hayata geçirmiştir. Türkiye’de ki toplam arıtmanın yüzde 55’i İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır. Bunların hiçbiri sorulmamıştır. Büyükşehir Belediyemiz tarafından her hafta bir temel atılıyordu. Bu hükümeti rahatsız etmiştir. Ama yılmadan, bıkmadan, baskılara aldırmadan hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirliler 24 Kasım 2011 Perşembe 16:53

ya işiniz gücünüz yokmu sizin gidin siz partili milletvekiliniz genel başkanınız ATATÜRKE dil uzatıyorlar ona karşı çıkın dersimi atatürk yaptı diyorlar siz gelmiş izmirde demogoji yapıyorsunuz avukatmısınız siz azizin çıksın avukatları savunsun onu siz gidin parimizi ATAMIZI savunun NUR HOCA kadar olamadınız izmir hani laikti atatürkçüydü nerdesiniz izmirliler ataya dil uzatılıoyor

Yorumu oyla      28      12  
24 Kasım 2011 Perşembe 15:01

ARKADAŞLAR HATIRLAYIN 10 -12 GÜN ÖNCE AZİZ BAŞKAN AÇILIŞDA DEMİŞTİ 6 AYDIR İDDANAME BİLE HAZIR DEĞİL ADAMLAR BUNU PİSLİKLERİNİ ÖRTMEK İÇİN 2 BASKINI YAPTILAR BAŞSAVCIDA UTANMADA SIKILMADAN KIKMIŞ ÇOK ÇİDDİ DELİL VAR DİYOR SİZİN ÇİDDİYETİNİYE ANCAK KAHKAHALARLA GÜLÜNÜR.EMİR ALDIK DESENİZE ZATEN BİZLER BİLİYORUZ.

Yorumu oyla      22      13  
AZİZ TEKİN 24 Kasım 2011 Perşembe 13:50

YA SİZ NE DEGOMOJİ YAPIYORSUNUZ 3 ESKİ ARKADAŞ ÇIKMIŞ İZMİRİ YÖNETİYOR SİZ GİDİN GENEL MERKEZİ KANDIRIN. İZMİR SİZE 2014 DE SANDIKTA HESAP SORACAK.VE TARİHE YOLCU EDECEK

Yorumu oyla      20      20  
ERCÜMENT ŞAHİN 24 Kasım 2011 Perşembe 13:21

içinizde bir sabri ergül gibi cesur bir siyasetçi yokmu,demeç ile mücadele olmaz .gidin sayın çakmur ile ergülüörgütün başına getirin.

Yorumu oyla      18      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sözleşmeli öğretmenlik artık tarih mi oluyor?
Bakan Dinçer, bakanlık kayıtlarında sözleşmeli olarak görev yapan 165 ...
Kılıçdaroğlu: Özür yetmez, devlet arşivini aç
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Dersim konusunda Başbakan’ın özür dilemesinin ...
Birgüvi: Kırat için şahlanma dönemi başlıyor
Demokrat Parti İzmir İl Teşkilatı, 27 Kasım günü gerçekleştirilecek olan ...
 
Nur Serter'den Kemal Kılıçdaroğlu'na rest
CHP'de Dersim çatlağı giderek tırmanıyor. Hüseyin Aygün'ün sözlerinden ...
En etkili kadın siyasetçi CHP'li Birgül Ayman Güler
ARGE-MER araştırma grubu tarafından Google üzerinden yapılan araştırmaya ...
AKP'li Bakan'dan Çıray'a küfür iddiası!
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray turktime adlı internet sitesinde yazdığı ...
 
Rıfat Sait'ten Sağlık Bakanlığı'na ziyaret
Ak Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait temaslarına, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ...
CHP Lideri'nden parası olmayana da bedelli önerisi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir cenaze töreninde gazetecilerin ...
Bayır'a Büyükşehir Meclisi'nde zor soru
Dün akşam gerçekleşen Büyükşehir Meclisi CHP grup toplantısında İl Başkanı ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva