HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Eylül 2011 Pazartesi - 22:28

CHP Grubu’nda “başkanvekili” tartışması

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi öncesi toplanan CHP Grubu’nda bu kez “başkanvekilliği” tartışması yaşandı. Başkan Kocaoğlu’nun seçimin erken yapılması konusundaki dayatmasına muhalif başkanlar rest çekti. Taraflar, göreve talip olan Murat Bakan ve Rıfat Özer arasında uzlaşı arayışına girecek.

CHP Grubu’nda “başkanvekili” tartışması

Can Özlü/Egedesonsöz - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkan Vekili Adnan Oğuz Akyarlı yönetiminde toplandı. Meclis oturumu öncesi gerçekleştirilen CHP grup toplantısında, “grup yönetimini” paylaşamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Koacoğlu ile kendisine muhalif ilçe belediye başkanları arasında tartışma yaşandığı öğrenildi.
 
Edinilen bilgiye göre, grup toplantısı öncesi CHP Grup Başkanı Tacettin Bayır ile başbaşa görüşen Başkan Kocaoğlu, grup başkanvekilliği seçiminin ilk meclis oturumunda yapılmasını istedi. Edinilen bilgiye göre Bayır ve Kocaoğlu ikilisi grup başkanvekilliği için mevcut Grup Sözcüsü Murat Bakan’ın ismini öne sürdü. Grup toplantısında gündeme gelen konu, muhalif ilçe belediye başkanları ile bazı meclis üyelerinin tepkisini çekti. Belediye başkanları, oldu- bittiye getirilen seçim kararının ertelenmesi ve potansiyel diğer adaylara zaman tanınması gerektiğini belirtti. Yaşanan gelişme üzerine, meclis üyesi Rıfat Özer de grup başkanvekilliğine aday olduğunu açıkladı. Grup başkanvekilliği seçimi Cuma günkü meclis oturumu öncesinde yapılacak olan grup toplantısına kadar ertelendi. Mevcut grup başkanvekili Sırrı Aydoğan’ın, iş yoğunluğunu gerekçe göstererek göreve yeniden talip olmayacağı ifade edildi.
 
“İMAR KOMİSYONU DEĞİŞSİN”
CHP Grup toplantısında bir tartışma da İmar Komisyonu üyeleri ile ilgili olarak yaşandı. Bürokrasinin yavaş ilemesinden yakınan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın, diğer başkanlar adına, İmar komisyonunda büyük ilçelerden hiçbir temsilcinin olmamasını eleştirdiği, değişiklikler yapılması için bazı üyelerin istifa etmesini ve komisyon üyelerinin yeniden seçilmesini istediği öğrenildi. Araya giren Başkan Aziz Kocaoğlu ise bürokrasinin eskisi gibi yavaş işlemeyeceği sözünü vererek, yeni bir seçimin tartışma yaratabileceğini söyledi. İmar komisyonu krizi de Nisan ayındaki seçimlere kadar rafa kaldırıldı.
 


Öte yandan meclis toplantısı da hareketli geçti. CHP Grubunda, ilk olarak 8 ilçe belediye başkanı tarafından gündeme getirilen büyükşehir belediyesindeki bürokratlar ile ilgili sorun, Ak Partiye de sıçradı. Gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, fuarla ilgili bir konuda görüşmek için 3 gün üst üste İZFAŞ Genel Müdürü Ali Rıza Gülerman’ı aramalarına rağmen sonuç alamadıklarından yakındı.
 
3 GÜN TELEFONA ÇIKMADI
Bürokratlar ile ilgili yaşanan sorunu daha önce çok kez yaşadıklarını belirten Çakar “Fuara sahip çıkmak, vatandaşlardan bize gelen talepleri iletmek için Genel Müdürü aradık. Görevliler, aramalarımızın iletildiğini söylediler fakat bize bir geri dönüş olmadı. Genel müdürlerin, daire başkanlarının hiçbiri kendi şirketinin genel müdürü, daire başkanı değildir. Bu görevi millet adına yapmak zorunda. 3 gün bir genel müdür bir telefona geri dönmüyorsa ‘kentini sev, fuara sahip çık’ diye bir kampanya yapmak, halkı yanıltmaktan ibarettir. Milleti ve bir siyasi parti grubunu temsilen aradım. İZFAŞ Genel Müdürü’nün bu davranışından dolayı pişmanlık duyması gerektiğini düşünüyorum”
 
“KALDIRIMLARA BOŞA PARA HARCANIYOR”
Öte yandan, Çakar, İnönü ile Buca ve Eşrefpaşa yolunu kapsayan 8 kilometrelik kaldırım çalışmalarını eleştirdi. Bu çalışmalarda genellikle sevgi yollarında tercih edilen Bergama granitinin kullanıldığını belirten Çakar, döşeme yapılan yerlerde kaldırıma çıkan arabalar yüzünden malzemelerin zarar gördüğünü ve granit özelliğini kaybettiğini söyledi. Taşıt yolundaki bir kaldırımda bu malzemenin kullanılmasının gereksiz olduğunu belirten kaydeden Çakar, “Normal bir kaldırımın metresi 15- 20 lira arasında değişirken, Bergama graniti 110- 120 liraya çıkıyor. Eski malzeme ile yapılsa, hiçbir bayanın ayakkabı topuğu zarar görmez, engelli kardeşlerim sorun yaşamaz. Fen işleri müdürlüğü yetkililerine sesleniyorum; döşeme yapılmış 150 metrelik bölüme bakın. İnanıyorum ki mevcut uygulama yerine eski uygulama tercih edilecektir. Fen İşleri Daire Başkanı Fazıl Ölçer ve arkadaşları gelip İnönü Caddesi’ni bir görsün. Böylece bu cadde başka garip bir uygulamaya konu edilmemiş olur” dedi. Bu kaldırım ihalesinde alt yüklenici kullanılamayacağını söyleyen Çakar, “Buradaki işin şartnamesinde alt müteahhit kullanılması, hatta özellikle bir müteahhidin kullanılması baskısının yapılmasını da soruşturmak gerekir” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erhan 13 Eylül 2011 Salı 12:45

Yani harbiden bu parti su alıyor..Murat Bakan denilen arkadaş,önce Yılmaz Ateşle sonra tam tersi Rezzak ekibi ile ardından Kocaoğlu ile daldan dala oynayan biri..Rıfat Özer ise sert mizaçlı,ikili ilişkilerde çok zayıf biri..Valla hangisi denilirse, illa bunlardan biri denilirse en azından omurga yapısı mevcut olan Rıfat Özer derim ama gene de daha iyisi yokmuydu diye iç geçiririm

Yorumu oyla      12      7  
Ahmet Yılmaz 13 Eylül 2011 Salı 10:07

Dr S.Sırrı Aydoğan olmalıdır. tecrübesiyle fark yaratmaktadır

Yorumu oyla      13      10  
umut 13 Eylül 2011 Salı 09:25

eski bir partilimiz olan RİFAT ÖZER grup başkanvekilliği için en uygun adaydır. her ne kadar aziz kocaoğlu ve "pek niteliksiz" il başkanımız bayır karabağlar'dan onları pohpohlamayı pek seven meclis üyeleri GENÇ murat bakan'ı isteselerde grup başkanvekili yeni kurulmuş ilçe olan "karabağlar"dan değil izmir'in konak ile en önemli ilçesi olan "KARŞIYAKA"dan olmalı, bu isimde RİFAT ÖZER olmalıdır.

Yorumu oyla      14      10  
DEMOKRAT 13 Eylül 2011 Salı 08:57

Yağhaneler Yolu Üzerindeki Çalışmalar 3. ayına girdi.Elektrik Kablolarının Kaldırım altına alınması AVRUPADA da bu Kadar Süredemi Yapılıyor.Orada da yollar böyle kilometrece uzunlukta mı kazılıyor.100 metre kazılıp yapılsa hiç kimse mağdur olmayacak.Bir sürü arac gereç burada hem yolu tıkıyor,hemde yapılan bir şey yok ortada.Bu işi Belediyenin sorumlusu kim ise Takip etmiyormu.Bu işler böyle KAPLUMBAĞA hızı ile mi her yerde oluyor,diyede sormak istiyorum.HATAY Caddesi ise sizlere Ömür.

Yorumu oyla      16      8  
İZMİRLİ 13 Eylül 2011 Salı 00:12

Kenan bey sizi yakından tanıyorum çok önemli bir konuya el atmışsınız bu yahaneler yolu üzerindeki kaldırımları okadar geniş tutmuşlarki son derece bu bu kadar gereksiz kaldırım ancak izmir belediyesinde olur yaa arkadaş Buca köprüsünden 200 metre sonra yahaneler yolunu lütfen dikkat edin çıplak gözle neredeyse koskoca yolu kaldırım yapacaklar.

Yorumu oyla      14      8  
emektar 12 Eylül 2011 Pazartesi 22:41

bravo KENAN BEY.aziz bey de yönetemiyor artık kenti,meclisi ve kimse de çalışmıyor zaten.büyükşehir anlamsız taşları dayıyo her yere.inşaallah başlarına düşmez.

Yorumu oyla      18      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazeteciler Bornova'da stres attı
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır Türkiye Gazeteciler ...
Bergama kurtuluş gününe hazırlanıyor
Bergama, kurtuluşunun 89. yıl dönümünü düzenlenecek etkinliklerle kutlamaya ...
İzmir Fuarı’nda 'yetenek' konuştu
Geçen yıl “Yetenek Sizsiniz” isimli yarışmadaki performanslarıyla dikkat ...
 
''Deprem Dede'' Bayraklı standında
Deprem Dede Ahmet Mete Işıkara, Fuar’da Bayraklı Belediyesi’nin standını ziyaret edecek.
Başkan’ın “Fuar mesaisi”
İzmir Enternasyonal Fuarı’nı gönlünce gezen Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Partner ülke İzmir’e hayran kaldı
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden Avusturyalı ...
 
50'nci sanat yılını Ödemiş’te kutladı
Türk Halk Müziği sanatçısı Bedia Akartürk, 50'nci sanat yılını, memleketi ...
Karabağlar standında Girit izdihamı
Karabağlar Belediyesi, İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki standında Girit ...
Bornova'da 5 günde 700 kayıt
Üniversite öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için Bornova Belediyesi ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva